اخبار محرمانه

آخرين مطالب

فعال اصلاح‌طلب: اصلاح‌طلبان به دنبال مشروعیت‌زدایی از حکومت نیستند سیاسی

فعال اصلاح‌طلب: اصلاح‌طلبان به دنبال مشروعیت‌زدایی از حکومت نیستند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اعتماد / حسین نورانی‌نژاد نوشت: اصلاحات، در یک تعریف اجمالی یعنی حرکت تدریجی برای تغییر رفتار حکومت و جامعه با استفاده از ظرفیت‌های مدنی و قانونی موجود. اگر حکومتی نامشروع شد، اصلاحات هم سالبه به انتفای موضوع می‌شود.بر این اساس، اگر اتهام مشروعیت‌زدایی به اصلاح‌طلبان وارد باشد، حتما دچار خطای راهبردی شده‌اند.
«چه کسی مشروعیت‌زدایی می‌کند؟» عنوان یادداشت حسین نورانی نژاد برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: این روزها نقدی به تکرار شنیده می‌شود، اینکه عدم شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات معادل مشروعیت‌زدایی از حکومت است. مشروعیت‌زدایی هم مقدمه براندازی است، چنانچه زمانی عدم مشروعیت داخلی در کشور ما منجر به انقلاب 57 شد یا سلب مشروعیت بین‌المللی در کشوری چون لیبی، جنگ و فروپاشی و وضعیت بی‌دولتی فعلی را موجب شد. این در حالی است که اگر حکومت کاملا نامشروع شود، عملا اصلاح‌طلبی نیز بی‌معنا خواهد بود. اصلاحات، در یک تعریف اجمالی یعنی حرکت تدریجی برای تغییر رفتار حکومت و جامعه با استفاده از ظرفیت‌های مدنی و قانونی موجود. اگر حکومتی نامشروع شد، اصلاحات هم سالبه به انتفای موضوع می‌شود.
بر این اساس، اگر اتهام مشروعیت‌زدایی به اصلاح‌طلبان وارد باشد، حتما دچار خطای راهبردی شده‌اند. اما یک احتمال دیگر هم مطرح است. اینکه اتهام مذکور مانند بسیاری اتهامات دیگر به اصلاح‌طلبان وارد نیست و مشکل از تعریف مضیق از مشروعیت و بسیط از مشروعیت‌زدایی است که جای هرگونه مقاومت و کنش اعتراضی برای مخالفت با وضع موجود را از منتقدان می‌گیرد و عملا تغییرخواهی را از هویت و اهداف محوری اصلاحات کنار می‌گذارد و تبدیل به یک خواسته حاشیه‌ای می‌کند. اگر از کلی‌گویی و ارایه تعاریف که به جای خود مهمند ولی در ظرفیت یک یادداشت کوتاه نمی‌گنجند بگذریم، باید پاسخ ملموس و روشن به این پرسش دهیم که آیا عدم شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر مشروعیت‌زدایی از حکومت بود یا خیر؟ پاسخ قاطع، خیر است.

اولا، اصلاح‌طلبان پیش از این هم در انتخاباتی چون مجالس هفتم و نهم شرکت نکرده بودند و در شرایطی دیگر متناسب با اقتضائات جدید، در انتخابات شرکت کردند. آن عدم شرکت‌ها در وهله اول مشارکت نکردن در یک پروزه مخالف حقوق ملت، عادی‌سازی نکردن آن و نوعی اعتراض و اعمال فشار به نهادهای متولی انتخابات برای ارتقای استانداردهای انتخابات بود که طبعا از اعتبار آن انتخابات خاص می‌کاست. اما این کاهش اعتبار هم خاصیت عرضی عدم شرکت در انتخابات بوده است و نه هدف اصلی آن. در واقع، مسوول چنین عارضه‌ای متولیان نهاد انتخاباتند که اعتبار و کارآمدی آن را به جایی رساندند که مشارکت‌کنندگان در آن اقلیت جامعه شده‌اند. 
اگر تاثیری بر مشروعیت بگذارد که می‌گذارد، باز مسوولش آنها هستند و باید پاسخگو باشند، نه کسانی که تلاش کرده‌اند به اینجا نرسد و باز هم برای تغییر این روند مقاومت می‌کنند. ثانیا، یک انتخابات به معنای کل نظام حاکم نیست که کاهش اعتبار آن برابر با مخالفت عملی با کلیت حکومت و مشروعیت‌زدایی از آن باشد. اگر کسی دچار چنین برداشتی شد، قضاوتی شبیه آنها پیدا می‌کند که انتقاد به اجزا یا رفتاری از حاکمیت را به مثابه تبلیغ علیه نظام محکوم و بابت آن حکم صادر می‌کنند.
تفسیری گل و گشاد از نظام و تبلیغ علیه آن که می‌تواند آحاد ملت را در بر بگیرد. به دلیل همین شفاف نبودن تفسیر از این ماده قانونی (ماده 500 قانون مجازات اسلامی) است که به راحتی مستمسکی برای برخورد با منتقدان فراهم شده است. حالا شبیه آن رفتار را در بحث انتخابات و مشروعیت‌زدایی از نظام می‌بینیم. می‌گویند هرکس در یک انتخابات شرکت نکرد و حتی آن را تحریم کرد (که اصلاح‌طلبان این کنش سیاسی را تاکنون انتخاب نکرده‌اند) مشروعیت‌زدایی از حکومت کرده است. 
ربط دادن لیست نداشتن در یک انتخابات با مشروعیت‌زدایی، نه فقط به دلیل واقعی نبودن آن، ادعایی ناصواب است که به دلیل پیامدهای امنیتی آن، غیر اخلاقی یا دست کم نسنجیده محسوب می‌شود. تاکنون حتی یک بار هم از هیچ اصلاح‌طلب شاخصی، به تلویح یا به تصریح موضع مشروعیت‌زدا از حکومت شنیده نشده است. اتفاقا از کسانی که دغدغه حفظ مشروعیت نظام سیاسی دارند انتظار می‌رود به جای انتقاد از کسانی که پای معنابخشی به انتخابات ایستاده‌اند، نقد جدی خود را متوجه متولیان و نهادهایی کنند که با معنازدایی از انتخابات به عنوان اصلی‌ترین مبنای مشروعیت بخش به هر نظام سیاسی، به تدریج و انتخابات به انتخابات، پایه‌های مشروعیت سیاسی و قانونی نظام را تضعیف می‌کنند و انتظار نداشته باشند که دیگران با عادی‌سازی آن، به روند تدریجی و البته شتاب گرفته هدم جمهوریت کمک کنند.
البته این شیوه برخی نیروهای ضد امنیتی از گذشته تاکنون بوده که هر کنش جدی در مخالفت با وضع موجود را با تفاسیر شاذ و کذب دچار تهدید و منتقدان را مجبور به سکوت کنند و طبیعی است که آن را نوعی بداخلاقی سیاسی بدانیم، ولی طبعا چنین رفتاری از نیروهای سیاسی، با هر گرایشی که داشته باشند، غیر قابل انتظارتر است. 

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1218023/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین خبرها از تحولات نوار غزه از زبان خبرنگار اعزامی صداوسیما

تازه‌ترین سرگرمی تلویزیون هم اصلا خنده‌دار نیست!

نماینده تهران: در اولین دیدار با یکی از معاونین وزیر از مشاور من پرسیدند نرخ ایزدخواه چقدر است!

پیش‌بینی اوپک درباره تقاضای جهانی نفت ثابت ماند

کاهش سرمایه‌گذاری، پاشنه آشیل گذار جهانی انرژی پاک

نفت سنگین ایران گران‌تر شد

دستور رییس‌جمهور برای رسیدگی به دغدغه اخیر طلافروشان

انهدام هسته تروریستی وابسته به داعش در مغرب

آغاز پخش سریال «بدل» علیرضا مسعودی از شبکه سه

اتحادیه اروپا، ایران را تحریم کرد

واریز مستمری فوق‌العاده به حساب مددجویان سیل‌زده در سیستان

تایمز: حماس شکست‌ناپذیر است

«لیلا اوتادی» در کمال تعجب همه سوالات را درست جواب داد!

مقاوم‌سازی تأسیسات گازرسانی تهران در برابر زلزله به‌منظور افزایش تاب‌آوری

تولید نفت شیل آمریکا به بالاترین سطح در 6 ماه اخیر می‌رسد

بی‌تفاوتی اسنپ فود نسبت به اعتراض کاربران؛ پول از دسته رفته مشتریان چه می‌شود؟

عکاس‌باشی حرم کیست؟

عذرخواهی آقای نماینده در نطق خداحافظی‌اش با مجلس

الزام کامیون‌ها در اروپا به انتشار کربن صفر از سال 2040

40 میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی و اجرای 700 پروژه موفق خارجی

تهوع بارداری می‌تواند ژنتیکی باشد

آتش‌سوزی در پایگاه ارتش اسرائیل در شمال تل‌آویو

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: اتحادیه‌ ناشران در حوزه فرهنگ مقاومت ایجاد شود

کاهش 5 تا 40 درصدی قیمت خودروهای چینی در بازار

ماجرای فیلم «فردوسی» که توقیف شد/دستکاری بزرگ در تاریخ سینما!

شوخی بامزه با خبر ازدواج «سپند امیرسلیمانی»

هشدار جدی سعیدی درباره تقسیم استان سیستان و بلوچستان

افزایش دو میلیون تومانی حقوق کارکنان خدماتی مدارس

انتقال 5 نظامی مجروح بدحال به بیمارستانی در تل آویو

فرار شهرک‌نشینان صهیونیست لحظه شلیک موشک به سدیروت

علاقه زیاد لیلا اوتادی به چای!

رئیس‌جمهور وارد مشهد شد

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با دختران شهدا

دستور رئیسی برای صفر شدن صف وام ازدواج به کجا رسید؟

پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری برای اول تا 18 خرداد آغاز شد

نظر عضو سندیکای صنایع کنسرو برای نامه‌ برخی فعالان اقتصادی درباره سیاست‌های ارزی بانک مرکزی

خاطره‌بازی با «مجید» در تئاترشهر

زمان پخش سریال طنز شبکه سه مشخص شد

نطق جنجالی نماینده‌ای که رای نیاورد؛ وای بر کسانی که به نام انقلاب به قدرت رسیدند و امروز آبروی انقلاب را به حراج گذاشته‌اند

انتقاد رئیس سازمان بازرسی از وضعیت بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه

زمان الکترونیکی شدن مجوزهای نظام روانشناسی مشخص شد

واکنش حماس به اظهارات متوهمانه نتانیاهو

جمله قابل تامل لیلا اوتادی به خودش در 86سالگی

محلی صحبت کردن بازیگر زن در برنامه مهران مدیری

ناگفته‌های دیپلمات ایرانی آزاد شده از زندان‌های آلمان و بلژیک

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی برای بدهکاران خط و نشان کشید

نماینده روسیه: کشورهای غربی همچنان بر جنگ نیابتی با کشورمان اصرار می‌ورزند

نباید تو زندگی هم دخالت کنیم!

رهبر انقلاب: نگران زبان فارسی هستم

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت: موضوع جمعیت هنوز اولویت اصلی مدیران کشور نیست!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی