اخبار محرمانه
اصلاحات در پیچ ارایه لیست
دوشنبه 28 بهمن 1398 - 17:24:26
اخبار محرمانه - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در بحبوحه تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی، در حالی که تنها 4 روز تا روز انتخابات باقی است، اصلاح‌طلبان هنوز درگیر چند و چون ارایه لیست هستند. با وجود اینکه اصلاح‌طلبان به دلایلی مختلف تمایل چندانی برای کاندیداتوری در این انتخابات نشان ندادند اما از همان تعداد نسبتا اندک ثبت‌نام‌کنندگان اصلاح‌طلب هم، بخشی قابل‌توجه به دلیل رد صلاحیت‌های گسترده شانس حضور در انتخابات یازدهمین دوره مجلس را از دست دادند. همین باعث شد که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان از ارایه لیست خودداری کند.
این شورا البته دست احزاب اصلاح‌طلب را برای ارایه لیست حزبی یا ائتلافی در انتخابات باز گذاشت تا آنها خارج از سازوکار این شورا بتوانند تصمیم حزبی خود را بگیرند و اگر می‌خواهند لیست ارایه کنند. در این میان حزب کارگزاران سازندگی، به عنوان اولین حزب اصلاح‌طلب، لیستی 30 نفره برای انتخابات مجلس یازدهم ارایه کرد. مدتی بعد نیز لیست 8 حزب اصلاح‌طلب با عنوان «ائتلاف برای ایران» منتشر شد؛ لیستی ائتلافی که یک روز پس از انتشار از سوی رییس ستاد انتخابات شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‌طلبان تکذیب شد. حسن رسولی درباره شایعات مربوط به انتشار لیست‌های ائتلافی به اعتمادآنلاین گفته است: «لیست‌های ائتلافی در جریان اصلاحات تاکنون توسط هر مرجعی که اعلام شده فاقد اعتبار است.» به گفته او، اگر احزاب اصلاح‌طلب می‌خواهند لیست بدهند، یک لیست مستقل تهیه می‌کنند و نام احزاب خود را زیر آن می‌نویسند و به مردم معرفی می‌کنند.
در ادامه تردیدهای اصلاح‌طلبان درباره ارایه لیست و شایعاتی که هر روز مطرح می‌شود، حزب ندای ایرانیان به دبیر کلی صادق خرازی که پیش از این شایعه شده بود برنامه‌ای برای ارایه لیست دارد و حتی لیستی منتسب به آنها هم منتشر شد، دیروز اعلام کرد که لیستی ارایه نخواهد کرد. به‌‌رغم اظهارات رییس ستاد انتخابات شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان مبنی بر فاقد اعتبار بودن «لیست‌های ائتلافی» اما تا این لحظه، اصلاح‌طلبان دست‌کم با 2 لیست «کارگزاران» و لیست 8 حزب اصلاح‌طلب با نام «ائتلاف برای ایران» قرار است در صحنه‌ انتخابات حاضر شوند. دو لیستی که «مجید انصاری» سرلیست هر دوی آنهاست و 19 کاندیدای مشترک دارند. همین اشتراکات هم دلیل خودداری حزب ندا از ارایه لیست بوده است. براساس توضیحات سخنگوی این حزب، از آنجا که هر دو فهرست ارایه‌شده از سوی اصلاح‌طلبان، سرلیست واحد و مشترکات زیادی دارند، ارایه لیست جدید انتخاباتی اصلاح‌طلب، مشکلی از مردم و جریان اصلاح‌طلبان حل نکرده و تنها لیستی به لیست‌های قبلی اضافه می‌شود و درنهایت باعث سردرگمی رای‌دهنگان خواهد شد. شهاب‌الدین طباطبایی ایده‌آل را ارایه یک لیست واحد از دل جریان اصلاحات می‌داند و ابراز امیدواری می‌کند که تلاش‌هایی صورت گیرد تا در 2 روز آینده این اتفاق بیفتد.
در ستایش ارایه لیست
در حالی که اصلاح‌طلبان همچنان در ارایه لیست به جمع‌بندی و قطعیت نرسیده‌اند، ناصر ایمانی به عنوان یک کنشگر سیاسی اصولگرا مدعی است که همین حالا می‌تواند یک لیست 30 نفره از اصلاح‌طلبان در تهران ببندد که به مراتب «شناخته‌‌شده‌تر» از لیست 4 سال پیش اصلاح‌طلبان هستند. او این رفتار را رفتاری غیرصادقانه با مردم خوانده و در عین حال می‌گوید: «اصلاح‌طلبان یک فضای تبلیغاتی فراهم کردند و می‌گویند اصولگرایان قطعا برنده مجلس هستند چون اصلاح‌طلبی وجود ندارد و فقط اصولگرایان هستند. به گفته آنها از 290 نفر مجلس 291 نفر اصولگرا هستند. به نظر من این کارها بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و چنین چیزی نیست چرا که اصلاح‌طلبان هم هستند و به راحتی هم می‌توانند لیست دهند.»
محمد عطریانفر اما در این مورد چندان با ایمانی موافق نیست. این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی که در میزگردی که خبرآنلاین برگزار کرده، مقابل ناصر ایمانی نشسته، در پاسخ به آنچه ایمانی «تبلیغات» اصلاحات می‌خواند، می‌گوید: «یک سری اقدامات پیشینی در امر انتخابات وجود دارد که این اقدامات پیشین تا حدودی دست و بازوی اصلاح‌طلبان را به مفهوم کلی در مقایسه با اصولگرایان بسته است‌ و آن سیاست و سنت نظارتی و تایید صلاحیتی که از ناحیه شورای نگهبان است که صورت می‌گیرد.» او البته از لیست ندادن دفاع نمی‌کند و نماد اصلاح‌طلبی را «مشارکت‌های اجتماعی و حضور انتخاباتی» می‌داند و معتقد است که این چیزی نیست که آن را تعطیل کنیم. عطریانفر درباره این موضوع چنین توضیح می‌دهد: «علت آن، این است که ما یک نردبان هزار پله‌ای به دیواری گذاشته‌ایم و می‌خواهیم آن طرف دیوار برویم (چون چشم‌انداز زیبایی دارد)، ما نمی‌توانیم 999 پله را بالا برویم و در آن نقطه بگوییم آخرین پله را بالا نمی‌رویم چون اگر برویم یا نمی‌توانیم به آن طرف برویم یا چشم‌انداز زیبایی وجود ندارد.»
به عقیده این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، «منطق حرکت روی این نردبان انتخاباتی این است که تمام پله‌ها را طی کنیم، اینکه چون من احتمال پیروزی را نمی‌دهم، اینکه از کسانی که دعوت کرده‌ام، نیامده‌اند، آنهایی که عملکردشان در گذشته بد بوده است و قابل‌قبول و موجه نیست، پس من همه نرده‌ها را نپیمایم غلط است.»
عطریانفر نپیمودن پله‌ها را از نظر حزب کارگزاران سازندگی «مردود» می‌داند و می‌گوید: «اساسا سیاست‌ورزی همواره قرین به پیروزی نیست، شکست هم دارد و چه‌بسا که این شکست از پیروزی در مقاطعی با ارزش‌تر باشد و این شکست پایه تحول بعدی باشد.» او مجموعه اینها را دلیلی برای ارایه لیست از سوی حزب کارگزاران اعلام می‌کند. کارگزارانی که لیست ارایه شده‌اش، 20 فرد مشترک با لیست 8 احزاب اصلاح‌طلب دارد. بنابراین شاید آن‌طورکه سخنگوی حزب ندا اعلام کرده، باید منتظر بمانیم ببینیم آیا اصلاح‌طلبان در اندک روزهای باقیمانده به دوم اسفندماه، لیستی واحد ارایه می‌کنند یا اینکه به همین شیوه موجود، به ارایه لیست‌های متعدد بسنده خواهند کرد.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/248110/اصلاحات-در-پیچ-ارایه-لیست
بستن   چاپ