اخبار محرمانه

آخرين مطالب

«کریم اکبری‌مبارکه» هنرمندی بزرگ و انسانی متواضع بود فرهنگی اجتماعی

«کریم اکبری‌مبارکه» هنرمندی بزرگ و انسانی متواضع بود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین / تاجبخش فنائیان، کارگردان تلویزیون، تئاتر و استاد دانشگاه، می‌گوید، بسیار سخت است ما بتوانیم، شخصیت‌هایی مثل کریم‌ اکبری‌مبارکه را با آن همه تواضع و شناخت هنری، دوباره به جامعه تحویل دهیم.
شنیدن اخبار مربوط به کرونا و درگیری بسیاری از هنرمندان و فوت آن‌ها با این ویروس، موضوعی تلخ است که این روزها با آن مواجه هستیم. یکی از این هنرمندان تازه درگذشته، کریم اکبری‌مبارکه است؛ بازیگر عرصه تئاتر و تلویزیون که هنرنمایی او در سریال‌هایی چون «امام علی(ع)» و «مختارنامه» فراموش نشدنی است. به همین دلیل با تاجبخش فنائیان که هم دوره و دوست این هنرمند بوده است، به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.
شما علاوه بر هم‌دوره بودن با کریم اکبری‌مبارکه، در سریال «حجربن‌عدی» هم ایشان را به عنوان دستیار کارگردان، در کنارتان داشتید. از این تجربه بگویید.
من و کریم اکبری‌مبارکه، در دوران تحصیل، هم دوره بودیم. من در دانشکده هنرهای دراماتیک بودم و ایشان در دانشکده هنرهای زیبا. ما یک دوره تحصیلی را با هم طی کردیم و با هم مراحل هنری را پشت سر گذاشتیم. ایشان در سریال «حجربن‌عدی» که من کارگردان بودم، محبت کردند، آمدند و به عنوان دستیار کارگردان به من کمک کردند. این همکاری بیشتر جنبه رفاقتی داشت. ایشان به لحاظ فروتنی، تواضع و مهربانی، در حد و اندازه‌ای بود که حاضر بود برای دوستش، دستیاری نیز انجام دهد و این خصلت و شخصیت او، همیشه زبان‌زد دیگران هم بود. تواضع، مهربانی، بزرگواری و هنرمندی، خصلت‌های انسانی مثال‌زدنی او بود. این صفت‌ها را به دلیل این‌که ایشان اکنون از دنیا رفته‌اند، به او نسبت نمی‌دهم، بلکه در زمان حیات‌شان هم، همه، از جمله بنده، روی خصلت‌های انسانی و مهربانی ایشان، اتفاق نظر داشتیم.

اخبار محرمانه


کریم، هیچ وقت به هیچ وجهی و در هیچ شرایطی به خودش غره نمی‌شد و این موضوع در خصلتش نبود. ما بعضی اوقات، یک کاری که انجام می‌دهیم، گمان می‌کنیم یک سر و گردن از دیگران بالاتر هستیم ولی ایشان با کارگردان‌های بسیار بزرگ و مطرح ایران در مقام بازیگری و دستیاری، کار کردند. همه، چهره ایشان را در نقش‌های مختلف به یاد دارند ولی او هیچگاه به خودش غره نشد. آدم هیچ‌وقت نمی‌توانست از رفتار و نوع برخورد او به این نتیجه برسد که ایشان یک هنرمند متفاوت است و این می‌تواند برای ما آموزنده باشد.
رسالت هنرمند را چه چیز می‌دانست؟
ایشان باور داشت که در هر مرحله‌ای از هنرمندی که باشی، تازه یکی از مردم هستی و چیزی فراتر از آن‌ها نداری. این موارد، تفکرات شخصی‌اش بود؛ لبخند مهربان، احترام به همه. یعنی زمانی که شما با ایشان برخورد می‌کردی، گمان می‌بردی که فقط با شما آن‌قدر محترمانه و مهربانانه برخورد می‌کند، اما در برخورد با همه افراد همین ویژگی را داشت.
ایشان با همه مهربان بود و این خصلت در حافظه همه کسانی که او را می‌شناختند، یک شخصیت دوست‌داشتنی، مهربان، متواضع و خالص به یادگار گذاشته است. فقدان ناگهانی ایشان، اصلا آسان نبود و من به شدت شوکه شدم. این روزهای کرونایی، آدم منتظر است که خودش هم از دنیا برود ولی خبری که از ایشان رسید، من را خیلی منقلب و غم‌زده کرد.
آقای اکبری در دانشکده هنرهای زیبا تحصیل می‌کرد و شما در دانشکده هنرهای دراماتیک بودید. اولین آشنایی شما کجا و چگونه شکل گرفت؟
من و اصغر همت هم در دو دانشکده مجزا بودیم ولی خوب همدیگر را می‌شناختیم. تعداد ما زیاد نبود؛ مثلا ده نفر در دانشکده دراماتیک و ده نفر هم در دانشکده هنرهای زیبا. باهم یک دوره بودیم و کار می‌کردیم؛ کارهای دانشجویی می‌کردیم، همدیگر را می‌دیدیم و با هم آشنا می‌شدیم، همدیگر را دوست داشتیم و باهم ارتباط داشتیم.
اولین کار تئاتری که باهم انجام دادید در خاطرتان است؟
مطمئن نیستم ولی فکر می‌کنم در نمایش «حروفیه» هم ایشان بودند. من شاخص‌ترین و شفاف‌ترین کاری که در ذهنم به خاطر دارم، همان «حجربن عدی» است که مدت طولانی باهم کار کردیم. حقیقتا قبل از آن را به یاد ندارم. اما دوستان بسیار خوبی برای هم بودیم.
شما نزدیک به چهار دهه استاد دانشگاه بوده‌اید و پیش از آن هم دانشجو. به نظرتان مراکز آموزشی ما، آیا همیشه توانسته‌اند هنرمندان را به طور درست به جامعه هنری معرفی و وارد کنند؟
در خیلی از دوره‌ها، شخصیت‌های بزرگی وارد عالم تئاتر، سینما و تلویزیون شده‌اند که هنوز هم هستند و حتما در بعضی جاها از ما بهتر هم هستند. همین الان، استعدادهای خوبی، نه فقط در دانشگاه، بلکه در سطح جامعه حضور دارند که اگر مدیریت هنری جامعه بتواند با درک این استعدادها و هدایت درست و مرحله به مرحله، آن‌ها را پیش ببرد، آن موقع خواهیم دید که چه اتفاق‌های خوبی خواهد افتاد. ولی الان به‌نظر می‌رسد که استعدادها مقداری بی‌پناه‌ هستند و مدیریت نمی‌شوند. استعدادها واقعا به مدیریت احتیاج دارند ولی هرگز نمی‌شود منکر استعدادهای خیلی خوب شد.
در حال حاضر، من به عنوان داور، در مصاحبه‌های جذب دانشجوها برای ورودی کنکور شرکت می‌کنم، می‌بینم چه استعدادهای شگرفی می‌آیند و امتحان می‌دهند و بعضا هم قبول می‌شوند و یا به دلیل نمره پایین در امتحان کتبی‌شان، رد می‌شوند، ولی به لحاظ عملی استعدادهای خوب و همچنین بچه‌های خوبی هم هستند؛ منتهی نیازمند مدیریتی هستیم که بتواند شبکه‌هایی ایجاد کند که به صورت هماهنگ این استعدادها را به جامعه عرضه کند.
البته این سخت است که ما شخصیت‌هایی مثل کریم‌ اکبری‌مبارکه را که این همه تواضع، هنر و شناخت دارد، به‌راحتی در جامعه بتوانیم شناسایی کنیم و به صورت تکثیر شده به جامعه تحویل دهیم. شما ببینید از آن نسل، محمد کاسبی و کاظم بلوچی هم هستند، این‌ها واقعا هنرمندان بزرگی‌اند و اصلا شوخی‌بردار نیستند، منتهی شناخته نمی‌شوند و از آن‌ها به آن شکلی که باید و شاید بهره‌برداری و استفاده نمی‌شود.
همه این ها مربوط به مدیریت اشتباه است؟
مدیریت ناآشنا، چون اگر مدیریت نا آشنا باشد، نمی‌تواند طراحی کند، نمی‌تواند آدم‌ها را بشناسد، نمی‌تواند سازمان‌دهی کند، نمی‌داند چه کسی و در کجا، چگونه می‌تواند تاثیرگذار باشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/411875/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام دیگر شاخه نظامی حماس به خانواده‌های اسرای صهیونیستی

دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

سوژه داغ هفته؛ از بیماری عجیب ترانه علیدوستی تا ضرر سنگین لژیونر استقلال پس از طلاق همسرش

‌هنرمند اگر رنج نکشیده باشد اثرش عمیق نیست

وقتی دختر شاهرخ استخری مامانش رو سر کار میزاره!

واقعا کی لوبیا پلو بدون برنج سفارش میده؟

گوگل کارمندان حامی فلسطین خود را نقره‌داغ کرد

لحظه واژگون شدن خودروی بن‌گویر با عبور از چراغ قرمز

طعنه سنگین آقای بازیگر به مهران رجبی

‌ مصطفی مستور: در هنرهای روایی مثل داستان و سینما، به ابتذال رسیدیم

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

المسیره: عربستان مناطق مرزی یمن را هدف حمله موشکی و توپخانه‌ای قرار داد

چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

امیر آشتیانی در دیدار با وزیر دفاع قزاقستان: ایران آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

برخورد خشونت‌آمیز پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

واکنش جمیله علم‌الهدی درباره اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران

وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است

اینجوری چتری مدل کره ای ها بزن

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای وزیر تندروی رژیم صهیونیستی؛ «بن گویر» راهی بیمارستان شد

حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس

لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد آمریکایی MQ-9

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

ریمارامین فر در بیست و شش سالگی

آقای مجری من کی ازدواج میکنم؟

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی: کسی اعتراضی ندارد

شهادت 2 تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان

پشت صحنه سریال گناه فرشته

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی قالیباف

هدیه نفیس آمریکا به اوکراین

وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن

چهره ها/ مجیدواشقانی و امیرعلی نبویان در یک قاب

پیروزی پرگل دختران ایران برابر تاجیکستان

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی