شنبه ۱۴ شهريور ۱۴۰۵
بین الملل

ابراز نگرانی سران اقیانوس آرام نسبت به آزمایش موشکی چین

ابراز نگرانی سران اقیانوس آرام نسبت به آزمایش موشکی چین
اخبار محرمانه - ایرنا/سران کشورهای جزایر اقیانوس آرام در نشست سالانه خود درباره آزمایش موشکی چین در اقیانوس آرام ابراز نگرانی کردند، اما نائورو به‌طور رسمی با این موضع مخالفت ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا /سران کشورهای جزایر اقیانوس آرام در نشست سالانه خود درباره آزمایش موشکی چین در اقیانوس آرام ابراز نگرانی کردند، اما نائورو به‌طور رسمی با این موضع مخالفت کرد؛ نشستی که مخالفت پکن با حضور تایوان نیز بر آن سایه افکنده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سورانگل ویپس جونیور، رئیس‌جمهوری پالائو و میزبان نشست سالانه «مجمع جزایر اقیانوس آرام»، اعلام کرد که آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیمای (ICBM) چین در ماه ژوئیه (تیر/مرداد) که نخستین پرتاب شناخته‌شده پکن در اقیانوس آرام از سپتامبر ۲۰۲۴ محسوب می‌شود، بدون اطلاع‌رسانی کافی از فراز چندین کشور جزیره‌ای عبور کرده است.
وی در نشست خبری پایانی این نشست اظهار داشت: رهبران از همه کشورهایی که آزمایش موشک‌های بالستیک قاره‌پیما انجام می‌دهند، خواستند که شفافیت و اطمینان‌بخشی را تضمین کنند، از جمله از طریق ارائه اطلاع‌رسانی قبلی درباره آزمایش، دست‌کم ۲۴ ساعت پیش از آن و مطابق با رویه بین‌المللی.
رئیس‌جمهوری پالائو همچنین گفت که «باید اشاره کنم که جمهوری نائورو مخالفت کرده است.»
بر اساس گزارش رویترز، نائورو که در گذشته موضع خود را در خصوص به رسمیت شناختن دیپلماتیک چین و تایوان تغییر داده، در سال ۲۰۲۴ روابط دیپلماتیک خود را با چین از سر گرفت.
وزارت امور خارجه چین در واکنش به این بیانیه اعلام کرد که این کشور به توسعه صلح‌آمیز متعهد است و سیاست دفاع ملی را دنبال می‌کند و هرگز درگیر گسترش نظامی نبوده است.
گوئو جیاکون، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در یک نشست خبری اظهار داشت: چین مایل است با کشورهای جنوب اقیانوس آرام همکاری کند تا به حفظ صلح، ثبات، توسعه و رفاه در منطقه کمک کند.
کریس بوئن، وزیر انرژی استرالیا که همراه با آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر این کشور، در نشست حضور داشت، روز جمعه در گفت‌وگو با رادیو «ای‌بی‌سی» گفت: کاملاً منطقی است که اکثریت کشورهای اقیانوس آرام دیدگاه خود را بیان کنند و یک یا دو کشور نیز بگویند که دیدگاه متفاوتی دارند.
طبق گزارش رویترز، پالائو، یکی از سه کشور جزیره‌ای اقیانوس آرام که روابط دیپلماتیک رسمی خود را با تایوان حفظ کرده‌اند، تلاش کرده بود این بلوک ۱۸ عضوی، آزمایش موشکی چین را به‌طور رسمی محکوم کند.
پکن روز پنجشنبه در واکنش به این اقدام، پالائو را به ایجاد «هیاهو» درباره آزمایش موشکی متهم کرد و هشدار داد که تلاش‌های این کشور برای تأثیرگذاری بر دیگر کشورهای جزیره‌ای اقیانوس آرام «بدخواهانه است و موفق نخواهد شد».
همچنین حضور تایوان در نشست سالانه «مجمع جزایر اقیانوس آرام» در پالائو، با هشدار چین درباره «پیامدها» روبه‌رو شد؛ پکن حضور تایوان در این اجلاس را «بسیار نامناسب» دانست.
برگزاری نشست همچنین تحت تأثیر غیبت پنج تن از رهبران کشورهای اقیانوس آرام قرار گرفت که وزیران رده پایین‌تر را به نمایندگی از خود اعزام کردند.
قرار است نشست بعدی سران کشورهای جزایر اقیانوس آرام در سال ۲۰۲۷ به میزبانی نیوزیلند برگزار شود.


نظرات شما