اخبار محرمانه

آخرين مطالب

گوناگون/ نابودی روستایی باستانی در اثر اصابت یک ستاره دنباله‌ دار! خواندنی ها

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - لست سکند / شواهد نشان می‌دهد 12800 سال پیش یک روستای پارینه‌سنگی در اثر برخورد یک ستاره دنباله‌دار از بین رفته است. سوریه به باستان شناسان و دیگر محققان، یک تاریخ غنی از گنجینه‌های باستانی برای کشف و کاوش ارائه کرد که به‌عنوان زیستگاه‌های انسانی هزاران سال است در این کشور وجود داشته‌اند. یکی از مهم‌ترین مکان‌ها به نام ابوهریره (Abu Hureyra) که اکنون در زیر دریاچه اسد (Lake Assad) قرار دارد، برای اولین بار در سال‌های 1972 و 1973 حفاری شد تا این‌که این منطقه برای پروژه سد طبقه (Tabqa Dam) زیر آب فرورفت.
این کاوش‌ها به محققان چیزهای زیادی در مورد جوامع مستقر در آنجا که بیش از 12500 سال پیش در دوران پارینه‌سنگی وجود داشته‌اند، آموخته است. اما اکنون باستان شناسان معتقدند شواهدی پیدا کرده‌اند که یکی از روستاهای آنجا که تنها یکی از آن‌ها تاکنون ثبت‌ شده است بیش از 12800 سال پیش توسط برخورد قطعه‌ای کوچک از یک ستاره دنباله‌دار به زمین نابود شده است.
تقریباً 50 سال پیش، باستان شناسان در طی کاوش خود متوجه شدند که در آن زمان این مکان فعالیت‌های کشاورزی خوبی داشته است. علاوه بر این، آن‌ها همچنین شواهدی از دو زیستگاه یافتند که دورترین آن جامعهٔ شکارچی-گردآورنده ( Hunter-gatherer: جامعه‌ای است که اصلی‌ترین روش معیشت آن تغذیهٔ مستقیم از گیاهان خوراکی و حیوانات حیات‌وحش است. این جامعه در جستجوی گیاه و در پی شکار حیوان است و تلاش مهمّی در پدیدآوردن کشتزار یا اهلی کردن حیوانات نمی‌کند. بیش از هشتاد درصد از طعام این جامعه از طریق جمع‌آوری فراهم می‌شود.) و دیگری شهری بر پایه کشاورزی با ساختارهای پیچیده‌تر است.
روستای پارینه‌سنگی
بااین‌حال، یافته‌های جدید تصور می‌کنند که زیستگاه اصلی توسط سقوط قطعاتی از یک ستاره دنباله‌دار تحت تأثیر قرارگرفته که تقریباً 12800 سال پیش به آن برخورد کرده است. محققان این نتیجه را پس از تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های خاکی که از محل حفاری اصلی نگهداری شده‌است، بدست آوردند. یکی از باستان شناسان، که در دهه 1970 به کاوش در این سایت مشغول بود، مطالعه جدیدی از این یافته‌های خویش را در سایت نیچر (Nature) تحت گزارش‌های علمی منتشر کرده است.
اندرو مور (Andrew Moore) همکار این تحقیق و یکی از اعضای اصلی تیم در حفاری ابوهریره است. مور باستان‌شناس و استاد موسسه فناوری روچستر نیویورک است و اخیراً در مصاحبه با مجله اسمیتسونیان توضیح داد: «محققان تا زمانی که نمونه‌های کوچک خاک را آزمایش نکرده بودند متوجه اصابت ستاره دنباله‌دار به روستا نشدند. هنگام آغاز کاوش در محل، مور متوجه مناطق سوخته شده بود، اما آن‌ها آن را به حادثه میان ستاره‌ای ربط نداده بودند.»
مطالعه فعلی نمونه‌های سوخته نشان می‌دهد که کل سایت به دلیل آتش‌سوزی ناشی از فروپاشی ستاره دنباله‌دار، تخریب شده‌ است. وی ادامه داد: «یک انفجار کوچک در هوا نیز رخ‌ داده است که ناشی از ستاره دنباله‌دار است. کوچک یک اصطلاح نسبی است زیرا هر هوا-انفجاری مانند انفجار هسته‌ای است. بیشتر هوا-انفجاری‌ها با زمین برخورد نمی‌کنند. همان‌طور که از شیشه‌های ذوب‌شده کشف ‌شده مشهود است، شن ذوب‌شده و به‌سرعت محکم شده و عملاً روستا در یک‌چشم به هم زدن نابود شده است.»
ابوهریره تنها یکی از چندین مکان این‌چنینی در سراسر جهان است، به‌عنوان‌مثال آمریکا و اروپا تحت تأثیر این رویداد کیهانی و تغییر ناشی از آب‌وهوا در اواخر دوره پلیستوسن (Pleistocene) قرارگرفته‌اند. در کل این منطقه به دوره زمین‌شناسی یانگر درایاس (Younger Dryas) برمی‌گردد. مور توضیح داد که تمام دلایل احتمالی دیگر به‌طور مثال اثر آتش‌سوزی، در ابوهریره بررسی‌ شده و از نظر علمی حذف ‌شده است.
با توجه به بررسی‌های انجام‌شده توسط تجهیزات و فنون مدرن، شکی وجود ندارد که ستاره دنباله‌دار، علت شیشه‌های ذوب‌شده و انقراض این زیستگاه است؛ زیرا آتش‌ یا حتی خاکستر آتش‌فشانی نمی‌تواند به دمایی برسد تا به‌یک‌باره روستا را به زمینی که خاکش هم سوخته است تبدیل کند.
پس از وقوع حادثه برخورد ستاره دنباله‌دار به روستای پارینه‌سنگی، مردم در خاورمیانه به‌جای شکار و جمع‌آوری، شروع به کشاورزی کردند. تغییر در جنس خاک پس از برخورد ستاره دنباله‌دار به این معنی بود که منطقه برای این کار آماده است، بنابراین مردم شروع به کاشت چاودار (گندم‌سیاه) و غلات دیگر کردند. برخی از این موارد توسط باستان شناسان و متخصصان دیگر شناخته‌ شده بود، اما افشاگری‌ها در رابطه با تغییر خاک و ارتباط آن با یک ستاره دنباله‌دار، جدید است.
مقاله‌ای در سایت نیچر توضیح می‌دهد که از قبل مشخص‌شده که تغییر شکار به کشاورزی به‌عنوان حرفه اصلی مردم، با تغییرات آب‌وهوایی هم‌زمان ‌شده است. بااین‌حال، ارتباط آن با اثر ستاره دنباله‌دار و تأثیر آن بر منطقه، ایده جدیدی است. درنتیجه، ابوهریره به یک منطقه مهم تبدیل شد و قدیمی‌ترین مکان شناخته‌ شده‌ای است که رشد سازمان‌یافته کشاورزی را به‌عنوان یک روش زندگی نشان می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/318237/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت پوتین از همه کشورها برای گسترش کریدور شمال-جنوب

تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزیون است، نه موفقیت!

سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید

«هفت سر اژدها» روایتی تلفیقی از چند آقازاده

توضیح وزیر کشور درباره علت تغییر استاندار مازندران

1500کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود

قیمت طلای جهانی اندکی صعود کرد

استقبال استاندار ایالت پنجاب از رئیسی

بازدارندگی متعارف ایران

تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا

قبلا کلاس زبان رفته؟

نشست سخنگوی دولت؛ از واردات خودرو تا افزایش تعطیلات

هیچ جنگی برنده نداره

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

راحتی خیال از مرز شرقی؟

سرلشکر باقری: همه سناریوها را در سطح عملیاتی دقیقا بررسی می‌کنیم

زیباکلام: هزینه‌ای که اسرائیل برای رهگیری موشک‌های ایران داد خیلی بیشتر از هزینه‌ای بود که ایران متحمل شد

انتقادها به «گناه فرشته» و ماجرای سخنان جنجالی یک مدیر!

افعی تهران دقیقا چندتا قتل انجام داده؟

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی بیندیشد وگرنه همه ضرر می‌بینیم

کارگران به دیدار رهبر انقلاب می‌روند ‌

حکم 2 رهبر پای متمم قانون اساسی ایران

ماجرای جت شخصی؛ 21 سال دیر فهمیدیم!

سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟

افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌ را کسی گردن نمی‌گیرد

گوشت با سبزی در صدر منوی تورم

تعرض مجدد شهرک‌نشینان با همراهی نظامیان صهیونیست به مسجدالاقصی

حمله وحشیانه جنگنده های رژیم صهیونیستی به خانه‌ای در بیت لاهیا

50 سال قبل؛ خط تولید مرسدس بنز در آلمان/ عکس

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم/حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

تماس تلفنی ماکرون با نتانیاهو با درخواست آتش‌بس

افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزه

چی در ذهن آرمان میگذره

انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما

تصاویری که عبدالرضا داوری از تفاوت استقبال از روحانی و رئیسی در فرودگاه پاکستان منتشر کرد

افزایش احتمال افسردگی در میان سالی با ساعات‌کار طولانی در جوانی

جلوی لرزش و سروصدای لباسشویی تو بگیر !!!

معاریو: جنگ با حماس سال‌ها طول می‌کشد

مادر فلسطینی پیکر فرزند شهیدش را گل‌باران و معطر کرد

حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان

ادای احترام رئیس جمهور به اقبال لاهوری

سپهبد مقتدر

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد

کی بود کی بود من نبودم؟!

اوجی: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است

قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال 1402 به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

اتحادیه صنف طلا و جواهر: چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست

ایران به زودی به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد

مصاحبه دیده نشده رضا داوودنژاد که با دیدنش بغض می‌کنید

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی