چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴
سیاسی

عراقچی: دستیابی به توافقی منصفانه، متوازن و عادلانه امکان‌پذیر است

عراقچی: دستیابی به توافقی منصفانه، متوازن و عادلانه امکان‌پذیر است
اخبار محرمانه - ایرنا / سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در مصاحبه India Today گفت: دستیابی به توافقی منصفانه، متوازن و عادلانه امکان‌پذیر است. مجری: اجازه دهید با سخنرانی ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا / سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در مصاحبه India Today گفت: دستیابی به توافقی منصفانه، متوازن و عادلانه امکان‌پذیر است.
مجری: اجازه دهید با سخنرانی وضعیت کشور رئیس‌جمهور ترامپ شروع کنیم؛ طولانی‌ترین سخنرانی او، اما در آن به ایران هشدار داده است. آیا ایران آماده است؟
عراقچی: پیش از هر چیز، از شما برای دعوت‌تان تشکر می‌کنم. در پاسخ به پرسش شما، البته که ما آماده‌ایم. ما کاملاً برای هر دو گزینه آماده هستیم؛ جنگ و صلح.
بازار
*همان‌طور که می‌دانید، امروز بعدازظهر به ژنو می‌روم تا سومین دور گفت‌وگوهایمان با تیم آمریکایی را برگزار کنیم. در دور قبلی پیشرفت‌هایی داشتیم. توانستیم به نوعی تفاهم دست پیدا کنیم و فکر می‌کنم بر اساس همان تفاهم‌ها بتوانیم چیزی در قالب یک توافق یک معامله، بنا کنیم.
*به گمان من، دستیابی به توافقی منصفانه، متوازن و عادلانه امکان‌پذیر است و ما می‌توانیم آن را محقق کنیم. البته نیروهای مسلح ما آماده انجام وظیفه خود هستند و ما می‌دانیم چگونه از خود دفاع کنیم؛ همان کاری که بار پیش انجام دادیم. از جنگ گذشته درس‌های زیادی گرفته‌ایم، بنابراین اکنون آمادگی بیشتری داریم.
*در واقع، به این معناست که هدف جلوگیری از جنگ است. وقتی برای جنگ آماده باشید، می‌توانید از آن پیشگیری کنید؛ در غیر این صورت، آن را به خانه خود دعوت کرده‌اید. پس ما کاملاً آماده‌ایم، نه به این دلیل که خواهان جنگ هستیم، بلکه چون می‌خواهیم از جنگ جلوگیری کنیم. من مرد دیپلماسی هستم. باید درباره کار خودم صحبت کنم و معتقدم مسیری که در پیش گرفته‌ایم بهترین راه ممکن برای حل این مسئله است.
*برای برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران گزینه نظامی وجود ندارد. اگر نگرانی‌ای وجود دارد، اگر پرسشی هست، اگر ابهامی مطرح است، ما آماده رسیدگی به آن هستیم. آماده پاسخ دادن به پرسش‌ها هستیم. آماده رفع نگرانی‌ها هستیم، اما آماده نیستیم از حق خود برای استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای صرف‌نظر کنیم. این موضع ما و خواسته ماست. بنابراین معتقدم فردا در ژنو امکانی برای رسیدن به یک راه‌حل مورد توافق، منصفانه و متوازن وجود دارد.


نظرات شما