اخبار محرمانه

آخرين مطالب

قمار چینی اروپا بین الملل

قمار چینی اروپا
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنی رودریک استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه هاروارد در «پراجکت سیندیکیت» نوشت: درست در پایان سال 2020، اتحادیه اروپا و چین از پایان توافقنامه جامع سرمایه گذاری (CAI) بین این دو غول اقتصادی خبر دادند. این بلند پروازانه‌ترین توافقی است که چین تاکنون با یک کشور ثالث منعقد کرده، موضوعی که در اعلامیه رسمی کمیسیون اروپا هم به آن اشاره شده بود. توافقنامه جامع سرمایه گذاری به شرکت‌های اروپایی امکان دسترسی بیشتر به بازار بزرگ چین با جمعیتی عظیم را داده ضمن اینکه الزامات دولت چین را در زمینه همکاری‌های مشترک و انتقال فناوری در برخی از بخش‌ها حذف می‌کند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دنی رودریک استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه هاروارد در «پراجکت سیندیکیت» نوشت: توافق نامه جدید اتحادیه اروپا و چین یک سوال اساسی از نظم جهانی پسا همه گیری را مطرح می‌سازد: اینکه چگونه روابط استراتژیک و اقتصادی بین قدرتهای بزرگ باید با تنظیمات نهادی و سیاسی بسیار متفاوت مدیریت شود؟ آیا دموکراسی‌ها می‌توانند در حالی که با چین تجارت و در این کشور سرمایه گذاری می‌کنند، به ارزش‌های دموکراتیک خودشان هم وفادار بمانند؟
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: درست در پایان سال 2020، اتحادیه اروپا و چین از پایان توافقنامه جامع سرمایه گذاری (CAI) بین این دو غول اقتصادی خبر دادند. این بلند پروازانه ترین توافقی است که چین تاکنون با یک کشور ثالث منعقد کرده، موضوعی که در اعلامیه رسمی کمیسیون اروپا هم به آن اشاره شده بود.
توافقنامه جامع سرمایه گذاری به شرکت‌های اروپایی امکان دسترسی بیشتر به بازار بزرگ چین با جمعیتی عظیم را داده ضمن اینکه الزامات دولت چین را در زمینه همکاری‌های مشترک و انتقال فناوری در برخی از بخش‌ها حذف می‌کند. طبق این توافق، چین به اروپایی‌ها قول می‌دهد که برخورد یکسانی با شرکت‌های دولتی و شفافیت بیشتر نظارتی داشته باشد. علاوه بر این، دولت چین برخی از تعهدات در مورد پایداری محیط زیست و رعایت حقوق کار را نیز متعهد شده است. علاوه بر همه این‌ها پکن موافقت خودش را با انجام تلاش‌های مستمر و مداوم برای تصویب کنوانسیون کار اجباری اعلام کرد.
روی کاغذ، این نه تنها برای صنعت اروپا، بلکه برای حقوق بشر نیز یک پیروزی است، اما استقبالی که از این توافق شده تا اینجای کار چندان مثبت نبوده است. واکنش آمریکا نسبت به توافق فوق از ناامیدی تا خصومت آشکار بود. برای تندروها، از جمله مقامات دولت ترامپ، تصمیم اروپا به منزله پذیرش قدرت اقتصادی چین و دادن یک پیروزی مهم دیپلماتیک به این کشور قلمداد می‌شد.
همچنین، بسیاری از دموکرات‌ها از جمله رئیس جمهور منتخب جو بایدن و مشاور امنیت ملی وی نیز از امضای چنین توافقی ناامید شدند. دولت جدید بایدن ترجیح می‌داد تا با ایجاد یک توافق اقتصادی با اروپا جبهه‌ای واحد در برابر چین ایجاد کند.
برای دیگران، این توافق نشان از ساده لوحی آشکار اتحادیه اروپا در مورد وعده‌های حقوق بشری چین داشت. گای ورهوفشتات، نخست وزیر پیشین بلژیک و نماینده پارلمان اروپا در توئیتر خود نوشت که هر امضای چینی‌ها در مورد حقوق بشر فقط یک کاغذ حرام می‌کند!
توافقنامه اروپا و چین یک سوال اساسی از نظم جهانی پس از دوران همه گیری را نشان می‌دهد: اینکه چگونه روابط استراتژیک و اقتصادی بین قدرتهای بزرگ باید با تنظیمات نهادی و سیاسی بسیار متفاوت مدیریت شود؟ به ویژه، آیا دموکراسی‌ها می توانند در حالی که با چین تجارت و در این کشور سرمایه گذاری می‌کنند، به ارزشهای دموکراتیک خود نیز وفادار بمانند؟
برای پاسخ به این سوال، باید دو واقعیت را مد نظر قرار دهیم. اولاً، پیش بینی جدایی قابل توجه اقتصاد چین و اقتصادهای جهان غرب بدون ایجاد یک فاجعه اقتصادی غیرممکن است. ثانیاً، کارهای کمی وجود دارد که کشورهای غربی بتوانند برای تحت فشار قرار دادن پکن به منظور رعایت حقوق بشر انجام دهند.
توافق های تجاری و سرمایه گذاری نمی توانند چین را تبدیل به یک اقتصاد بازار غربی مسلک کند یا این کشور را تبدیل به یک دموکراسی کند. بیشترین امیدواری این است که سعی شود به دنبال رژیم جهانی جدیدی باشند که تنوع اقتصادی و سیاسی را بدون ضربه به دستاوردهای ناشی از سرمایه گذاری و تجارت بین المللی به رسمیت بشناسد. هیچیک از این ها البته نمی گوید که کشورهای غربی باید ملاحضات حقوق بشری یا سیاسی را در هنگام تعامل اقتصادی با چین، کنار بگذارند. این بدین معناست که امریکا و اروپا باید به دنبال اهداف قابل دفاع، قابل دسترس و محدودتر باشند.
چنین اهدافی بسیار مهمند. اول اینکه، قوانین سرمایه گذاری و تجارت باید اطمینان حاصل کند که شرکت ها و مصرف کنندگان غربی در نقض حقوق بشر در چین همگناه نباشند. دوم اینکه چنین قوانینی باید از کشورهای دموکراتیک در مقابل اعمال چین که می تواند قوانین نهادهای داخلی شان در حوزه کارگری، محیط زیست، تکنولوژی و امنیت ملی را از بین ببرد، محافظت کند. هدف باید حفظ ارزش های خود غرب باشد تا صدور آن ها به چین. بنابراین، سئوال مهم درمورد توافقنامه جامع سرمایه گذاری (CAI) این است که آیا اروپا می تواند سیستم اقتصادی چین را تغییر دهد یا بحث حقوق بشر و کارگری را در آنجا بهبود ببخشد. 
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: چه اتفاقی می‌افتد اگر کشورهای اروپایی اقدامات سختگیرانه تری را برای جلوگیری از فعالیت شرکت‌های چینی در اتحادیه اروپا اتخاذ کنند؟ آیا سازوکار داوری موجود این مقررات را با توافقنامه جامع سرمایه گذاری سازگار می‌داند؟
پاسخ اینگونه سوالات روشن نیست و بیشتر به متن نهایی توافقنامه جامع سرمایه گذاری و سازوکارهای حل اختلافات تعیین شده در آن برمی‌گردد. در هر صورت ما نباید توافقنامه جامع سرمایه گذاری را بر اساس اینکه آیا اروپا را قادر به صادر کردن سیستم و ارزشهای خود می‌کند یا نه قضاوت کنیم. ما باید این توافق را تنها بر اساس این که آیا اجازه می‌دهد اروپا همچنان به ارزش‌های خود وفادار بماند یا نه قضاوت کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/462873/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

حمله روزنامه زاکانی به آرایش سحر دولت‌شاهی

«پایتخت 7» مرداد 1403 کلید می‌خورد

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

جلد نشریه آمریکایی تایم با عنوان، تأثیرگذارترین افراد جهان؛ یولیا ناوالنایا

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد

درخواست حماس برای اعزام تیم‌های پزشکی قانونی جهت شناسایی اجساد گورهای دسته‌جمعی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

گشاده دستی دولت در تخصیص بودجه به رسانه‌های همسو

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی