اخبار محرمانه
روانشناسی/ چرا «مولر» یک الگوی خوب فوتبالی است؟
دوشنبه 7 مهر 1399 - 09:34:15
اخبار محرمانه - خراسان / چرا «مهدوی کیا» به نوجوانان فوتبالیست توصیه کرد فوتبالیستی مثل «توماس مولر» باشند؟
 سفیر کنونی قاره آسیا در فوتبال پایه با انتشار عکسی از «توماس مولر»، بازیکن باسابقه بایرن‌مونیخ که تجربه قهرمانی در جام‌جهانی با تیم‌ملی آلمان را دارد، در استوری‌اش نوشت: «به نوجوانان فوتبالیست توصیه می‌کنم اگر قراره کسی رو الگوی فوتبالی‎تون بدونید، این بهترینه. شاید بهترین تکنیک رو نداره ولی در خدمت تیم بودن، تاثیرگذاری و تلاش برای بردن در وجودشه. هر تیمی یکی از این بازیکنان می‌خواد». واضح است که همه انسان‌ها موفقیت را دوست دارند و برای موفق شدن تلاش می‌کنند هرچند موفقیت برای هرکسی معنای متفاوتی دارد. برای موفق شدن عوامل مختلفی لازم است که مهدوی‌کیا به‎خوبی در استوری‌اش به آن اشاره کرده‎است. در ادامه در این‎باره توضیحاتی خواهیم‎داد.
مولری که تمرین و پشتکار را جدی می‌گیرد
برای موفقیت چهار عامل دانش، مهارت، منش و شرایط محیطی مهم هستند. منش به خلق‎وخو و استعدادهای افراد گفته می‌شود. برخی شخصیتی هنری دارند و برخی درکی خاص از ریاضیات. وجود استعداد و همخوانی شخصیت با شغل برای موفقیت ضروری ا‎ست اما کافی نیست. دانش و مهارت هم نیاز است. صرفا داشتن استعداد به ماهر بودن ختم نمی‌شود. برای کسب مهارت باید پشتکار داشت و تلاش و تمرین کرد. استعداد تنها می‌تواند باعث آسان‌ترشدن کسب مهارت شود. بسیاری از افراد چون خود را در یک رشته بااستعداد می‌دانند، تمرین و پشتکار را جدی نمی‌گیرند. همه ما ورزشکاران یا هنرمندانی را به‎خاطر داریم که در مدت کوتاهی درخشیدند اما خیلی‎زود محو شدند چون توهم بااستعداد بودن باعث کم‌کاری و عقب افتادن‎شان از دیگرانی شد که با حداقل استعداد در کسب دانش و مهارت‌های لازم، شبانه‌روزی تلاش کردند. این دقیقا همان رمز موفقیت مولر است که کمتر به آن توجه شده‎است. تلاش برای یادگیری و انگیزه پیشرفت، باعث بهبود مهارت‌های او در این سال‌ها شده‏است و حالا در 31سالگی، همچنان به‎عنوان یک بازیکن مورداعتماد توپ می‌زند.
چرا در خدمت تیم بودن مهم است؟
شرایط محیطی برای موفقیت لازم است. مثلا اگر یک تیم ورزشی را درنظر بگیریم، کار گروهی و تلاش جمعی مهم‎تر از مهارت تک‌تک اعضا خواهدبود. ممکن است من بااستعداد و بامهارت باشم اما عملکرد پایین دیگران باعث شکست من بشود یا برعکس. بسیاری از بازیکنان ماهر به‎دلیل تک‌روی باعث شکست تیم و از بین رفتن شهرت خود شده‌اند. توهم خود نخبه‌پنداری باعث می‌شود افراد به حرف و نظر دیگر اعضای تیم توجه نکنند و همواره خود را بهترین بپندارند که این نبود همکاری موثر باعث شکست کل مجموعه خواهدشد. اگر هر یک از افراد تیم بهترین تلاش خود را انجام بدهد و تلاش دیگر اعضا را به‌رسمیت بشناسد، بهترین نتیجه حاصل خواهدشد. کاری که به‎نظر می‎رسد مولر آلمانی به‎خوبی آن را بلد است.
توصیه درست مهدوی‌کیا
«مهدوی‌کیا» یک‎سری ویژگی‌ها را برمی‌شمارد و به نوجوانان توصیه می‌کند که به همان دلایل، مولر را یکی از الگوهای فوتبالی خود قرار دهند که توصیه‌ای اصولی به‎نظر می‌رسد. اصلا شاید به‎جای نخبه‌پروری باید مهارت‌های کار تیمی، تلاش، انگیزه پیشرفت، بهترینِ خود بودن، انعطاف‌پذیری و امثال این‌ها را به کودکان و نوجوانان آموزش بدهیم تا در آینده در هر شغلی، مهارت‌های بنیادین موفقیت را داشته‎باشند.
نویسنده : دکتر مهدی سودآوری

http://www.SecretNews.ir/fa/News/388006/روانشناسی--چرا-«مولر»-یک-الگوی-خوب-فوتبالی-است؟
بستن   چاپ