اخبار محرمانه

آخرين مطالب

کودک‌همسری مزخرف نیست، دردناک است معاونت امور زنان و خانواده

کودک‌همسری مزخرف نیست، دردناک است
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - طیبه سیاوشی در واکنش به اظهارات مشاور وزیر بهداشت که انتقادات به کودک‌همسری را «مزخرفات» خواند، گفت: کودک‌همسری شاید برای ایشان که شناختی از حوزه کودکان ندارند، مزخرف باشد اما برای ما «دردناک» است.

طیبه سیاوشی در واکنش به اظهارات مشاور وزیر بهداشت که انتقادات به کودک‌همسری را «مزخرفات» خواند، گفت: کودک‌همسری شاید برای ایشان که شناختی از حوزه کودکان ندارند، مزخرف باشد اما برای ما «دردناک» است. اظهارنظر اخیر محمداسماعیل اکبری، مشاور وزیر بهداشت درباره موضوع کودک‌همسری و ازدواج دختران زیر 13 سال، انتقاد تند تعدادی از فعالان حوزه کودکان و زنان از جمله معصومه ابتکار، و نیز واکنش بسیاری از فعالان شبکه‌های اجتماعی ازجمله توییتر را در پی داشته است.
اکبری در یک برنامه تلویزیونی که جمعه شب از شبکه 5 پخش شد، انتقاد از ازدواج کودکان یا کودک‌همسری را «مزخرف» خواند و گفت: به محض اینکه یک سری نشانه‌ها در دختربچه پیدا شد، او خانم می‌شود و می‌تواند ازدواج کند و بچه‌دار بشود. به منی که این‌همه بروبیای علمی در دنیا دارم، بگویند کودک‌همسری و این مزخرفات. اینها همه حرف مفت است! او در صحبت‌های خود وانمود می‌کند که حتی اصطلاح «کودک‌همسری» را نمی‌شناسد و آن را به خاطر نمی‌آورد و زمانی هم که به خاطرش می‌آید، از آن با عنوان «کودک‌همسری و از این مزخرفات» یاد می‌کند.
پس از جنجال اظهارات مشاور وزیر بهداشت، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به آن واکنش نشان داد و به ایرنا گفت: «از موافقان کودک‌همسری باید پرسید آیا حاضرند دخترکان خود را هم به عقد و ازدواج مردان سن‌بالا درآورند؟ ازدواج در فرهنگ دینی ما بسیار مورد توجه قرار گرفته و آیات قرآن کریم تاکید بر این دارد که ازدواج باید در سن و شرایط مناسب صورت گیرد. در احادیث هم تاکید شده که دوره کودکی را از کودکان دریغ نکنید که یکی از روش‌های دریغ کردن دوره کودکی این است که آنها را زیر سن قانونی وادار به ازدواج کنیم.»
جامعه متعلق به کودکان است
طیبه سیاوشی، نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی اما در گفتگو با همشهری‌آنلاین با انتقاد به اظهارات مشاور وزیر بهداشت، آن را «دردناک» خواند: این سخن، اظهارنظری فوق‌العاده دردناک است برای پزشکی که اصلا حوزه کودکان را نمی‌شناسد. اصطلاحی که ایشان به کار برد که «کودک‌همسری بحث مزخرفی است»، شاید برای ایشان که تعلق به طبقه‌ای دارند و مواردی که مد نظرشان بوده، بحث مزخرفی باشد. اما برای ما دردناک است. من شهرهای بزرگ خراسان رضوی را گشتم و با حدود 20 دختربچه‌ که شوهر کرده بودند، از نزدیک صحبت کردم. تعدادی از این دخترها در وضعیت خیلی بدی بودند. یکی از آنها توسط شوهرش که سرباز بود، کتک می‌خورد و دست به خودکشی هم زده بود. یعنی تجربه‌ای که ممکن است یک زن سی‌ساله داشته باشد، این بچه در سن خیلی پایین تجربه کرده بود. این موارد از نظر من یک امر واقعی و دردناک است که باید به آن پرداخت. چون این جامعه متعلق به کودکان است.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت: دختر زیر 18 سال هیچ کار مالی نمی‌تواند انجام بدهد. نمی‌تواند حتی یک وام بگیرد. تنها قراردادی که یک دختر زیر 18 سال در ایران می‌تواند امضا کند، قرارداد ازدواج است. این بچه برای من یک موجود انسانی است که باید مشکلاتش را حل و فصل کنم. دختر 15ساله‌ای که جدا شده و یک فرزند دارد و مدت‌هاست از سیکل آموزشی جدا شده و دور افتاده، همان دختری است که زیر 13سالگی ازدواج کرد و همین نظام حالا باید این بچه را تحت حمایت قرار بدهد. اما کلی مشکل و مانع هست.
رواج کودک‌همسری در مناطق حاشیه‌نشین
سیاوشی گفت: من به عنوان نماینده مردم، بحث کودک‌همسری را درک کردم. چون کار من این نبود که فقط در بهارستان بنشینم. من رفتم موارد را نه تنها در حوزه انتخابیه خودم، بلکه در شهرهای دیگر هم دیدم و حس کردم. مناطقی که پر از حاشیه‌نشین است و ازدواج‌های در سن کم در آن مناطق بیشتر صورت می گیرد. در مناطق مرزی و برخی استان‌ها هم این موضوع (کودک‌همسری) وجود دارد و رایج است. در مورد دختران 15 تا 18 ساله گفته می شود لگن خاصره‌شان شکل گرفته و بارداری برایشان خطرناک نیست و می‌توانند ازدواج کنند و بچه‌دار هم بشوند. اما ما داریم درباره کودکان زیر 13 سال حرف می‌زنیم. آنجا که بحث کودک‌همسری می‌شود، مشاور عالی وزیر بهداشت باید درک کند که ما داریم درباره یک کودک زیر 13سال حرف می‌زنیم.
اگر مانع تصویب قانون نمی‌شدند
نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت: ازدواج دختران در سنین پایین در خانواده‌هایی که از معیشت تقریبا مناسبی برخوردارند، کمتر اتفاق می‌افتد. این موضوع بیشتر در خانواده‌هایی رایج است که معیشت مناسبی ندارند. مناطقی هم که مشکلات معیشتی ندارند اما دختران خود را در سنین خیلی پایین شوهر می‌دهند، بر اساس عرف‌های قومی و عشایری این کار را می‌کنند.
سیاوشی گفت: اگر قانون منع کودک‌همسری به تصویب می‌رسید و مانع تصویب آن نمی‌شدند، می‌توانست این عرف را تغییر بدهد تا دخترها تا 13سالگی بتوانند کودکی کنند. اما متاسفانه دختران مناطقی که بر اساس عرف رفتار می‌کنند و نیز دختران مناطق فقیر نمی‌توانند کودکیِ راحتی را تا 13 سالگی داشته باشند. من اطلاع دارم فرماندار یکی از شهرهای استان کرمان که روحانی است، در یکی از موارد مانع ازدواج دختربچه زیر 13ساله شد و درواقع او را نجات داد.
نماینده سابق مجلس گفت: ما در مجلس دهم اسیر یک درگیری سیاسی شدیم و این موضوع، یک بحث سیاسی شد، در ماده 1041 قانون مدنی به آمده که تنها کودکان بالای 13 سال اجازه ازدواج دارند. مگر این که ولی قهری و دادگاه صالحه تشخیص بدهد، اما متاسفانه این دادگاه صالحه فقط منافع خود را می بیند و بچه را وادار به ازدواج می‌کند.
نماینده فراکسیون زنان مجلس دهم گفت: موافقان کودک‌همسری می‌گویند شما می‌خواهید جلوی افزایش جمعیت و نیز افزایش آمار ازدواج را بگیرید. اتفاقا ما از ازدواج استقبال می‌کنیم. بهتر است این افراد بیایند نشان بدهند که با توجه به افزایش مبلغ وام ازدواج، آمار ازدواج چقدر بالا رفته است. واقعیت نشان می‌دهد که افزایش آماری در این زمینه نداشته‌ایم و رشد میزان ازدواج‌ها در کشور بسیار کم بوده است.
چرا نگذاشتند قانون به تصویب برسد؟
درحالی مشاور وزیر بهداشت انتقادات به کودک‌همسری را «مزخرف» می‌خواند که چندی پیش مرکز آمار ایران اعلام کرد آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، بر زندگی دختران به شکل مرگ‌ومیر آنها به دلیل بارداری زودهنگام، افسردگی، خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و ... تأثیر می‌گذارد.
این موضوع موجب شد تا معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری، لایحه حذف تبصره مربوط به ازدواج دختران زیر 13 سال را به دولت ارسال کند. لایحه‌ای که هدفش مبارزه با سوء‌استفاده از ازدواج کودکان بود. لایحه ازسوی دولت به مجلس ارسال شد اما نمایندگان مجلس آن را تصویب نکردند.
طرح «ممنوعیت ازدواج دختران زیر 13 سال» که از سال 1395 در دست مطالعه نمایندگان مجلس بود، آذرماه 1396 در نوبت رسیدگی مجلس قرار گرفت و سرانجام در جلسه علنی مهرماه سال 97 مجلس با یک فوریت تصویب شد. اما کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، این طرح را با بهانه «جامع و کامل نبودن» متوقف کرد. دلایل مخالفان «بیشتر مسائل فقهی و شرعی» اعلام شد. چراکه آنان این طرح را «کپی‌برداری از طرح‌های غربی» خواندند. به این ترتیب طرحی با این اهمیت بالا در بن‌بست ماند.
منبع: همشری آنلاین/ پروانه بندپی

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/485116/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

علت عدم حضور نبویان در پدرخوانده3

کنایه همتی به رئیسی با انتشار این ویدئو: مردم همچنان در انتظار چنین دولت کارآمدی هستند

گزیده‌های نفتی هفته

بیت باکس زیبای دی جی و بچه ها در حضور آقای طهماسب

ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائیل توسط شورای امنیت، ایران را ناگزیر به دفاع مشروع کرد

تصاویری از بازداشت عامل حمله به کنسولگری ایران در پاریس

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین از سوی آمریکا

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس؛ عامل حمله دستگیر شد

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

کاهش مجدد رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی

بوسه امیر جعفری بر پیشانی همسرش در یک سریال

موضع اردوغان درخصوص حادثه اصفهان

دانشجو: حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس پایان یافت

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

سقوط سهام آسیا

چین: در کنار مردم فلسطین هستیم

ادعای رویترز درباره حادثه مقابل کنسولگری ایران در پاریس

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

متیو مک کانهی: وقتی خدا رو داری یه رفیق داری اون رفیقم خودتی

آمریکا: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نکردیم

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل

مهارت شگفت‌انگیز بازیگر مشهور سینما در کشیدن نقاشی

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی؛ 2 نفر فوت شدند

10 هزار بی خانمان در پی تخریب دو هزار خانه در مرکز غزه

فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است

دستور فرمانده به یگان‌های امدادی سپاه برای کمک به سیل‌زدگان

فنلاند قواعد پناهندگی را تشدید می‌کند

جزئیات مقابله سامانه‌های پدافند هوایی با اشیای مشکوک در آسمان اصفهان

سفر مقام‌های ارشد بلاروس به کره شمالی

گروه 7: با هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالف هستیم

جشن 30 سالگی «داستان عامه‌پسند»

درخواست وزرای خارجه گروه 7 از ایران و اسرائیل: از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنید

وضع بهداشتی وخیم فلسطینی‌ها در اردوگاه جبالیا

پسر صدیقه خانم که اروپایی‌ها را شگفت زده کرد

راهپیمایی حمایت از مردم غزه و عملیات وعده صادق در مشهد، گرگان و کرمان

کرملین: از ایران و اسرائیل می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند

حاج‌علی‌اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود

خاطره جالب محمد بحرانی از 3هزار تومانی که زندگی‌اش را تغییر داد

آذری جهرمی: در صورت اعلام جهاد توسط فرماندهی کل قوا، لباس سربازی خواهم پوشید

حماس و فتح وتوی ضد فلسطینی آمریکا را محکوم کردند

مهران رجبی رازی که خیلی‌ها دنبالش بودند را فاش کرد!

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

باهنر: وحدت شکنی بلای مجلس است

چطور با خودشیفته‌ها رفتار کنیم؟

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی