اخبار محرمانه

آخرين مطالب

بازخوانی فیلم‌های کودک؛ «سفر جادویی» یا همان ماشین زمان؟! فرهنگی اجتماعی

بازخوانی فیلم‌های کودک؛ «سفر جادویی» یا همان ماشین زمان؟!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فارس / فیلم سینمایی «سفر جادویی» ساخته ابوالحسن داوودی است که در سال 69 اکران شده است. در این فیلم به نوعی به نقد روابط والدین و فرزندان پرداخته می شود.
این روزها حتی اگر خودمان هم پیگیر فیلم های سینمایی کودک و نوجوان نباشیم، رسانه ها برگزاری جشنواره فیلم کودک اصفهان را به رخ مان می کشند تا بار دیگر و به رسم هر ساله لااقل سالی یکبار به آثاری که قرار است خوراک یکساله کودکان سرزمین مان باشد، اهمیت قائل شویم.
در این گزارش که در ادامه گزارش های قبلی و به هم پیوسته است، به فیلم سینمایی «سفر جادویی» خواهیم پرداخت. فیلمی که در همان سال های ابتدایی اکران فضایی جدید را برای مخاطبان کودکش به تصویر کشیده بود. سفر جادویی به کارگردانی ابوالحسن داوودی و تهیه کنندگی علی محمد سعد الدین در سال 69 در سینماها به اکران درآمد.

اخبار محرمانه

** قصه ای پدر و پسری!
قصه اصلی این فیلم سینمایی پیرامون رابطه بین سینا و پدرش بود. پدر او دکتر بود و همانطور که اغلب والدین در آرزوی پیشرفت فرزندانشان هستند، دکتر کمالی نیز دوست داشت از سینا یک نابغه علمی بسازد! او روی اهمیت دادن به درس و تحصیل تاکید ویژه ای داشت و هر زمان که در منزل بود، مدام به درس خواندن سینا ایراد می گرفت و بعضا زمانی که از او درس می پرسید و سینا نمی توانست به طور کامل پاسخ بدهد، کتک زدن را بهترین راه حل می دانست!
** آغاز فانتزی و تخیل های سینا
داستان تا جایی پیش رفت که یک شب سینا برای آشامیدن آب به آشپزخانه رفت و در راه بازگشت صدایی از ماشین لباسشویی شنید، کمی صبر کرد و یکدفعه چهره یک پسر هم سن و سال خودش را در داخل ماشین لباسشویی دید. آن پسر به سینا گفت اگر می خواهی از اذیت های پدرت رهایی پیدا کنی بیا داخل ماشین لباسشویی!
** هم بازی شدن شیخ زاده و اکبر عبدی
«سعید شیخ زاده» در این فیلم سینمایی نقش سینا را بازی می کرد و اکبر عبدی نیز دکتر رضا کمالی بود. شیخ زاده در آن سالها به تازگی بازیگری را آغاز کرده و در ابتدای راه خود بود. اما اکبر عبدی در دهه 60 و 70 در اوج محبوبیت قرار داشت و اتفاقا در همان سالها در کارهای بسیاری نیز به ایفای نقش پرداخته بود.
** دوبله هایی که به کمک فیلم آمد
یکی از نکته هایی که در این فیلم دیده می شد، دوبله صدای همه شخصیت های داستان چه اصلی و چه فرعی بود. البته در آن سالها صدای اغلب بازیگران دوبله می شد اما این اتفاق در کارهای کودک کمتر به چشم می آمد.

اخبار محرمانه

** داستانی مملو از فانتزی های کودکان
خط اصلی داستان سفر جادویی شاید بسیار منطقی بود و در اطراف همه ما وجود داشت، اما ادامه داستان برگرفته از تخیل و ورود فانتزی به دنیای واقعی بود. سینا بعد از مشاجره ای که با پدر دارد به یکباره یاد صحبت های آن پسر در شب گذشته می افتد و وارد ماشین لباسشویی می شود و از آن طرف از ماشین لباسشویی بزرگتری در می آید و وارد یک دادگاه محاکمه می شود.
** اینجا کجاست؟
برای سینا سوال است که اینجا کجاست؟ در بدو ورود همان پسری که در ماشین لباسشویی بود و سینا را به آمدن به اینجا ترغیب می کرد، برایش توضیح می دهد که تو می توانی با حضور در این فضا از رفتارهای غیر منطقی پدرت شکایت کنی و دادگاه ما به این پرونده رسیدگی می کند!
** شیخ زاده: سکانس ورود به ماشین لباسشویی را هنوز به خاطر دارم
«سعید شیخ زاده» بازیگر نقش «سینا» در این فیلم سینمایی در گفت و گو با خبرنگار فارس، درباره حضور خود در این فیلم گفت: سفر جادویی یکی از بهترین فیلم هایی است که در ژانر کودک و نوجوان ساخته شده است.
وی درباره فاصله زمانی 30 ساله ای که از ساخت و اکران این فیلم می گذرد، بیان داشت: با اینکه در آن زمان 11 سال سن داشتم اما بسیاری از سکانس های این فیلم را در خاطر دارم.

اخبار محرمانه

این بازیگر همچنین بیان داشت: سفر جادویی در آن سالها دومین فیلمی بود که من در آن بازی کردم. آن زمان وقتی کاری پیشنهاد می شد، پدر و مادرم فیلم نامه را می خواندند و به من می گفتند و من تصمیم می گرفتم که دوست دارم در این کار بازی کنم یا نه.
وی ادامه داد: سفر جادویی را دقیقا زمانی بازی کردم که هنوز هیچ فیلمی از من اکران نشده بود. عوامل فیلم اولی که بازی کرده بودم من را به عوامل سفر جادویی معرفی کردند.
شیخ زاده با بیان واکنش خود بعد از مطالعه فیلم نامه، گفت: برایم خیلی جذاب بود. همان زمان برایم سوال بود که چطور در سینمای ایران می خواهند از عهده چنین قصه ای برآیند. اینطور قصه ها در سینمای ایران خیلی موفق نبودند اما آقای داوودی موفق شدند این کار را به بهترین شکل کارگردانی کنند.
وی در ادامه نیز با بیان خاطره ای حین ضبط این فیلم، افزود: همه سکانس ها را دوست داشتم اما سکانسی که می رفتم داخل ماشین لباسشویی برایم از همه سکانس ها جذابتر بود. برای ضبط این سکانس تمامی موتورهای پشت ماشین لباسشویی را از آن جدا کرده بودند اما من از دریچه ورودی سعی کردم وارد ماشین شوم.
این بازیگر درباره ترس از ماشین لباسشویی نیز گفت: نه اصلا ترسی نداشتم و دوست داشتم حتی از روی کنجکاوی هم که شده رفتن به داخل ماشین را تجربه کنم.
شیخ زاده با اشاره به اینکه دیگر کارگردان و تهیه کننده های سینمایی به سمت ساخت آثاری با محوریت کودک و نوجوان نمی روند؟، گفت: برای کارهای کودک دیگر هزینه ای نمی کنند شاید به این دلیل است که فیلم های کودک دیگر فروش ندارد و سرمایه گذار هم نمی خواهد برای این کارها هزینه کند. از طرفی تا وقتی کودک درون شما فعال نباشد نمی توانید کار کودک بنویسید و امیدوارم کودک درون شما همیشه فعال باشد.

اخبار محرمانه

** دادگاهی خیالی اما واقعی!
بعد از اینکه سینا به این دادگاه رفت، پدر و مادرش دنبال او می گشتند که پیدایش کنند اما راه به جایی نبردند و پدر به هر که می رسید حقیقت را می گفت که سینا رفته داخل ماشین لباسشویی! همین شد تا پدر سینا را در بیمارستانی بستری کردند و یک روز خیلی اتفاقی از روی پله ها به پایین افتاد و درست روی چرخ لباس های کثیف بیمارستان که شدت ضربه باعث شد چرخ حرکت کرده و او را به سمت ماشین لباسشویی بکشاند. پدر سینا نیز به درون ماشین پرت شد و از آن سمت از دادگاهی که سینا به آنجا رفته بود سر در آورد. این دادگاه دو سر داشت، یک سر آن در ماشین لباسشویی داخل خانه ها و یک سر دیگر آن درست پشت سر قاضی دادگاه قرار داشت.
پدر سینا متوجه شد که اینجا یک دادگاه عمومی است. سینا شاکی و پدرش متهم این پرونده بودند، دادگاه رای به محاکمه داد و بنا شد پدر سینا به 25 سال قبل برگردد و فقط با معدل 20 می تواند به زمان حال بیاید. با وجود مخالفت هایی که کرد، اما مجبور شد از ماشین لباسشویی پشت سر رئیس دادگاه، به سالها قبل بازگردد.
** ماشین لباسشویی یا ماشین زمان؟!
ماشین لباسشویی در این فیلم علاوه بر اینکه نمادی است از ماشین زمانی که افراد را می تواند به زمان گذشته دور یا نزدیک ببرد، می تواند نقدی باشد بر رابطه میان فرزندان والدین و در اصل گره گشای هر تنشی که در این رابطه دیده می شود.

اخبار محرمانه

** انسانیت؛ گرفتاری رضا را حل می کند
وقتی رضا به گذشته برگشت، 25 سال جوان تر شده و هنوز ازدواج نکرده بود و چون آینده همه شخصیت ها را دیده بود می توانست جلوی اتفاق های ناخوشایند را بگیرد. او تلاش می کرد تا هه نمره هایش بیست باشد و بتواند به زندگی عادی خود برگردد، اما تلاشش نتیجه نداد. در پایان فیلم رضا در زلزله ای که آمده جان دختربچه ای به نام زری که در آتش تنها مانده است را نجات می دهد و به همین خاطر و به دلیل وجود انسانیت و نجات دادن مردمی که زیر آوار گرفتار شده بودند، بخشیده می شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/405872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام دیگر شاخه نظامی حماس به خانواده‌های اسرای صهیونیستی

دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

سوژه داغ هفته؛ از بیماری عجیب ترانه علیدوستی تا ضرر سنگین لژیونر استقلال پس از طلاق همسرش

‌هنرمند اگر رنج نکشیده باشد اثرش عمیق نیست

وقتی دختر شاهرخ استخری مامانش رو سر کار میزاره!

واقعا کی لوبیا پلو بدون برنج سفارش میده؟

گوگل کارمندان حامی فلسطین خود را نقره‌داغ کرد

لحظه واژگون شدن خودروی بن‌گویر با عبور از چراغ قرمز

طعنه سنگین آقای بازیگر به مهران رجبی

‌ مصطفی مستور: در هنرهای روایی مثل داستان و سینما، به ابتذال رسیدیم

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

المسیره: عربستان مناطق مرزی یمن را هدف حمله موشکی و توپخانه‌ای قرار داد

چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

امیر آشتیانی در دیدار با وزیر دفاع قزاقستان: ایران آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

برخورد خشونت‌آمیز پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

واکنش جمیله علم‌الهدی درباره اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران

وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است

اینجوری چتری مدل کره ای ها بزن

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای وزیر تندروی رژیم صهیونیستی؛ «بن گویر» راهی بیمارستان شد

حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس

لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد آمریکایی MQ-9

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

ریمارامین فر در بیست و شش سالگی

آقای مجری من کی ازدواج میکنم؟

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی: کسی اعتراضی ندارد

شهادت 2 تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان

پشت صحنه سریال گناه فرشته

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی قالیباف

هدیه نفیس آمریکا به اوکراین

وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن

چهره ها/ مجیدواشقانی و امیرعلی نبویان در یک قاب

پیروزی پرگل دختران ایران برابر تاجیکستان

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی