اخبار محرمانه

آخرين مطالب

جهان در مسیر سخت دستیابی به خالص انتشار صفر گازهای گلخانه‌ای

توسعه هیدروژن سبز و نیاز به سرمایه‌گذاری 1.2 تریلیون دلاری وزارت نفت

توسعه هیدروژن سبز و نیاز به سرمایه‌گذاری 1.2 تریلیون دلاری
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه -

طبق اعلام آژانس بین‌المللی انرژی هرچند طرح‌های هیدروژنی کنونی منجر به رشد عظیمی در تولید هیدروژن کم‌کربن در جهان در دهه‌ جاری می‌شود، اما تعداد پروژه‌ها باید تا 9 برابر کنونی افزایش یابد تا جهان در مسیر دستیابی به خالص انتشار صفر گازهای گلخانه‌ای تا سال 2050 قرار گیرد.
چشم‌انداز طرح‌های کنونی نشان می‌دهد تولید هیدروژن کم‌کربن می‌تواند تا سال 2030 به 17 میلیون تن برسد، در حالی ‌که این مقدار، اکنون کمتر از یک میلیون تن است، اما برای تحقق سناریوی خالص انتشار صفر 2050 آژانس بین‌المللی انرژی تا سال 2030، باید ظرفیت تولید هیدروژن کم‌کربن، به 150 میلیون تن برسد.
آژانس بین‌المللی انرژی گزارش تازه‌ای درباره تحولات هیدروژن جهان در روز 12 مهرماه امسال منتشر کرد. طبق این گزارش، پروژه‌های الکترولیزر برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند 8 میلیون تن هیدروژن تا سال 2030 تولید کند، در حالی ‌که این رقم، امروز فقط 50 هزار تن است. پروژه‌های الکترولیز هیدروژن، شامل 350 پروژه در حال توسعه با ظرفیت ترکیبی 54 گیگاوات و 40 پروژه دیگر با ظرفیت 35 گیگاوات در مراحل اولیه است.
طبق گزارش یادشده، اروپا همچنان بازار اصلی توسعه الکترولیزر باقی می‌ماند، اما ممکن است استرالیا در چند سال آینده به این بازار برسد.
مقدار کم ظرفیت تولید هیدروژن می‌تواند تنگنا و محدودیتی برای توسعه الکترولیزر ایجاد کند. ظرفیت جهانی الکترولیز اکنون فقط 3 گیگاوات در سال است که 85 درصد آن به روش قلیایی و 15 درصد غشای تبادل پروتون (PEM)[1] است. بیش از 60 درصد ظرفیت در اروپا و 35 درصد در چین است، اما درصورتی که تمامی طرح‌های توسعه‌های اعلام‌شده محقق شود، ظرفیت تولید برق هیدروژنی می‌تواند به 20 گیگاوات در سال برسد.
اکنون 16 پروژه فعال با ظرفیت 700 هزار تن تولید هیدروژن از سوخت‌های فسیلی به همراه فناوری جذب، استفاده و ذخیره کربن (CCUS) وجود دارد. 50 پروژه دیگر در دست توسعه است و انتظار می‌رود این ظرفیت تا سال 2030 به 9 میلیون تن برسد. ایالات متحده و کانادا پیشرو هستند، اما انگلیس و هلند سهم عمده‌ای در پروژه‌های در حال توسعه دارند.
آژانس بین‌المللی انرژی هزینه تولید هیدروژن از گاز طبیعی را بین 50 سنت تا 1.70 دلار در هر کیلوگرم برآورد می‌کند. با در نظر گرفتن هزینه‌ جذب کربن 50 تا 70 دلار به ازای هر تن، استفاده از فناوری جذب، استفاده و ذخیره‌سازی کربن (CCUS) این مقدار را حدود یک تا 2 دلار در کیلوگرم افزایش می‌دهد.
استفاده از برق تجدیدپذیر برای تولید هیدروژن از آب بین 3 تا 8 دلار در هر کیلوگرم هزینه دارد، اما تا سال 2030 این میزان می‌تواند به 1.30 تا 3.50 دلار به ازای هر کیلوگرم کاهش یابد. این هزینه در افق بلندمدت می‌تواند به یک تا 3 دلار در کیلوگرم کاهش یابد. این شرایط سبب می‌شود در مکان‌هایی با بهترین منابع انرژی تجدیدپذیر، تولید هیدروژن سبز در مقایسه با هیدروژن تولیدی از سوخت فسیلی رقابتی شود.
هزینه کل الکترولیزرهای غشای تبادل پروتن (PEM) حدود 1750 دلار در کیلووات و برای الکترولیزرهای قلیایی بین 1000 تا 1400 دلار در هر کیلووات است. هزینه الکترولیزرهای قلیایی در چین کمتر و بین 750 تا 1300 دلار در کیلووات است.
هزینه‌های الکترولیز می‌تواند تا سال 2030 با در نظر گرفتن برنامه‌های توسعه فعلی تا 60 درصد کاهش یابد. اگر ظرفیت مطابق با سناریوی خالص انتشار صفر آژانس بین‌المللی انرژی محقق شود، هزینه‌ها می‌تواند 70 درصد کاهش یابد و به 400 تا 440 دلار در کیلووات برسد.
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی‌ می‌کند تولید داخلی هیدروژن در ژاپن تا سال 2030 بیش از 4 دلار در کیلوگرم هزینه داشته باشد و در این قیمت واردات از استرالیا رقابتی خواهد بود.
این نهاد پیش‌بینی می‌کند هزینه آمونیاک وارداتی از استرالیا و تبدیل مجدد به هیدروژن با هزینه کمتر از 3 دلار در کیلوگرم صورت گیرد، اما هزینه تولید هیدروژن در اروپا در سال 2030 کمی بیش از 2 دلار در کیلوگرم خواهد بود و واردات از خاورمیانه غیررقابتی می‌شود. واردات آمونیاک به اروپا اگر از آن به‌عنوان آمونیاک استفاده شود و تبدیل به هیدروژن نشود، از نظر اقتصادی منطقی خواهد بود. به‌طوری‌ که آمونیاک می‌تواند با قیمت 1.80 دلار در کیلوگرم پیش از تلفات تبدیل دوباره، به شرکت‌های اروپایی تحویل داده شود.
بر اساس برنامه‌های اعلام‌شده تقاضای هیدروژن کم‌کربن تا سال 2030 به 105 میلیون تن می‌رسد که بسیار کمتر از 200 میلیون تن مورد نیاز برای دستیابی به هدف خالص انتشار صفر است. در حال حاضر تقاضای جهانی هیدروژن حدود 90 میلیون تن است که بیشتر برای کاربردهای صنعتی و پالایشی است که از سوخت فسیلی استفاده می‌کند و سبب انتشار سالانه 900 میلیون تن دی‌اکسیدکربن می‌شود. تقاضای هیدروژن شامل 40 میلیون تن در پالایشگاه‌ها و 45 میلیون تن در تولید مواد شیمیایی و 5 میلیون تن در فولادسازی است. حدود سه‌چهارم تولید مواد شیمیایی برای آمونیاک و یک‌چهارم برای متانول استفاده می‌شود.
برای پر کردن شکاف بین برنامه‌ها و پروژه‌های اعلام‌شده و آنچه برای کربن‌زدایی لازم است، دولت‌ها باید از ایجاد تقاضا برای هیدروژن حمایت کنند. آنها باید ابزارهای سیاستی مانند قیمت کربن، مزایده، سهمیه‌بندی، ضوابط و الزامات مربوط به خرید عمومی را به اجرا درآورند.
توسعه هیدروژن سبز به سرمایه‌گذاری قابل‌ملاحظه‌ای نیاز دارد. برآورد می‌شود تا سال 2030 حدود 1.2 تریلیون دلار برای راه‌اندازی این بخش برای دستیابی به خالص انتشار گازهای گلخانه‌ای صفر تا سال 2050 مورد نیاز است. تاکنون دولت‌ها متعهد به 37 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در تولید هیدروژن کم‌کربن شده‌اند و بخش خصوصی نیز 300 میلیارد دلار در این زمینه متعهد شده است.
مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/630860/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در باکو جایی برای شیعیان نیست

