اخبار محرمانه

آخرين مطالب

فارین پالیسی: نه ترامپ درک درستی از چین داشت، نه بایدن تحلیل ویژه

فارین پالیسی: نه ترامپ درک درستی از چین داشت، نه بایدن
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - الف /متن پیش رو در الف منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
یک نویسنده آمریکایی جوبایدن را دنباله رو سیاست های "کاملا غلط" دونالد ترامپ در قبال چین خواند.
به گزارش الف "زاکری کارابل"، نویسنده و ستون نویس آمریکایی مستقر در نیویورک در مقاله ای در فارین پالیسی نوشت شاید سیاست تقابل گرایانه در داخل آمریکا مناسب باشد، اما امنیت و کامیابی واشنگتن را تامین نخواهد کرد.
در میان انبوه گام های اشتباه دولت ترامپ در عرصه سیاست خارجی، مواضع تقابل گرایانه آن با چین، شاید ناشیانه ترین آنها بوده است. مذاکرات گسترده درباره تجارت و اموال فکری، با افزایش چشمگیر تعرفه بر کالاهای چینی همراه شد که شرکت های آمریکایی هزینه اش را پرداختند. این شرایط، اقدامات مقابله جویانه چین را به همراه داشت که پرداخت ده ها میلیارد دلار کمک به کشاورزان آمریکایی را ضروری می ساخت. کشاورزانی که چین خرید محصولاتشان را متوقف کرده بود و آنها به نابودی کشیده شدند. مذاکرات فشرده وزیر خارجه دولت ترامپ درباره وضعیت حقوق بشر در چین شکست خورد زیرا ترامپ نتوانست حمایت های بین المللی را از مواضع خود کسب کند. حتی پس از خروج آمریکا از پیمان تجاری اقیانوس آرام موسوم به ترانس-پاسیفیک، تهدیدات ترامپ را بی ثمرتر کرد. 
حتی اگر یک نفر بپذیرد که آمریکا باید در برخی زمینه ها مقابل چین می ایستاد، رویکرد ترامپ فقط سبب افزایش خصومت و کاهش سرمایه گذاری چین و خریدهای آن از آمریکا شد. آن رویکرد، عوامل موثر در روابط دو کشور را به هیچ وجه تغییر نداد. کسری تجاری در سطح نجومی باقی ماند (که البته لزوما چیز بدی نبود اما ترامپ آن را دلیل سیاست های خود می خواند)، کارخانجات برای فرار مالیاتی در خارج از کشور مستقر شدند، موارد نقض حقوق بشر در چین پایان نیافت و نفود پکن در جهان گسترش یافت.
اکنون به نظر می رسد رئیس جمهور جو بایدن هم بخش زیادی از سیاست های ترامپ را دنبال می کند. و ظاهرا حتی بسیاری از فرضیات ترامپ را درست می داند به خصوص این که ترامپ معتقد بود "چین مهم ترین دشمن آمریکا است، و یا این که با وجود زمینه های زیادی از منافع و همکاری های مشترک بین دو کشور، رقابت آنها در قالب مشارکتی بسیار پرتنش ادامه دارد. 
آن دیدگاه ها در دوران ترامپ اشتباه بود. در دولت بایدن نیز اشتباه است.
نشست پرتنش اخیر میان مقامات ارشد آمریکایی و چینی در "آنکارج" در ایالتِ آلاسکا خبری بسیار جالب برای همه بود. سرخط های خبری مختلف نیز شامل این موارد بود: "مذاکرات سخت آمریکا-چین، نشانه آغازی دشوار در روابط دوجانبه در دولت بایدن"، "نشست پرتنش بر پیچیدگی روابط آمریکا-چین می افزاید". و تبادل اتهامات میان وزرای خارجه دو کشور نیز کاملا به چشم می آمد...
در مدت مذاکرات، دولت تازه شکل گرفته بایدن بر سیاست های خصمانه دولت ترامپ در قبال چین صحه گذاشت و پکن را دشمن اصلی آمریکا خواند. خصومت کاملا آشکار بود و به دور بعدی معاملات تجاری و رفع تعرفه های جاری بر واردات چین از جانب دولت آمریکا، اشاره چندانی نشد. در حقیقت، این نشست اول و آخرش اعلام تحریم های بیشتر آمریکا علیه مقامات چینی بود. 
البته اگر منصفانه نگاه کنیم، عده زیادی از مردم، از موضع تقابل گرایانه در قبال چین حمایت می کنند. بسیاری معتقدند چین یک دشمن در حال ظهور است که مواضع درازمدت آمریکا را تهدید کرده و به صورت بالقوه مقابل نظم جهانی خواهد ایستاد. نظرسنجی اخیر موسسه گالوپ نشان می دهد تقریبا نیمی از شهروندان آمریکایی معتقدند چین بزرگ ترین دشمن کشورشان است، که این رقم در مقایسه با پارسال تقریبا دو برابر شده است. بدتر از آن، اکثر مردم معتقدند چین تهدیدی علیه اقتصاد آمریکا و همچنین رفاه آمریکایی ها در آینده است. بسیاری در چین هم چنین نظری در قبال آمریکا دارند.
البته این که افکار عمومی از چین به عنوان یک تهدید یاد می کند، به این معنا نیست که سیاست های دولت نیز باید بر آن مبنا تبیین شود. افکار عمومی متغیر و مبتنی بر مسایل مرتبط با سیاست خارجی است، و بسیار متاثر از آن است که مقامات آن را چگونه تدوین می کنند... 
در اوج جنگ سرد، این نگرانیِ مشروع – و البته اغراق شده- وجود داشت که دنیای کشورهای کمونیست از نظر اقتصادی سد راه آمریکا خواهد بود. امروز البته نگرانی مشابه از ظهور یک قدرت با ایدئولوژی بومی خود، که در تناقض با دمکراسی لیبرال غربی است، بسیار بی معنا به نظر می رسد، زیرا: چین یک خودکامه طرفدار نظام سرمایه داری است که برای جهانی کردن شکل خاص کمونیسم خود، هیچ علاقه ای نشان نداده است. بازارهای داخلی آن شرکت های آمریکایی و چندملیتی را به شدت ثروتمند کرده است...ظهور چین سبب شکوفایی اقتصادی آمریکا و سایر اقتصادهای توسعه یافته تر شده، از ژاپن گرفته تا تایلند و آلمان... 
ضمنا مشخص نیست که آیا سیاست های چین در جنوب شرق اسیا، "نظم جهانی مبتنی بر قوانین را تهدید می کند" یا این که صرفا تهدیدی است علیه موقعیت آمریکا که می خواهد بر نظم جهانی سلطه یابد... 
حتی اگر بپذیریم که چین تهدیدی گسترده است، تاکتیک های دولت ترامپ و اکنون دولت بایدن به گونه ای نبوده است که پکن را به تجدید نظر در رفتار خود وادارد. چین آنقدر قوی است که آن تاکتیک ها که شاید زمانی موثر بود، اکنون بی اثر شده است. تحریم چند مقام چینی به خاطر نقض حقوق بشر، رفتار پکن را تغییر نخواهد داد؛ همان طور که اِعمال تعرفه ها به بروز آسیب شدید منجر شده و عملا تهدیدآمیز بوده اند. 
انتقاد، همواره با انتقاد مواجه خواهد شد. آمریکا هرگز مجبور نبوده است با یک قدرت اقتصادی و نظامی مقابله کند که نتواند به سادگی آن را تهدید کند و یا مستقیما با آن درگیر شود. وابستگی اقتصادی در دنیای امروز، رویارویی از نوع جنگ سرد را تقریبا به شمشیر دولبه بی فایده تبدیل کرده است. 
نتیجه این است که ادامه موضعی خصمانه که در داخل آمریکا محبوبیت دارد، سبب شده است دولت بایدن فرصت برنامه ریزی برای یک استراتژی واقع گرایانه را به منظور رقابت جهانی در دوران پسا-کرونا از دست بدهد. سخت گیری در مقابل چین شاید در عرصه سیاست داخلی خوب باشد، اما اگر هدف آن تقویت توان اقتصادی آمریکا و امنیت جهانی باشد، راهبرد بدی است. دولت ترامپ از دست یابی به تمام اهدافش ناتوان ماند؛ دولت بایدن هر چه زودتر روند جدیدی را درپی گیرد، بهتر خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/512333/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

جت شخصی چند؟

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

همبستگی با غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

گام‌های اصلی در تربیت جنسی کودکان

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

کودک فلسطینی: خواب دیدم توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدم!

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

داوری خطاب به دولت رئیسی: کاش برای دستاوردسازی‌های کاذب، حداقل کمی عدد بیاموزید

تابستون نزدیکه و هندوانه رو اینجوری برش بزن

هشدار قاهره درباره یورش زمینی رژیم صهیونیستی به رفح

کلیه ناخدا رو به اسم نورالدین خریدند!

جشن تولد ساده و بی ریای بازیگر پیشکسوت

عملیات «وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

موضع جدید عربستان در رابطه با توقف تجاوز اسرائیل

مجری سابق برنامه «هفت»: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید!

متقی: بعد از جنگ غزه و عملیات وعده صادق، اسرائیل مجبور شد سفارتخانه‌هایش را در کشورهای منطقه ببندد

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

آمریکا تحریم‌هایی مرتبط با ایران اعمال کرد

وزیر کشور: 45 نماینده در مرحله دوم انتخابات راهی خانه ملت می‌شوند

در دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان چه‌ گذشت؟

با این رفتار، همیشه از جاری هات سرتر و جلوتری

پیدایش ابرقدرت اسلامی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

روایتی از همکاری‌های اطلاعاتی مجاهدین با ارتش صدام

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

فرمانده 26 ساله فلسطینی که عملیات‌های بسیاری در کرانه باختری علیه ارتش اسرائیل انجام داده، کیست؟

رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد

تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ 3»

در دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان چه‌گذشت؟

به نظرتون بچه سیر شده یا نه؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی