اخبار محرمانه - خبرگزاری دانشجو / در سایه امیدهای تازه تلآویو به گسترش توافقات سازش، یک تاجر سوری با حضور در کنست، پیام محرمانه سرکرده شورشیان دمشق را به مقامات اسرائیلی منتقل کرد.
در پی سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن و انتشار اظهارات «خوشبینانه» او درباره گسترش توافقات سازش موسوم به «ابراهیم»، در یک اقدام غیرمعمول، یک تاجر و فعال سیاسی سوری روز گذشته (چهارشنبه) در پارلمان رژیم صهیونیستی حاضر شد و در کنفرانس سالانه یک گروه فشار تازهتأسیس برای پیشبرد طرح امنیتی منطقهای شرکت کرد. وبسایت اسرائیلی واللا، با انتشار این خبر نوشت که شادی مارتینی فعال سیاسی سوری مذکور اذعان کرده که حدود دو هفته پیش در دیداری طولانی با «ابومحمد الجولانی» رئیس شورشیان حاکم بر سوریه که خود را رئیس دولت انتقالی سوریه معرفی کرده، درباره مسائل مربوط به اسرائیل گفتوگو کرده است. به گفته مارتینی، الجولانی در این دیدار اظهار داشت: «فرصتهایی اینچنین در خاورمیانه هر صد سال یکبار پیش میآید و همیشگی نیست؛ پس باید آن را غنیمت بشماریم و از دست ندهیم، زیرا میخواهم کودکان اسرائیلی، سوری، سعودی، فلسطینی و اردنی با امید بزرگ شوند». این در حالی است که دیروز نیز، شبکه «آی 24» خبری اختصاصی به نقل از آریل عسران خبرنگار ارشد خاورمیانه درباره «صلح قریبالوقوع» سوریه و اسرائیل منتشر کرد و نوشت که انتظار میرود بنیامین نتانیاهو و الجولانی پیش از نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر، در واشنگتن دی سی دیدار و در کاخ سفید، توافقنامه امنیتی را تحت نظارت رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ، امضا کنند.
بازار



به نوشته واللا، در کنفرانس راهاندازی لابی جدید، فرصتهای منطقهای پس از جنگ «شمشیرهای آهنین» و عملیات «شیر خیزان» (حمله به ایران) مورد بررسی قرار گرفت.بنا بر این گزارش، در کنفرانس مذکور، روزنامهنگار سعودی مقیم امارات، عبدالعزیز الخمیس نیز حضور داشت و گفت: «بیایید صریح باشیم؛ از ریاض تا ابوظبی، پیام ما درباره پیروزی در جنگ نیست، بلکه درباره آنچیزی است که پس از آن میآید. خلیج [فارس] از جنگها و وضعیتهای اضطراری خسته شده است. اشتیاقی برای ثبات و شراکت وجود دارد. اکنون این پرسش مطرح است که آیا اسرائیل میتواند از مرحله قدرت صرف، به دوران شراکت و نیز بهرهبرداری از بازدارندگی نظامیاش برای موفقیت سیاسی عبور کند؟».
وی افزود: «مسئله فلسطین و پایان جنگ در غزه دو موضوع اساسی برای عربستان سعودی است. این غیرقابلقبول است که مردم در غزه زندانی باشند. دیدگاه عربستان منطقهای است، نه صرفاً داخلی. باید یک کشور فلسطینی غیرمتمرکز تأسیس شود، با تعهد روشن اسرائیل نهتنها به امنیت، بلکه به همزیستی. اینها خواستههای بزرگی نیستند، بلکه حداقلهای انسانیاند. اگر اسرائیل از این فرصت برای تعمیق اشغال و تحقیر غزه استفاده کند، نهتنها عربستان، بلکه تمام جهان عرب را از دست خواهد داد. لطفاً مزایای میدان آهنین را به پلی از امید تبدیل کنید».واللا در ادامه توضیح داد که گروه فشار جدید با مشارکت اعضایی از کنست اسرائیل تشکیل شده تا ترتیبات امنیتی منطقهای را تقویت کند. از جمله اعضای کنست حاضر در این ابتکار؛ جلعاد کاریف (از دموکراتها)، رام بن باراک ( از حزب یش عتید) و آلون شوستر (از حزب اردوگاه دولت) هستند.در افتتاحیه این کنفرانس، رام بن باراک گفت: «یکی از دلایل اصلی واقعه 7 اکتبر، نزدیکی روند عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی بود. اکنون زمان آن رسیده که دستاوردهای نظامی ارتش اسرائیل را به موفقیتهای سیاسی تبدیل کنیم—از طریق توافقاتی که خاورمیانهای جدید بسازند و کشورهای بیشتری را به توافقات ابراهیم ملحق کنند. این زمان، زمان رهبری شجاعانه است».
جلعاد کاریف نیز با اشاره به ادعای نتانیاهو درباره «تغییر چهره خاورمیانه»، تأکید کرد که این تغییر باید با توافقی جامع برای پایان جنگ و آزادی اسرا آغاز شود و سپس با توافقهای «جسورانهای» ادامه یابد که منطقه را دگرگون کرده و «ائتلافی از کشورهای میانهرو در برابر محور
ایران و متحدانش شکل دهد».آلون شوستر نیز با تمجید از عملکرد نظامیان اسرائیلی، این لحظه را «فرصتی تاریخی» برای تبدیل دستاوردهای نظامی به تغییرات سیاسی دانست. از سوی دیگر، اودی دیکل از بنیانگذاران «ائتلاف امنیت منطقهای»، ادعا کرد که کشورهای میانهرو منطقه نگرانند که اسرائیل فاقد پایههای سیاسی برای همکاریهای پایدار باشد لذا اگر اسرائیل سریعاً اقدام نکند، فرصت تشکیل محور منطقهای علیه
ایران را از دست خواهد داد.