اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نتانیاهو رنگ عوض می‌کند تحلیل ویژه

نتانیاهو رنگ عوض می‌کند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نتانیاهو به شدت به‌دنبال رأی اعراب اسرائیلی است. پس از حضور «یاییر لاپید» یکی از مدعیان نخست‌وزیری بود که نتانیاهو گفت می‌تواند با نمایندگان عرب، دولت ائتلافی تشکیل دهد؛ هرچند در ابتدا آنها را تحقیر می‌کرد. او تعهد کرده است که منابع بیشتری را برای اجتماعات عرب و مبارزه با جرائم بومی و بی‌پایان در محلات عرب اختصاص دهد. بی‌بی خود را «ابو‌یاییر» می‌نامد.
«منصور‌عباس»، یک مسلمان محافظه‌کار، یک شریک سیاسی احتمالی برای رهبران دولت یهود است. او طرفدار اسلام سیاسی است. او رئیس یک حزب عربی است که از همان مذهبی ریشه گرفته که جنبش حماس به آن تعلق دارد. او در بیشتر عمر سیاسی‌اش، هرگز در نظر نداشته که از احزاب (متمایل به) راست افراطی که حدود 4 دهه است سکاندار کشتی سیاست در اسرائیل هستند حمایت کند. «پاتریک کینگزلی» و «آدام راسگون» در گزارش 21 فوریه برای نیویورک‌تایمز نوشتند، با این حال، اگر عباس همین دست‌فرمان را برود، می‌تواند پس از انتخابات عمومی ماه آینده به نخست‌وزیر بعدی اسرائیل برای تصمیم‌گیری کمک کند؛ حتا اگر این به معنای بازگشت ائتلاف جناح راست به قدرت باشد. او که از نقش حاشیه‌ای که احزاب عرب‌اسرائیل به‌طور سنتی ایفا می‌کنند خسته شده، امیدوار است که گروه اسلامگرای کوچکش به نام «رام» (Raam) پس از انتخابات موجب توازن قدرت بشود و آن را به شریک غیر قابل چشم‌پوشی برای رهبر یهودی بعدی که به دنبال تشکیل ائتلاف است تبدیل سازد. عباس در شهر کوچک عرب در شمال اسرائیل در جایی‌که به گفته انجیل، حضرت مسیح آب را به شراب تبدیل کرد‌، در مصاحبه‌ای در مورد مبارزات انتخاباتی می‌گوید: «ما می‌توانیم با همه کار کنیم.» او می‌افزاید؛ در گذشته، «سیاستمداران عرب فقط نظاره‌گر فرایندهای سیاسی در اسرائیل بودند.» اکنون «اعراب به دنبال نقشی واقعی در سیاست‌های اسرائیل هستند.» تغییر و تحول در نگاه عباس بخشی از تحول گسترده‌تری است که در جهان‌بینی و نگرش سیاسی اعراب در اسرائیل اتفاق می‌افتد. این دو روند که با مبارزات انتخاباتی سرعت گرفته‌اند در حال همگرایی هستند؛ از یک‌‌سو، سیاستمداران و رای‌دهندگان عرب به‌طور فزاینده‌ای بر این باورند که برای بهبود زندگی اعراب در اسرائیل، آنها باید در جست و جوی قدرت در درون و در چارچوب سیستم باشند نه اینکه درصدد فشار از خارج باشند. به‌طور جداگانه، احزاب اصلی اسرائیلی هم دریافته‌اند که آنها هم باید رای‌دهندگان عرب را برای پیروزی در انتخابات نزدیک و پیش‌رو به خود جذب کنند و برخی هم مشتاق همکاری با شرکای عرب به عنوان شرکای ائتلافی بالقوه هستند.
هر دو روند یا گرایش نه از جزمی‌گرایی و دگم‌اندیشی که از عملگرایی سیاسی برمی‌خیزد. در حالی‌که زمان به سویی می‌رود که از پتانسیل ارائه قدرت واقعی به رای‌دهندگان عرب برخوردار است اما می‌تواند نتیجه معکوس هم بدهد: اقدامات منصور عباس می‌تواند موجب شکاف در رای اعراب شود همان‌طور که می‌تواند موجب شکاف در میان احزاب یهودی شود و هر دو مولفه ممکن است تعداد نمایندگان عرب را در مجلس بعدی کاهش دهد. اما پس از نمایشی قدرتمند در انتخابات گذشته که در آن احزاب عرب رکورد 15‌کرسی را به دست آوردند، آنها به سومین ائتلاف بزرگ در پارلمان دارای 120 کرسی تبدیل شدند و اگرچه هنوز از ائتلاف حاکم کنار بودند اما برخی‌شان درصدد گزینه‌های دیگر هستند. «محمد مغاذی»، مجری مشهور عرب می‌گوید: «برخی سیاستمداران عرب پس از یک دهه حضور در قدرت در کنار نتانیاهو رویکرد جدیدی را مطرح کرده‌اند؛ اگر نمی‌توانید او را شکست داده و کنار بگذارید، به او ملحق شوید‌. این رویکرد جسورانه است اما در عین حال، بسیار خطرناک هم هست.»
«کینگزلی- راسگون»، گزارشگران نیویورک‌تایمز، همچنین افزودند؛ شهروندان فلسطینی‌اسرائیل بیش از یک‌پنجم جمعیت اسرائیل را تشکیل می‌دهند. از زمان تاسیس این رژیم در سال 1948، آنها همواره تعداد انگشت‌شماری از نمایندگان عرب را به پارلمان فرستاده‌اند. اما آن نمایندگان همیشه برای اینکه تاثیرگذار باشند سخت تلاش و تقلا می‌کردند. رهبران یهودی، احزاب عرب را به عنوان شرکای ائتلافی قابل‌قبول به رسمیت نمی‌شناختند؛ برخی از این رهبران یهودی راستگرا آنها را به مثابه دشمنان دولت یهود تحقیر می‌کردند و به دنبال تعلیق عضویت این نمایندگان در پارلمان بودند. احزاب عرب هم به نوبه خود به‌طور کلی راحت‌تر می‌توانستند ساز مخالف بزنند و عملا در حمایت از احزاب چپ میانه که نفوذشان از آغاز قرن روندی نزولی داشته است وارد عمل می‌شدند. از برخی جهات، این تحول در سال‌های اخیر بدتر شده است. در سال 2015، بنیامین نتانیاهو از تهدید اعتصاب نسبتا بالای اعراب سخن گفت. او در روز انتخابات هشدار داد که: «رای‌دهندگان عرب کرور‌کرور به پای صندوق‌های رای می‌روند.» او با این کار می‌خواست پایگاه آرای خود را ترغیب به مشارکت و حضور بیشتر کند. در حقیقت‌ برای نتانیاهو، اعراب «لولویی» بودند که می‌خواست با برجسته کردن تهدیدشان، یهودیان بیشتری را به پای صندوق‌های رای بکشاند. در سال 2018، نتانیاهو قانونی را از تصویب گذراند که جایگاه اعراب و زبان عربی را تضعیف و در عوض، به‌طور رسمی اسرائیل را به عنوان «دولت متعلق به مردم یهود» مورد شناسایی قرار داد. در سال 2020 حتا رقیب او «بنی گانتس» هم از تشکیل دولت بر اساس حمایت احزاب عرب سر باز زد.
اما یک سال بعد، زمانی که اسرائیل طی دو سال بن‌بست سیاسی به سوی چهارمین انتخابات حرکت می‌کرد، این پارادایم به سرعت در حال تغییر بود. اما اکنون نتانیاهو به‌شدت به دنبال رای انتخاب‌کنندگان عرب است. پس از حضور «یاییر لاپید»، یکی از مدعیان نخست‌وزیری، بود که نتانیاهو گفت می‌تواند با نمایندگان عرب، دولت ائتلافی تشکیل دهد هرچند در ابتدا آنها را تحقیر می‌کرد. دو حزب چپگرا وعده همکاری با ائتلافی از نمایندگان عرب را داده‌اند تا منافع اعراب را به پیش برند. نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که اکثریت شهروندان فلسطینی‌اسرائیل می‌خواهند نمایندگان خودشان در دولت نقش داشته باشند. منصور عباس می‌گوید که سیاستمداران عرب باید با حمایت از احزابی که وعده بهبود زندگی و جامعه عربی را داده‌اند نفوذ خود را به‌دست آورند. «علی سلام»، یک سیاستمدار برجسته دیگر عرب که شهردار ناصره (یکی از بزرگ‌ترین شهرهای اسرائیل) است، حمایت خود را از نتانیاهو اعلام و استدلال کرده که با وجود اظهارنظرات او در گذشته اما نتانیاهو در مورد بهبود زندگی اعراب صادق است.
«ناهوم بارنه»، یکی از معروف‌ترین ستون‌نویسان اسرائیلی، می‌گوید: «در نظام سیاسی اسرائیل، قبلا همکاری با احزاب عرب یا حتا رای‌دهندگان عرب گناه شمرده می‌شد.» اما نتانیاهو ناگهان اعراب را «شرکایی مشروع برای هر‌گونه مانور سیاسی» نامید. او افزود: «او به طریقی در جعبه‌ای را گشود که امیدوارم از حالا به بعد بسته نشود.» این تحول در نتانیاهو از جالب‌ترین موارد بوده است. او تعهد کرده که منابع بیشتری را برای اجتماعات عرب و برای مبارزه با جرائم بومی و بی‌پایان در محلات عرب اختصاص دهد. او خود را «ابو‌یاییر» می‌نامد؛ (اشاره به فرزندش «یاییر» که به تاسی از اعراب، خود را به نام فرزند ارشدش که یاییر است «ابو‌یاییر» نامیده است). در یک لحظه خاص در ژانویه، او «عصر جدیدی» را برای عرب‌های اسرائیل در یک گردهمایی در ناصره اعلام کرد و به‌خاطر اظهارات گذشته‌اش در مورد رای‌دهندگان عرب یک عذرخواهی شایسته بر زبان آورد. او گفت:«من عذرخواهی کردم و امروز هم عذرخواهی می‌کنم.» او قبل از اینکه بگوید منتقدان «سخنان مرا وارونه منتقل کرده‌اند» این عذرخواهی را بر زبان آورد.
منتقدان می‌گویند نتانیاهو در حال مغازله با رای‌دهندگان عرب است زیرا برای پیروزی به آنها نیاز دارد نه‌اینکه واقعا به آنها اهمیت می‌دهد. این ماه او همچنین پذیرفت که در دولت ائتلافی آینده‌اش یک حزب راست افراطی را هم بگنجاند؛ حزبی که رهبرش خواهان سلب صلاحیت از بسیاری از اعرابی است که برای نامزدی در پارلمان تقلا می‌کنند. او اعلام کرد که دولتی را تشکیل می‌دهد که متکی به حمایت از منصور عباس است. انتخابات ماه آینده (سوم فروردین ماه 1400) نزدیک است. نتانیاهو به دلیل اتهام فساد در حال محاکمه است و اگر در قدرت بماند می‌تواند متوسل به قوانینی بشود که مانع از پیگرد قضایی‌اش می‌شود.
«عفیف ابوموچ»، مفسر برجسته سیاست‌های عربی در اسرائیل، می‌گوید: «آنچه نتانیاهو به آن اهمیت می‌دهد فقط و فقط خودش است. او جز خودش کسی را نمی‌بیند.» به این ترتیب، سیاستمداران و رای‌دهندگان عرب هنوز از صهیونیسم و سیاست‌های اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی ناراحتند. اما یک درک روزافزونی وجود دارد که می‌گوید مشکلاتی که جامعه عرب با آن مواجه است- خشونت، فقر، تبعیض در دسترسی به مسکن و زمین- بدون مشارکت سیاستمداران عرب در عالی‌ترین سطح حل نخواهد شد. حمایت از حزب منصور عباس در آستانه 25/ 3 درصد است و این رایی است که برای ورود به پارلمان کافی است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/491844/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد

شویگو: روسیه هرگز ناتو را تهدید نکرده است

دستگیری رئیس دپارتمان فلسفه دانشگاه جورجیا در جریان اعتراضات به نسل کشی غزه!

«هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید

جزئیات مراسم تشییع همسر سیدمصطفی خمینی اعلام شد

بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه 86 ارتش اعطا شد

قیمت بیت کوین تا 63 هزار دلار کاهش یافت

واکنش خبرگزاری دولت به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی پاکستان

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

ادعایی درباره ضرر مرغداران؛ تولیدکننده 10 هزار تومان ضرر می‌کند

تبدیل امر خیر به امر شَر

کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم

آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

پدر «نازنین» با اینکه دخترش عقد بمونه مخالفه!

مراقب باشیم واژه‌ها به خنجر تبدیل نشود!

دیدار وزرای دفاع ایران و چین در حاشیه اجلاس شانگهای

واکنش مقام دولت به تصاویر ورود نظامیان به حریم دانشگاه‌های آمریکا

وزیر دفاع در اجلاس شانگهای: پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی یک اعلان هشدار بود

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

باکلاس‌ها با هر لباس چه گردنبندی میندازن؟

جانشین فرمانده سپاه: ما پشتیبانی از مظلوم در برابر ظالم را دائما ادامه می‌دهیم

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

بری دادگاه بگی شوهرت با یکی دیگه رابطه داشته ؟!

آهنگ عاشقانه‌ای که منوچهر هادی برای دخترش خواند

سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

تظاهرات‌های دانشجویی ضداسرائیلی به دانشگاه‌های کانادا رسید

کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا به خاطر تظاهرات‌های ضداسرائیلی مجازی شد

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

عضو انجمن حمل‌ونقل ریلی: باید کفش آهنین بپوشیم و پولمان را از راه آهن بگیریم

دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد

تصاویری از بازداشت تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا

طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی