دوشنبه ۸ دي ۱۴۰۴
بین الملل

زلنسکی: طرح صلح باید در اوکراین به همه‌پرسی گذاشته شود

زلنسکی: طرح صلح باید در اوکراین به همه‌پرسی گذاشته شود
اخبار محرمانه - ایرنا /«ولادیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین امروز (دوشنبه) اعلام کرد که طرح صلح ۲۰ بندی باید در این کشور به همه‌پرسی گذاشته شود. به گزارش خبرگزاری رویترز، ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا /«ولادیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین امروز (دوشنبه) اعلام کرد که طرح صلح ۲۰ بندی باید در این کشور به همه‌پرسی گذاشته شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر زلنسکی اظهار داشت که طرح صلح ۲۰ بندی برای پایان دادن به جنگ روسیه باید در اوکراین به همه‌پرسی گذاشته شود.
رئیس‌جمهوری اوکراین که در یک گفتگوی انلاین با خبرنگاران صحبت می‌کرد، افزود که برای برگزاری چنین همه‌پرسی، آتش‌بس دستکم ۶۰ روزه ضروری است.
بازار
همچنین «کی‌یف پست» در گزارشی به نقل از زلنسکی نوشت که اگر امروز توافق صلحی حاصل شود، تضمین‌های امنیتی آمریکا به مدت ۱۵ سال برقرار خواهد بود و امکان تمدید آن نیز وجود دارد.
رئیس‌جمهوری اوکراین در ادامه خاطرنشان کرد که گزینه‌هایی برای تضمین‌هایی به مدت ۳۰، ۴۰ یا حتی ۵۰ سال نیز می‌تواند در نظر گرفته شود.
در حالی که نشست اخیر دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا و همتای اوکراینی او در فلوریدا با ابراز خوشبینی دو طرف همراه بود، مهم‌ترین مانع صلح یعنی مساله زمین همچنان حل‌نشده باقی ماند و مذاکرات بدون دستاورد ملموس پایان یافت.
ایالات متحده و اوکراین پس از آخرین نشست خود اعلام کردند که بر سر مجموعه‌ای از اصول مهم با هدف پایان دادن به جنگ تقریبا چهارساله میان مسکو و کی‌یف به توافق رسیده‌اند. با این حال، مسائل حساس مربوط به کنترل اراضی در قلب صنعتی شرق اوکراین و مدیریت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا هنوز بدون توافق باقی مانده است.
زلنسکی پیشتر در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با ترامپ گفت: تیم‌های مذاکره‌کننده اوکراین و آمریکا برای نهایی کردن توافق دیدار خواهند کرد. پیشرفت خوبی به دلیل تعامل دو تیم آمریکایی و اوکراینی داشتیم و طرح ۲۰ بندی با ۹۰ درصد پیشرفت حاصل شد. درباره تضمین‌های امنیتی ایالات متحده به جمع‌بندی رسیدیم و در ژانویه (دی/بهمن) میزبان ترامپ خواهیم‌ بود.
رئیس‌جمهوری آمریکا نیز این دیدار را عالی توصیف کرد و مدعی شد که ۹۵ درصد از مسائل را بررسی کرده‌اند. ترامپ که در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که ۲۴ ساعته جنگ اوکراین را پایان می‌دهد، اکنون می‌گوید روند صلح مساله‌ای نیست که بتوان یک روزه آن را حل کرد و مدعی شد که مذاکرات پیشرفت داشته است. وی همچنین اعلام کرد که اگر طرح صلح اجرایی شود، شاید به اوکراین برود.


نظرات شما