اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ریاست یا رقابت در 1404؟ تحلیل ویژه

ریاست یا رقابت در 1404؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| کمتر از یکماه دیگر مجلس یازدهم به کار خود پایان داده و مجلس دوازدهم رسما کار خود را آغاز خواهد کرد. این در حالی است که مجلس دوازدهم هنوز به طور کامل مستاجران 4 ساله خود را نشناخته و انتخابات دور دوم در جمعه پیش‌رو چهره نفرات جدید را مشخص خواهد کرد.
 با این حال از هم اکنون صحبت‌هایی پیرامون رئیس و هیأت رئیسه آینده مجلس به گوش می‌رسد و هنوز مجلس رسما تشکیل نشده نام‌هایی برای حضور کرسی ریاست مطرح می‌شود. نام‌هایی از قبیل محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، سیدمحمود نبویان و حتی حمید رسایی که چندی است در رسانه‌ها به میان آمده است. اما در این میان شاید بسیاری از سیاسیون اعم از اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل بیش از بقیه یک نام را مطرح کنند و بیشتر از بقیه روی آن مانور می‌دهند. محمدباقر قالیباف شاید تنها چهره‌ای باشد که در میان اسامی کاندیداهای ریاست شانس بیشتری برای حضور مجدد بر کرسی رئیس پارلمان را داشته باشد. چهره‌ای که هر قدر در خارج از مجلس با ریاستش بر خانه ملت موافقند اما جریانات داخل مجلس مثل شریان، صبح ایران و امناء چندان تمایلی برای انتخاب قالیباف در قالب رئیس مجلس نداشته باشند. هر چند که طبق شنیده‌ها قالیباف از چندی پیش رایزنی‌های خود را برای کسب این موقعیت و مقام با اعتدالیون و مستقلین راه یافته به پارلمان آغاز کرده است. با این حال برخی معتقدند که شاید مهم‌ترین دست‌انداز و مانع قالیباف در مسیر ریاست مجدد نه نامزدهای رقیب که شانس خود را برای نخستین‌بار امتحان می‌کنند که از قضا دولت است. به عبارت دیگر عده‌ای بر این باورند که دولت رئیسی به جهت اینکه مجلس یازدهم به ریاست قالیبباف آنطور که باب و تمایل دولت بوده عمل نکرده و اغلب انتقادات خود را روانه پاستور کرده است لذا درصددند تا مجلس بعدی را به نحوی بیشتر همراه خود داشته باشند و رئیسی همسو‌تر با دولت انتخاب کنند. از همین‌رو نیز تحرکات و فعالیت‌هایی پیرامون این مساله داشته‌اند. همین اتفاق باعث شده تا این فرضیه مطرح شود که اگر رئیسی اقدامی در جهت حذف قالیباف کلید بزند رسما برای خود یک رقیب تمام عیار برای انتخابات 1404 ساخته است. انتخاباتی که به نظر آبستن تحولات و اتفاقات خاصی خواهد بود. حال باید دید دولت و مشخصا سیدابراهیم رئیسی کدام گزینه را انتخاب می‌کنند ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم یا تلاش برای حذف او و پذیرش رقابت با وی در چهاردهمین دوره ریاست جمهوری.
برای ریاست حاکمیت نظر دهد
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ارتباط با احتمال ریاست مجدد قالیباف بر مجلس آینده اظهار داشت: تصور من این است که چون مجلس دوازدهم، مجلس تقریبا یکدستی است، کار آقای قالیباف برای رسیدن به کرسی ریاست سخت‌تر است؛ البته نظر حاکمیت هم در این مورد موثر است. من فکر می‌کنم گزینه ریاست مجلس، گزینه‌ای نیست که حاکمیت نسبت به آن بی‌اعتنا باشد و نظر خود را ارائه خواهد کرد. به همین جهت، گمان می‌کنم رقابت اصلی میان آقایان قالیباف و متکی باشد. غلامعلی رجایی گفت: پیش‌بینی می‌کنم که نه برای آقای قالیباف اما برای گزینه ریاست مجلس، حاکمیت نظر بدهد. به نظر من که تا به الان حاکمیت بی‌نظر نبوده و قاعدتا کسانی‌که تازه به مجلس آمده‌اند در این قضیه باید حتما توجهی به نظر حاکمیت داشته باشند. وی در خصوص اختلاف قالیباف با رئیسی بیان کرد: من اطلاع ندارم که در چه حد با هم اختلاف دارند، اما تصورم این است که باهم اختلاف دارند و طبیعتا سعی می‌کنند، اختلافات را بروز ندهند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص احتمال رقابت قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده افزود: آقای قالیباف یکبار به آقای رئیسی پاس گلی داد و کنار کشید. قاعدتا اگر آقای قالیباف بخواهد خودش را کاندیدا کند، رقابت قدری جدی خواهد شد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم آقای قالیباف به سمت انتخابات خواهد رفت یا خیر. اما پیش‌بینی‌ام این است که اگر برای ریاست مجلس انتخاب نشود، امکان این‌که بخواهد رقابت در پاستور را شروع کند، وجود دارد.
قالیباف 2 رقیب جدی دارد
یک فعال سیاسی اصولگرا در خصوص ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم گفت: از سال دوم ریاست آقای قالیباف در مجلس، یک جبهه مخالفتی با ریاست ایشان شکل گرفت و جمعی از نمایندگان فعلی مجلس، به مرور زمان با نوع مدیریت، اقدامات و فعالیت‌های ایشان در موضع ریاست مجلس مخالف بودند و انتقاداتی به ورود طرح‌ها یا به تأخیر انداختن آن‌ها، نوع مدیریت ایشان در صحن علنی و ورود نیروهایی به مجلس داشتند. سیدحسین نقوی حسینی تصریح کرد: مخالفت این جبهه در سال چهارم خیلی شدید شد و از همانجا مشخص بود که برای مجلس دوازدهم، بنا دارند به نحوی وارد کارزار رقابت و انتخابات شوند که آقای قالیباف به ریاست مجلس نرسد و خواهان تغییر در مدیریت مجلس بودند. الان هم شاهد همین فعالیت‌ها هستیم و جریاناتی که در رقابت‌ها و کارزار انتخاباتی شکل گرفت، جریاناتی بودند که اغلب آنها مدعی تحول در نوع مدیریت مجلس بودند. این افراد معتقد بودند که وظیفه ما این است که به مجلس برویم و ریاست و نوع مدیریت آن را تغییر دهیم. بنابراین کار آقای قالیباف سخت و مشکل است. البته این موضوع به انتخابات روز جمعه (21 اردیبهشت) هم بستگی زیادی دارد چون تکلیف 45 کرسی مجلس در روز جمعه تعیین خواهد شد و با توجه به اینکه در مجلس دوازدهم فراکسیون اکثریتی نخواهیم داشت، 45 کرسی هم بسیار اثرگذار است. بنابراین کار آقای قالیباف برای رسیدن به ریاست مجلس با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. وی افزود: ایشان دو رقیب جدی دارد که به سرعت پشت‌سر وی حرکت می‌کنند. یکی از آنها آقای متکی از شورای وحدت است. رقیب دیگر آقای قالیباف، آقای ذوالنوری است. ایشان از این لحاظ شانس بهتری دارد که اگر بتواند نظرات همه کسانی‌که با ریاست آقای قالیباف مخالف هستند، را تأمین کرده و این دیدگاه را نمایندگی کند، می‌تواند شانس رقابت خیلی جدی‌تری داشته باشد. وی در خصوص امکان رقابت قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو اظهارکرد: این یک بحث دیگری است و باید دید که آقای قالیباف در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا می‌کند یا خیر. شاید بین دولت با آقای قالیباف یا هر فرد دیگری که رئیس مجلس شود، تفاهم و گفت‌وگویی صورت بگیرد و بر سر این موضوع با هم تعامل داشته باشند. اما اینکه آیا دولت نگران حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد و به وی بگویند که رئیس مجلس بماند و در انتخابات ریاست جمهوری نیاید، یک مساله دور از ذهن است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1228154/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

المانیتور: ایران در این 45 سال با موفقیت از تلاطم‌ها عبور کرده است

چرا سود سهام عدالت برای برخی افراد واریز نشده است؟

یک آرایشگاه کامل ... فقط 328 تومان

کارشناس اقتصادی: عامل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران نقدینگی نیست

بلایی که فریدون سر زن اولش آورد

رویارویی با یک واقعیت ترسناک رخنه

محسن تنابنده مدیرکل فرهنگ برکنار شده گیلان را با خاک یکسان کرد

خبر جدیدی از بازشماری آرای انتخابات هیات رئیسه مجلس

گزارش اندیشکده آمریکایی از درماندگی در تحریم نفتی ایران

سازمان ملل: بیمارستان‌ها و مراکز امدادرسانی غزه از چرخه خدمات‌رسانی خارج شدند

«شرق وحشی» و یک یاغی نامدار/ مرثیه یک مادر که ترانه‌ای ماندگار شد

پاسخ استاد شفیعی کدکنی به سوال یک کودک درباره دکتر مصدق

اعتبارنامه جمعی از منتخبان مجلس دوازدهم تصویب شد

عکس جدید از تیپ احمدی‌نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام

توضیحات قالیباف درباره فرآیند اعتراض به اعتبارنامه منتخبان مجلس

سرمقاله مردم سالاری/ رفح و دکترین ضاحیه

سرمقاله شهروند/ برنامه محوری و تداوم رویکردهای مردمی؛ ضرورت‌های دولت آتی

لاوروف: گفتگوی صلح با «حاکمیت حزب جنگ» بر اوکراین ممکن نیست

اعتبارنامه جمعی از نمایندگان مجلس دوازدهم تصویب شد

این اصلاحات همان اصلاحات دو ماه قبل است؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ چند سوال از نامزدهای ریاست‌جمهوری

سرمقاله تعادل/ برخوردهای سیاسی با نیاز مردم به مسکن

سیگاری‌ها روزی 20 میلیارد تومان پول را دود می‌کنند

سلام «توطئه‌آمیز» به سینمای 2025

رویترز: سه کشور اروپایی با وجود مخالفت آمریکا مصمم به پیگیری قطعنامه علیه ایران در شورای حکام هستند

جدل نمایندگان در صحن علنی مجلس بر سر اعتبارنامه‌ها

سرمقاله فرهیختگان/ بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

سرمقاله شرق/ پای بر گُل گذاشتن

سرمقاله ایران/ پروژه ناتمام مرد تکمیل

سرمقاله اعتماد/ یک رییس دولت باید بداند...

عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری

گروهی از وکلا، اساتید دانشگاه و دیپلمات‌های کانادا خواستار دستگیری نتانیاهو شدند

بررسی اعتبارنامه نمایندگان در دستور کار مجلس قرار گرفت

قالیباف: چشم جهانیان به رفح است؛ دولت‌های اسلامی باید ملاحظات دیپلماتیک را کنار بگذارند

اختیارات رئیس‌جمهور کامل است، اصلاح طلبان با مردم صداقت ندارند

ایران در تولید گندم به پایداری رسید

بلایی که فریدون سر زن اولش اورد

تصاویری از چهره غمگین لاریجانی، شمخانی و دولتمردان در مراسم بزرگداشت رئیسی

سرمقاله کیهان/  کاش اندکی از شعور آن خانم آمریکایی را داشتند!

سرمقاله وطن امروز/ راه‌بلد تصمیم‌های سخت

رژیم صهیونیستی مدعی تسلط بر محور فیلادلفیا شد

الناز شاکردوست؛ «از گم و گور » تا «نبرد رستم و سهراب»

اخبار لحظه به لحظه از انتخابات ریاست‌جمهوری؛ سوت آغاز رقابت‌ها زده شد

سرمقاله خراسان/ کار سخت رئیس جمهور آینده

یک پیش‌بینی جدید درباره نرخ ارز تا پایان خرداد

بولیوی: حمله اسرائیل به رفح، جنایت جنگی است

تلویزیون امروز و فردا چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

جزئیات محدودیت سنّی برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌ جمهوری چیست؟

وزیر کشور: همه مردم خود را برای یک مشارکت گسترده در انتخابات آماده کنند

بازار طلای جهانی به چراغ قرمز رسید

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی