اخبار محرمانه

آخرين مطالب

روایت‌های غمگین «شاد» مقاله

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
شهرزاد همتی/ هرچند از مدت‌ها قبل، وزارت آموزش‌وپرورش در حال تدارک اپلیکیشنی اختصاصی برای دانش‌آموزان بود، اما کرونا و قرنطینه و تعطیلی اجباری مدارس در سال تحصیلی 98-99 باعث شد که آنها زودتر از موعد از اپلیکیشن خود رونمایی کنند. بااین‌حال، نبودن زیرساخت‌های مناسب در بسیاری از نقاط ایران، می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به دانش‌آموزان کم‌برخوردار بزند و همچنین بسیاری از آنها را از تحصیل باز بدارد. مسئله اینجاست بسیاری از خانواده‌ها برای اینکه نمی‌توانند لوازم‌التحریر فرزندان خود را تهیه کنند، از فرستادن فرزندانشان به مدرسه ممانعت می‌کنند، اکنون آنها چگونه می‌توانند شرایط آموزش آنلاین فرزندانشان را فراهم کنند؟ پیش‌تر مهدی شرفی، سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش‌وپرورش، به «شرق» از اجباری‌بودن نصب این اپلیکیشن خبر داده بود. شرفی گفته بود، همه دانش‌آموزان باید به این مجموعه متصل شوند. با تعطیلی ناشی از کرونا وزیر آموزش‌وپرورش اعلام کرده است مبنای آموزش ما از کلاس‌های حضوری تبدیل به آموزش آنلاین شود و دانش‌آموزان باید تا پایان این هفته فعال شوند. اگر می‌خواهیم کلاس برگزار شود، باید داخل مجموعه باشد و اجباری است، مگر جاهایی که از نظر سخت‌افزاری خانواده‌ها مشکل تهیه اینترنت داشته باشند که باید دنبال راهکارهای جایگزین مثل آموزش تلویزیونی باشیم.
شوخی اپلیکیشنی شاد
حالا از گوشه و کنار ایران خبر می‌رسد بسیاری از خانواده‌های مناطق محروم توانایی نصب اپلیکیشن شاد را ندارند. دلیلش هم بسیار ساده است؛ آنها نه‌تنها گوشی هوشمند ندارند، بلکه کلا دسترسی به اینترنت و حتی تلویزیون ندارند و به همین دلیل فرزندانشان حتی به شبکه آموزش هم برای دیدن برنامه‌های آموزشی دسترسی ندارند و به همین راحتی از چرخه آموزش حذف شده‌اند. عبید ملک‌رئیسی، سرباز معلم در استان سیستان‌و‌بلوچستان، در روزهای اخیر درباره مصائب دانش‌آموزان استان در ارتباط با اپلیکیشن شاد نوشته بود. او به «شرق» می‌گوید حداقل شش دانش‌آموز او به همین دلیل ترک تحصیل کرده‌اند. ملک‌رئیسی می‌گوید: «باید واقع‌بین باشیم. بحث ما اول اینترنت است و بعد سراغ اپلیکیشن شاد برویم، استان سیستان‌وبلوچستان دو میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد که حدود 51 درصد استان ما روستانشین است و مطابق آمار وزارت ارتباطات، فقط پنج‌درصد از روستاها به شبکه‌های مخابراتی دسترسی دارند. نرم‌افزار شاد در چنین شرایطی تنها یک شوخی برای دانش‌آموزان در این وضعیت است. نه شبکه اینترنت وجود دارد و نه صداوسیما. دانش‌آموزان حتی برای دیدن برنامه‌های شبکه آموزش هم مشکل دارند. مطابق ‌آمار خود مدیرکل آموزش‌وپرورش استان، حدود 300 روستا به شبکه‌های صداوسیما دسترسی ندارند. این آمار رسمی است و من فکر می‌کنم آمار بیشتر از اینها باشد». او در ادامه می‌افزاید: «من برای دانش‌آموزانم مجبور شدم تدریس خانه‌به‌خانه انجام دهم. کاربرگ‌ها را به دانش‌آموزان تحویل دادم و بعد از 10 روز سراغشان می‌روم و کاربرگ‌ها را جابه‌جا می‌کنم. مدیر کل‌ آموزش‌وپرورش گفته بود دانش‌آموزانی که دسترسی به صداوسیما و اینترنت ندارند، در اختیارشان سی‌دی و پک آموزشی قرار می‌دهیم. اولا که ما پکی ندیدیم. در ثانی وقتی خانه‌ای کامپیوتر و حتی تلویزیون ندارد، چطور از سی‌دی آموزشی شما استفاده کند؟ افرادی که در مناطق روستایی زندگی می‌کنند بیشترشان گوشی ندارند، آنهایی هم که دارند گوشی ساده دارند و اگر هم گوشی داشته باشند، اکثرشان کم‌سواد و بی‌سواد هستند، فرضا روستایی اینترنت داشته باشد، از اولیای دانش‌آموزان چطور بخواهیم که اپلیکیشن نصب کنند؟» او در ادامه با اشاره به اینکه این اتفاق منجر به ترک تحصیل دانش‌آموزان شده است، افزود: «از 36 دانش‌آموز من شش دانش‌آموز ترک تحصیل کردند و خانواده‌شان گفتند که دیگر تحصیل برای آنها فایده ندارد. می‌شود برای بچه‌های راهنمایی و دبیرستان که خواندن و نوشتن بلد هستند فکری کرد، اما هیچ‌کس فکر نمی‌کند چه بر سر دانش‌آموزان ابتدایی خواهد آمد». 
شاد برای همه نیست
عسل نعمت‌الله‌زاده، مسئول آموزش جمعیت امام علی(ع)، روایتش شبیه ملک‌رئیسی است، او درباره مشکلات خانواده‌های محروم و اپلیکیشن شاد به «شرق» می‌گوید: «مشکل اصلی ما این بود که در این دوران بچه‌هایی که کلا زیرساخت فضای مجازی نداشتند، عملا دسترسی هم به آموزش نداشتند؛ یعنی کلا ما خیلی زحمت کشیدیم که این بچه‌ها در مدارس ثبت‌نام کنند و شور و شوق مدرسه‌رفتن داشتند. اما بعد از تعطیلات اجباری به‌دنبال کرونا، تمام ذوق آنها از بین رفت. قبل از شاد، آموزش را روی روبیکا برده بودند و بچه‌ها نتوانستند با روبیکا کار کنند و نوبت به شاد رسید. مشکل اینجاست برای بچه‌های این مناطق روبیکا و شاد فرقی ندارد، آنها اصلا دسترسی به گوشی که هیچ، ‌حتی تلویزیون ندارند تا آموزش را از طریق برنامه‌های شبکه آموزش دنبال کنند و عملا بچه‌های ما از چرخه آموزش خارج شدند». او در ادامه افزود: «وقتی که یک راهکاری برای بچه‌ها در نظر گرفته می‌شود، در آن راهکار باید تمام افراد جامعه دیده شوند. بچه‌هایی که الان دسترسی به گوشی همراه دارند،‌ اگر حتی معلمی وجود نداشت می‌توانستند ازطریق اینترنت آموزش ببینند، ولی این تصمیمات برای همه افراد اجتماع نیست و تصمیمی گرفته شده که همه اقشار در آن دیده نشدند».
اما نسیم روایت دیگری دارد. او دخترش دانش‌آموز کلاس چهارم یکی از مدارس غیرانتفاعی مشهور در غرب تهران است. نسیم می‌گوید مدرسه در ابتدا آنها را اجبار کرده که از اپلیکیشن شاد استفاده کنند، اما آنها زیربار نرفته‌اند. او می‌گوید: «وقتی آموزش ازطریق واتس‌اپ پیش می‌رود چرا باید این کار را بکنیم؟ من هیچ اپلیکیشنی روی تلفنم نصب نمی‌کنم مگر ضروری باشد. خانواده‌ها چند نفر نصب کردند و بچه‌ها گفتند اپلیکیشن کند است و مدرسه هم گفت روی همان واتس‌اپ آموزش را ادامه می‌دهیم. حالا مدیریت پیام داده نصب شاد الزامی است، شما نصب کنید که ما گزارشش را به آموزش‌وپرورش بدهیم، اما از همان واتس‌اپ و تلگرام استفاده می‌کنیم».
رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش، در گفت‌وگو با «شرق»، درباره اپلیکیشن شاد و ضرورت به‌روزکردن آموزش در کشور می‌گوید: «نظام‌های آموزشی برای پویاشدن، حتما باید متناسب با تغییرات پیش بروند. استفاده از بستر فناوری یک ضرورت انکارناپذیر است و اصلا اگر مسئله کرونا را هم نداشتیم، باید بپذیریم ظرفیت فناوری به‌خصوص ازنظر تنوع‌بخشیدن به منابع یادگیری، اصلا قابل مقایسه با آموزش‌های سنتی نیست. اینکه فضای ارتباط را تداوم می‌بخشد و آن را محدود به کلاس درس نمی‌کند و این ارتباط می‌تواند در بقیه ساعات هفته ادامه داشته باشد. این جنبه‌های مثبت باعث می‌شود ما به سمت آن برویم». او در ادامه افزود: «برنامه شاد هم در وهله اول به عنوان یک بستر در کنار بقیه بسترهای‌آموزشی است که آموزش‌وپرورش در ایام کرونا برای تداوم آموزش استفاده کرده است؛ همچنین تلویزیون آموزشی که از اسفندماه آغاز شده، استفاده از ظرفیت راهبران آموزشی برای مناطق دوردست و استفاده از ظرفیت رادیو و ارسال بسته‌های آموزشی، ارسال درس‌نامه‌ها و کارهایی که خود معلمان در فضای مجازی به صورت خودجوش برای عقب‌نماندن دانش‌آموزانشان انجام دادند، از ظرفیت‌های ما بود. در کنار اینها آموزش‌وپرورش،‌ تصمیم گرفت برای ایجاد یک فضای هماهنگ و منسجم بستری را ایجاد کند که هم در ایام تعطیلی اثربخش باشد و هم در طولانی‌مدت یک منبع یادگیری خوب و دائمی باشد. ما برای محتوای یادگیری می‌‌توانیم کانال ایجاد کنیم و این امکان برای همه معلمان وجود دارد که کارهایشان را بفرستند. تا پیش از این بر فرض یک معلم در مناطق دوردست کلی زحمت می‌کشید اما کسی آن را نمی‌دید، اما حالا این امکان وجود دارد که فیلم کارش را بفرستد و این کار در سطح ملی دیده شود». او در پایان خاطرنشان کرد: «قطعا هر کاری در شروع مشکلاتی دارد، اما اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، با توجه به حجم کار و میزان زمانی که شروع شده، اشکالاتش قابل چشم‌پوشی است. اما این اشکالات پیگیری و اصلاح می‌شود». گزارش‌هایی درباره دردسرهای استفاده از شبکه شاد برای دانش‌آموزان و معلمان منتشر شده که نشان می‌دهد عدالت آموزشی یکی از نکاتی است که طراحان «شاد» توجه چندانی به آن نکرده‌اند. گزارش‌هایی از دسترسی‌نداشتن حدود 35 تا 45 درصد دانش‌آموزان یک استان محروم نشان می‌دهد بخش کارشناسی آموزش‌وپرورش نتوانسته در طراحی خود، تفاوت‌های ساختاری و طبقاتی در گستره کشوری مانند ایران را لحاظ کند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/293497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

المسیره: عربستان مناطق مرزی یمن را هدف حمله موشکی و توپخانه‌ای قرار داد

چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

امیر آشتیانی در دیدار با وزیر دفاع قزاقستان: ایران آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

برخورد خشونت‌آمیز پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

واکنش جمیله علم‌الهدی درباره اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران

وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است

اینجوری چتری مدل کره ای ها بزن

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای وزیر تندروی رژیم صهیونیستی؛ «بن گویر» راهی بیمارستان شد

حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس

لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد آمریکایی MQ-9

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

ریمارامین فر در بیست و شش سالگی

آقای مجری من کی ازدواج میکنم؟

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی: کسی اعتراضی ندارد

شهادت 2 تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان

پشت صحنه سریال گناه فرشته

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی قالیباف

هدیه نفیس آمریکا به اوکراین

وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن

چهره ها/ مجیدواشقانی و امیرعلی نبویان در یک قاب

پیروزی پرگل دختران ایران برابر تاجیکستان

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

زاخارووا: پلوسی به آمریکایی‌ها توهین می‌کند

شکستن خط قرمزها به سبک سحردولتشاهی

رقص محسن کیایی و محمد بحرانی با آهنگ خواننده لُس‌آنجلسی مقابل چشم مردم

حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه در میان اعتراضات حمایت از غزه

چهره ها/ عکسی از تغییر چهره باورنکردنی مجری «کلید اسرار»

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

دیپلمات سابق آمریکایی: کابینه اسرائیل روانی است

آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!

سعید آقاخانی از «ساعت خوش» تا «تمساح خونی»

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌ خواستم هاشمی را ترور کنم

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی