اخبار محرمانه

آخرين مطالب

تایوان چطور کرونا را کنترل کرد؟ اخبار محرمانه از منابع دیگر

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تایوان از اولین کشورهایی است که بیمار مبتلا به کرونا در آن شناسایی شد؛ فقط 10 روز پس از چین. این جزیرهٔ فقط 130 کیلومتر با چین فاصله دارد. تایوان اکنون یکی از موفق‌ترین کشورها در کنترل بیماری کروناست: فقط 283بیمار و 2جانباخته.
پایگاه بصیرت
مجله فارس‌پلاس: تایوان از اولین کشورهایی است که بیمار مبتلا به کرونا در آن شناسایی شد؛ فقط 10 روز پس از اعلام شناسایی این بیماران در چین. این جزیرهٔ 23 میلیون نفری فقط 130 کیلومتر با چین فاصله دارد و بین دو کشور پروازهای رفت‌وبرگشت مدام در جریان است و صدها هزار تایوانی در چین کار و زندگی می‌کنند. طی سال گذشته 2.7 میلیون نفر از چین به تایوان سفر کرده‌اند.
همهٔ نشانه‌های مرتبط با ویروس کرونای جدید برای تایوان خبر بد محسوب می‌شد. اما تا 50 روز بعد (20 اسفند)، فقط 45 مورد ابتلا به ویروس کرونا (کووید-19) و فقط یک مرگ گزارش شد. تایوان اکنون و پس از همه‌گیری کرونا در جهان هم همچنان یکی از موفق‌ترین کشورها در کنترل بیماری کروناست: فقط 283بیمار و 2جانباخته. کارشناسان بهداشتی باور ندارند که تایوان مواردی را از قلم انداخته باشد. تعداد مبتلایان در تایوان بسیار کمتر از همسایگانش، ژاپن و کرهٔ جنوبی، است. کشور هلند، با همین مقدار جمعیت و علی‌رغم تعداد کمترِ سفرهای مستقیم و مداوم به چین، حدود 40 برابر بیش از تایوان درگیر شده است.
جیسون وَنگ، محقق سیاست‌های سلامت در دانشگاه استنفورد، به همراه چون نگ، از تایوان و رابرت بروک، از دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس، در مقالهٔ جدیدی برای ژورنال انجمن پزشکی امریکا به بررسی علل موفقیت تایوان در کنترل بیماری همه‌گیر کرونا پرداخته‌اند.
تشکیل مرکز فرماندهی ملی سلامت
شروع مدیریت کوید 19 در تایوان عملاً از سال 2004 شروع شد! از زمان اپیدمی سارس!
مهم‌ترین بخش مدیریت بحران این است که برای بحران بعدی آماده شوید؛ و آن‌ها هم چنین کردند. یک مرکز فرماندهی درست کردند – مرکز فرماندهی ملی سلامت – و سازمان‌های مختلف را یکپارچه کردند.
این مرکز فرماندهی هفت روز هفته 24 ساعته کار می‌کرد. در این مرکز، اتاق رسانه، اتاق داده‌ (که اطلاعات و داده‌ها از مراکز استان‌های مختلف به آن می‌رسد) و اتاق استراحت برای کارکنان در نظر گرفته شده است؛ بنابراین آن‌ها می‌توانند شب‌ها همان‌جا بمانند. داده‌ها آنجا تحلیل می‌شوند. کارشناسان متعددی وجود دارند، کسانی هستند که مسئول مصاحبه با رسانه‌ها هستند و قسمت لجستیک مدیریت کارکنان وجود دارد. در بقیهٔ کشورها، حتماً ستادهای مقابله با کرونا تشکیل شده، اما شاید مرکزی واقعاً فیزیکی برای فرماندهی کار وجود نداشته باشد. اگر نیست، به‌سرعت باید درست شود. در هر کشور باید بتوان اطلاعات و داده‌ها را به‌سرعت و دقت از استان‌های مختلف گرفت. باید از مردم برای کووید-19 تست بگیریم و این اطلاعات را برای اقدامات عملی آتی به مرکز فرماندهی بفرستیم.
اطلاع‌رسانی در مورد مناطق پرخطر
لازم است مردم بدانند در فلان مرکز خرید یا مجتمعی که تجمع زیادی از مردم در آن هستند، چند مورد ابتلا پیدا شده و سعی کنند آنجا نروند. بدین ترتیب کسانی که به این مکان‌ها رفته‌اند، اگر علائمی نداشتند، خودشان را قرنطینه می‌کنند. اگر هم علائم داشتند، به مراکز درمانی اطلاع می‌دهند. البته بهتر است به مراکز درمانی نروند، چون ممکن است به دیگران منتقل کنند. بهتر است با پزشک تماس بگیرند. به نظرم در کل بهتر است رویکرد ما بیشتر پیشگیرانه باشد.
جمع‌آوری و تحلیل داده‌های موثق
اگر بتوان اطلاعات و آمار درست را از همهٔ استان‌ها دریافت کرد و در مرکزی واحد تحلیل نمود، شاید بتوان نموداری برای پیش‌بینی رسم کرد و برایش پیشاپیش راه‌حلی یافت. به‌این‌ترتیب می‌شود در استفاده از منابع محدود صرفه‌جویی کرد.
اقدام سریع
نکتهٔ جالب اینجاست که وقتی فقط چند مورد بیمار مبتلا به کرونا در چین دیده شده بود، مقامات وزارت بهداشت تایوان شروع کردند به گشتن به دنبال علائم در میان مسافران همهٔ پروازهای ورودی از ووهان چین. در بسیاری از کشورها به مرحلهٔ شیوع در جامعه رسیده‌ایم (مردم مبتلا می‌شوند بدون اینکه سفری رفته باشند یا حتی با موارد مشکوک به ابتلا تماس داشته باشند که نشان می‌دهد از منشأهای ناشناس در جامعه مبتلا می‌شوند). این یعنی مدتی از ورود ویروس گذشته است؛ و حالا با این سؤال مواجهیم که «چند نفر را باید تست کنیم؟» و بنابراین باید ظرفیت بسیار بالایی داشته باشیم.
در کشور تایوان از آخرین روز دسامبر تست را شروع کردند. به محض اینکه شنیدند نوع جدیدی از ویروس در حال شیوع است، نگران شدند. فکر کردند شاید دوباره سارس باشد؛ بنابراین پیشگیرانه اقدام کردند. به نظرم راه درست برخورد با چنین اپیدمی‌هایی همین است. ایرادی ندارد کمی زیادی احتیاط کنیم. اگر معلوم شود چیزی نبوده، خب آسوده‌خاطر می‌شویم. ولی وقتی اصلاً معلوم نیست با چه چیزی طرف هستید و چقدر جدی است، بهتر است محتاط باشید. این نقطهٔ تعادل بین بی‌خیالی و ایجاد وحشت عمومی است. قرار نیست چون نمی‌دانیم چیست، ترس به دل مردم بیندازیم.
شناسنامه‌دار کردن افراد مبتلا
دولت خیلی سریع برگزاری کنفرانس‌های خبری هر روزه را در دستور کار قرار داد. گاهی حتی بیش از یک بار در روز. به مردم می‌گفتند که الان یک مورد ابتلا پیدا شده، حالا دو مورد شدند... و همهٔ این مسافران از ووهان بودند.
ده مورد ابتلا بین مسافران پیدا شد و بعد به افرادی از اقوام این مبتلایان سرایت کرد که از آن‌ها نگهداری می‌کردند؛ بنابراین می‌دانستند کدام یک از افراد مبتلا، مسافر و کدام یک محلی بودند و این بیماری را از مسافران گرفته بودند. می‌شد همه را ردیابی کرد و زیر نظر داشت. به این‌ترتیب، سردرگمی پیش نمی‌آمد. می‌شد گفت: «بله این خانم از شوهرش گرفته. شوهرش مورد شمارهٔ 10 بوده و این خانم شمارهٔ 11.» بنابراین، برای هر مورد مبتلا در تایوان الان مشخص است که چطور به بیماری مبتلا شده است. در بسیاری از کشورها موارد بسیاری از مبتلایان هستند که اصلاً معلوم نیست از کجا گرفته‌اند.
آموزش عمومی به مردم
باید عموم مردم را آموزش بدهیم. با مردم بیشتر در ارتباط باشیم. چون بسیاری از مردم سردرگم‌اند. اگر به‌طور تصادفی از افراد در کوچه و خیابان سؤالی دربارهٔ این ویروس بپرسید، اغلب جواب درستی ندارند؛ بنابراین باید اطلاعات درست و کافی را به مردم داد و این کار شدنی است. مثلاً به مردم پیامک ارسال شود. حتی برای هشدار موارد جدید ابتلا در شهرهای مختلف و محله‌ها و... اصلا چرا سیستم‌های هشدار برای این موضوع درست نشود؟
نکته آخر اینکه، لازم نیست مبتلا شویم تا درس بگیریم! ما در دهکدهٔ جهانی زندگی می‌کنیم و این اپیدمی جهانی است و همه‌مان باید پیشگیری بیشتری داشته باشیم و فکر نکنیم «ما در امانیم».
ترجمه: شادی حامدی

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/270333/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

خاطره تلخ ملیکا شریفی‌نیا از تصادفش

رئیسی شاهرود را به مقصد تهران ترک کرد

تصاویری از محل حادثه نزدیک سفارت ایران در پاریس

سی ان ان: حملات مستقیم اسرائیل و ایران به یکدیگر پایان یافته است

واکنش ظریف به «آتش بازی‌های بی‌پروای امروز در اصفهان»

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

وقتی مثل عمه جونت به آشپزی علاقه نداری!

اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم، نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست

محبت کردنشون خیلی جالبه

گفتگوی امیرعبداللهیان و فیدان؛ تاکید ایران و ترکیه بر ضرورت آتش‌بس فوری در غزه

جزئیات حادثه امنیتی در بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

علت عدم حضور نبویان در پدرخوانده3

کنایه همتی به رئیسی با انتشار این ویدئو: مردم همچنان در انتظار چنین دولت کارآمدی هستند

گزیده‌های نفتی هفته

بیت باکس زیبای دی جی و بچه ها در حضور آقای طهماسب

ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائیل توسط شورای امنیت، ایران را ناگزیر به دفاع مشروع کرد

تصاویری از بازداشت عامل حمله به کنسولگری ایران در پاریس

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین از سوی آمریکا

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس؛ عامل حمله دستگیر شد

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

کاهش مجدد رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی

بوسه امیر جعفری بر پیشانی همسرش در یک سریال

موضع اردوغان درخصوص حادثه اصفهان

دانشجو: حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس پایان یافت

وقوع حادثه امنیتی مقابل سفارت ایران در پاریس

رئیس دومین بانک بزرگ روسیه: سوئیفت باید از بین برود

سقوط سهام آسیا

چین: در کنار مردم فلسطین هستیم

ادعای رویترز درباره حادثه مقابل کنسولگری ایران در پاریس

روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه

متیو مک کانهی: وقتی خدا رو داری یه رفیق داری اون رفیقم خودتی

آمریکا: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نکردیم

نویسنده آمریکایی: خاورمیانه در پرتگاه جنگ گسترده‌تری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد

مرغ کیلویی چند؟

هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل

مهارت شگفت‌انگیز بازیگر مشهور سینما در کشیدن نقاشی

خانه‌های کلنگی تهران چند؟

سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی؛ 2 نفر فوت شدند

10 هزار بی خانمان در پی تخریب دو هزار خانه در مرکز غزه

فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است

دستور فرمانده به یگان‌های امدادی سپاه برای کمک به سیل‌زدگان

فنلاند قواعد پناهندگی را تشدید می‌کند

جزئیات مقابله سامانه‌های پدافند هوایی با اشیای مشکوک در آسمان اصفهان

سفر مقام‌های ارشد بلاروس به کره شمالی

گروه 7: با هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالف هستیم

جشن 30 سالگی «داستان عامه‌پسند»

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی