اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آیا روابط آمریکا با اروپا احیا می شود؟ تحلیل ویژه

آیا روابط آمریکا با اروپا احیا می شود؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
رولاند ترموت- د استاندارد/ «رئیس جمهوری که بیشترین طرفداری از اروپا را می کند» هم اکنون در اروپاست و در مورد واکسن، تغییرات آب و هوایی، تجارت و بیش تر از همه در مورد چین صحبت می کند. این رویکرد جدید یک واقعیت است، اما آیا پایدار خواهد بود؟
الکساندرا دِ هوپ شِفِر، مشاور سابق امور آمریکا در دولت فرانسه و مدیر بخش پاریس «صندوق آلمانی طرح مارشال ایالات متحده» است که یک اتاق فکر با هدف تقویت روابط بین ایالات متحده و اروپاست. روابط فراآتلانتیکی یک موضوع خانوادگی برای اوست: پدرش در نیویورک کنسول بوده و عمویش هم زمانی به عنوان دبیر کل ناتو کار کرده است.
دستور کار کنونی ایالات متحده تمرکز روی چین، روسیه، ناتو، تغییرات آب و هوایی، بیماری همه گیر کووید و تجارت فراآتلانتیکی و مواردی از این قبیل است. در چه حالتی می توان انتظار عملی شدن بزرگترین اقدامات را داشت؟
بایدن می خواهد نشان دهد که آمریکا بازگشته است. او بلافاصله پس از رسیدن به قدرت این را با صحبت از تغییرات آب و هوایی و اخیرا با اقداماتی در رابطه با همه گیری کرونا نشان داد. اولویت اصلی او البته چین است. واشنگتن می خواهد متحدان اروپایی خود را پشت سیاست ایالات متحده که مربوط به چین است متحد کند. به عنوان مثال، این مربوط به رقابت در زمینه فناوری می شود: قسمتی که آنها می خواهند چین را تحت فشار بگذارند. آنها می خواهند اتحادیه اروپا به عنوان یک نیروی محرک و تثبیت گر سیاست خارجی آمریکا عمل کند. 
این اما بدیهی نیست. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفته است که ناتو نباید به اتحادی علیه چین تبدیل شود.
دولت های اروپایی رفلکس آمریکایی را کمی به عقب می رانند تا هر مبحثی تبدیل به یک موضوع مورد بحث ناتو نشود. اگر به برنامه اجلاس سران ناتو نگاه کنید، موارد کلاسیک را مشاهده می کنید: مواردی از قبیل روسیه و دفاع جمعی. یعنی اصولی که بایدن آن ها را مجدداً تأیید خواهد کرد. اما تهدیدات نظامی غیر مستقیم بسیاری نیز وجود دارد که اکنون در داخل ناتو مورد بحث قرار گرفته اند. در مورد تغییرات آب و هوایی، مسائل سایبری و چین فکر کنید. آمریکایی ها اصرار می کنند و اروپایی ها عقب می رانند، چرا که اگر در محافل مربوط به ناتو در مورد این موضوعات بحث کنید، آنها را به موضوعات نظامی تبدیل خواهید کرد. دلیل دیگر عدم تمایل اروپا هم این است که از نظر بایدن، این دستور کار در چارچوب یک برنامه «دموکراسی در برابر خودکامگی» می گنجد. اروپایی ها نمی خواهند ناتو به عنوان یک بلوک غربی علیه چین دیده شود. 
هر دو طرف در کجا می توانند به یک نقطه نظر مشترک دست یابند؟
کشورهای اروپایی می توانند روابط خود را با متحدان آسیایی تعمیق بخشند. این در حال حاضر در جی-هفت اتفاق می افتد، جایی که سه کشور از منطقه اطراف اقیانوس هند و آرام در حال پیوستن هستند. ایالات متحده و اتحادیه اروپا در این مورد هم نظرهستند. اگر به توافق نامه سرمایه گذاری بین اتحادیه اروپا و چین که در حال حاضر به تعلیق درآمده نگاه کنید (به دست پارلمان اروپا)، می بینید که یک چالش ژئوپلیتیکی به نام چین اروپایی ها را هم بیدار کرده است. آنها می فهمند که انتخاب های کوتاه مدت بر اساس منافع اقتصادی می تواند عواقب استراتژیکی طولانی مدت داشته باشد. آنها برای این کار به واشنگتن احتیاج ندارند: آنها این را فهمیده اند، اما در آخر این به نزدیکی ایالات متحده و اتحادیه اروپا خواهد انجامید. 
بایدن چقدر از موضع حمایت گرایی اقتصادی که از زمان ترامپ به بحث تجارت وارد شده است فاصله می گیرد؟ او هم خودش را به عنوان رئیس جمهوری نشان می دهد که از صنعت و طبقه متوسط ایالات متحده در برابر رقابت محافظت می کند، نه؟
قطعا! بایدن موضوعات مورد بحث آمریکا را به طور پایدار در سه مورد تغییر داده است: تجارت، چین و حاکمیت. وی هنوز هم به طور عمده در حال پیگیری دستور کار «اول آمریکا» است، به ویژه در زمینه های تجارت، اقتصاد و صنعت. او از دولت خود خواسته است که چگونگی سرمایه گذاری مجدد ایالات متحده در صنعت و فن آوری آمریکا، نحوه بازگرداندن تولیدات آمریکایی به داخل خاک این کشور و امکان وابستگی کم تر به چین را بررسی کند. اروپایی ها در مورد حاکمیت دیجیتال و صنعتی اروپا بحث های مشابهی دارند. سوال اینجاست که آیا این شباهت نظر کم و بیش به یک همکاری منجر خواهد شد؟ 
اتحادیه اروپا و ایالات متحده در مورد لغو تعرفه ها و ایجاد شورای تجارت و فناوری در روزهای آینده گفت وگو خواهند کرد. هدف، توسعه مشترک فناوری و بازسازی زنجیره های عرضه است تا وابستگی کمتری به کشورهایی مانند چین داشته باشیم. آیا می توانیم تولید نیمه هادی ها را از اساس تغییر دهیم؟
نیمه هادی ها یکی از پیچیده ترین موضوعات موجود هستند. این یک بازار جهانی کاملاً یکپارچه است. یک مثال واقعی از این که شما نمی توانید فقط زنجیره های عرضه را بشکنید. فکر می کنم باید واقع بین باشیم. اقتصادهای ما به قدری به هم وابسته و آن قدر یکپارچه هستند که حتی نمی توانید به جدایی اقتصادی یا صنعتی از چین فکر کنید. 
حتی اگر بایدن انگیزه جدیدی به همکاری های فراآتلانتیکی بدهد، یک ترامپ دیگر می تواند چهار سال بعد از آن در قدرت باشد. آیا می توانیم برنامه های بلند مدت با ایالات متحده تنظیم کنیم؟
اکنون رئیس جمهور جدید آمریکا بر سر کار است، اما دموکراسی و سیاست آمریکا تغییر نکرده است. به برنامه های مربوط به مالیات پانزده درصدی برای شرکت های چند ملیتی نگاه کنید: در حال حاضر بایدن راهش را در کنگره آمریکا بسته است و هیچ حمایتی از طرف جمهوری خواهان ندارد. در چنین وضعیتی، رئیس جمهوری آمریکا پیشنهادهایی را در مجامع بین المللی ارائه می دهد اما آنها در مجلس کشور خودش به تصویب نمی رسند. بنابراین برای بایدن ترسیم یک سیاست خارجی قابل پیش بینی و اطمینان از اینکه متحدان آمریکا تعهدات این کشور را به عنوان تعهدات پایدار ببینند بسیار دشوار است. دونالد ترامپ در بدو ورود خود تقریباً همه آنچه رئیس جمهور اوباما در رابطه با سیاست های تغییر آب و هوایی یا توافق هسته ای با ایران انجام داده بود را از بین برد. این برای اروپایی ها یک شوک بود. در نتیجه، نقش مایه کنونی در محافل سیاسی اروپا همچنان این است: «آمریکا بازگشته، اما برای چه مدتی؟»
ترجمه علی مفتح

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/563166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

این رنگ هارو باهم بپوش

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

مار در آستین بود این دختر!

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بابا بهت گفتم طلاقمو از شوهرم بگیر

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

تو که عاشق نیستی آویزونی

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

تفسیر عجیب امیرعلی نبویان از والیبال و بدنسازی

من چیم از اون دختر خل‌وچل کمتره؟!

سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

تسلیحات، واجب تر از نان شب

عکس سحر دولتشاهی و پیمان معادی وایرال شد

طلای جهانی جهش کرد

تجمع ضد صهیونیستی نزدیک کالج امرسون

تیپ و استایل ویژه افسر مین جانگو در 52 سالگی

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

اعتراض ایرلند به قانون ضد مهاجرتی انگلیس

حمله جنگنده‌های اسرائیلی به مقر صلیب سرخ در غزه

سکانسی از سریال «همه چیز آنجاست»

"حاج کمال" سنگ‌انداز می‌شود

اگر کیس بهتری سراغ دارید به من بگید

غیرتی شدن "مهران غفوریان" بخاطر دسته گل

رایزنی باقری با نمایندگان ویژه پوتین و شی‌جین‌پینگ

وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای حمله به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند

گزیده‌های نفتی هفته

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

«مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست

موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا

چین سفیر آلمان را احضار کرد

تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی