اخبار محرمانه

آخرين مطالب

دولت بعدی اصولگرا باشد با مجلس یازدهم کنار خواهد آمد؟! تحلیل ویژه

دولت بعدی اصولگرا باشد با مجلس یازدهم کنار خواهد آمد؟!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آفتاب یزد /متن پیش رو در آفتاب یزد منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
فرض می‌کنیم «ابر و باد و مه و خورشید و فلک» دست در دست هم دادند و دولت سیزدهم، دولتی سرتاپا اصولگرا شد، نمی‌پرسیم مجلس یازدهم با دولت اصولگرای 1400 چه خواهد کرد اما برای‌مان مهم است، دولت 100درصد اصولگرای سیزدهم با مجلسی که تا اینجای ماجرا شناخته‌ایم چه برخوردی خواهد کرد؛ ناصر ایمانی تحلیلگر اصولگرا می‌گوید: «مجلس به مجلس پسرفت کرده ایم، مجلس اول از دوم بهتر، دوم از سوم بهتر و... دهم از یادهم بهتر...» ایمانی معتقد است دچار عارضه‌ی «ناکارآمدیِ تاریخی، سیاسی و فرهنگی» شده ایم، ایمانی معتقد است مجلس یازدهم به دولت اصولگرا اعتماد بیشتری خواهد داشت. کنعانی مقدم اما معتقد است باید تلاش کنیم سیاست‌زدایی کنیم که اگر دیر بجنبیم قافیه را باخته ایم، کنعانی مقدم می‌گوید
در سیاست فرض نداریم مطمئن باشید مجلس یازدهم با دولت اصولگرای 1400 هماهنگ‌تر خواهد بود اما تردید واقعی در این است که آیا یکدست شدن قدرت به نفع نظام است یا به ضرر مردم؟!
آفتاب یزد - رضا بردستانی: با یک فرضیه‌ی نسبتاً «مقرون به تحقق» می‌خواهیم به یک نتیجه برسیم و آن این که؛ «مجلس یازدهم، همانی که دیده‌ایم و شناخته‌ایم با یک دولت صد در صد اصولگرا بیشتر از یک دولت اصلاح‌طلب یا میانه مشکل خواهد داشت به تعبیری ساده تر؛ «باش تا صبح دولتت بدمد - این هنوز از نتایج سحر است». » این فرضیه را نه با تحلیلگران اصلاح‌طلب که با تحلیلگران اصولگرا مطرح می‌کنیم؛ ناصر ایمانی سرجمع به این نتیجه می‌رسد که مجلس یازدهم حساسیت کمتری به یک دولت اصولگرا نشان خواهد داد و حسین کنعانی مقدم نیز معتقد است مجلس یازدهم اعتماد بیشتری به یک دولت اصولگرا خواهد داشت اما هر دو با تردید به توانایی مجلس یازدهم نگریستند و هردو معتقدبودند یک دست شدن قدرت نه به نفع نظام است نه به نفع مردم؛ کنعانی مقدم سیاست‌زدایی و دولت ائتلافی را پیشنهاد کرد و ایمانی تنها اظهار امیدواری کرد مجلسی که تا اینجا در ترازهای واقعی انقلاب اسلامی نبوده روز به روز بهتر شود!
> فقط می‌توان امیدوار بود!
ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی و فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با آفتاب یزد و در واکنش به این فرضیه که گفته شده: «دولت اصولگرای احتمالی 1400 مشکلات به نسبت بیشتری با مجلس یازدهم خواهدداشت تا یک دولت اصلاح‌طلب یا میانه رو» می‌گوید: «فعلاً همینقدر می‌توانم بگویم که فقط می‌توان امیدوار بود.»
> دچار ناکارآمدی در تمامی سطوح شده ایم!
ایمانی می‌افزاید: «واقعیت این است کشورمان دچار مشکل بزرگ ناکارآمدی است. نه فقط در سطح قوه مجریه در سطوح دیگر هم به همین شکل است. می‌توان گفت در کل کشور دچار این بلیه هستیم که معمولا کسانی که مدیریت یک مجموعه‌ای را عهده دار هستند از ناکارآمدی رنج می‌برند. در راس همه‌ی ناکارآمدی‌ها می‌شود از قوه مجریه نام برد، به این دلیل که امور کشور در اختیار قوه مجریه است. اینکه چرا دچار این مشکل هستیم و چرا از افراد متخصص، فهیم و کارشناس و مدیر در بخش‌های لازم استفاده نمی‌شود بحث طولانی است و دلایل متعدد دارد. دلایل سیاسی، فرهنگی و قومی در بروز این ناکارآمدی دخیل هستند. این مسئله، یک مسئله دراز مدت تاریخی است و آسیب‌های جدی دارد و مربوط به قبل و بعد از انقلاب هم نیست.»
> باید سیاست‌زدایی را در پیش گیریم
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان می‌کند: «امیدواریم دولتی در 1400 روی کار آید که بخشی از این ناکارآمدی را آرام آرام التیام بخشد. باید به این نکته اشاره کنم که یکی از پارامترهایی که می‌تواند در کارآمدکردن موثر باشد این است که قوا را از عرصه سیاست دور کنیم و آن‌ها را اجرایی‌تر کنیم. به جز بخش‌هایی که در قوه مجریه مثل وزارت خارجه و وزارت کشور سیاسی هستند بقیه را غیر سیاسی کنیم و اجازه دهیم مدیران، متشکل از کارشناسان باشند با هر گرایش و عقاید سیاسی و یا بدون گرایشات سیاسی. بحث تخصص و کار کارشناسی باید فرهنگ‌سازی شود و یک مدیر اجرایی باید یک کارشناس اجرایی خوب باشد نه فردی که این یا آن گرایش سیاسی را دارد. باید نوعی سیاست‌زدایی از عرصه اجرایی داشته باشیم که بتوانیم بدنه دولت را متشکل از کارشناسان و خبرگان فهیم آن بخش کنیم نه افرادی که به لحاظ انتساب‌های سیاسی، عقیدتی و قومی، آن منسب را اشغال کنند.»
> مجلس یازدهم دولت روحانی را ناکارآمد می‌داند
ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با پذیرش جمیع تلاش‌ها برای روی کار آمدن دولت اصولگرا اظهار می‌دارد: «این تجربه را در چهل سال گذشته در چند مقطع داشتیم که مجلس و قوه مجریه از دو جریان مختلف سیاسی بودند اما توانستند اتفاقا با هم به نحو مطلوبی کار کنند. اگر دولت بعدی اصولگرا هم نبود به لحاظ سیاسی خیلی دچار مشکل نخواهیم شد. در مورد این مجلس خاص که اشاره کردید فکر می‌کنم اوایل کار که مجلس تشکیل شد نگرانی‌های زیادی وجود داشت که این مجلس به لحاظ سطح تخصص مجلسی است که سطح تخصص بالایی ندارد. به تدریج که پیش رفتیم مقداری از این نگرانی رفع شد. مشکلی که اکنون وجود دارد این است که این مجلس بر این باور است که یک دولت ناکارآمد الان مستقر است و احساس می‌کند در بسیاری از این زمینه‌هایی که این دولت لایحه‌ای را ارائه می‌دهد یا طرحی در مجلس تصویب می‌شود و دولت رد می‌کند به دلیل ناکارآمدی دولت است یعنی این مجلس حساسیت خاصی به دولت فعلی دارد که البته این حساسیت به میزان زیادی در عامه مردم هم وجود دارد و این دولت را دولت فعال، پویا و کارآمدی نمی‌دانند. این حساسیت مجلس سبب می‌شود که تصور شود این مجلس می‌خواهد به همه چیز گیر دهد در حالی که اگر سال1400 شود و دولت دیگری سر کار‌اید به نظرم حساسیت‌های مجلس تا حدود زیادی کاهش می‌یابد و قدری متعادل‌تر از الان رفتار خواهد کرد. اکنون با جوش و خروش نسبت به این دولت رفتار می‌کند.»
> ناتوانی مجلس یازدهم کتمان ناپذیر است!
ایمانی در پایان با تاکید بر این مسئله که: «از توانایی این مجلس دفاع نمی‌کنم» ادامه می‌دهد: «چیزی که قبلا گفتم به معنای این نیست که مجلس بسیار قوی در تراز جمهوری اسلامی ایران با بدنه کارشناسی بسیار قوی افراد فهیم و متفکر و کارشناس در حوزه‌های مختلف داریم. معتقدم این مجلس ضعف‌هایی دارد، رهبران قوی ندارد و چهره‌هایی که بتوانند مجلس را اداره کنند ندارد. مجلس به لحاظ کارشناسی در تراز جمهوری اسلامی نیست. حساسیت مجلس به این دولت فرض نیست یقین است. عملکرد آن را در زندگی، مردم شاهدند که مردم ناراضی از وضعیت اقتصادی هستند. در سیاست داخلی و خارجی ضعیف عمل کرده است. بنابراین روی آن حساسیت دارند.»
> مجلس به مجلس ضعیف‌تر شده‌ایم
این تحلیلگر اصولگرا می‌گوید: «علاوه بر آن خود مجلس هم ضعف‌هایی دارد متاسفانه مجالسی که در جمهوری اسلامی تشکیل می‌شود اگر بخواهیم در یک فرآیند کلی نگاه کنیم رو به ضعف پیش می‌رود. این عامل نگرانی است و علل آن باید بررسی گردد. مجلس کنونی ضعف‌های ساختاری دارد اما در عین حال این حساسیت به دولت هم هست. در دولت بعدی این حساسیت‌ها کم ترمی شود. اگر دولت بعدی دولتی باشد که مجلس به آن اعتماد کند - چون اکنون مسئله بی‌اعتمادی مجلس به دولت است- این مسئله سبب می‌شود بخشی از ضعف‌های مجلس هم از طریق نیروهای کارشناسی دولت جبران شود. الان مجلس نمی‌تواند به کارشناسی دولت اعتنا کند چون اعتماد وجود ندارد یا اگر هم هست کم می‌باشد. اما اگر دولتی بیاید که احساس کند مجموعه دولت افراد کارآمدی هستند و دارند تلاش می‌کنند که کشور را به بهترین نحو اداره کند مجلس هم به کارشناسی‌های دولت بیشتر اعتماد می‌کند. به این ترتیب بخشی از ضعف‌های مجلس جبران می‌شود.»
> اعتماد بین دولت و مجلس ضعیف است
ناصر ایمانی در واکنش به این موضوع که شاید حساسیتی که این مجلس به دولت آقای روحانی دارد دقیقا همان حساسیتی باشد که دولت 1400 به مجلس یازدهم داشته باشد خاطرنشان می‌کند: «امیدوارم این فضا به وجود نیاید. زیرا اعتماد بحث مهمی است اگر اعتماد به وجود آید ولو اینکه این اعتماد نابه جا هم باشد فضای روابط دولت و مجلس تغییر خواهد کرد. اکنون اعتماد بین قوه قضائیه و مجلس وجود دارد و کارهایشان راحت‌تر انجام می‌شود البته کار زیادی بین دو قوه وجود ندارد ولی چون اعتماد است کار به سهولت پیش می‌رود. الان این اعتماد بین دولت و مجلس ضعیف است اگر دولت بعدی بتواند اعتمادسازی کند بخشی از این نگرانی‌ها کاهش می‌یابد.»
> کنعانی مقدم: کار کردن در ایران سخت است
حسین کنعانی مقدم با اذعان به این مسئله که «کار کردن در ایران سخت است چه قوه مقننه چه قوه مجریه و چه قوه قضائیه چون احزاب قوی در کشور نداریم به همین دلیل هر کس رئیس هر قوه‌ای می‌شود متکی به خود و اعوان و انصارش است و این هم افزایی و بهره‌گیری از قوا را نمی‌توانیم شکل دهیم» به آفتاب یزد می‌گوید: «قوه مجریه مسئولیت اجرای قانون اساسی را دارد و سخت‌ترین کارها هم بر عهده قوه مجریه است و به مسائل اقتصاد، معیشت و امنیت باید پاسخگو باشد. قوه مقننه انتقال قدرت مردم در تصمیم‌گیری ها، تصمیم‌سازی‌ها و قانون‌گذاری‌ها را به عهده دارد و نقش آن نظارت کردن و مطالبه‌گری است. خاصیت مجلس همین است که نمایندگان مردم حرف مردم را بزنند و سخت‌گیری کنند به همین دلیل همیشه به عنوان مجموعه‌ای در قوا محسوب می‌شوند که دنبال به اصطلاح مچ‌گیری هستند و ما می‌گوییم مچ‌گیری نکنید دستگیری کنید. یعنی کمک کنید تا قوه مجریه بتواند به مسئولیت‌های خود عمل کند. به همین دلیل اکنون به نظر می‌رسد قوه مقننه بیشتر دنبال مچ‌گیری است و این ضعف قوه مقننه است.»
> برای فائق آمدن بر مشکلات یک راه بیشتر نداریم؛ دولت ائتلافی
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه می‌دهد: «انتخابات آینده بستگی به مشارکت حداکثری مردم دارد اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند و اصولگرایان رای آورند دولت حداقلی است دولت حداقلی هم که پشتوانه مردمی نداشته باشد نمی‌تواند مشکلات را حل کند چه اصلاح‌طلب باشد چه اصولگرا و چه مستقل. به همین دلیل به نظر می‌رسد هدف‌گذاری ما باید این باشد که مردم اعتماد داشته باشند که رای آن‌ها می‌تواند اثر‌گذار باشد و تحول آفرین و تغییر ایجاد کند در غیر این صورت هر کسی با رای کم سر کار آید دولت حداقلی است و این دولت حداقلی کارآمدی ندارد.
> یکدست شدن قدرت به نفع مردم است؟!
کنعانی مقدم ادامه می‌دهد: « دولت بعدی اگر اصولگرا باشد با مجلس هماهنگی بیشتری خواهد داشت و قوا یکدست می‌شود. اما باید ببینیم یکدست شدن قدرت به نفع مردم است یا خیر؟! آن‌ها پشت صحنه با هم معامله کنند و هیچ کس به وظیفه خود عمل نکند آن وقت این مردم هستند که ضرر می‌کنند. به نظرم رقابت باید طوری طراحی شود که همه جناح‌ها درگیر مسائل اجرایی کشور شوند.» حسین کنعانی مقدم به گذشته باز می‌گردد و می‌گوید: «روزی خدمت مرحوم هاشمی رفسنجانی رسیدم گفتم دیگر نمی‌شود کشور را با یک جناح اداره کرد باید همه وارد صحنه شوند و در مسائل اجرایی کشور دخیل شوند هر نیرویی که کارآمد باشد فارغ از اینکه از کدام جناح است باید در قوه مجریه به کار گرفته شود. حتی اگر اصولگرایان هم دولت را به دست گیرند توصیه من این است که دولت ائتلافی تشکیل دهند و همه را به کار گیرند چون اینقدر مشکلات کشور زیاد است که اینها نمی‌تواند پاسخگوی مشکلات باشد.
> دولت اگر قوی باشد مجلس چاره‌ای جز همراهی ندارد!
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار می‌دارد: « معتقدم اگر دولت کارآمد باشد و ائتلافی بین جناح‌های مختلف ایجاد کند مجلس چاره‌ای جز همکاری با آن ندارد اگر بخواهد خودمحوری و خود رائی کند می‌شود آقای احمدی‌نژاد و مجلس! معتقدید با آقای احمدی‌نژاد می‌تواند کار کند؟ قطعا این اتفاق نخواهد افتاد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/497615/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

علی لاریجانی پیام داد

اختلافی که پس از سال ها فیتیله اش روشن شد!

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌ شوند

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی