اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نیوزویک: بایدن بهتر از ترامپ نیست مقاله

نیوزویک: بایدن بهتر از ترامپ نیست
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دنیل آر. دپتریس-نیوزویک/ نزدیک به دو ماه از ورود جو بایدن به کاخ سفید می گذرد. سیاست خارجی او چگونه است؟ در قیاس با رئیس جمهوری پیش از خود چطور عمل می کند؟ آیا دولت جسارت انجام کارها به شیوه ای متفاوت را دارد یا اینکه استراتژی بزرگ ایالات متحده در چنگال برتری طلبی سرد و سرسختانه باقی می ماند؟ هواداران مشتاق رئیس جمهوری جو بایدن به تغییر لحن او نسبت به چهار سال گذشته اشاره می کنند و در این مورد، قطعا حق با آنهاست.
همه اظهارات بایدن درباره سیاست خارجی به بازسازی اتحادها و مشارکت های ایالات متحده اشاره داشتند. مشاوران او در وزارت امور خارجه، به ویژه آنتونی بلینکن، تاکید کرده اند که روابط سنتی ایالات متحده در اروپا و آسیا از نظر استراتژیک ارزش زیادی دارند چون آمریکا در چندین زمینه با چین در رقابت است. دولت بایدن همچنین یک سری اقدامات اولیه برای بازگرداندن ایالات متحده به چارچوب چندجانبه انجام داده و برای نمونه، خیلی سریع به توافق آب و هوایی پاریس پیوسته و تعاملات با شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را مجددا آغاز کرده و از تمایل به پیوستن دوباره به توافق هسته ای ایران سخن گفته است.
اما اگرچه کاخ سفید بایدن می خواهد شرایط را در قیاس با دوران ترامپ تغییر دهد، سیاست خارجی ایالات متحده در کل نسبتا ثابت باقی مانده است. به استثنای قابل توجه قطع حمایت نظامی ایالات متحده از ائتلاف تحت رهبری سعودی در یمن و تمدید توافق جدید استارت با روسیه، سیاست خارجی بایدن بیش از آنچه حامیان او می خواهند بپذیرند، شبیه ترامپ است. در واقع، در رابطه با برخی از موضوعات مانند ایران سرعت کند دیپلماسی دولت بایدن بسیاری را بی تاب کرده است. جدای از لفاظی ها، شباهت های بایدن و ترامپ تاکنون بیش از اختلاف آن دو بوده.
در رابطه با روسیه، موضع گیری رئیس جمهوری بایدن تفاوتی با دولت قبلی نداشته است؛ کاخ سفید اولین تماس تلفنی بایدن با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، را یک تبادل سخت و بی معنی توصیف کرد که یعنی بایدن برخلاف ترامپ در اظهارات عمومی همتای روس خود را مورد تمجید قرار نمی دهد یا خواستار تنظیم مجدد روابط دوجانبه نمی شود. ترامپ شاید شخصا به پوتین ابراز علاقه می کرد، اما دولت او در قبال مسکو به شدت سختگیر بود؛ 273 نهاد روسی در زمان کار ترامپ تحریم شدند. رویکرد بایدن در مساله روسیه احتمالا همان رویه دولت ترامپ در چهار سال گذشته خواهد بود: تحریم های بیشتر علیه اقتصاد روسیه، حمله سایبری گاه به گاه، استقرار نیروهای چرخشی آمریکا در حوزه بالتیک و زمزمه ها درباره بسته نگه داشتن درها به روی مذاکره.
در رابطه با ایران، تیم سیاست خارجی بایدن در زمان کارزار انتخابات ریاست جمهوری به شدت از استراتژی اعمال فشار حداکثری دولت ترامپ انتقاد می کرد و دلیل خوبی هم برای این کار داشت. به نظر می رسد ترغیب ایران به عقب نشینی از برنامه هسته ای به سادگی ترساندن خریداران خارجی نفت و مطرح کردن خواسته های عجیب و غیرواقعی و تلاش برای ورشکستگی اقتصاد ایران نیست. ایرانی ها که همواره در برابر اعمال زور خارجی مقاومت نشان داده اند، در برابر افزایش فشار از سوی ایالات متحده به تشدید و تسریع فعالیت های هسته ای روی آوردند. زمانی که ترامپ کاخ سفید را ترک کرد، ذخایر اورانیوم غنی شده ایران دوازده برابر بیشتر از قبل از خروج آمریکا از توافق هسته ای بود. بایدن بارها درباره بازگشت به میز مذاکره با ایران سخن گفته و اشاره کرده اگر ایران به تعهدات خود بازگردد، آمریکا هم به برجام برمی گردد. یک گروه درجه یک از مذاکره کنندگان ایالات متحده گردهم آمده اند تا موضوع را حل کنند. با این وجود، همان استراتژی اعمال فشار حداکثری که بایدن مورد انتقاد قرار داده بود، همچنان پابرجاست. هیچ کدام از تحریم های دوران ترامپ لغو نشده است. وام 5 میلیارد دلاری که ایران از صندوق بین المللی پول درخواست کرده، همچنان مسدود مانده چون آمریکا مانع از پرداخت آن شده است. اگرچه بایدن به دیپلمات های ایرانی مستقر در نیویورک اجازه سفر بیشتری داده، اما تا زمانی که دیپلماسی مطرح نباشد، چنین اقدامی نیز اهمیتی ندارد. در همین حال، پروازهای نمادین «بی-52» های آمریکایی بر فراز خلیج فارس به گونه ای در جریان است که گویی اتفاقی نیفتاده.
در حقیقت، می توان گفت سیاست ایالات متحده در خاورمیانه مانند گذشته است. تقریبا 900 سرباز آمریکایی هنوز در شرق سوریه مستقر هستند. با توجه با اینکه بایدن از مجازات محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، خودداری کرده به نظر می رسد که دولت او هم مانند دولت ترامپ به دفاع از عربستان متعهد است. نیروهای آمریکایی در عراق همچنان در معرض حملات موشکی گروه های شبه نظامی هستند و هواپیماهای جنگی ایالات متحده به حملات تلافی جویانه به مواضع این گروه های شبه نظامی ادامه می دهند.
شاید حامیان رئیس جمهوری بایدن ترجیح بدهند تغییر لحن و اظهارات او را به عنوان نشانه ای از تغییر رویکرد از دوران ترامپ در نظر بگیرند. اما واقعیت را نمی شود تغییر داد: سیاست خارجی امروز ایالات متحده با سیاست خارجی دیروز آن هماهنگ و مشابه است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/508229/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

بنسو سورال: بعد از «مست عشق» هر نقشی را قبول نمی‌کنم

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

خانواده های اسرای صهیونیست بزرگراه اصلی تل آویو را بستند

تصاویر لحظات اولیه حمله هوایی به آشیانه زرهی پایگاه نیرو های مسلح عراق

سئول: وضعیت خاورمیانه را از نزدیک رصد می‌کنیم

انتقال مجروحین حمله هوایی پایگاه کالسو عراق به مراکز درمانی

لباس عروسی لاکچری بر تن خانم بازیگر

امیرعبداللهیان: سلاح‌های مورد استفاده در اصفهان، بیشتر شبیه اسباب‌بازی بچه‌ها بود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

چرا باید از کارت سوخت شخصی استفاده کنیم؟

سرمقاله ایران/ حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نگاهی دیگر به وزارت امور اقتصادی و دارایی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ « » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

وقتی کارگردان مشهور قلیان چاق می‌کرد

رمزگشایی ایمانی از موضع گیری واحد چپ و راست سیاست در ماجرای حمله به صهیونیست‌ها

سرمقاله اعتماد/ یکپارچگی وتوان سیاست سازی

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

ادعای مخالفت بایدن با عملیات نظامی صهیونیست‌ها در رفح

شهادت 7 فلسطینی در بمباران یکی از خانه های رفح

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مسکونی «بلگورود»

نامعادله تبلیغات در سینمای ایران

حمله به یک پایگاه نظامی عراق

آزمایش یک «کلاهک فوق‌العاده بزرگ» موشک از سوی کره شمالی

آمریکا 1000 نیرویش را از نیجر خارج می‌کند

بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی در ایلات و پایگاه هوایی اشغالگران

پاسخ معاون رئیسی به رسانه‌ غربی که نوشته‌ بود مسئولان این روزها در پناهگاه هستند!

امیرعبداللهیان از الجزایر قدردانی کرد

گزارش امیرعبداللهیان از سفر نیویورک؛ موضوع دیپلماسی برای لغو تحریم‌ها هم مورد توجه قرار داشت

سرمقاله وطن امروز/ معادله پیروزی

سرمقاله خراسان/ بودجه عمرانی در نقش گوشت قربانی!

سرمقاله کیهان/ صد رحمت به توپ میرزا آقاسی!

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

دارندگان کارت سوخت بخوانند

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی