اخبار محرمانه
دوچرخه آزاد
چهارشنبه 1 خرداد 1398 - 10:13:54
آخرین خبر تحلیل
اخبار محرمانه -
دوچرخه آزاد
٩٧٧
٢
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دوچرخه‌سواری زنان ممنوع است یا مجاز؟ با پاسخ‌های محتاطانه دیروز سخنگوی قوه قضاییه به سوالی درباره دلایل ممنوعیت دوچرخه‌سواری بانوان در شهر اصفهان، روشن شد که این کار دست‌کم از نظر قانونی مانعی ندارد. آیت‌الله مهدوی امام جمعه موقت اصفهان 23 فروردین ماه امسال در خطبه‌های نماز جمعه از مسوولان خواسته بود تا با دوچرخه‌سواری بانوان مقابله کنند.
آیت‌الله مهدوی به صورت مکرر این موضوع را پیگیری کرد تا نتیجه حاصل شد. در پاسخ به این پیگیری‌ها و سخنان بود که دادستان عمومی و انقلاب اصفهان هم درنگ نکرد و ترتیبی اندیشید تا زنان دیگر نتوانند سوار دوچرخه شوند. به گزارش خبرگزاری‌ها، علی اصفهانی، دادستان این شهر 24 اردیبهشت ماه از برخورد قاطع با دوچرخه‌‌سواری بانوان خبر داد و اعلام کرد: «طبق قانون، دوچرخه‌سواری زنان در فضاهای عمومی حرام است و به نیروی انتظامی اعلام شده، اگر مواردی از دوچرخه‌سواری بانوان در سطح شهر دیده شد، اول خیلی محترمانه تذکر بدهند و اگر فرد مدارک هویتی دارد از او بگیرند و در غیر این صورت دوچرخه فرد را توقیف کنند.» آیت‌الله یوسف طباطبایی‌نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان هم که مثل آیت‌الله مهدوی همواره جزو منتقدان سرسخت دوچرخه‌سواری زنان بوده است، بعد از صدور دستور دادستانی تشکر کرد.
طباطبایی‌نژاد درباره حامیان دوچرخه‌سواری زنان، گفته است: «هر جا از مساله دوچرخه‌سواری بانوان صحبت می‌کنیم داد برخی افراد بلند می‌شود که بعضا مرد هستند و باید بدانند که از اسلام به دور هستند. بانوان بدانند برخی مردان فاسدند و برای سوءاستفاده خودشان از زنان حمایت می‌کنند.»
اما برخلاف ادعای دادستان اصفهان، ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان در هیچ یک از قوانین کشور ذکر نشده و اداره حقوقی قوه قضاییه هم براساس نظریه شماره5١5٢/٧ مورخ 5/6/٧٩ این کار را قانونا جرم تلقی نکرده است. با این حال دیروز سخنگوی قوه قضاییه هم سعی کرد همین حرف را به زبانی دیگر بگوید. غلامحسین اسماعیلی اعلام کرد دوچرخه‌سواری بانوان اگر با «رعایت ضوابط شرعی» باشد منع قانونی ندارد. به گزارش ایسنا، او افزود: «آنچه در این زمینه از قول دادستان اصفهان نقل شد، یک برداشت ناقص از نظر و نامه دادستان اصفهان بود.
آنچه ایشان در آن نامه اعلام کردند این نیست که دوچرخه‌‌سواری توسط بانوان مطلقا ممنوع است. موضوع آن بخشنامه و دستور پیشگیری و برخورد با مظاهر اعمال منافی عفت، بدحجابی یا بی‌حجابی و تشویق دیگران به فساد و فحشا و امثال آن است که در این راستا، دستوراتی دادند و ‌ای کاش کسانی که در فضای مجازی به اظهارنظر پرداختند، ذیل این دستور را می‌دیدند.»
اسماعیلی همچنین درباره جزییات دستور
امام جمعه اصفهان هم توضیح داد: «در ذیل دستور اعلام کرده که شهرداری لازم است محل‌هایی را برای دوچرخه‌سواری بانوان تعبیه کند. کسی که چنین چیزی را می‌خواهد آیا معتقد است بانوان مجاز به دوچرخه‌سواری نیستند؟ ‌ای کاش افرادی می‌آمدند و از این اقدام که بخشی از آن صیانت و پیشگیری از جرایم و حفظ شأن و منزلت زنان است، حمایت می‌کردند. دوچرخه‌سواری برای بانوان به موجب قانون اگر با رعایت ضوابط شرعی باشد، منعی ندارد البته من فقیه نیستم و به فتوا نمی‌پردازم.»
دوچرخه‌سواری بانوان فساد است؟
اما در شرایطی دوباره بحث بر سر ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان بالا گرفته که برخی روحانیون اعلام کرده‌اند حتی از نظر شرعی هم منعی برای این کار وجود ندارد. به گزارش «اعتماد»، آیت‌الله احمد عابدینی، مدرس حوزه در اصفهان اخیرا گفته است: «نه‌تنها دوچرخه‌سواری بانوان را حمایت می‌کنم، بلکه به دخترم دوچرخه‌سواری یاد داده‌ام تا در ترددهایش در شهر اصفهان مجبور نباشد کنار یک نامحرم در تاکسی بنشیند.» آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه و دانشگاه هم یکی دیگر از روحانیونی بوده که طی روزهای اخیر به این مساله واکنش نشان داده است. او به سایت جامعه ایرانی گفته است: «آن‌ چیزی که ما در فقه داریم این است که نباید فساد اخلاقی داشته باشیم، مگر دوچرخه‌سواری فساد است؟ حتی اگر در این موارد اشکال و سوالی پیش بیاید چون حرام نیست و منع نشده ما عموما اصل برائت را جاری می‌کنیم و می‌گوییم نه دوچرخه‌سواری زنان منع و مشکلی ندارد.» غرویان تصریح کرده است: «کسی که قصد ریبه داشته باشد دیدن آن فعالیت برایش حرام است، مثلا مردی که نگاهش به نامحرم از روی گناه و شهوت باشد این نگاه حرام است، وگرنه اگر قصدی در کار نباشد فی‌حده نفسه اموری مانند دوچرخه‌سواری و... گناه محسوب نمی‌شود و دوچرخه‌سواری هم مانند سایر ورزش‌هاست. برخی هم می‌گویند زنان هنگام دوچرخه‌سواری اندام بدن‌شان و برجستگی بدن‌شان نمایان می‌شود، خب اگر این‌گونه باشد هنگام راه رفتن و سایر فعالیت‌ها هم باید بگوییم چون بدن‌شان مشخص می‌شود باید آنها را منع کنیم؟ اگر بخواهیم براساس این حرف‌‌ها و نظرها پیش برویم باید زنان را از مدرسه، خیابان و... منع کنیم. من معتقدم باید نگاه مردان را اصلاح کنیم، به جای فشار و محدودیت‌هایی که روی زنان می‌‌آوریم بهتر است نگاه آقایان جامعه مناسب و اصلاح شود.»

http://www.SecretNews.ir/fa/News/102252/دوچرخه-آزاد
بستن   چاپ