اخبار محرمانه
مذاکره با غنی سازی در تعارض نیست
شنبه 27 دي 1399 - 21:10:39
اخبار محرمانه - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR ذیل پرونده «حرف قطعی»، موضع جمهوری اسلامی در زمینه‌ تحریم‌ها و برجام را در گفت‌وگو با رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و اعضای هیأت نظارت بر اجرای برجام بررسی می‌کند. کمال خرازی در خصوص مذاکرات برجام اظهار کرد: برجام سندی بین‌المللی است که میان چند کشور امضا شد و طبیعتا همه‌ طرف‌ها باید به آن متعهد باشند. باید دید چرا برجام به این روز افتاده و به پیکر نیمه‌جانی تبدیل شده است. علتش این بوده که تحریم‌ها برداشته نشده است. او در خصوص پیشنهاد مذاکرات منطقه‌ای و موشکی از سوی آمریکا گفت: این‌ها نوعی باج‌خواهی است؛ چرا که برجام سندی مشخص و قطعی است و در آن راجع به این مباحث صحبتی نشده است. ما توافق کرده‌ایم درباره‌ مسائل هسته‌ای صحبت کنیم، به توافق هم رسیدیم و بر تعهدات‌مان هم متعهد بودیم تا اینکه آن‌ها نقض تعهد کردند و ما هم در قبال آن تعهدات‌مان را کاهش دادیم؛ بنابراین جایی برای سخن از این موارد نیست. برجام و چارچوب آن مشخص است و ارتباطی با مسائل منطقه‌ای و موشکی ایران ندارد. رئیس شورای راهبردی روابط خارجی درباره «تجربه‌ برجام» تصریح کرد: آن‌ها سندی را امضا کرده و باید به آن متعهد باشند، اما تعهدشان را نقض کرده‌اند. آمریکا از آن خارج ‌شده و شروع به اعمال تحریم کرده است! بیش از 1500 شرکت یا شخص ایرانی را تحت تحریم قرار داد و این غیر از سازمان‌ها و دیگر تحریم‌ها است. این مساله خیلی به ما خسارت وارد کرده است؛ بنابراین باید در برابر چنین زورگویی بایستیم که بهترین راه رفع تحریم‌ها، خنثی‌کردن آن است. اگر همین تحریم‌ها به کشوری دیگر تحمیل شده بود این ظرفیت را نداشت که در مقابل تحریم‌ها مقاومت کند و مسلما غربی‌ها پیروز شده بودند؛ اما ما در برابر این تحریم‌ها مقاومت کردیم و عملا نتوانستند ما را به زانو درآورند؛ بنابراین بهترین راه رفع تحریم‌ها، خنثی‌کردن آن است که سیاست ما بوده و خواهد بود. خرازی درباره موضوع «تعهد در برابر تعهد» و اینکه اقدامات متناظر به شکل خوبی در برجام پیش نرفته است، اظهار کرد: سیاست رهبری این بوده است که ما در برابر هر بی‌تعهدی آن‌ها متقابلا تعهدات‌مان را کاهش دهیم و شورای نظارت بر برجام هم برای همین به وجود آمد. در مجموع البته با کم‌وکاست‌هایی این سیاست دنبال شده، اما می‌توانست زودتر، این اقدامات انجام شود که پیام قاطع‌تری داده شود.
غنی‌سازی 20 درصد
او ادامه با اشاره به افزایش غنی‌سازی اورانیوم و نسبت آن با راهبرد تعهد در برابر تعهد گفت: نه‌تنها غنی‌سازی 20 درصد، بلکه اقدامات دیگری که در مصوبه‌ مجلس مطرح شده است، مقدماتش را فراهم کرده‌اند. رهبری هم دستور صریح دادند و تولید 20 درصد شروع شد و نشان داد ما در تصمیمات‌مان جدی هستیم. دکتر صالحی هم مقدماتش را فراهم کرد و در عین ‌حال نگرانی‌هایی داشت تا اینکه رهبری دستور دادند که بدون‌دغدغه این اقدام را شروع کنید و ایشان هم شروع کرد. رئیس شورای راهبردی روابط خارجی پیرامون نظر رهبر معظم انقلاب درباره افزایش میزان غنی‌سازی ادامه داد: مساله‌ای را که می‌شود اذعان کرد این است که رهبر انقلاب خودشان کارشناس بسیار برجسته‌ای در میدان روابط خارجی هستند و این حاصل ذکاوت ایشان و سال‌ها تجربه‌ای است که در سمت‌های مختلف داشته‌اند؛ چه قبل از اینکه ریاست‌جمهوری را بپذیرند و چه بعد از ریاست‌جمهوری و در دوران رهبری. خرازی ضمن قدردانی از ایستادگی ملت ایران گفت: این مساله به‌دلیل آگاهی و شناخت مردم نسبت به مصالح کشور و اهمیتی است که استقلال کشور برایشان دارد. ان‌شاءا... با ایستادگی مردم، دیگران به این نتیجه خواهند رسید که ایران کشور قدرتمندی است و توانسته موقعیت خود را در منطقه حفظ کند و نفوذ بسیار زیادی در منطقه دارد و با قدرت دفاعی بسیار بالای خود از امنیت و منافع خود دفاع می‌کند. این موجودیت را نمی‌شود نادیده گرفت و باید با آن در تعامل بود. وقتی ما به چنین موقعیتی برسیم پیروزی بزرگی خواهد بود.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/464121/مذاکره-با-غنی-سازی-در-تعارض-نیست
بستن   چاپ