اخبار محرمانه

آخرين مطالب

عضو تیم آمریکا در مذاکرات هسته‌ای: برداشتن تحریم‌ها با فرمان اجرایی ممکن است اما آسان نیست سیاسی

عضو تیم آمریکا در مذاکرات هسته‌ای: برداشتن تحریم‌ها با فرمان اجرایی ممکن است اما آسان نیست
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا / عضو سابق تیم آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران، دو ماه آینده را حساس توصیف کرد و گفت با وجود همه موانع، رئیس جمهوری منتخب آمریکا می‌تواند با فرمان اجرایی، تحریم‌های ضد ایرانی ترامپ را لغو کند.
"فرانک ویزنر" روز دوشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره چشم انداز برداشتن تحریم‌های یکجانبه علیه ایران افزود دست کم از لحاظ نظری، بایدن می‌تواند تحریم‌ها را بردارد و به برجام بازگردد تا گفت‌وگوها با جمهوری اسلامی را از سر گیرد.
وی که در چهار دهه گذشته در سمت‌های دیپلماتیک حساس آمریکا حضور داشته است، ادامه داد: ما در حال گذار بسیار پیچیده ای به دولت بعدی هستیم و تکمیل آن به پایان نرسیده است. من نگران هستم که از اکنون تا بیستم ژانویه (روز تحویل کاخ سفید به جو بایدن) چه چیزی رخ دهد.
معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا در امور امنیت بین المللی ادامه داد: اگر گزارش نیویورک تایمز را معتبر بدانیم، که فکر می‌کنم اینگونه است، ترامپ حتی حمله به مراکز هسته‌ای ایران را مد نظر داشته است. روشن است که چنین کاری، پیامدهای عمیقی خواهد داشت و یک فاجعه تمام عیار خواهد بود.
ویزنر اضافه کرد: هر فرد مسئولی می‌داند که باید از این مساله و یک جنگ دیگر جلوگیری کند. از دیگر سو، افراد باهوشی در دولت ترامپ هستند که تلاش می‌کنند با اقدام‌های تازه، دست دولت بعدی را ببندند تا نتواند وارد تعامل با ایران بشود.
وی تصریح کرد: اکنون با این فرض که تا بیستم ژانویه فضا به طور عاقلانه‌ای مدیریت شود، سیاست اعلام شده رئیس جمهوری منتخب بایدن، بازگشت به برجام است. آمریکا تعهدات خود را به اجرا می‌گذارد و ایران نیز در مقابل تعهداتش را اجرا کند.
این مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر اهمیت بازگشت این کشور به برجام اظهار کرد: این روندی آسان نخواهد بود، زیرا مخالفان برجام در میان دو حزب در کنگره فعال هستند. دوستان ما در جهان عرب نیز بسیار نگران هستند و خود را در برابر تهدیدی وجودی می‌بینند.
ویزنر تاکید کرد: اسرائیل نیز عمیقا نگران است. ما همچنین باید با اروپایی‌ها از نزدیک هماهنگی کنیم. بنابراین، این کار آسان نیست و نیازمند برداشتن گام‌هایی دقیق خواهد بود.
وی که در گذشته سفیر آمریکا در کشورهای مصر، هند و فیلیپین هم بوده است، خاطرنشان کرد: اگر چیزی رخ ندهد، احتمال بازگشت ما به برجام وجود خواهد داشت تا برجام را تبدیل به کف، نه یک سقف، برای روابط آینده دو کشور کنیم.
معاون امور امنیت بین‌المللی وزیر خارجه دولت سابق آمریکا یادآور شد: هم موضوع هسته‌ای، منطقه‌ای، تسلیحاتی و هم صلح نیازمند گفت‌وگو هستند. بر اساس گفته رئیس جمهوری منتخب، او می‌خواهد به برجام بازگردد و سپس بر سر مسایل دیگر گفت‌وگو کند.
ویزنر در پاسخ به این سوال که آیا کنگره و دیگران می‌توانند موانعی را برای صدور فرمان‌های اجرایی بایدن در لغو تحریم‌ها ایجاد کنند، گفت: این نکته مهمی است. باید به یاد داشته باشید که خود برجام در اساس، یک "فرمان اجرایی" است. برجام البته یک متمم دارد که اگر تغییری در محتوای آن داده شود، کنگره باید در جریان قرار گیرد. در غیر این صورت، برجام، وضع تحریم‌ها یا بازگرداندن آنها، همه از راهکار فرمان اجرایی انجام می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: به باور من رئیس جمهوری می‌تواند با فرمان اجرایی تازه‌ای، فرمان‌های اجرایی پیشین را تغییر دهد. این گشایشی رو به جلو می‌تواند باشد که البته در عمل پرسش‌های بسیاری می‌توان پیرامون آن دید.
این دیپلمات پیشین آمریکا گفت: اما از لحاظ نظری، همان‌طوری که وزیر امور خارجه ایران گفت، می‌توان با فرمان اجرایی کار را پیش برد و با کاربرد قدرت اجرایی، فرمان‌های اجرایی پیشین را لغو کرد.
بد عهدی آمریکا
ویزنر در پاسخ به اینکه چگونه دولت ایران می‌تواند به توافق دوباره با دولت آمریکا اعتماد کند، در حالیکه ممکن است بار دیگر زیر همه چیز بزند، گفت: این پرسشی بسیار بسیار مهم است. با خارج شدن ایالات متحده، به درستی این اعتماد شکسته شد.
وی افزود: اما واقعیت این است که تضمینی نیست که هیچ طرفی ملزم باشد که پیمانی را که در راستای منافع ملی خود نمی‌بیند، برای همیشه ادامه دهد. به باور من، مساله این است که هر آنچه از آن پیمان به دست می‌آید به کار انداخته و بهره برداری شود تا چارچوبی برای روابط به وجود آید که دیگر منفعتی برای خروج از آن وجود نداشته باشد.
عضو تیم آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ادامه داد: توافق بر سر مساله هسته‌ای و منطقه‌ای و برقراری روابط اقتصادی و تجاری و وارد کردن اروپایی‌ها به آن، می‌تواند پیمان را پایدارتر کند. البته این فرمول 2*2 تا چهارتا نیست که تضمین کننده این باشد که یک طرف خارج نشود.
جبران خسارت‌های ایران
ایرنا نظر ویزنر را درباره مطالبه ایران از آمریکا برای پرداخت خسارت سنگین تحریم‌های یکجانبه به ایران جویا شد و پرسید که دولت بایدن در این باره چه خواهد کرد؟
این دیپلمات آمریکایی پاسخ داد: من کاملا احساساتی که در این چهار سال در ایران بوده است را درک می کنم. آسیب تحریم‌ها، به ویژه در دوران همه‌گیری کرونا، تاسف آور بوده است اما پرسش این است که آیا ما می‌خواهیم در دایره تحریم‌ها و دشمنی بمانیم یا اینکه راهی به جلو در روابط دو جانبه بگشاییم.
ویزنر اظهار کرد: در واقع از لحاظ سیاسی راهی وجود ندارد که دولت بعدی برای اقدام دولت پیشین دست به پرداخت خسارت بزند.
وی در پاسخ به اینکه چرا نباید دولت بایدن مطالبه پرداخت خسارت را جدی بگیرد، در حالیکه خیلی‌ها در ایران از بدعهدی ترامپ در برجام و سرانجام اعتبار توافق دوباره با آمریکا سخن می‌گویند، گفت:شخصا فکر می‌کنم این موضوع شدنی نیست.
معاون پیشین امنیت بین‌الملل وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: با این حال پرداخت خسارت یک مفهوم است که شما می‌توانید آن را تعریف کنید. فکر می‌کنم اگر روابطی شکل بگیرد که در چارچوب آن سرمایه‌گذاری، همکاری و تعامل به جریان افتاد، هر دو طرف از آن سود خواهند برد. با این کار، گذشته را پشت سر گذاشته و خسارت‌های آن جبران خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/428813/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

جت شخصی چند؟

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

همبستگی با غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

گام‌های اصلی در تربیت جنسی کودکان

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

کودک فلسطینی: خواب دیدم توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدم!

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

داوری خطاب به دولت رئیسی: کاش برای دستاوردسازی‌های کاذب، حداقل کمی عدد بیاموزید

تابستون نزدیکه و هندوانه رو اینجوری برش بزن

هشدار قاهره درباره یورش زمینی رژیم صهیونیستی به رفح

کلیه ناخدا رو به اسم نورالدین خریدند!

جشن تولد ساده و بی ریای بازیگر پیشکسوت

عملیات «وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

موضع جدید عربستان در رابطه با توقف تجاوز اسرائیل

مجری سابق برنامه «هفت»: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید!

متقی: بعد از جنگ غزه و عملیات وعده صادق، اسرائیل مجبور شد سفارتخانه‌هایش را در کشورهای منطقه ببندد

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

آمریکا تحریم‌هایی مرتبط با ایران اعمال کرد

وزیر کشور: 45 نماینده در مرحله دوم انتخابات راهی خانه ملت می‌شوند

در دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان چه‌ گذشت؟

با این رفتار، همیشه از جاری هات سرتر و جلوتری

پیدایش ابرقدرت اسلامی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

روایتی از همکاری‌های اطلاعاتی مجاهدین با ارتش صدام

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

فرمانده 26 ساله فلسطینی که عملیات‌های بسیاری در کرانه باختری علیه ارتش اسرائیل انجام داده، کیست؟

رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد

تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ 3»

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی