اخبار محرمانه

آخرين مطالب

«چین‌ هراسی» در انتخابات آینده آمریکا تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اما گراهام هریسون- گاردین / ترامپ و رئیس‌جمهوری چین یک جنگ لفظی را درباره منشا ویروس کرونا شروع کرده‌اند و هر دو مشتاق هستند در داخل کشورشان محبوبیت بالاتری کسب کنند. درباره آینده پرسش‌های متعددی مطرح است. در ادامه به برخی جنبه‌های این تنش و آینده آن اشاره می‌کنیم. ابتدا، ایالات‌متحده. در آمریکا سیاست خارجی موضوع مهمی در مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری نیست اما این موضوع به قبل از شیوع ویروس کرونا مربوط بود. احساسات ضدچینی اکنون مهم‌ترین ابزار ترامپ برای کسب آرای رای‌دهندگان است، زیرا جایگزین مناسبی برای آن وجود ندارد. وضعیت اقتصادی وخیم شده و واکنش ترامپ به همه‌گیری ویروس کرونا بسیار مورد انتقاد است. چین‌هراسی گزینه‌ای بسیار جذاب است و به راحتی می‌توان وضعیت بد اقتصادی و آمار بالای مرگ‌ومیرها را حاصل اقدامات چین معرفی کرد.
روز جمعه طرفداران ترامپ تبلیغات جدیدی در ایالت‌های میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا آغاز کردند که در آن بایدن فردی اهل دوستی با چین معرفی شده بود. هواداران بایدن نیز تبلیغاتی مشابه را منتشر کرده‌اند که در آن به جملات مثبت ترامپ درباره چین و رئیس‌جمهور این کشور اشاره شده است. هر دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر در گذشته موضع‌گیری‌هایی در طرفداری و ستایش از چین داشته‌اند و فرزندان هر دو نفر یعنی‌هانتر بایدن و ایوانکا ترامپ از موقعیت خانوادگی‌شان برای گرفتن امتیاز در معاملات با چین استفاده کرده‌اند. این فرض که هرگونه ارتباط مثبت با چین به زیان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری است فرضی است که اعداد و ارقام آن را اثبات می‌کند. در نظرسنجی موسسه پو که ماه قبل منتشر شد مشخص شد، دو سوم آمریکایی‌ها نگاه منفی به چین دارند و احتمالا از آن زمان تاکنون این بی‌اعتمادی عمیق‌تر و فراگیرتر شده است، زیرا دولت آمریکا بر مقصر بودن چین در موضوع همه‌گیری ویروس کرونا پافشاری کرده است.
از رئیس‌جمهوری آمریکا انتظار می‌رود سازگار با حرف‌هایش عمل کند، بنابراین اگر ترامپ بار دیگر در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شود، روابط چین و آمریکا پرتنش‌تر خواهد شد و این عامل، اثرات ویرانگری بر اقتصاد جهان دارد. همچنین امیدواری‌ها به همکاری بین‌المللی لطمه خواهد دید. یکی از کارشناسان شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید: «تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که دولت آمریکا مایل است قدم‌های بیشتری در تقابل با چین بردارد تا این کشور را مقصر بحران همه‌گیری ویروس کرونا جلوه دهد. همچنین دولت سیاست‌هایی را دنبال خواهد کرد که رای‌دهندگان را متقاعد کند، این دولت کاملا علیه چین موضع‌گیری می‌کند. دلیل چنین رویکردی مشخص است، اگر ترامپ نخواهد در این مسیر حرکت کند باید مسوولیت شرایط بد کنونی را بر دوش بگیرد.»
بسیاری از تحلیلگران معتقدند جنگ سرد جدید بین چین و آمریکا آغاز خواهد شد اما عده‌ای می‌گویند آنچه رخ خواهد داد شدیدتر و عمیق‌تر از یک جنگ سرد است زیرا طی سه دهه اخیر دو کشور از جنبه‌های مختلف به‌شدت به هم وابسته شده‌اند. روابط چین و آمریکا از جهات گوناگون از جمله سرمایه‌گذاری و تولید، درهم تنیده‌ترین رابطه در جهان است بنابراین جراحی این ارتباط بسیار دشوار خواهد بود. دولت آمریکا درحال بررسی مجموعه‌ای از گزینه‌ها برای مجازات چین به‌خاطر نوع واکنش این کشور در قبال شیوع ویروس کروناست. احتمال رویارویی نظامی بسیار کم است.
و اما چین. این هفته رئیس‌جمهوری چین ریاست نشست سالانه کنگره خلق این کشور را برعهده خواهد گرفت. این نشست دو هفته‌ای اهمیت بالایی از لحاظ سیاسی و اقتصادی دارد. طی چند دهه اخیر این نشست در ماه مارس برگزار می‌شد، اما امسال همه‌گیری ویروس کرونا همه چیز را تغییر داده است. برگزاری نشست یاد شده تازه‌ترین نشانه از بازگشت امور به حالت عادی است، یک جشن به مناسبت پیروزی چین و رئیس‌جمهور این کشور بر ویروس کرونا. اوضاع کنونی چین با آنچه در دموکراسی‌های غربی به‌ویژه آمریکا مشاهده می‌شود در تضاد قرار دارد. طی سال‌های متمادی حکومت کمونیستی چین ملی‌گرایی را تقویت کرده است و این رویکرد ممکن است جنبه‌های خطرناکی پیدا کند. بر مبنای آمارهای رسمی، تعداد موارد مرگ‌ومیر در اثر ویروس کرونا در آمریکا از کل تعداد مبتلایان به‌ویروس کرونا در چین بیشتر است. چینی‌های ساکن خارج درحال بازگشت به کشورشان هستند یا سعی می‌کنند بازگردند. خشم آنها از رها شدگی یک مشکل جدید و غیر منتظره است.
اما باید به جنبه‌های مختلف بحران همه‌گیری توجه کرد. یک جنبه مهم آن، پنهان کاری‌ها و سوءمدیریت‌های چین است که سبب شد ویروس کرونا به تمامی جهان سرایت کند و لطمات عظیم اقتصادی و جانی به وجود آورد. استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه جانز‌هاپکینز می‌گوید: «بخش بزرگی از مشروعیت حکومت چین حاصل افزایش رفاه و رونق اقتصادی این کشور است. در سال‌های اخیر پس از آنکه نرخ رشد اقتصاد وارد روند نزولی شد، گرایش‌های ملی‌گرایانه تقویت شد تا آن کاهش در نرخ رشد را جبران کند. اکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا و لطمات آن به اقتصاد، مشکل مشروعیت جدی‌تر شده است، بنابراین دولت بیشتر بر احساسات ملی‌گرایانه تاکید می‌کند.» برای رئیس‌جمهوری چین، تشدید هراس از یک تهدید خارجی، یک دشمن که باید علیه آن بسیج شد، روشی مناسب برای کسب حمایت سیاسی است. حتی قبل از همه‌گیری ویروس کرونا رئیس‌جمهور چین با انواع مشکلات اقتصادی از جمله حجم بالای بدهی‌ها، بهره‌وری پایین و سرعت بالای پیر شدن جمعیت مواجه بود. اما چین در مسیر حل این مشکلات به این نتیجه خواهد رسید که دامن زدن به ملی‌گرایی یک تاکتیک پرهزینه است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/309738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست حماس برای اعزام تیم‌های پزشکی قانونی جهت شناسایی اجساد گورهای دسته‌جمعی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

گشاده دستی دولت در تخصیص بودجه به رسانه‌های همسو

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی