اخبار محرمانه
عادل بدون معادل!
چهارشنبه 28 فروردين 1398 - 15:27:47
اخبار محرمانه - جیم / ماجرا آنقدر باورنکردنی و عجیب بود که هر لحظه در انتظار یک تکذیبیه و تمام شدنِ حواشی و بهتر بگویم، کابوس‌مان بودیم! مگر می‌شود باور کرد فوتبالِ بدون نود را؟
برای درک بهتر این مسئله که فوتبالِ بدون نود چقدر محال است، مقایسه کنید سطح فوتبال و امکانات و اقبال به این رشته‌ی ورزشی را قبل و بعد این برنامه در کشورمان. برنامه‌ای که ورزشی و غیر ورزشی را چند ساعت پای تلویزیون می‌نشاند و چند میلیون‌ پیامک از داخل و خارج از کشور داشت. نگارنده بین دوستانش مواردی داشته که فقط برای دیدن برنامه‌ی نود، آنتنِ تلویزیون ایران را نصب کرده‌اند! اما ظرف مدت کوتاهی همه چیز عوض شد. عادل فردوسی‌پور که در بیست سال گذشته طرفدار حق بوده و در جستجوی عدالت، به یکباره در جایگاه مظلوم قرار گرفت و حمایتی بی‌سابقه از توده‌ی مردم دریافت کرد. قریب به ده هزار کامنتِ اعتراضی در آخرین پست اینستاگرامی مدیر شبکه‌ی سه و ترند شدن هشتگ «نه به حذف عادل» در توییتر گواه این ماجراست.
فردوسی‌پور محبوب
حذف محبوب‌ترین مجری از پربیننده‌ترین برنامه‌ی صداوسیما درست چند روز بعد از انتخاب توسط مردم و هیئت داورانِ جشنواره‌ی عجیب جام‌جم که رای‌گیری آن داستانی دارد مفصل و جداگانه، که عجیب‌ترین اتفاق پایان سال گذشته بود. برنامه‌ای که هر هفته آگهی‌های میلیاردی و بیننده‌ی میلیونی از تمام دنیا نصیب شبکه‌ سه می‌کرد، حذف شد تا ترکش‌های آن حالا حالاها دامن‌گیر افراد بسیاری باشد.
عادل فردوسی‌پور تهیه‌کننده و مجری نود، فردی بود که قواعد بازی را می‌دانست. ارتباط خوب او با روسای اسبق سازمان صداوسیما، خاصه «عزت‌الله ضرغامی» و البته مدیران شبکه سه، گواه این موضوع‌ است. ارتباطی که دست فردوسی‌پور را باز می‌گذاشت تا بدون دغدغه از «استاندار» تا «نماینده‌ی مجلس» را در برنامه‌اش به پاسخگویی وادار کند و به جنگ مافیای فوتبال برود. دلالی بازیکن چه در داخل و چه خارج از کشور که مبالغ زیادی از خانواده‌ها می‌گرفتند و آرزوهای افراد را به یغما می‌بردند. قردادهای مشکوک برای البسۀ تیم ملی و شرکت تامین کننده‌ی بلیط الکترونیکی بازی‌های فوتبال، برگزارکنندگان اردوهای غیراستاندارد و مثال‌‌هایی که بیشمار است، نمونه‌هایی از پرونده‌هایی بود که فرودسی‌پور در برنامه‌اش آنها را بررسی کرد و این مافیا که بسیار هم قدرتمند هستند یارای مقابله با عادل را نداشتند و تا حدود زیادی از فوتبال محو شدند. ساخت کلیپ‌های جذاب از سرخآبی‌های پایتخت تا سرزدن به تمام استان‌های کشور، محبوبیت نود را در صداوسیما دست‌نیافتنی کرده بود و هرگونه برخورد با این برنامه را پُر هزینه.
قصه از کجا شروع شد؟
حضور عبدالعلی علی‌عسکری در راس سازمان صداوسیما اولین گام برای تغییرات در کل سازمان بود و اجرایی شدنِ قانون منع به کارگیری بازنشستگان به روند تغییر چند مدیرِ با سابقه و خوب، سرعت بخشید که یکی از این تغییرات حضور علی فروغی، رییس سابق بسیج صداوسیما، در راس شبکه‌ سه بود؛ مدیری که به نظر می‌رسد از ابتدا با فردوسی‌پور مشکل داشت و نسبت فامیلی وی با رییس سابق مجلس شورای اسلامی هم باعث موضع‌گیری عده‌ای در مقابلش شده بود. اولین نشانه اختلاف فروغی و فردوسی‌پور در شب بازی ایران و اسپانیا در جام‌جهانی و عدم اجازه‌ی حضور کارلوس پویول کاپیتان اسبق تیم ملی اسپانیا و باشگاه بارسلونا روی آنتن شبکه سه بود. حضوری که برای این شبکه مفید بود. زیرا هزینه حضور پویول در ایران را اسپانسر برنامه «2018» متقبل شده بود. شروع لیگ ملت‌های اروپا و جایگزین کردن یک بازی کم اهمیت با برنامه‌ی نود هم آتش اختلافات را شعله‌ور کرد و مردم را نسبت به اتفاقات، حساس. گزارش‌های کم عادل فردوسی‌پور در جام ملت‌های آسیا و تقلب آشکار در جشنواره جام‌جمِ صداوسیما علیه برنامه نود که کار را به دخالت وزیر ارتباطات و پلیس فتا کشاند، دیگر تمام توجهات را به این ماجرا معطوف کرد. سخنرانی کوتاه فردوسی‌پور پس از دریافت جایزه مردمی و هیئت داوران هم تیر خلاص ماجرا بود.
متضرر اصلی کیست؟
از همان شروع اختلافات، عده‌ای زیاد از ورزش‌دوستان در شبکه‌های اجتماعی نظرشان این بود که فردوسی‌پور باید از تلویزیون و تمام مشکلاتش جدا و در یک شبکه اینترنتی کارش را ادامه دهد. حالا که وی به این سطح از محبوبیت و مقبولیت بین جامعه فوتبال و مردم رسیده، در هر بستری که فعالیت کند، مخاطبان بسیاری خواهد داشت. پس عادل فردوسی‌پور می‌تواند در جایی دیگر همین فعالیت را داشته باشد اما این صداوسیماست که از یک نخبه محروم شد و مردم را بیشتر از قبل عصبانی کرد.
در سال‌های گذشته، مهران مدیری هم از صداوسیما جدا شد و در جایی دیگر به فعالیتش ادامه داد. در تمام سال‌های نبودش هم تلویزیون ضرر کرد و بازگشتش مساوی شد با بازگشت مخاطب زیادی که طنز مدیری را دوست دارد. ولی تفاوت اینجاست که زمان غیبت مدیری، تلویزیون از سریال تهی نبود، اما کوچ فردوسی‌پور به جایی دیگر باعث می‌شود صداوسیما از برنامه فوتبالی که نزد عموم مقبولیت داشته، محروم شود.
یکی از ضررهای بزرگ این تصمیمِ عجیب، متوجه جامعه‌ فوتبال است. بازیکنان زیادی هستند که به عشق دعوت شدن به برنامه‌ نود و البته دیده شدن، تمام تلاششان را می‌کردند. نقد و کارشناسی‌ و آنالیزهای فنی و داوری که تمام تیم‌ها را بهره‌مند می‌کرد. ارتباط خوبی که تیم‌ها با طرفدارانشان از طریق این برنامه داشتند. شکل حرفه‌ای که این برنامه به فوتبال ایران داده بود. برای نمونه، از طریق سایت آن، مانند لیگ‌های معتبر دنیا به بازیکنان هر بازی نمره می‌دهد و بازیکن و مربیِ ماه و سال انتخاب می‌کند و حرکات جذاب بسیاری در نبود فردوسی‌پور و برنامه‌اش از فوتبال ایران دریغ می‌شود.
ترکش‌های دوران پساعادل
تمام علاقه‌مندان به نود، محمدحسین میثاقی را شاگرد خلف و دست راست عادل فردوسی‌پور می‌دانستند. گزارشگری که با صعود تیم «شیرین فراز کرمانشاه» به فوتبال ایران معرفی و حمایت‌های فردوسی‌پور و صدالبته استعداد خودش هم او را در جایگاهی قرار داد که تا حدود یک ماه پیش یکی از محبوب‌ترین مجری‌های ورزشی محسوب می‌شد. میثاقی که اجرای برنامه «فوتبال 120» را به تهیه‌کنندگی فردوسی‌پور از شبکه ورزش بر عهده داشت، از اجرای این برنامه کنار گذاشته شد و حمید محمدی جایگزینش شد
او که این روزها آماج شدیدترین حملات از سوی طرفداران برنامه‌ی نود شده، «فوتبال برتر» را اجرا می‌کند و تا پیش از این، قبل از بازی‌های لیگ با یک کارشناس، برنامه کوتاهی را روی آنتن می‌بُرد اما بعد از حذف فرودسی‌پور، برنامه فوتبال برتر طولانی شده و به کارشناسی داوری و فنی بازی‌های لیگ می‌پردازد تا جای نود را پر کند. همین همکاری وی با شبکه سه و عدم حمایت قاطعش از فردوسی‌پور باعث شده از محبوبیتش به شکل عجیبی کاسته شود و برنامه‌اش که دست به دامان بازیگران سینما شده تا مخاطب جذب کند، با تحریم بعضی از کارشناسان و مردم روبرو شده.
بیست سال خاطره‌ خوب ساختن برای مردم، فرودسی‌پور را چنان محبوب کرده که وی حمایت همه‌جانبه‌ای داشته باشد و احتمالا هرکس با هر نیت و برنامه‌ای، محکوم به شکست می‌شود.
صالح یعقوبی زابل

http://www.SecretNews.ir/fa/News/85721/عادل-بدون-معادل!
بستن   چاپ