اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا چقدر اعتبار دارند؟ تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
 ده‌ها موسسه مطالعاتی در آمریکا به طور پیوسته نظرسنجی‌های مختلفی درباره مسائل گوناگون از جمله انتخابات ریاست جمهوری انجام می‌دهند. نتایج این نظرسنجی‌ها اگر چه مهم هستند، اما در حال حاضر به دلایل گوناگون نمی‌توانند نتایج انتخابات سوم نوامبر را پیش‌بینی کنند.
این روز‌ها بازار نظرسنجی‌ها در آمریکا داغ شده است. هر هفته نتایج چندین نظرسنجی درباره انتخابات آمریکا منتشر می‌شوند که از تغییر جایگاه انتخاباتی کاندیدا‌های دمکرات و جمهوریخواه حکایت دارند. شرایط بحرانی آمریکا در سایه بیماری کرونا، توجه به این نظرسنجی‌ها را بیشتر کرده است. مهمترین امتیاز انتخاباتی دونالد ترامپ، یعنی رونق اقتصادی، بر اثر شیوع بیماری کرونا در آمریکا از بین رفته و ناظران مایل‌اند تاثیرات این بیماری را بر موقعیت انتخاباتی ترامپ بفهمند. نظرسنجی‌ها بهترین راه برای دستیابی به چنین فهمی هستند. اما نظرسنجی‌ها هم معایبی دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.
اغلب نظرسنجی‌های محلی و ملی اخیر از افزایش محبوبیت جو بایدن، معاون باراک اوباما و رقیب ترامپ، حاکی هستند. در مقابل، محبوبیت ترامپ کاهش یافته است. چنین وضعیتی با توجه به بحران کرونا در آمریکا، طبیعی به نظر می‌رسد. این بیماری، اقتصاد آمریکا را به شدت تحت الشعاع قرار داده و میلیون‌ها شهروند را بیکار کرده است. رویکرد مناقشه برانگیز ترامپ در مدیریت این بحران نیز اوضاع را پیچیده‌تر کرده است. ترامپ اقداماتی انجام داده که انتقادات تندی را متوجه وی کرده است. نظرسنجی‌ها در واقع بازتاب این وضعیت است.
نقاط ضعف نظرسنجی‌ها
اما آیا کاهش محبوبیت ترامپ و پیشتازی فعلی بایدن در نظرسنجی‌ها می‌تواند نتایج انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا را پیش بینی کند؟ پاسخ بسیاری از کارشناسان به این سوال منفی است. به دلایل زیر در مواجهه با نظرسنجی‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باید جانب احتیاط را رعایت کرد:
اولین نکته‌ای که در رابطه با نظرسنجی‌ها باید به آن توجه کرد، محدود بودن آن است. نظرسنجی‌ها معمولا دیدگاه تعداد محدودی از افراد جامعه را منعکس می‌کنند و نمی‌توانند دیدگاه همه افراد جامعه را بیان کنند. چه بسا کسانی که در نظرسنجی‌ها شرکت نمی‌کنند، دیدگاه متفاوتی نسبت به آن‌هایی که شرکت می‌کنند، داشته باشند.
گذشته از این، دیدگاه آن‌هایی که در نظرسنجی‌ها شرکت می‌کنند به مرور زمان ممکن است تغییر کند. به طور کلی، نظرسنجی‌ها بیانگر احساس و تفکر فرد در یک لحظه خاص هستند. این تفکر در معرض تغییر است. مثلا برخی از کسانی که در حال حاضر از ترامپ حمایت می‌کنند، ممکن است در ماه‌های آینده در دیدگاه‌شان تجدیدنظر کنند. از همین رو، نمی‌توان بر اساس نظرسنجی‌ها آینده را پیش بینی کرد. اساسا یکی از کارکرد‌های نظرسنجی‌ها رصد کردن تغییر وضعیت است نه پیش بینی تغییر آن.
نظرسنجی‌ها بیانگر دیدگاه پاسخ دهندگان هستند نه رفتار آن‌ها. یک فرد ممکن است، دیدگاهی بیان کند، ولی رفتاری برخلاف آن انجام دهد. به عنوان نمونه، در سال 2012، 95 درصد پاسخ دهندگان به یک نظرسنجی گالوپ گفتند آن‌ها به کاندیدای اصلحی که زن باشد، رأی می‌دهند. در همین نظرسنجی، 58 درصد گفته اند به کاندیدای مسلمان و 68 درصد به کاندیدای همجنسگرا رأی می‌دهند. اما در عمل به هیچکدام از این کاندیدا‌ها رأی ندادند. پاسخ دهندگان فکر می‌کنند رأی دادن به زنان یا کاندیدا‌های همجنسگرا یا مسلمان، نافی تعصب است به همین خاطر اظهار می‌کنند که به چنین کاندیدا‌هایی رأی می‌دهند. اما در عمل، طبق هنجار‌های نهادینه شده جامعه رأی می‌دهند.
موردِ خاصِ ترامپ
اما آیا معیار‌های فوق بر ترامپ و بایدن هم انطباق دارند؟ به عبارت دیگر، آیا نقاط ضعف مزبور بر نظرسنجی‌هایی که درباره ترامپ و بایدن انجام می‌شوند هم منطبق هستند؟ قاعدتا این نقاط ضعف بر نظرسنجی‌های فعلی نیز منطبق هستند. خصوصا که شرایط سیاسی آمریکا بر اثر شیوع کرونا به شدت پرنوسان شده است.
روی کار آمدن ترامپ در سال 2016، یک اتفاق غیرعادی بود. بسیاری از نظرسنجی‌ها، پیروزی هیلاری کلینتون را پیش بینی کرده بودند. اما در نهایت ترامپ پیروز شد. حالا، این نظرسنجی‌ها بار دیگر، پیروزی نامزد دمکرات (جو بایدن) را پیش بینی می‌کنند. اما واقعا نمی‌توان گفت که چه کسی پیروز خواهد شد. به اعتقاد برخی کارشناسان، نظرسنجی‌هایی که قبل از سپتامبر و اکتبر انجام می‌شوند، نمی‌توانند نتیجه انتخابات سوم نوامبر را پیش بینی کنند. چرا که شرایط مدام در حال تغییر است. نظرسنجی‌های بعد از سپتامبر و اکتبر از نظر قرابت با نتایج انتخابات، می‌توانند قابل توجه باشند. البته حتی این نظرسنجی‌ها نیز نقاط ضعفی دارند.
با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، اوضاع سیاسی این کشور غیرعادی شد، حالا کرونا این اوضاع را غیرعادی‌تر کرده است. ترامپ در آستانه انتخابات با بحران بی سابقه کرونا مواجه شده و به دردسر افتاده است. تا حالا روسای جمهور کمی در آمریکا مانند ترامپ در آستانه انتخابات، ناگهان با یک بحران همه جانبه و غیرمنتظره داخلی مواجه شده اند. از این نظر، شرایط ترامپ خاص است.
به عقیده کارشناسان، بحران کرونا سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را مشخص خواهد کرد. آیا آمریکا شاهد موج دوم کرونا خواهد بود؟ آیا آمریکا از بدترین مرحله کرونا عبور کرده است؟ در ماه‌های قبل از انتخابات، اقتصاد آمریکا چه سمت و سویی خواهد داشت؟ این سوالات سرنوشت انتخابات آمریکا را تعیین خواهند کرد. در صورتی که بحران کرونا تا روز انتخابات تداوم داشته باشد، ترامپ احتمالا دردسر‌های زیادی خواهد داشت. اما اگر بیماری کاهش یابد یا واکسنی برای آن ساخته شود و اقتصاد آمریکا بار دیگر مثل روز‌های قبل از کرونا رونق بگیرد، جایگاه ترامپ ممکن است بهبود پیدا کند. به هر حال باید منتظر ماند و دید که در انتخابات بعدی آمریکا چه کسی پیروز می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/310051/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلیل تاکید فراوان رهبری به وحدت چیست؟

مهاجری: وزیر کشور شرایط 1401 را تشدید کرد

تو رفاقت آدم فروش نباشیم

می تونی با خانواده ای که باهاشون اختلاف داری راحت کنار بیای؟

محبعلی: بازدارندگی تهران، اعراب را نگران کرده است

فضائلی: توئیتی که امروز از بنده در برخی رسانه‌ها بازنشر شده برای یک‌ سال و نیم قبل است

نمایش دلقک

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی: دولت کارش التماس به دشمن بود "بگذار نفت صادر کنم"

واکنش رحیمی جهان‌آبادی به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

هم میهن گزارش داد: واکنش‌ها به احیای گشت ارشاد

ادامه روند کاهشی قیمت انواع سکه؛ دلار به کانال 64 هزار تومان برگشت

ممنوعیت تبلیغ کولر گازی، راهکار مقابله با کمبود برق؟

روسیه: یک فروند سوخو-25 اوکراین سرنگون شد

ضرر سنگین ستاره لژیونر پس از طلاق از همسرش!

این عروس و دامادم که همیشه خدا باهم قهرن!

فرید مدرسی خطاب به مهدی فضائلی: فرمان حمله به شما را شاخه ایدئولوژیک جبهه پایداری صادر کرده است

تعمیر تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه با روش‌های نو

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران: 2.8 میلیارد دلار ارز در نخستین ماه سال 1403 تامین شد

هنیه در استانبول با اردوغان دیدار کرد

درس بزرگ معادی به پسرش در «افعی تهران»

یک نماینده مجلس سِمت گرفت

محسن هاشمی و اسحاق جهانگیری کاندیدای انتخابات 1404 می‌شوند؟

تاریخ انقضای اتهام‌زنی به روحانی؟

جواد تشکری مدیر رادیو اربعین شد

تصاویری از لاریجانی، سعید جلیلی و محسن رضایی در مراسم ترحیم معاون اول احمدی‌نژاد

خانم گلی در 4 دقیقه!

سیستان و بلوچستان فراموش شده

ایران میزبان وزرای اقتصادی قاره آفریقا خواهد شد

مخالفت غیرانسانی آمریکا درخصوص فلسطین

مردم دختر ترشیده رو هم اینجوری شوهر نمیدن!

زن‌ها وفا نمی‌بینند که بی‌وفایی می‌کنند

پیام رهبر انقلاب در پی درگذشت پرویز داوودی

دستور دولت بایدن به چند ارگان آمریکایی: درباره حادثه ایران به‌طور علنی صحبت نکنید

آثار منفی کاهش تولید پالایشگاه‌های نفت بر ارزش صادرات روسیه

درگذشت یار محمودها و پایداری

برقراری ثبات نسبی در بازار ارز

حمله موشکی حزب الله به نظامیان و تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی

محمود عباس: در روابط خود با آمریکا بازنگری می‌کنیم

بازی دیدنی پیمان معادی در سریال افعی تهران

تا قیامت منتظرت میمونم

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد از اهمیت بالایی برخوردار است

اشتغال بیش از 2 هزار نیروی بومی استان بوشهر در منطقه ویژه پارس

احیای اعتبار خرید آمبولانس دریایی جزیره خارک پس از 10 سال

تا حالا دچار انجماد عملکردی شدید؟!

بازگشت «مهار» به سیاست خارجی آمریکا؟

فرحی گرام : آچار فرانسه اینستاگرام

نمایش و نقد «گیج گاه» به ارسباران رسید

حضور 3 فیلم کانون در جشنواره بین‌المللی کودکان لکنوی هند

پیام تبریک رئیس دولت امارات و دبیرکل اوپک به رئیسی

بامداد بی‌رمق

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی