اخبار محرمانه
زندانِ باز ؛ منطق عربستان برای سرکوب مخالفان
چهارشنبه 6 اسفند 1399 - 21:08:26
اخبار محرمانه - ایرنا / خبرگزاری فرانسه در گزارشی درباره اقدام مقامات عربستان مبنی بر ممنوعیت سفر برای مخالفانی که به تازگی از زندان های آل سعود آزاد شده اند، نوشت: «زندانِ باز» منطق عربستان برای سرکوب مخالفان است.
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه در این گزارش به آزادی «لجین الهذلول» فعال سعودی اشاره کرد و افزود: «لجین الهذلول» فعال سعودی پس از گذراندن حدود سه سال زندان، زندگی با خانواده‌اش را از سرگرفت اما مانند دیگر زندانیان با نوع دیگری از زندان روبرو است که آن ممنوعیت سفر است. 
در ماه جاری مقامات عربستان در اقدامی که ناظران سیاسی، آن را پیامی به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا که قول داده f,n سوابق حقوق بشر در عربستان را بطور دقیق بررسی کند، الهذلول را همراه با دو زندانی آمریکایی آزاد کردند. 
خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: با این حال، فعالانی که آزاد شدند همراه با بستگانشان از کشور ممنوع الخروج هستند. 
خانواده الهذلول پس از آزادی وی، عکس‌هایی از لبخند او منتشر کردند اما خانواده اصرار دارند که آن‌ها هنوز کاملاً آزاد نیستند. 
در پایان ماه دسامبر گذشته، دادگاهی در ریاض، الهذلول را به اتهام فعالیت برای تغییر رژیم و «خدمت به طرف‌های خارجی» به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم کرد و پس از 2 سال و 10 ماه این حکم را تعلیق کرد و وی در تاریخ 10 فوریه آزاد شد. 
به گفته خانواده وی، دادگاه همچنین الهذلول را به مدت 5 سال ممنوع السفر کرده است. 
والدین وی نیز از سال 2018 ممنوع الخروج شده‌اند و هیچ راه روشنی برای به چالش کشیدن این ممنوعیت وجود ندارد. 
«علیاء» خواهر الهذلول که در اروپا اقامت دارد به خبرگزاری فرانسه گفت: هیچ کس نمی‌داند چه کسی این ممنوعیت سفر را صادر کرده است، هیچ سابقه و اطلاعیه رسمی وجود ندارد و ما نمی‌دانیم که چگونه می‌توانیم ممنوعیت سفر را برطرف کنیم. 
به گفته فعالان، پدر و مادر الهذلول از ممنوعیت سفر خود اطلاع نداشتند تا اینکه سعی کردند عربستان را ترک کنند و از این موضوع آگاه شدند.
الهذلول از زمان آزادی خود از زندان هرگونه مصاحبه با رسانه‌ها را رد کرده است. 
در همین حال مقامات عربستان به درخواست خبرگزاری فرانسه برای اظهار نظر درباره تعداد شهروندانی که ممنوع السفر شده‌اند، پاسخی ندادند اما فعالان می‌گویند که این ممنوعیت برای هزاران شهروند عربستانی اعمال می‌شود و نشان دهنده اقدامی است که دولت برای سرکوب مخالفان انجام می‌دهد. 
عبدالله العوده فرزند «سلمان العوده» روحانی مشهور و مخالف حکومت پادشاهی عربستان که از سال 2017 زندانی شده است، می‌گوید: ممنوعیت سفر ابزاری است که دولت سعودی برای ایجاد رعب و وحشت و فشار [ بر مخالفان ] از آن استفاده می‌کند. 
العوده که مقیم آمریکا است، افزود: استفاده از این شیوه برای تعداد زیاد، بی‌سابقه بوده است تا با استفاده از آن فضای عمومی را دستکاری کنند و همه را تحت کنترل شدید در آورند. 
به گفته العوده، 19 نفر از اعضای خانواده وی از جمله یک کودک یک ساله از سال 2017 بدون انجام هیچ گونه مراحل قانونی ممنوع الخروج شده‌اند. 
به گفته منابع و فعالان سعودی، ده‌ها نفر از سرمایه داران و شاهزادگان خانواده سلطنتی از جمله «ولید بن طلال» میلیاردر که ماه‌ها در هتل «ریتز کارلتون» در سال 2017 زندانی بودند، ممنوع السفر شده‌اند. 
دیده بان حقوق بشر «هیومن رایتس واچ» در گزارشی در سال 2019 در این باره گفت که علاوه بر هدف قرار دادن شهروندان سعودی جهت دستگیری از سال 2017 ، مقامات همچنین اعضای خانواده آن‌ها را با اعمال تحریم‌های خودسرانه سفر و مسدود کردن دارایی‌های آن‌ها و محرومیت از دریافت خدمات دولتی مواجه کرده‌اند.
خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد دولت عربستان با اعمال خودسرانه ممنوعیت سفر، قوانین این کشور را نقض کرده است. 
زندانِ باز
«دیمه طلال الشریف» مشاور حقوقی سال گذشته در مقاله‌ای در روزنامه انگلیسی زبان «عرب نیوز» تاکید کرد که ممنوعیت سفر، یک تدبیر احتیاطی قانونی است که توسط وزارت کشور، قوه قضائیه یا امنیت کشور صادر شده است.
الشریف افزود: این ممنوعیت می‌تواند برای مدت مشخص و محدودی وضع شود و شخص ممنوع الخروج باید ظرف یک هفته از صدور ممنوعیت خود به طور رسمی مطلع شود اما همانطور که در مورد والدین الهذلول اتفاق افتاد، بسیاری از این ممنوعیت اطلاع ندارند تا زمانی که در فرودگاه یا مرز متوقف و از آن مطلع شوند. 
یک دانشگاهی سعودی که چندین سال است با همسر و فرزندانش ممنوع السفر شده است، می‌گوید: هنگامی که یک مقام مسئول مرا در فرودگاه متوقف کرد از او درباره دلیلش پرسیدم و او گفت که پیش از این به تایلند رفته‌ام.
عربستان سعودی به دلیل چندین دهه اختلاف دیپلماتیک از سفر شهروندان خود به تایلند جلوگیری می‌کند. 
وی توضیح داد که به تایلند نرفته و نمی‌داند چرا او ممنوع السفر شده است. 
این دانشگاهی که خود را " ملی گرا " توصیف می‌کند، خواستار فرجام خواهی از منع سفرش شد اما هیچ پاسخی از مقامات دولتی دریافت نکرد. 
وی همچنین برای جلوگیری از ارسال هر چیزی که ممکن است موجب خشم مقامات شود، تمام حساب‌های خود در شبکه‌های اجتماعی را بست. 
ظاهراً منطقی که پشت اقدام مقامات عربستانی برای ممنوع السفر کردن مخالفان قرار دارد این است که وقتی می‌توانید آن‌ها را در «زندان آزاد» نگه دارید، افراد را زندانی نکنید.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/492540/زندانِ-باز-؛-منطق-عربستان-برای-سرکوب-مخالفان
بستن   چاپ