اخبار محرمانه
سربازان بیشتر در راه منطقه
پنجشنبه 12 دي 1398 - 11:34:53
اخبار محرمانه - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روز سه‌شنبه هزاران عراقی در محکومیت حمله امریکا به پایگاه‌های حشدالشعبی و شهادت 25 تن جلوی سفارت ایالات متحده در بغداد تجمع کردند؛ تجمعی که روز سه‌شنبه به ‌شدت تهاجمی آغاز شد و معترضان سعی کردند، وارد محوطه سفارت امریکا شوند و حتی گزارش‌ها حاکی از آن بود که برخی از بخش‌های ورودی سفارت امریکا نیز به آتش کشیده شد. اما معترضان به ‌طور کامل نتوانستند وارد محوطه اصلی سفارت امریکا شوند. با این وجود در این تظاهرات 60 نفر زخمی شدند و امریکایی‌ها اگر چه از دولت عراق خواستند که باید امنیت سفارت را تامین کند اما گفته می‌شود 100 نیروی ویژه امریکایی برای محافظت از ساختمان سفارتخانه به بغداد اعزام شده‌اند. این تجمع اعتراضی روز چهارشنبه نیز ادامه داشت. ولی در نهایت روز گذشته حشدالشعبی در بیانیه‌ای از معترضان خواست بنا به خواست دولت محل سفارت امریکا را ترک کنند. پس از انتشار بیانیه حشدالشعبی معترضان رفته رفته محل سفارت امریکا را ترک کردند. سفارت امریکا در بغداد یکی از پرهزینه‌ترین سفارت‌خانه‌های امریکا در جهان محسوب می‌شود که به لحاظ امنیتی موانع بسیار زیادی دارد که رسیدن به محدوده اصلی آن چندان آسان نیست. البته معترضان نیز تلاش نکردند که روز سه‌شنبه بیش از اندازه به داخل سفارت نفوذ کنند. بخشی از معترضان شب در جلوی سفارت امریکا چادر زدند و همان جا ماندند تا روز چهارشنبه نیز به اعتراض خود ادامه دهند. حتی تصاویر نشان می‌دهد که معترضان تجهیزاتی را تدارک دیده بودند که جلوی سفارت برای چند روز باقی بمانند. زیرا هم لوازم خواب در جلوی سفارت بود و هم تجهیزات پخت و پز جلوی سفارت تدارک دیده شد. اما به نظر می‌رسید همه نیروهای سیاسی و نظامی عراقی تلاش کردند برای حمایت از دولت بسیج شوند از همین رو بود که حشدالشعبی نیز پیام داد که معترضان محل تظاهرات را ترک کنند. به گزارش رویترز افسران ارشد ارتش عراق سه‌شنبه شب در خارج از سفارت حضور پیدا کردند و تلاش داشتند که معترضان را متقاعد کنند که منطقه را ترک کنند. همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است تماس‌های مکرری میان مقام‌های امریکایی و عراقی در جریان بود و امریکایی‌ها بر دولت برای تامین امنیت کارمندان خود فشار وارد می‌کردند.
بسیاری بر این عقیده‌اند که مجموعه شرایط در عراق نشانگر تشدید درگیری‌ها میان تهران و واشنگتن است که هر دو از جمله بازیگران با نفوذ عراق محسوب می‌شوند. این چالش‌ها در حالی است که حدود 17 سال از سرنگونی صدام حسین دیکتاتور سابق می‌گذرد و چالش‌ها و مشکلات پس از حمله امریکا به عراق در این کشور کماکان پابرجاست. با این وجود دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده روز سه‌شنبه عامل حمله به سفارت امریکا در بغداد را ایران دانسته و عنوان کرده بود که ایران عواقب این کار را خواهد پرداخت. هر چند بسیاری ابتدا این سخنان ترامپ را به احتمال جنگ با ایران مطرح کردند اما ترامپ چندی بعد تاکید کرد که قصد شروع یک جنگ را ندارد. با این حال مقام معظم رهبری روز گذشته حمله امریکا به پایگاه‌های حشدالشعبی را به‌شدت محکوم کرد. ایران مسوولیت هر گونه دست داشتن و برنامه‌ریزی برای تظاهرات جلوی سفارت امریکا را نیز رد کرده است. مقام‌های امریکایی گفته‌اند که تعداد بیشتری از نیروهای امریکایی برای حفاظت از سفارت اعزام می‌شوند. گفته می‌شود ابتدا 750 سرباز در کویت مستقر خواهند شد و در صورت لزوم ممکن است 4 هزار سرباز طی روزهای آینده به منطقه اعزام شوند.
لازم به ذکر است که اکنون بیش از 5 هزار نیروی امریکایی در عراق مستقر هستند و نمایندگان پارلمان عراق به ‌شدت دنبال تصویب طرحی برای خروج نیروهای امریکایی از عراق هستند و فضای کنونی حمله امریکا به نیروهای حشدالشعبی این موضع را تند‌تر از گذشته کرده است و خواسته‌ها برای خروج نیروهای امریکایی در عراق بیشتر و بیشتر می‌شود. واشنگتن در گزارشی عنوان می‌کند، زمانی که امریکا سفارت خود را بیش از یک دهه پیش در بغداد با افتخار و هزینه بسیار زیاد افتتاح کرد نماد نفوذ امریکا در عراق به حساب می‌آمد. اما اتفاقات روز سه‌شنبه نشان داد که این نماد بسیار آسیب‌پذیر است و امریکا در عراق دوستان بسیار کمی دارد.
بغداد، بنغازی نیست
پس از اتفاقی که طی دو روز گذشته در بغداد رخ داد برخی موضوع تجمع معترضان در جلوی سفارت امریکا در عراق را با حمله به سفارت امریکا در بنغازی لیبی مقایسه می‌کنند که طی آن حمله سفیر امریکا و تعدادی دیگر از شهروندان امریکایی جان خود را از دست دادند. ولی واقعیت آن است که این دو حادثه اصلا با یکدیگر قابل مقایسه نیستند. هر چند به نظر می‌رسد برخی علاقه‌مند هستند این دو حادثه را با یکدیگر مشابهت دهند. نکته اول اینکه در تظاهرات بغداد هیچ یک از کارمندان سفارت امریکا در بغداد آسیبی ندیدند و پرسنل در امنیت کامل قرار داشتند. هر چند ابتدا عنوان شد که هیچ برنامه‌ای برای تخلیه سفارت وجود ندارد اما در نهایت مشخص شد که سفارت به ‌طور کامل تخلیه شده است. از سوی دیگر اگر به عقب برگردیم و شرایط را با بنغازی مقایسه کنیم آن اتفاق در روز 12 سپتامبر 2012 رخ داد هنگامی که شبه‌نظامیان مسلح به مناسبت حوادث تروریستی 11 سپتامبر علیه امریکا دست به تظاهرات زدند و اتفاقات بسیار سریع رخ داد. به نظر می‌رسید اتفاق کاملا برنامه‌ریزی شده از سوی عناصر القاعده بود چرا که عملا ایالات متحده درگیر سه تظاهرات در مصر و یمن نیز بود. اما در لیبی هیچ دولت مرکزی قدرتمندی بعد از سقوط قذافی وجود نداشت و کشور در شرایط یک جنگ داخلی بود. از سوی دیگر مهاجمان تا دندان مسلح بودند و به سرعت محوطه سفارت را تحت محاصره قرار دادند و حتی افراد مسلح خمپاره‌انداز نیز در اختیار داشتند. سرعت و مقیاس حمله تکان‌دهنده بود و به حدی خشونت بار بود که سفیر ایالات متحده در لیبی کشته شد و اعضای انصارالشریعه یک گروه وابسته به القاعده متهم به انجام این عملیات شد و یک بحران در داخل امریکا ایجاد کرد. اما در بغداد همه ‌چیز روشن و مشخص بود. تظاهرکنندگان برای اعتراض به حمله غیرقانونی امریکا به مواضع حشدالشعبی جلوی سفارت تجمع کردند. در ضمن مردم افراد وابسته به تروریست‌های القاعده نبودند و تنها قصد داشتند نشان دهند تا چه حد از اقدام امریکا ناراحت هستند. حتی دولت مسوولیت حفاظت و امنیت کامل امریکایی‌ها را نیز برعهده گرفت و هیچ غافلگیری در کار نبود. پس بغداد هیچ شباهتی به بنغازی نداشت و این مشابه‌سازی چیزی جز یک آدرس غلط نیست.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/219253/سربازان-بیشتر-در-راه-منطقه
بستن   چاپ