اخبار محرمانه

آخرين مطالب

توافق بر سر تقسیم مناصب مقاله

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
گفته می‌شود اصولگرایان بر سر ریاست مجلس و مرکز پژوهش‌ها و یکی از کرسی‌های نایب ‌رییسی به تفاهم رسیده‌اند
گذر زمان همیشه یکسان نیست. لحظات برای نمایندگان دهمین دوره مجلس که حالا کمتر از یک ماه تا واگذاری ردای نمایندگی فرصت دارند به کندی می‌گذرد و کارهای نکرده و حرف‌های نزده مثال زخمی کهنه یکی پس از دیگری سر باز می‌کنند ولی در نقطه مقابل هستند افرادی که امیدوارند همین 27 روز باقی مانده تا آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس به سرعت بگذرد تا پیش از آنکه احیانا کرونا و نظارت استصوابی بیش از این از جمعشان بکاهد بر کرسی وکالت تکیه زده و ردای نمایندگی را از همتایان عمدتا ردصلاحیت شده خود تحویل بگیرند. در این میان اما برای مثلث یا در بهترین حالت مربع خواهان ریاست پارلمان آینده و تصاحب کرسی علی لاریجانی آن هم پس از حدود یک دهه، زمان سریع‌تر از از سایر افراد می‌گذرد؛ آنقدر سریع که آنان را مجبور به نشست‌های شبانه و دور از چشم سایر منتخبان می‌کند. بزرگ‌ترین معضل و در عبارتی صحیح‌تر پاشنه آشیل اصولگرایان مقوله اتفاق نظر یا به عبارتی اتحاد است؛ اتحادی که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری 92 حاصل نشد، در مجلس 94 نیز با اما و اگرهای بسیار همراه شد، سال 96 هم به ‌رغم خداحافظی محمدباقر قالیباف از گردونه انتخابات ریاست‌جمهوری، درنهایت نتیجه‌ای بهتر از شکست نصیبش نشد. این تجارب تلخ سبب شد تا این طیف سیاسی در جریان انتخابات مجلس 98 که به لطف نظارت استصوابی و گسترده‌ترین رد صلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی بی‌رقیب برگزار شد به هر زحمتی که شده به اتحادی دقیقه نودی و لیستی واحد دست یافتند. اتحادی که از قرار معلوم پس از جلب‌ نظر شرکت‌کنندگان در انتخابات به فراموشی سپرده شد و حالا بزرگان این جریان در پارلمان مانده‌اند و رایزنی‌های شبانه بر سر کرسی ریاست مجلس آن هم در قالب سلسله گفت‌وگوهایی با نام «نشست اتحاد».
نشست 1+7
سه‌شنبه، نهم اردیبهشت ‌ماه با توجه به هماهنگی‌هایی که از یکی، دو روز قبل، آغاز و صورت گرفته بود، قرار بر گردهمایی بزرگان و سردمداران جریان‌های سیاسی یازدهمین دوره مجلس بود. محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، سیدرضا تقوی، علی نیکزاد، حمیدرضا حاجی‌بابایی، سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی و البته علیرضا زاکانی و سیدمصطفی میرسلیم 8 نفری بودند که در این نشست حاضر شدند. نشستی که برای این جریان سیاسی آنقدر حائز اهمیت بود که نه پیش از آن و نه پس از آن، حداقل تا لحظه نگارش این گزارش صحبتی از آن از سوی فعالان این جریان سیاسی به میان نیامده و این‌ طور که گفته می‌شود جز حاضران، تنها برخی افراد معدود در جریان برگزاری آن قرار داشتند.
آنچه درباره این نشست که الیاس نادران، منتخب یازدهمین دوره مجلس از آن به عنوان عاملی برای یک‌صدایی و کارآمدی پارلمان آینده به ‌منظور حل و فصل مشکلات فعلی موجود در جامعه ایران یاد کرده قابل‌ توجه است، علنی نبودن بودن محل برگزاری آن است؛ بدین معنا که به علاوه بر حاضران در این نشست به اعضای دفتر آنان نیز گفته شده بود درباره محل برگزاری آن سخنی به میان نیاوردند؛ چنانکه برخی از همین 8 نفر، اعضای دفتر خود را نیز در جریان محل و جزییات این نشست قرار نداده بودند اما شنیده‌های روزنامه اعتماد حاکی از آن است که این نشست به میزبانی قالیباف برگزار شده است.
مذاکره تا یک صبح
با تمام این موارد براساس پیگیری‌های روزنامه اعتماد، آن 8 نفر غروب روز گذشته هنگام افطار، گرد هم آمده و پس از صرف افطار به رایزنی درباره کرسی‌های حساس یازدهمین دوره مجلس، از ریاست پارلمان و مرکز پژوهش‌ها گرفته تا نواب رییس و ریاست کمیسیون‌ها پرداخته‌اند. این رایزنی‌ها تا ساعت یک بامداد ادامه داشته است. چهره‌ای چون مرتضی آقاتهرانی که تا پیش از برگزاری این نشست در قم حضور داشته بعد از پایان این نشست نیز عازم قم شده است. میرتاج‌الدینی نیز که چندی پیش تلویحا از یاران محمود احمدی‌نژاد در مجلس و فراکسیون آنان، «جبهه خدمت»، اعلام برائت کرده و خواستار تشکیل فراکسیونی به نام «نیروهای انقلاب» شده بود، بعد از پایان جلسه برای حضور در جلساتی استانی به تبریز، حوزه انتخابیه‌اش بازگشته است. پیگیری‌های خبرنگار ما همچنین حاکی از آن است که سایر افراد حاضر در این نشست، دست‌کم تا ظهر روز گذشته در پایتخت حضور داشته‌اند.
تفاهم بر سر ریاست
بدین‌ترتیب و با توجه به تلاش‌های اصولگرایان برای جلوگیری از درز اخبار این نشست به رسانه‌ها، آنچه حائز اهمیت است، جزییات نشست 1+7 چهره سرشناس و مدعی پارلمان آینده است. این روزها بزرگ‌ترین بحث اصولگرایان ریاست مجلس یازدهم و رقابت احتمالی میان قالیباف با آقاتهرانی، زاکانی، میرسلیم و البته نیکزاد است. شنیده‌های ما حاکی از شکل‌گیری بحث‌های جدی درباره کرسی ریاست مجلس و طرح خواسته‌های هریک از طرف‌ها در نشست موسوم به وحدت است. بحث‌هایی که البته درنهایت با خرسندی و ابراز رضایت و توافق اکثر حاضران پایان یافته و گویا قرار بر آن شده که قالیباف حداقل در سال نخست ریاست مجلس را برعهده بگیرد.
تفاهم بر سر این مهم آن هم در شرایطی که پیش‌تر منابع مطلع به «اعتماد» گفته بودند که عدم استفاده از مدیران قالیباف در زمان شهرداری تهران و عدم ‌کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400، دو شرط پایداری‌ها برای پذیرش ریاست قالیباف بر مجلس بوده، می‌تواند بدان معنا باشد که احتمالا این شروط از سوی قالیباف پذیرفته شده‌اند؛ هر چند بعید به نظر می‌رسد که قالیباف عدم کاندیداتوری در انتخابات 1400 را پذیرفته باشد.
سرنوشت زاکانی
علیرضا زاکانی که ارتباطات نزدیکی به مرتضی آقاتهرانی و به‌ طور کلی پایداری‌ها و اصولگرایان تندرو دارد و به ‌جای علی لاریجانی و کنار مجتبی ذوالنوری و احمد امیرآبادی‌فراهانی از حوزه انتخابیه قم وارد پارلمان یازدهم شده، اصلی‌ترین گزینه این جریان سیاسی که اختلافات ریشه‌دار و بعضا بنیادینی با سایر اصولگرایان به ویژه سنتی‌های این جریان دارد برای ریاست مجلس و رقابت با قالیباف محسوب می‌شود. یکی از منتخبان اصولگرای دوره یازدهم که نخواست نامش فاش شود در همین راستا به «اعتماد» گفت که با تفاهم میان اصولگرایان بر سر ریاست قالیباف، شانس او برای ریاست مرکز پژوهش‌ها افزایش یافته اما در این مسیر احتمالا با چهره‌ای چون الیاس نادران که به ‌نحوی با شهردار اسبق تهران نیز نزدیک است، رقابت خواهد کرد. با این حال به نظر نمی‌رسد زاکانی با آن سوابق و نظرات سیاسی چندان علاقه‌ای به مرکز پژوهش‌ها و دوری از سیاست داشته باشد؛ از این ‌رو به نظر می‌رسد، زاکانی از بین نایب‌رییسی اول قالیباف و تشکیل فراکسیونی قدرتمند با حضور پایداری‌ها و احمدی‌نژادی‌ها، یکی را انتخاب کند.
رقابت داخلی برای نایب‌ رییسی
یکی از خروجی‌های جالب نشست وحدت اصولگرایان، چنانچه منابع مطلع به «اعتماد» گفته‌اند، تصمیم‌گیری بر سر کرسی‌های نایب‌رییسی مجلس بوده است. براساس اظهارات یکی از منتخبان مجلس یازدهم که او نیز نخواست نامش فاش شود، قالیباف در این نشست پذیرفته که به‌ازای کرسی ریاست یکی از کرسی‌های نواب رییسی را به یاران محمود احمدی‌نژاد اختصاص دهد و این یعنی از بین نیکزاد و حاجی‌بابایی یک نفر بر کرسی نایب‌رییسی قالیباف خواهد نشست. در این میان اگر زاکانی حاضر به پذیرش نایب‌رییسی قالیباف باشد، رقابت درون گروهی احمدی‌نژادی‌ها بر سر نایب‌رییسی دوم خواهد بود اما اگر زاکانی بالانشینی در پارلمان را به هوای تشکیل فراکسیونی قدرتمند‌تر از رییس رها کند، نایب‌رییسی اول به یکی از یاران رییس‌جمهوری سابق خواهد رسید.
نکته حائز اهمیت در این میان آن است که یکی از نزدیکان نیکزاد هم به «اعتماد» گفت که او اخیرا دیداری با مسعود پزشکیان، نایب‌رییس اول مجلس دهم داشته است. نیکزاد و پزشکیان هر دو آذری‌زبان هستند و از اصلی‌ترین شانس‌های پذیرش ریاست فراکسیون تاثیرگذار آذری‌زبان‌ها در مجلس یازدهم. فراکسیونی که در 4 سال اخیر کنار فراکسیون امید نقشی تاثیرگذار در تکیه بی‌چون و چرای پزشکیان بر کرسی نایب‌رییسی اول لاریجانی داشت. بدین‌ترتیب با توجه به آنکه اکثریت نمایندگان مجلس یازدهم را اصولگرایان و یاران احمدی‌نژاد تشکیل می‌دهند، دیدار میان نیکزاد و پزشکیان می‌تواند به معنای واگذاری ریاست این فراکسیون به نیکزاد باشد. موضوعی که درصورت تحقق به معنای کنار رفتن حاجی‌بابایی از گردونه رقابت و دستیابی نیکزاد به کرسی نایب‌رییسی خواهد بود.
تقسیم کمیسیون‌ها
یکی از افراد حاضر در نشست وحدت اصولگرایان به «اعتماد» گفت که در این نشست علاوه بر واگذاری فراکسیون اصولگرایان سنتی و متمایل به موتلفه به میرسلیم که بعید است چندان پرتعداد باشد، تصمیماتی برای کمیسیون‌های مجلس نیز اتخاذ شده و از قرار معلوم حاجی‌بابایی در صورت واگذاری کرسی نایب‌رییسی به نیکزاد، ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را برعهده گرفته و به دوران سکان‌داری غلامرضا تاجگردون در این کمیسیون پایان می‌دهد. نکته حائز اهمیت در این میان غیبت شمس‌الدین حسینی و فریدون عباسی، دو عضو فراکسیون «جبهه خدمت» در نشست وحدت است که می‌تواند به معنای کناره‌گیری آنان از کرسی ریاست مجلس باشد؛ هر چند که شنیده‌های «اعتماد» حاکی از قطعیت ریاست حسینی بر کمیسیون اقتصاد و عباسی بر کمیسیون انرژی دارد ولی همچنان این احتمال وجود دارد که از میان حسینی و عباسی یک نفر برای شکست آراء قالیباف و جلوگیری از ریاست او با بیش از 200 رای وارد میدان شود. اقدامی که در صورت وقوع برای جلوگیری از فراموشی قول و قرارها توسط قالیباف و یارانش انجام شده است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/292964/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصابت پهپادهای انتحاری به یک هدف نظامی در فلسطین اشغالی

شخصیت شناسی افرادی که خانه بهم ریخته ‎ای دارند

ابهام مالیاتی در بورس

ابراز عشق سلمان رو شیشه مینی بوس!

کوثری: بزرگترین مشکل آمریکا در ایران، حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است

دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی: به دو اجلاس مقامات عالی‌رتبه امنیتی کشورها و بریکس نگاه ویژه‌ای داریم

المیادین: جنبش حماس هیچکس را به عنوان جایگزین قطر نمی‌پذیرد

فیلم لحظه ترور یکی از فرماندهان حزب‌الله لبنان توسط اسرائیل

حزب الله: پادگان «شراگا» را در شمال عکا هدف قرار دادیم

پرواز گسترده جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بر فراز شمال و مرکز غزه

اتفاقات عجیبی که در مهمانی لاکچری افتاد!

عامل حمله به ساختمان کنسولی سفارت ایران در فرانسه به حبس محکوم شد

سخنگوی دولت: دهک‌های پایین را صاحب مسکن می‌کنیم

تراز تجاری مثبت منطقه آزاد ارس در سال 1402/ جهش سرمایه‌گذاری در منطقه را شاهدیم

دو انتصاب جدید در شرکت توسعه بنادر و فرودگاه قشم

دیالوگی که آغاز بازیگری مریم کاویانی بود

حمله روزنامه دولت به کریمی قدوسی: همین افراد دستمایه ایران‌هراسی و تحریم می‌شوند

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

جزئیات فروش آنلاین میوه و سبزیجات در میادین میوه و تره‌بار تهران

رونمایی کره شمالی از یک موشک مافوق صوت

کارهایی که باعث برگشت روح به جسم تجربه گر مرگ شد

بوربور: فهرست انتخاباتی «وفاق» بدون وحدت با شانا و شریان بسته شده است

پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا چیست؟

خرید چندنرخی با یک کالابرگ!

اعتماد مدعی شد: برادر رائفی‌پور در افغانستان و یمن کیسه‌های آرد و برنج و خرما خیرات می‌کند

دوش طولانی یا کوتاه؛ کدام یک بهتر است؟

فروش بیش از 117 هزار سکه در مرکز مبادله؛ ربع‌سکه در صدر تقاضا

افت بازار سرمایه پس از 4 روز رشد

واکنش فاضلی به توییت جنجالی کریمی قدوسی

لیلا حاتمی شاید در ونیز

تا یه گندی میزنه خودش رو میزنه به خرس مردگی

نقش بازی کردن زنده یاد "رضا داوود نژاد"

«صبح ایران» در مرحله دوم انتخابات مجلس هم لیست می‌دهد

افزایش 8درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم 11درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی

چرا همه مسعود ده نمکی را نقد میکنند؟

جزئیات حادثه اصفهان از زبان رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس

تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است

رئیس جمهور: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند، وضعیت متفاوت خواهد بود

14 جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فارس به بهره‌برداری رسید

ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند

در چه صورتی انتقال دارایی مشمول مالیات نمی‌شود؟

باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد

دوحه: باید مانع حمله احتمالی به رفح شویم

حضور پررنگ ارتش آلمان در رزمایش «ارابه غول‌پیکر» بیخ گوش روسیه!

«آقای قاضی» جدید هفته آینده پخش می‌شود

مسعود ده‌نمکی: با آدم‌های مذهبی‌نما مشکل دارم!

وکیل شکات پرونده منافقین: مسعود رجوی نفوذی ساواک بود

دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد

انتقال موفقیت‌آمیز نمک‌گیر برقی 60 تنی در نفت و گاز مارون

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی