اخبار محرمانه

آخرين مطالب

گارانتی بهبود تجارت جهان اقتصادی

گارانتی بهبود تجارت جهان
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد /سازمان تجارت جهانی (WTO) در آخرین گزارش نیم‌سال خود از تجارت جهانی اعلام کرد اقتصادهای عضو این سازمان از اواسط اکتبر2020 تا اواسط می‌2021 سیاست‌های تجاری محدودکننده‌ای را اتخاذ کرده و از اجرای سیاست‌های تسریع حمایت‌گرایی اجتناب کرده‌اند که می‌تواند سبب آسیب بیشتر به اقتصاد جهانی شود؛ اقتصادی که هنوز تحت تاثیر آسیب‌های ناشی از همه‌گیری کرونا قرار دارد.
سازمان تجارت جهانی از اعضای خود می‌خواهد بازارها را باز کنند و قابل پیش‌بینی نگه دارند و هشدار می‌دهد که بی‌توجهی به دسترسی گسترده‌ جهانی به واکسن‌های کووید-19 می‌تواند بهبود اقتصاد جهانی و تجارت را تضعیف کند.
طبق اعلام رئیس سازمان تجارت جهانی، این گزارش به‌روشنی نشان می‌دهد که برخی از سیاست‌های محدودکننده که اعضای این سازمان اجرا کرده‌اند، سبب کاهش خسارت به اقتصاد جهانی شده است، ولی برخی محدودیت‌های تجاری مرتبط با کووید-19 همچنان باقی مانده‌ که باید از روشن و موقتی بودن آنها اطمینان حاصل شود. سیستم تجارت چندجانبه با وجود شدت بحران سلامت و بحران اقتصادی ناشی از کووید-19 از خود مقاومت و پایداری نشان داده است. وی تاکید کرد که سازمان تجارت جهانی باید از باز بودن زنجیره‌های عرضه که در افزایش تولید و توزیع واکسن نقش محوری دارند، اطمینان حاصل کند.
گزارش سازمان تجارت جهانی تاکید می‌کند که تجارت جهانی و تولید پس از کاهش شدید در طول موج اول همه‌گیری کرونا در نیمه اول سال 2020، از نیمه دوم سال، سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت، بهبود یافته است. سیاست‌های پولی و مالی قوی از سوی دولت‌ها و تولید واکسن‌های موثر کووید-19 عوامل مهم بازگشت رشد به تولید و تجارت جهانی و شاخص‌های اصلی، نشان‌دهنده افزایش پایدار تجارت کالایی در نیمه نخست سال 2021 هستند.
با وجود این تحولات مثبت، این گزارش به دنبال ناکافی بودن تولید واکسن و تفاوت‌ فاحش در دسترسی به واکسن میان کشورهای مختلف جهان، توجهات را به اینکه کووید-19 همچنان سلامت عمومی و تجارت جهانی را تهدید می‌کند، جلب کرده است.
این مساله به‌ویژه برای اقتصادهای در حال توسعه با درآمد پایین صدق می‌کند که برای تهیه دزهای کافی برای واکسینه‌کردن افراد بیشتری از جمعیتشان در تلاش هستند.آخرین گزارش سازمان تجارت جهانی همچنین به این نکته اشاره دارد که از زمان وقوع همه‌گیری کرونا در سال گذشته 384 اقدام مرتبط با تجارت کالایی توسط اعضای سازمان صورت گرفته است که از این تعداد 248 اقدام طبیعت تسهیل‌کننده داشته و 136 اقدام دیگر اقدامات محدودکننده تجارت محسوب می‌شوند. بسیاری از این اقدامات که طی واکنش‌های سریع به همه‌گیری کرونا صورت گرفته‌اند، در طول دوره اواسط اکتبر 2020 تا اواسط می‌2021 (دوره این گزارش) تمدید شده‌اند. طبق آنچه در این گزارش آمده است، 84‌درصد از محدودیت‌های تجاری اعمال‌شده توسط کشورها محدودیت‌های صادراتی بوده‌اند. از سوی دیگر، 60درصد از اقدامات تسهیل‌کننده تجارت مربوط به کاهش یا حذف تعرفه‌های وارداتی و مالیات‌های وارداتی بوده و بسیاری از اعضای این سازمان تعرفه‌های خود را روی کالاهای مختلفی از جمله لوازم مراقبت شخصی، پاک‌کننده‌ها، ضدعفونی‌کننده‌ها، تجهیزات پزشکی و داروها کاهش داده‌اند. برخی از اعضای سازمان تجارت جهانی که به‌شدت تحت تاثیر موج‌های پی‌درپی کووید-19 قرار داشته‌اند، تعرفه‌های وارداتی برخی کالاهای ضروری برای مقابله با بیماری کرونا از جمله اکسیژن و مواد فعال را نیز کاهش داده‌اند.
اقداماتی که کشورها در مواجهه با همه‌گیری انجام دادند، به‌مرور در حال لغو شدن است. تا اواسط می‌2021 حدود 21درصد از اقدامات تسهیل‌کننده تجارت و 54درصد از اقدامات محدودکننده تجارت به اتمام رسیده‌اند که نشان‌دهنده بازگشت نرم‌تر اقدامات محدودکننده است. پوشش تجاری اقدامات تسهیل‌کننده تجارت مربوط به کووید-19 که از ابتدای شروع همه‌گیری به اجرا گذاشته شده، حدود291.6میلیارد دلار تخمین زده شده است، در حالی که این میزان برای اقدامات محدود‌کننده تجاری مرتبط با بیماری کووید-19 حدود 205.8میلیارد دلار تخمین زده شده است. براساس محاسبات اولیه سازمان تجارت جهانی، پوشش اقدامات تسهیل‌کننده تجاری که هنوز برقرار است (حدود 6/ 179 میلیارد دلار) همچنان بالاتر از اقدامات محدودکننده تجاری (حدود 106میلیارد دلار) باقی مانده است.
از سوی دیگر اعضای سازمان تجارت جهانی در واکنش به تاثیرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا اقدامات حمایتی اقتصادی خود را همچنان ادامه داده‌اند. از زمان آغاز همه‌گیری کرونا بیش از 1500اقدام حمایتی اقتصادی توسط 106عضو اصلی و 4عضو ناظر این سازمان صورت گرفته است. اقدامات حمایتی که از زمان شروع همه‌گیری کرونا از سوی کشورها انجام شده، بسیار فراتر از اقداماتی است که در زمان ظهور بحران مالی جهانی انجام شد. این اقدامات شامل کمک‌های بلاعوض، وام یا بسته‌های محرک برای حمایت از بخش‌هایی همچون کشاورزی، سلامت، حمل‌ونقل هوایی، حمل‌ونقل، گردشگری، آموزش و فرهنگ که بیشترین آسیب را از بیماری کرونا دیده بودند، به علاوه اقدامات مالی و پولی برای حمایت از کسب‌و‌کارها و مشاغل کوچک و متوسط و بسته‌های محرک اقتصادی گسترده‌تر بوده‌اند. بیشتر این اقدامات حمایتی موقتی به نظر می‌رسند، ولی برخی از آنها که از مراحل اولیه همه‌گیری آغاز شدند تا سال 2021 نیز تمدید شده‌اند.
در مورد اقدامات غیرمرتبط با همه‌گیری کرونا اعضای این سازمان در طول دوره مورد بررسی در این گزارش، 61اقدام تسهیل‌کننده روی تجارت کالایی و 70اقدام محدودکننده تجاری را به اجرا گذاشته‌اند.
پوشش تجاری اقدامات تسهیل‌کننده واردات در طول دوره مورد بررسی حدود 445میلیارد دلار تخمین زده شده است (کاهش نسبت به 731.3میلیارد دلار در دوره قبل) که به‌طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از پوشش تجاری اقدامات محدودکننده واردات که 127.1میلیارد دلار تخمین زده شده، بوده است (پوشش تجاری اقدامات محدودکننده واردات نیز نسبت به 440.9میلیارد دلار دوره قبل کاهش داشته است) .

اخبار محرمانه

براساس این گزارش، اعضای سازمان تجارت جهانی 122اقدام تجاری غیرمرتبط با بیماری کووید-19 انجام داده‌اند که تجارت خدمات را تحت تاثیر قرار داده و تسهیل‌کننده روند تجارت بوده‌اند. با وجود این، به نظر می‌رسد برخی سیاست‌های جدید اعضا نیز محدودکننده تجارت خارجی بوده‌اند؛ مانند اقدامات تاثیرگذار بر خدمات ارتباطی و شبکه و سیاست‌های مرتبط با غربالگری سرمایه‌گذاری خارجی در مناطقی که استراتژیک تلقی می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/589652/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

مرغ ارزان شد

حماس: مواضع بایدن متناقض است

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

تاریخ سازی جعلی

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

سیل برای دبی گران تمام شد

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

پشت پرده فروش 1200 میلیارد تومانی سینمای ایران!

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

نتانیاهو: نباید اختلافات داخلی را علنی کنیم؛ با تهدید وجودی روبرو هستیم

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

فقط حرکتای صورت سلمان که به شیرین میگه منو لو نده!

بازیگر نقش سیروس قایقران در «پرویزخان» کیست؟

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

با کودک مثل خودش صحبت کنید

غربت مرتضی

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی