اخبار محرمانه
بارقه‌های امید در کارزار بایدن
دوشنبه 24 شهريور 1399 - 21:15:42
اخبار محرمانه - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
محمدحسین لطف‌الهی/ دونالد ترامپ در هفته‌های اخیر با محوریت شعار «نظم و قانون» حملات پردامنه‌‌ای را علیه جو بایدن، رقیب دموکرات خود ترتیب داد؛ حملاتی که انتظار می‌رفت بتواند تغییری جدی در روند نظرسنجی‌ها ایجاد کرده و فاصله میان بایدن و ترامپ را بار دیگر کاهش دهد اما نظرسنجی جدید نیویورک تایمز - سی‌ینا نشان می‌دهد که او در این مسیر موفق نبوده است. بر اساس این نظرسنجی، معاون اول باراک اوباما در چهار ایالت سرنوشت‌ساز «میدان نبرد» که می‌توانند در تعیین پیروز نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری تأثیرگذار باشند و کارزار ترامپ در هفته‌های اخیر تلاش بسیاری برای جلب آرای ساکنان آنها کرده بود، با فاصله قابل قبولی پیشتاز است و مقایسه آمارهای این نظرسنجی با نتایج نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 نشان می‌دهد در صورتی که بایدن بتواند روند کنونی را حفظ کند، می‌تواند گامی بلند در راستای پیروزی در سوم نوامبر بردارد. همزمان با اعتراضات ضد تبعیض نژادی در برخی ایالت‌ها از جمله ویسکانسین و خشونتی که در پی برخوردهای پلیس با تظاهرکنندگان رقم خورد، رییس‌جمهور امریکا تلاش کرد تا با معرفی خود به عنوان کاندیدای «نظم و قانون» و متهم کردن رقیب به حمایت از «بی‌قانونی، غارت و شورش» ساکنان این ایالت‌ها را قانع کند که اگر می‌خواهند در آینده شاهد پایان «شورش‌ها» باشند، باید به دونالد ترامپ رأی دهند. نتایج نظرسنجی‌ نیویورک‌تایمز- سی‌ینا نشان می‌دهد که جو بایدن در حال حاضر با 5 درصد اختلاف در ویسکانسین پیشتاز است و در مینه‌سوتا که شاهد یکی از خشونت بار‌ترین اعتراضات بوده این برتری به 9 درصد می‌رسد. جزییات این نظرسنجی‌ها بیانگر آن است که هرچند رییس‌جمهور امریکا توانسته در تغییر نظر برخی اقشار خاص در این ایالت‌ها از جمله گروهی از سفیدپوستان موفق عمل کند اما او قادر نبوده تا نظر افرادی را که پیش از این از ترامپ متنفر بودند تغییر دهد و از همین رو است که بایدن همچنان با اختلافی قابل قبول از رقیب جمهوری‌خواهش پیشتاز است. وضعیت آرا در مینه‌سوتا 50 به 41، در ویسکانسین 48 به 43، در نوادا 46 به 42 و در نیوهمپشایر 45 به 42 به نفع بایدن است. آرای مردمی در مجموع این 4 ایالت نیز از برتری 6 درصدی کاندیدای دموکرات‌ها حکایت دارد که وضعیتی به مراتب بهتر از وضعیت آنها در بازه زمانی مشابه در سال 2016 است. از میان این ایالت‌ها، دونالد ترامپ در سال 2016 توانسته بود با یک درصد اختلاف در ویسکانسین به پیروزی برسد و در مجموع این ایالت‌ها هیلاری کلینتون فقط با یک درصد اختلاف پیشتاز بود. تحلیلگران معتقدند ترامپ حتی اگر بتواند فقط در یکی از این 4 ایالت پیروز شود می‌تواند به صورت چشمگیری شانس خود را برای پیروزی در رقابت نهایی افزایش دهد.
سیاست در برابر اقتصاد
بر اساس جزییات نظرسنجی نیویورک‌تایمز - سی‌ینا اغلب شرکت‌کنندگان در نظرسنجی معتقدند بر مبنای پارامترهای سیاسی و اجتماعی، جو بایدن کاندیدای بهتری در مقایسه با ترامپ به حساب می‌آید اما اگر پارامترهای اقتصادی و معیشتی مبنای تصمیم‌گیری رأی‌دهندگان قرار بگیرد این دونالد ترامپ است که در جایگاه بهتری نسبت به رقیب دموکرات خود قرار می‌گیرد. این شرکت‌کنندگان که به نوشته نیویورک تایمز قریب به اتفاق آنها گفته‌اند در انتخابات نوامبر شرکت خواهند کرد معتقدند در موضوع رفع تبعیض نژادی بایدن می‌تواند بهتر عمل کند. آنها همچنین در موضوعاتی نظیر متحد کردن امریکا، مقابله با ویروس کرونا، مدیریت و پاسخ دادن به اعتراضات، کاهش جرم و جنایت و برقراری نظم و قانون، جو بایدن کاندیدای بهتری است اما در موضوع اقتصادی بیش از 50 درصد آنها فکر می‌کنند ترامپ می‌تواند عملکرد بهتری داشته باشد، در حالی که 45 درصد فکر می‌کنند امریکا با مدیریت بایدن وضعیت اقتصادی بهتری را نسبت به امروز تجربه خواهد کرد؛ آماری که نشان می‌دهد به رغم شیوع ویروس کرونا و ظاهر شدن تبعات اقتصادی ناشی از آن، ترامپ توانسته رأی‌دهندگان امریکایی را قانع کند که در مدیریت اقتصاد بهتر از دموکرات‌هاست.
زمان به سرعت می‌گذرد
دن بالز، تحلیلگر ارشد واشنگتن‌پست در تحلیلی درباره وضعیت کنونی رقابت‌های ریاست‌جمهوری نوشته است که ترامپ زمان را برای جبران عقب‌ماندگی‌هایی که در رقابت با بایدن دارد از دست داده و افشاگری‌هایی که علیه رییس‌جمهور امریکا صورت گرفته اصلی‌ترین مانع بر سر راه او بوده است. به نوشته او، کاندیداتوری بایدن به عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری در اواسط ماه مارس نهایی شد و کارزار انتخاباتی او با منابع مالی محدود هنوز برای یک رقابت همه‌جانبه آماده نبود اما ترامپ بر خلاف روسای جمهور پیشین که توانسته بودند از جایگاه خود در دور دوم دفاع کنند نتوانست کاری کند که بایدن به‌طور کامل در موضع دفاعی قرار بگیرد و نقطه ضعفی جدی از خود نشان دهد. دن بالز تأکید دارد با پایان بهار و تابستان و در حالی که کارزار ترامپ هنوز نتوانسته نقطه عطفی برای تمرکز پیدا کند، مشخص شده که زمان بسیار زیاد و بااهمیتی برای جمهوری‌خواهان از دست رفته و آنها احتمالا قادر به جبران این زمان نخواهند بود. او همچنین در این مقاله اشاره کرده است که اقدام جمهوری‌خواهان در راستای کاهش هزینه تبلیغات تلویزیونی برای ذخیره منابع مالی خود، نشان داد که مشکلات مالی آنها مانع از آن شده که از زمان طلایی فعلی برای تحت فشار قرار دادن بایدن استفاده کنند. او در پایان نوشته بایدن حالا هم منابع مالی بیشتری دارد و هم در موضع انتقاد از ترامپ خوب عمل کرده است به همین دلیل می‌توان عنوان کرد که کاندیدای دموکرات‌ها به دلیل اشتباهات کارزار ترامپ از شانس بیشتری برای پیروزی برخوردار است.
سندرز: کارزار بایدن باید توجه بیشتری به ترقی‌خواهان داشته باشد
هرچند جو بایدن توانسته در حوزه سیاسی عملکرد مطلوبی داشته باشد اما در حوزه اقتصادی، هنوز وعده‌های دندان‌گیری نداده که بتواند رأی‌دهندگانی را که اقتصاد را اولویت اول خود می‌دانند، تشویق کند از او در انتخابات نوامبر حمایت کنند. در همین راستا برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت و کاندیدای ریاست‌جمهوری در انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها که در ماه آوریل حمایت خود را از معاون اول اوباما اعلام کرده بود به جو بایدن توصیه کرده است که اقدامات بیشتری برای جلب نظر جریان ترقی خواه در امریکا انجام دهد. مطالبات ترقی‌خواهان یا همان جناح چپ حزب دموکرات عمدتا اقتصادی است که از جمله آنها می‌توان به ایجاد پوشش بیمه درمانی برای همه شهروندان، بخشیده شدن بدهی‌های دانشجویان و تلاش برای نهادینه کردن آموزش رایگان اشاره کرد. در بیانیه‌ای که از سوی فیض شاکر، مدیر پیشین کارزار انتخاباتی برنی سندرز در واشنگتن‌پست منتشر شده، آمده است: «سناتور سندرز معتقد است جو بایدن در وضعیت خوبی برای پیروزی در انتخابات قرار دارد اما در ارتباط نزدیک با آقای بایدن و کارزار انتخاباتی او، توصیه کرده است که برای رأی‌دهندگان و به ویژه ترقی‌خواهان که اغلب جوانان امریکایی هستند توضیح دهند که برنامه آنها برای افزایش مالیات، ایجاد شغل، بهبود شرایط کسب و کار، کاهش قیمت دارو و ایجاد بیمه درمانی همگانی چیست.» برنی سندرز همچنین اعلام کرده که توجه بیشتر به لاتین‌تبارها، جوانان و جریان ترقی‌خواه یک تحول جدی در کارزار جو بایدن ایجاد خواهد کرد و ابراز امیدواری کرده که بایدن نیز به این مساله توجه کافی داشته باشد.
برنی سندرز همچنین روز جمعه در گفت‌وگویی با شبکه PBS درباره برنامه اقتصادی بایدن گفته است: «برنامه اقتصادی من برای بعد از انتخابات ترقی‌خواهانه‌تر بود و مسائل و خواسته‌های اقشار ضعیف جامعه را بهتر در بر می‌گرفت. برنامه اقتصادی جو بایدن با اینکه همه انتظارات را برآورده نمی‌کند باز هم برنامه خوبی است اما این انتظار از او وجود دارد که بهتر عمل کند».

http://www.SecretNews.ir/fa/News/377862/بارقه‌های-امید-در-کارزار-بایدن
بستن   چاپ