چهارشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۵
بین الملل

روسیه اتهام ارتباط با پهپاد انفجاری در آلمان را رد کرد

روسیه اتهام ارتباط با پهپاد انفجاری در آلمان را رد کرد
اخبار محرمانه - ایرنا/ سفارت روسیه در آلمان ادعاهای برلین مبنی بر تلاش مسکو برای حمله پهپادی به فرودگاه لایپزیگ را «بی‌اساس، پوچ و غیرمنطقی» خواند و این اتهامات را رد کرد. به ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا / سفارت روسیه در آلمان ادعاهای برلین مبنی بر تلاش مسکو برای حمله پهپادی به فرودگاه لایپزیگ را «بی‌اساس، پوچ و غیرمنطقی» خواند و این اتهامات را رد کرد.
به گزارش شبکه تی آر تی،‌ سفارت روسیه روز سه‌شنبه در بیانیه ای، برلین را به تخریب سیستماتیک چارچوب همکاری روسیه و آلمان متهم کرد.
این سفارتخانه اعلام کرد که سفیر روسیه در آلمان به وزارت امور خارجه این کشور احضار شده و برلین در مورد دخالت ادعایی روسیه در حادثه پهپاد انفجاری در ۵ آگوست اعتراض کرده است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: مقامات آلمانی بدون ارائه مدرک، روسیه را مقصر دانسته و به دلیل آنچه برلین «حملات ترکیبی فزاینده» از سوی مسکو می‌نامد، تحریم‌هایی را علیه روسیه اعلام کرده‌اند.
سفیر روسیه ضمن رد این اتهامات، این اقدامات را «تشدید بی‌سابقه» در روابط دوجانبه دو کشور خواند و هشدار داد که این اقدامات عواقب دارد و آلمان کاملا مسئول وقوع این شرایط است.
در این بیانیه آمده است: سفیر روسیه تأکید کرد که تحریک شتاب‌زده در فرودگاه لایپزیگ منحصراً در خدمت اهداف رژیم کی یفو جناح نظامی‌ اروپا است که علاقه‌مند به دامن زدن به درگیری اوکراین هستند.
در همین حال یوهان وادفول وزیر امور خارجه آلمان در یک کنفرانس خبری در برلین گفت که وزارت امور خارجه این کشور سرگئی نچایف سفیر روسیه را به دلیل حادثه ماه گذشته کشف پهپاد در فرودگاه لایپزیگ احضار کرده است.
وی ادعا کرد که روسیه مسئول «حمله ترکیبی در لایپزیگ» بوده و از اتخاذ تدابیر علیه این کشور خبر داد.
وادفول گفت: دولت آلمان این موضوع را به شکلی مناسب به روسیه ابلاغ خواهد کرد. بنابراین، من دستور احضار سفیر روسیه را داده‌ام. این احضار در همین لحظه در حال انجام است.
به گزارش ایرنا،‌ در ۲۹ آگوست(۷ شهریور ۱۴۰۵)، نشریه اروپایی «پولیتیکو» و چند رسانه آلمانی گزارش داده بودند که فریدریش مرتس صدراعظم آلمان قصد دارد روسیه را مسوول حادثه لایپزیگ معرفی کرده و از اقدامات تلافی‌جویانه گسترده خبر دهد.
سفارت روسیه در آلمان پیش‌تر کشف پهپاد در فرودگاه لایپزیگ/هاله را یک اقدام تحریک‌آمیز شتاب‌زده و ساختگی توصیف کرده و گفته بود این اقدام تتها در خدمت منافع کی‌یف و جریان های سیاسی جنگ طلب اروپا است.
در شامگاه ۴ آگوست(۱۳ مرداد ۱۴۰۵)، یک پهپاد مجهز به بمب دست‌ساز در محوطه پروازی فرودگاه، در کنار یک فروند هواپیمای باری آنتونوف متعلق به اوکراین کشف شد؛ چاشنی انفجاری آن عمل نکرده بود. در همان شب، پهپاد دومی با یک فروند هواپیمای باری دی‌اچ‌ال برخورد کرد.
بعداً مشخص شد که با گذشت ۱۰ روز، بازرسان پهپاد سوم و همچنین آثاری از یک ماده منفجره قوی را پیدا کرده‌اند؛ این ماده احتمالاً حدود ۵۰ گرم هگزوژن بوده است.


نظرات شما