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

به سطح قالتاقی انسان‌ها احترام بزارید

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا

واکنش نماینده ایران به کشف گورهای دسته جمعی در خان‌یونس

به رشد حرکتی کودک‌تان کمک کنید

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

ذوق‌زدگی رژیم صهیونیستی از تصویب بسته کمکی در سنای آمریکا

ابراز احساسات مردم سریلانکا از حضور رئیسی در کشورشان

متقی: تخم‌ مرغ‌های حماس در یک سبد نیست

عکس دوست‌داشتنی هوتن شکیبا در پشت‌صحنه مهمونی

بازهم سلمان برای کارهای سخت انتخاب شد!

روایت زهره حمیدی از روزهای سخت سرطان؛ از تلویزیون و وزارت ارشاد دلخورم

بالا رفتن پرچم ایران در جزیره سیلان سریلانکا

جزئیات رایزنی‌های چهار گزینه ریاست مجلس دوازدهم با منتخبین

بودجه روسیه برمبنای نفت 65 دلاری تنظیم می‌شود

تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی

روش هایی برای اتو کردن صحیح لباس

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است/ در کشور حکمرانی رسانه‌ای درستی نداریم

افشاگری فلاحت‌پیشه درباره یک کلاهبرداری بزرگ؛ ماجرای دریافت غرامت جنگی از عراق

مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در سریلانکا

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

اردن: تلاش می‌کنیم مانع حمله به رفح شویم

گوشی آیفون باعث نگرانی کره جنوبی شد

سختی‌های فیلم‌سازی از زبان سیدجواد هاشمی

پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد نااُمید در توئیتر

بهسازی جاده قدیم «نمره‌ یک» به امیدیه از سوی نفت و گاز آغاجاری

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

همدم تازه منوچهر هادی پس از یکتا ناصر!

فارن‌پالسی: بایدن با تحریم نفتی ایران به دام نمایندگان افراطی نیفتد

خیلی راحت این پاکت هارو درست کنید

مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی

بیاین راجع‌ به محاسن کوله بری صحبت کنیم

ربیعی: از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان خواهش می‌کنم مدتی تصمیم نگیرید

کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد

تیرخلاص به خودروی کارکرده

آمار جدید شهدا و مجروحان ناشی از حمله های رژیم صهیونیستی به غزه

حدیث نصب‌ شده در محل دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا: وزیر کشور ایران را بازداشت کنید

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی