اخبار محرمانه

آخرين مطالب

بزنگاه 27 مهر 1399؛ روز سرنوشت‌ساز برای نظم جهانی تحلیل ویژه

بزنگاه 27 مهر 1399؛ روز سرنوشت‌ساز برای نظم جهانی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - نورنیوز / متن پیش رو در نورنیوز منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اروپا با پیشنهاد قطعنامه تعجب‌آور ضدایرانی در اجلاس اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داد که بیش از همیشه در برابر رویکرد یکجانبه‌گرایانه آمریکا ضعیف و منفعل بوده و بر خلاف شعارهای بی‌پشتوانه، آمادگی دارد در قالب ابزاری بی‌اراده در خدمت اهداف جاه‌طلبانه ترامپ باشد.
تلاش همه جانبه آمریکا برای دور زدن قطعنامه 2231 شورای امنیت و تداوم بخشیدن به تحریم تسلیحاتی ایران موضوعی کاملا غیرحقوقی، فاقد مشروعیت و برداشتن گامی جدید در مسیر بی‌اعتبارسازی نهادهای بین‌المللی و منطق گفتگو است.
کاخ سفید با پیگیری مصرانه این مسیر و وارد کردن فشار به اروپا، چین و روسیه همه مساعی خود را برای دستیابی به دستاوردهای قابل بهره‌برداری در انتخابات 2020 بکار گرفته است.
اروپا با پیشنهاد قطعنامه تعجب‌آور ضدایرانی در اجلاس اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داد که بیش از همیشه در برابر رویکرد یکجانبه‌گرایانه آمریکا ضعیف و منفعل بوده و بر خلاف شعارهای بی‌پشتوانه، آمادگی دارد در قالب ابزاری بی‌اراده در خدمت اهداف جاه‌طلبانه ترامپ باشد.
قطعنامه 2231 شورای امنیت به عنوان سند حقوقی، بین المللی و الزام‌آور پشتوانه برجام، تکلیف چگونگی و زمان رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران را به طور کامل مشخص نموده و بر اساس آن باید 27 مهرماه سال 99 این تحریم‌ها لغو شود.
اخبار منتشر شده از سوی برخی منابع رسانه‌ای حاکی است که اروپا با فشار ترامپ به دنبال تکرار الگوی اجرا شده در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده و به بهانه جلوگیری از انجام اقدامات مخرب بزرگتر از سوی ترامپ در نظر دارد قطعنامه‌ای را برای محدودسازی خرید و فروش تسلیحات از سوی ایران را پیشنهاد بدهد.
عدم پایبندی اروپا به قطعنامه 2231 به هر بهانه و با هر توجیهی عملا همراهی با آمریکا در مسیر تخریب کامل برجام به حساب می‌آید.
27 مهرماه 1399، بیش از آنکه برای ایران مهم باشد، روزی تاریخی برای کشورهای مدعی نفوذ و جایگاه در عرصه بین‌المللی است و باید میان الگوی چندجانبه‌گرایی و نظام تک قطبی یکجانبه‌گرا یکی را انتخاب کنند.
چگونگی اجرای قطعنامه 2231 برای مجموعه کشورهای عضو برجام از جمله چین و روسیه نیز بسیار مهم و تعیین کننده است.
ایالات متحده طبق سند راهبردی امنیت ملی خود، تمرکز منافع خاورمیانه‌ای خود را در رقابت با روسیه و چین قرار داده و مهار ایران به عنوان کشوری که با این دو کشور در حال انجام مانورهای سیاسی و امنیتی در مقابل آمریکا است، در امتداد آن قرار گرفته است.
به بیان دقیق‌تر؛ جنگ ترکیبی علیه ایران با هدف مهار قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی در لایه‌های مختلف نظام بین‌الملل که منافع منطقه‌ای و جهانی آمریکا را به چالش کشیده، بخشی از سیاست مقابله جهانی آمریکا با چین و روسیه در غرب و جنوب غرب آسیا ارزیابی می‌شود.
طی سال‌های اخیر روسیه 13 بار و چین 8 بار قطعنامه‌های شورای امنیت علیه سوریه را وتو کرده‌اند. بر همین اساس، به میزانی که مسکو و پکن برای نفوذ بیشتر در منطقه نیازمند همراهی با ایران هستند، آمریکا تلاش می‌کند با فشار بر ایران مانع از تقویت رقبای جهانی‌اش در خاورمیانه شود.
با این همه؛ اقدامات یک‌طرفه چند سال اخیر آمریکا در شورای امنیت نشانگر آن است که این فعالیت‌ها به ویژه در دوره «نیکی هیلی» سفیر ترامپ در سازمان ملل، هیچ‌گونه موفقیتی نداشته و لذا آمریکا بر اساس تجربه می‌داند که تحریم تسلیحاتی ایران به راحتی قابل تمدید نیست.
از سویی؛ با توجه به حضور و نفوذ منطقه‌ای ایران، تلاش آمریکا همراه با متحدین اروپایی و منطقه‌ایش این است که جمهوری اسلامی ایران را دچار یک روند فرسایشی کنند به گونه‌ای که به جای برنامه‌ریزی بهتر و رفتار کنشگرانه، دنبال چاره‌اندیشی برای رفع موانع و حفظ وضع موجود باشد.
به عبارت بهتر؛ به طور کلی سیاست آمریکا عدم رویارویی نظامی همراه با صبوری استراتژیک به علاوه تحریم‌های بیشتر است و تلاش می‌کند بدون شلیک گلوله، هزینه‌های یک جنگ فرسایشی را بر جمهوری اسلامی تحمیل کند.
در همین راستا اروپایی‌ها در حالی به پیروی از آمریکا وارد فاز جدی تقابل با ایران شده‌اند که راهبرد آمریکا در این دوره، جداسازی اروپا، روسیه و چین از ایران با اهرم‌هایی چون «اف ای تی اف»، «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» و «تداوم تحریم تسلیحاتی ایران» است تا دستاوردهای راهبرد «مقاومت فعال» برای ایران بی‌مصرف باقی بماند.
در واقع چون ایران ظرفیت‌های لازم را در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و نظامی ایجاد کرده و قدرت بازدارندگی خود را ارتقاء داده، آمریکا و متحدینش با سیاسی کردن پرونده‌های فیمابین، تلاش می‌کنند اجازه استفاده از ظرفیت‌های حقوقی و دیپلماتیک را از ایران گرفته و آن را به دیپلماسی توئیتری تقلیل دهند.
آمریکا با علم به اینکه در تقابل حقوقی و البته در کارزار نظامی توان مقابله با ایران را ندارد، با اتخاذ راهبردهای ترکیبی و سیاسی کردن اقدامات خود سعی کرده اهدافش را در تقابل با ایران به پیش ببرد، چه، بدیهی است ادامه مقابله آمریکا با ایران در آژانس و شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند بحث را از یک دعوای ایرانی ـ آمریکایی به یک موضوع بین‌المللی تبدیل نموده و به اجماع علیه ایران منجر سازد.
در این شرایط، گرچه اروپا از برجام‌ خارج نشده اما حداقل موضع آمریکا را پذیرفته و با تدوین قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس و همراهی در تدوین قطعنامه‌ای جدید در شورای امنیت گام موثری برای تحقق اهداف آمریکا علیه ایران برداشته است.
گام نهادن اروپا در این مسیر عملا به معنی این است که هر 4 عضو غربی امضاء کننده برجام که سه کشور آن از اعضای دائم شورای امنیت هستند از برجام خارج شده و دیگر سندی به نام برجام وجود نخواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/324020/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

وقتی عمو کاووس خوش سفر کلافه میشه!

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

این رنگ هارو باهم بپوش

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

مار در آستین بود این دختر!

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بابا بهت گفتم طلاقمو از شوهرم بگیر

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

تو که عاشق نیستی آویزونی

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

تفسیر عجیب امیرعلی نبویان از والیبال و بدنسازی

من چیم از اون دختر خل‌وچل کمتره؟!

سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

تسلیحات، واجب تر از نان شب

عکس سحر دولتشاهی و پیمان معادی وایرال شد

طلای جهانی جهش کرد

تجمع ضد صهیونیستی نزدیک کالج امرسون

تیپ و استایل ویژه افسر مین جانگو در 52 سالگی

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

اعتراض ایرلند به قانون ضد مهاجرتی انگلیس

حمله جنگنده‌های اسرائیلی به مقر صلیب سرخ در غزه

سکانسی از سریال «همه چیز آنجاست»

"حاج کمال" سنگ‌انداز می‌شود

اگر کیس بهتری سراغ دارید به من بگید

غیرتی شدن "مهران غفوریان" بخاطر دسته گل

رایزنی باقری با نمایندگان ویژه پوتین و شی‌جین‌پینگ

وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای حمله به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند

گزیده‌های نفتی هفته

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی