اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ماموریت بایدن در نشست گروه 7؛ یارگیری برای جنگ سرد آینده بین الملل

ماموریت بایدن در نشست گروه 7؛ یارگیری برای جنگ سرد آینده
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا / ورود جو بایدن به اروپا برای شرکت در اجلاس گروه 7 (G7) ورای دلایل ظاهری، حاکی از یارگیری واشنگتن از میان متحدان اروپایی خود برای جنگ سرد علیه قدرت روزافزون پکن در جهان است.
به گزارش روزنامه ال دیاریو اسپانیا، «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه در حالی به منظور شرکت در نشست گروه 7 (G7) به اروپا گام نهاد که واهمه واشنگتن از تبدیل شدن چین به قدرت اول جهان در دهه‌های بعدی، اوج گرفته است.
طبق تحلیل رسانه اسپانیایی، سفر رئیس جمهوری آمریکا به اروپا و حضور در میان هم پیمانان گروه هفت، درواقع به دلیل ترس از قدرت روزافزون چین در جهان و به منظور جذب متحد برای مقابله با رقیب بلامنازع خود در جنگ سرد بعدی است
جنگ سرد به رویارویی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، ایدئولوژیکی، نظامی و فناوری بلوک غرب به رهبری آمریکا و بلوک شرق به رهبری اتحادیه شوروی پس از جنگ جهانی دوم اطلاق می شد.
اما در جنگ سرد کنونی دیگر شوروی وجود ندارد؛ پوتین ممکن است در برابر آمریکا رقص جنگی نمایشی به راه اندازد تا از این طریق روسیه را به عنوان قدرت برتر جلوه دهد، اما در واقع واشنگتن مسکو را مانند قدرتی رو به تحلیل می‌بیند که می خواهد با چنگ زدن به هر وسیله ای، حتی با رفتار بد و اختلاف افکنی، نفوذ و تاثیر کمرنگ خود را جبران کند. پوتین یک مزاحم است، اما رقیب نیست. به ویژه عزم دو رئیس جمهوری واشنگتن مسکو برای برقراری دیدار دوجانبه به منظور کاهش اختلافات، در حاشیه نشست 16 ژوئن در ژنو، خود نمونه آشکاری از این ارزیابی است.
واشنگتن، چین را یک رقیب واقعی می‌بیند

اخبار محرمانه


دیدگاه آمریکا به چین اما کاملا متفاوت با نوع نگاهش به روسیه است. بایدن، زمانی که بحث احیای اتحاد دموکراسی غربی را در اجلاس جی7 به میان می آورد، در واقع در اندیشه چین به عنوان ابرقدرت واقعی و قطب شرقی جهان فرو رفته است.
در همین راستا، رد ادبیات تند ترامپیستی در هجوم به همه و پیش کشیدن موضوع اتحاد دموکراسی غربی از سوی بایدن، ظاهر فریبنده ماجراست. اروپایی‌ها خوب می‌دانند که این موضوع، از همان تمنای کاخ سفید برای بازگشت به دوره آرام و بی رقیب گذشته حکایت دارد. در واقع بایدن به اروپا آمده تا به آنها بگوید برای کارزار علیه برتری جهانی پکن به صف شوند.
به عقیده رئیس جمهوری آمریکا، اروپا در این زمینه شامل انگلیس هم می شود. بایدن نظر خوشی به برگزیت ندارد. بوریس جانسون ممکن است از طریق برگزیت و خروج از اتحادیه اروپا بخواهد خود را به عنوان رهبر جهانی در قاره سبز قلمداد کند، اما بایدن خود را موظف به این خیالپردازی ها نمی بیند.
بایدن به برگزیتی که فایده نداشته و به اتحاد اروپا ضربه می زند، خوش بین نیست. آمریکا ترجیح می دهد انگلیس به عنوان صدای آمریکا در اتحادیه اروپا نفوذ داشته باشد. زمانی که این نقش انگلیس از دست رفت، تنها فایده برگزیت، تسهیل اقدامات اقتصادی و راهبردی انگلیس در جهت منافع آمریکا می تواند باشد؛ یعنی اینکه انگلیس سیاستی سختگیرانه در قبال چین اتخاذ کند.
کشورهای اروپایی نیز زمان زیادی برای تصمیم گیری و انتخاب میان واشنگتن و پکن نخواهند داشت. آنها می توانند به راحتی از کینه خود نسبت به کلاهبرداری جهانی آمریکا صحبت کنند یا با عنوان آزادی های سیاسی از ریاکاری واشنگتن انتقاد کنند، اما گزینه دیگر در مقابل آنها قلمداد چین به عنوان دولتی زورگو و توسعه طلب است که علیه دموکراسی می جنگد و در حال حاضر مرتکب نسل کشی علیه اویغورها شده است. یعنی اروپا نیز با این دستاویز علیه چین، در کنار آمریکا قرار گیرد.
ماموریت بایدن زمانی که چین فقیرتر باشد، آسان خواهد بود. اما اختلافات اقتصادی میان واشنگتن و پکن هر روز کمتر و کمتر می شود. آمریکایی ها وقتی سرانه تولید اندازه گیری می شود همچنان پیشگام هستند، اما تولید ناخالص داخلی نهایی چین، در اواخر این دهه از آمریکا پیشی خواهد گرفت؛ نفوذی که با یک ظرفیت پیشرو در فناوری و همچنین برنامه های نظامی مربوطه همراه است و خواب را از چشمان پنتاگون ربوده است.
سرمایه‌داری چین

اخبار محرمانه


زمانی که در دهه 70 گروه 7 متشکل از آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن تشکیل شد، هر یک از این 7 عضو نماینده یک بخش مهم از ثروت جهانی بودند. رابطه طبیعی میان موسسات اقتصادی موفق برقرار بود. امروزه، تولید ناخالص داخلی کل گروه 7 به 40 درصد از سهم جهانی کاهش یافته است. غرب اگرچه همچنان ثروتمند است، اما دیگر آن قدرت برتر غبطه آور جهانی نیست.
اما در طرف دیگر، چین این معادله را بر هم می زند. برای آلمان، چین شریک اصلی بازار صادرات است. اگرچه برخی بدگمانی ها در روابط بروکسل پکن ممکن است رخ دهد، اما کشورهای کوچکتر اتحادیه اروپا، سرمایه گذاری چین را در زیرساخت ها و شرکتهای خود پذیرفته اند. به رغم میل واشنگتن، بروکسل و پکن در سال گذشته توافق تجاری بزرگی را امضا کردند که در حال حاضر به دلیل اختلافات به وجود آمده بخاطر انتقادهای اروپایی ها به حقوق بشر در چین، معلق مانده است.
با این وجود، دولت های اروپایی اضطرار آمریکا برای مقابله با چین را به آسانی درک نمی کنند. شاید یکی از دلایل آن به عوامل جغرافیایی برمی گردد؛ با وجود روابط دریایی، انگلیس و فرانسه بیشتر تماشاگران ساده هستند، در حالی که آمریکا دارای خطی ساحلی در اقیانوس آرام است و تعهداتی راهبردی با تایوان، بخش جدایی طلب چین دارد.
رئیس جمهوری آمریکا اکنون از هم پیمانان غربی خود می خواهد همبستگی قوی تری با واشنگتن به نمایش گذارند زیرا احتمال شکاف، انحطاط و بی اعتباری دموکراسی آمریکا در حال حاضر بیش از هر زمانی در پنج دهه گذشته، آشکار شده است.
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین پیشتر، در زمان ورود بایدن به کاخ سفید در ماه ژانویه گفت تلاش های آمریکا برای جلب حمایت جهان علیه چین خطر «جنگ سرد جدید» را به دنبال دارد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/560181/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

آخرین وضعیت شکایت صداوسیما از مهران مدیری و پخش دورهمی؛ در انتظار تعیین تکلیف شبکه نسیم

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

چهره ها/ عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم

ادعای جنجالی یکی از عمو‌های فیتیله‌ای علیه مجید قناد!

چهره ها/ سلفی متفاوت المیرا شریفی‌مقدم در برنامه تلویزیون

مادرشوهر و عروس چه دعوایی کردن

اگر زن شاغل است حساب مشترک باز کنید

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

آغاز بالن سواری تاریخی پایتختی‌ها

دوره ما اینطوری نبود!

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

چهره ها/ پست عاشقانه نوید محمدزاده برای تولد همسرش

فیلم سینمایی "شیفت شب"؛ فردا شب از آی‌فیلم

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیل

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

عصبانیت "نقی" از تیپ پایتختی‌ها در سفر خارج

یه زخم گردن باعث سوءتفاهم شد!

روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی به نقل از وکیلش

با «مثبت آموزش» به روز باشید

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

چیزی که تورو نکشه قوی‌ترت میکنه!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی