شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
بین الملل

آمریکا بخشی از بدهی میلیاردی خود به سازمان ملل را تسویه می‌کند

آمریکا بخشی از بدهی میلیاردی خود به سازمان ملل را تسویه می‌کند
اخبار محرمانه - فارس /درحالیکه بدهی واشنگتن به سازمان ملل در دولت ترامپ به شدت افزایش یافته است، فرستاده این کشور اعلام کرد که آمریکا قصد دارد پرداخت بخشی از بدهی‌های خود را ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فارس /درحالیکه بدهی واشنگتن به سازمان ملل در دولت ترامپ به شدت افزایش یافته است، فرستاده این کشور اعلام کرد که آمریکا قصد دارد پرداخت بخشی از بدهی‌های خود را آغاز کند.
مایک والتز، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در گفتگو با رویترز اعلام کرد که واشنگتن ظرف چند هفته آینده، اولین بخش از بدهی‌های معوقه میلیاردی خود به این نهاد بین‌المللی را پرداخت خواهد کرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نسبت به «فروپاشی مالی قریب‌الوقوع» این سازمان هشدار داده است.
به گفته مقامات سازمان ملل، بیش از ۹۵ درصد از بدهی‌های بودجه جاری این سازمان متعلق به آمریکااست. ارقام رسمی نشان می‌دهند که واشینگتن تا ابتدای ماه فوریه، مبالغ زیر را بدهکار است:
• ۲.۱۹ میلیارد دلار: بودجه جاری و اداری سازمان ملل.
• ۲.۴ میلیارد دلار: هزینه‌ مأموریت‌های حفظ صلح (فعلی و گذشته).
• ۴۳.۶ میلیون دلار: هزینه‌های دادگاه‌های بین‌المللی.
بحران بودجه سازمان ملل در حالی شدت یافته است که دولت دونالد ترامپ سیاست عقب‌نشینی از نهادهای چندجانبه را در پیش گرفته است. در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، بدهی‌های آمریکا به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته؛ به طوری که مقامات سازمان ملل می‌گویند ایالات متحده در سال گذشته میلادی هیچ پرداختی به بودجه جاری نداشته است.
مایک والتز ضمن تأیید امضای لایحه بودجه توسط ترامپ که شامل ۳.۱ میلیارد دلار برای حق عضویت در سازمان‌های بین‌المللی است، تأکید کرد که این پرداخت‌ها با هدف تشویق به اصلاحات صورت می‌گیرد. او با اشاره به طرح (اصلاحات ۸۰ سالگی سازمان ملل) گفت: «این پیش‌پرداخت نشان‌دهنده به رسمیت شناختن برخی اصلاحات انجام شده است. هرچند این گام‌ها کافی نیست و ای کاش دبیرکل این اصلاحات را در سال اول یا دوم مسئولیتش انجام می‌داد، نه در سال نهم.»
والتز افزود که رئیس‌جمهور ترامپ به دنبال بازگرداندن سازمان ملل به «اصول اولیه» یعنی تمرکز بر صلح و امنیت است و انتظار می‌رود اصلاحات بیشتری در بدنه این سازمان صورت گیرد.
وضعیت بحرانی بودجه ۲۰۲۶
مجمع عمومی سازمان ملل اخیراً بودجه ۳.۴۵ میلیارد دلاری سال ۲۰۲۶ را تصویب کرده است که شامل هزینه‌های کارکنان، دفاتر جهانی و فعالیت‌های حقوق بشری می‌شود. با توجه به اینکه آمریکا ۸۲۷ میلیون دلار از سال گذشته و ۷۶۷ میلیون دلار برای سال ۲۰۲۶ بدهکار است، نقدینگی این سازمان به شدت تحت فشار قرار دارد و تأخیر در پرداخت‌های واشینگتن می‌تواند فعالیت‌های حیاتی این نهاد در سراسر جهان را متوقف کند.
بازار


نظرات شما