اخبار محرمانه

آخرين مطالب

جنگ سرد جدیدی در راه است؟ تحلیل ویژه

جنگ سرد جدیدی در راه است؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اکو ایران / متن پیش رو در «اکو ایران» منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
وجود رقابت گسترده چین و ایالات متحده، «جنگ سرد جدید» نمی‌تواند وجود داشته باشد، صرفاً به این دلیل که دوقطبی ایدئولوژیک و تضاد معنوی، جنگ سرد هرگز نمی‌تواند در دنیایی ظاهر شود که به استثنای معدود موارد خاص، یک اجماع اقتصادی را پذیرفته است.

ممکن است تصور شود دوران اوج جنگ سرد به چیزی بیش از یک خاطره دور تبدیل شده است، اما حتی امروز هم این جنگ ایدئولوژیک می‌تواند با شرایط همخوانی داشته باشد. این رقابت، به عنوان رقابتی غیر طبیعی، ماهیت جنگ قدرت بین‌المللی را بازتعریف کرد. در طول این جنگ، ایدئولوژی به عنوان یک حقیقت مطلق عمل می‌کرد و هدف همیشه وسیله را توجیه می‌کرد. با این حال، جنگ سرد به‌دلیل شیوه‌ای که جهان مدرن ما را شکل داده است، نشان‌دهنده درجه بی‌سابقه‌ای از دو قطبی ایدئولوژیک است.
با وجود استفاده بیش از حد از عبارت «جنگ سرد جدید» در طول دهه‌های پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی، به ویژه در رابطه با رقابت اقتصادی رو به رشد آمریکا و چین، اما کاملاً واضح است که این درجه از روابط غیرطبیعی و دوقطبی ایدئولوژیک، در چشم‌انداز سیاسی مدرن ما ظاهر نشده است. می‌توان دراین‌باره بحث کرد که جهان آیا از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی امن‌تر، با تنش کمتر یا منسجم‌تر شده است یا نه، اما ما بدون شک در کشاکش یک جنگ سرد دوم نیستیم.
در دهه‌های اخیر پیروزی سرمایه‌داری بازار آزاد، مطلق و غیرقابل تردید بوده است. برخی در مقابل این موضوع به سرعت به نام بردن از دام‌های فرضی سرمایه‌داری می‌پردازند: نابرابری توزیع ثروت، بی‌ثباتی اجتماعی و مرگ لیبرالیسم. با این حال، این واقعیت باقی است که هیچ ملتی بر روی زمین وجود ندارد که فضائل سرمایه‌داری را نپذیرفته باشد، مگر کشورهای غرق در خودکامگی همچون کره شمالی. درک این پدیده اساساً مهم است. «جنگ سرد جدید» نمی‌تواند وجود داشته باشد، صرفاً به این دلیل که دوقطبی ایدئولوژیک و تضاد معنوی جنگ سرد هرگز نمی‌تواند در دنیایی ظاهر شود که، به استثنای معدود موارد خاص، یک اجماع اقتصادی را پذیرفته است.
با این همه اما این سؤال همچنان باقی است: «جنگ سرد جدید» اصلاً چه شکلی خواهد بود؟ ظهور دوباره یک رقابت عظیم بین ایالات‌متحده و روسیه به طور قطع خارج از تصویر است. تهاجم به اوکراین را به سختی می‌توان به عنوان اقدام یک رهبر که به موقعیت ژئوپلیتیک خود اطمینان تلقی کرد. حتی چین، با همه موضع‌گیری‌هایش، پیامدهای تهاجم به تایوان را درک می‌کند. موضع هسته‌ای پوتین نیز فقط روسیه را به یک کره شمالی بزرگتر و قدرتمندتر تبدیل می‌کند. و مهم‌تر از همه این است که، هویت روسیه به عنوان دشمن اصلی ایالات‌متحده توسط متحد دیرینه آن چین، جایگزین شده است.
چین قدرتمندترین دشمن ایالات متحده
چین به‌عنوان قدرتمندترین دشمن ایالات متحده در طول یک دهه اخیر ظاهر شده است و بنابراین صرفاً بحث درباره یک «جنگ سرد جدید» فرضی بین چین و آمریکا مناسب است. «جنگ سرد» بر اساس دوقطبی ایدئولوژیک اقتصادی، همانطور که بحث کردیم، قطعاً منتفی است.
حزب کمونیست چین سرمایه‌داری را با آغوش باز پذیرفته است. چین به بزرگترین کشور تجاری جهان تبدیل شده است و به طور شگفت‌انگیزی میزان نابرابری در توزیع ثروت در این کشور بیشتر از ایالات متحده است. علی‌رغم فقدان شگفت‌انگیز لیبرالیسم سیاسی، عمل‌گرایی اقتصادی که از زمان مرگ مائو در چین رشد کرده است، قابل توجه است.
صادرات چین به ایالات‌متحده قبل از تعرفه‌های نادرست دوران ترامپ سالانه حدود 500 میلیارد دلار بود. این پدیده را می‌توان به وضوح به یک واقعیت منحصر به فرد و مطلق نسبت داد: ایالات متحده و چین در زمینه اقتصاد اختلاف نظر ندارند.
با این حال، آنها مخالف هم هستند. اگر ترس‌های سیاسی را کنار بگذاریم، نقض حقوق بشر چین و همچنین موارد متعدد نقض حقوق دریایی توسط چین در دریای چین جنوبی، به درستی محکوم شده است. در اینجا یک تفاوت اساسی بین ایالات‌متحده و چین پدید می‌آید: اهمیت آزادی و برعکس، تسلط خودکامگی.
سرکوب در سین کیانگ، ترس از دستگیری‌های خودسرانه و تضعیف آزادی بیان تنها بخشی از فهرست طولانی سوء‌استفاده‌های دولت چین از قدرت است. با این حال، کاملاً واضح است که ایالات متحده هرگز تلاش نکرده است که نقش پلیس جهانی را بازی کند، بدون اینکه شکار قابل توجهی برایش وجود داشته باشد.
هیچ دلیلی وجود ندارد که ایالات متحده به سوء‌رفتارهای چین با شدت واکنش نشان دهد. تلاش برای دستیابی به آزادی در عین اینکه شرافتمندانه است، هرگز جای ملاحظات اقتصادی را نخواهد گرفت. این امر در دوران جنگ سرد صادق بود و تا به امروز نیز صادق است.
«جنگ صلیبی برای آزادی» در دوران جنگ سرد، آمریکایی‌ها را پشت نبرد ایدئولوژیک علیه شوروی جمع کرد، اما صرفاً برای حمایت از بازدارندگی طراحی شده بود. سیاستی که در پاسخ به تهدید اقتصادی گسترش کمونیسم به وجود آمده بود. اما صرف نظر از سخنرانی‌ها و بیانیه‌ها، استبداد چین هرگز ایالات‌متحده را به قربانی کردن نگرانی‌های اقتصادی خود در جستجوی آزادی جهانی سوق نمی‌دهد. علی‌رغم بی‌ثباتی که امروز می‌بینیم، ما در کشاکش یک «جنگ سرد جدید» نیستیم و تا زمانی که ایالات متحده در مورد نقض حقوق بشر چین به لحظه «به رسمیت شناختن» آن نرسد، برای مدت زمان طولانی هم با جنگ سردی دیگر مواجه نخواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1215194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای انهدام شبکه اغفال دختران «چَتِربِت»

اشتباه پرتکرار ارزی در سیاستمداران به روایت عبده تبریزی

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

شانس آوردی این ازدواج سومش بوده!

ماجرای درخواست مبتکرانه یک کارگر برای دریافت انگشتر رهبر انقلاب

چرا تمایل پسران برای ورود به دانشگاه کمتر از دختران شده است؟

وزیر اقتصاد: 117همت تسهیلات بدون ضامن توسط بانک ها پرداخت شده است

توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته

رسانه اسرائیلی: بحث درباره جانشین هرتزی هالوی در جریان است

از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...

ادعای دختر رئیسی درباره حقوق ماهانه پدرش

پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی در بازار سرمایه

رشد 15 درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا

این «مست عشق» است یا «ملت عشق»!

میری درس بگیری بیای زندگی منو به هم بریزی؟!

مقام حزب‌الله: ایران، بازدارندگی ساختگی اسرائیل را نابود کرد

عکسی از سیدحسین خمینی در هنگام نماز بر پیکر مادرش

ترفندهای زنان مشهور برای استفاده از کفش‌ پاشنه بلند

اعلام نتایج طرح اسنپ برای کودکان مناطق کم‌برخوردار / سفرهای درمانی رایگان با اسنپ

نقدی بر اولین قسمت سریال «قطب شمال»

برنامه‌های سالروز عملیات بازی دراز در بنیاد شهید کرمانشاه تدوین شد

بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

تظاهرات گسترده علیه سرکرده گروه تروریستی تحریرالشام در سوریه

رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: برای حل مشکلات اقتصادی درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود

بیش از دوهزار و هشتصد فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به ایثارگران شهرستان‌های استان تهران اعطا شد

اختلاف 5.6 درصدی نرخ تورم دهک اول و دهم؛ کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟

کرملین: روابط مسکو و پکن ادامه می‌یابد

حمایت مقتدی صدر از تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

ماجرای حضور آیت‌الله خامنه‌ای در خانه شهید شیرودی

ژنرال صهیونیست: جنگ را باختیم

معرفی فیلمی جذاب با موضوع جاسوسی

وزیر ارشاد: فارابی قرارداد ساخت «اقبال لاهوری» را می‌بندد

تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟

حمایت و هم‌صدایی دانشجویان دانشگاه تهران با خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی در آمریکا

معاون حقوقی رئیس جمهور: پیگیر اجرای رای دادگاه منافقین در خارج از کشور هستیم

واریز 527 میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه

دوره نسخه نجات‌بخش برای مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران به 153 میلیارد دلار رسید

چراغ قوه جیبی چندکاره Kit

سلمان «نون خ»: میگن ماشین لاکچری و چندتا خونه دارم!

بررسی جداول بودجه 1403 در جلسات هفته جاری مجلس

پنج تشکل ایثارگری در آذربایجان‌غربی فعال است

سخنگوی کمیسیون تلفیق: کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است

رقم واریزی متقاضیان نهضت ملی مسکن در تهران مشخص شد

بورس در سکوت؛ رشد هزار واحدی شاخص کل

لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی