سه شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴
بین الملل

تأکید بر ضدیت با ایران و حزب‌الله در توافق دمشق و تل‌آویو

تأکید بر ضدیت با ایران و حزب‌الله در توافق دمشق و تل‌آویو
اخبار محرمانه - فارس /منابع اسرائیلی می‌گویند که همکاری علیه ایران و حزب‌الله جزو بندهای اصلی توافقنامه احتمالی میان حکومت شورشیان سوریه با رژیم تل‌آویو خواهد بود. به‌ گزارش ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فارس /منابع اسرائیلی می‌گویند که همکاری علیه ایران و حزب‌الله جزو بندهای اصلی توافقنامه احتمالی میان حکومت شورشیان سوریه با رژیم تل‌آویو خواهد بود.
به‌ گزارش شبکه 12 اسرائیل، منابع مطلع در دمشق اعلام کرده‌اند که مذاکرات پشت‌پرده برای دستیابی به توافق سازش میان سوریه و رژیم صهیونیستی در جریان است و احتمال دارد روابط دو طرف تا پایان سال جاری به‌تدریج عادی شود. 
بازار


این شبکه عبری با استناد به منابع دیپلماتیک و سیاسی فاش کرده است که آمریکا به رهبری دونالد ترامپ، فشار گسترده‌ای برای پیشبرد این روند اعمال می‌کند و تلاش دارد با استفاده از «شرایط ژئوپولیتیکی جدید منطقه»، دمشق را به پذیرش سازش با تل‌آویو وادار سازد.
بر اساس این گزارش، نخستین گام این روند، امضای توافق‌نامه‌ای امنیتی و نظامی است که ضمن به‌روزرسانی توافق سال 1974 در خصوص جداسازی نیروها، به برقراری نوعی همکاری امنیتی و اطلاعاتی میان سوریه و اسرائیل علیه ایران و حزب‌الله اشاره دارد.
به ادعای این شبکه، هدف از این همکاری، مقابله با آن‌چه «فعالیت‌های ایران و حزب‌الله در جنوب سوریه» نامیده شده، عنوان شده است.
شبکه 12 همچنین از قول منابع آگاه افزود: این توافق شامل به‌رسمیت شناختن اسرائیلی «مزارع شبعا» به‌عنوان بخشی از خاک سوریه است؛ اقدامی که ممکن است گامی نمادین برای جلب رضایت دمشق تلقی شود.


در ادامه این توافق، احتمال حصول به توافقی سه‌جانبه میان اسرائیل، سوریه و اردن نیز مطرح شده که موضوع آن، تقسیم منابع آب حوضه رود یرموک خواهد بود.
منابع شبکه صهیونیستی می‌گویند احمد الشرع (محمد جولانی)، در دیدار با دونالد ترامپ در ریاض و «تام باراک» فرستاده آمریکا به دمشق، آمادگی خود را برای صلح (سازش) با اسرائیل اعلام کرده و از این روند به‌عنوان «فرصتی استثنایی» نام برده است.
با این حال، بر اساس همین گزارش، طرف سوری خواستار عقب‌نشینی اسرائیل از مناطق اشغالی پس از سقوط بشار اسد، پایان حملات نظامی به خاک سوریه، پرهیز از مداخله در امور اقلیت‌های علوی، دروزی و کرد و به‌رسمیت شناختن وحدت حاکمیت سوریه شده است. همچنین هرگونه توافق، طبق گفته منابع، باید مرحله‌به‌مرحله و در چارچوب یک تفاهم منطقه‌ای گسترده اجرا شود.
دو روز پیش نیز گدعون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، از عادی‌سازی روابط با سوریه استقبال کرد اما برای آن شرط گذاشت. 
او در گفت‌وگو با شبکه اسرائیلی «آی24» گفت: «اگر فرصتی برای امضای توافق صلح یا عادی‌سازی روابط با سوریه فراهم شود، به شرط آن‌که بلندی‌های جولان در اختیار ما باقی بماند، این امر برای آینده اسرائیل مثبت خواهد بود».


نظرات شما