اخبار محرمانه

آخرين مطالب

زنجیره ناتمام رسوایی شرکت‌های بزرگ فناوری اخبار محرمانه از منابع دیگر

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - به گزارش گرداب ، از رسوایی شنود دستیار هوشمند اپل از مکالمات کاربران گرفته تا ادامه شکایت دولت ها از فیس بوک برای فاش کردن اطلاعات کاربران در رسوایی کمبریج آنالایتیکا و پا پس کشیدن شرکت های مختلف از پشتیبانی ارز مجازی فیس بوک، سوءاستفاده بدافزار رژیم صهیونیستی از واتس اپ، همه و همه نشان می دهند که شرکت های فناوری باید با احتیاط تر قدم بردارند.
آنچه در زیر می خوانید مروری بر مهمترین چالش های شرکت های بزرگ فناوری در سال گذشته است:
گوگل اطلاعات کودکان را جمع آوری می کند
سال گذشته دادستان ایالت نیومکزیکو آمریکا از گوگل شکایت و ادعا کرد این شرکت برخلاف قانون، اطلاعات کودکان را جمع آوری کرده است. براساس این شکایت نامه گوگل با استفاده از بسته سرویس های آموزشی خود از کودکان و خانواده هایشان جاسوسی کرده است. اطلاعات جمع آوری شده بسیار وسیع و شامل موقعیت مکانی فرد و وب سایت های بازدید شده، ویدیوهای تماشا شده و پسوردها و فهرست شماره تماس های فرد بود.
استرالیا از فیس بوک شکایت کرد
هرچند بیش از یک سال از رسوایی کمبریج آنالایتیکا می گذرد اما پیامدهای آن برای شرکت فیس بوک همچنان ادامه دارد. درهمین راستا کمیسیونر اطلاعات در استرالیا به دلیل افشای اطلاعات بیش از 300 هزار کاربر استرالیایی در این رسوایی از فیس بوک شکایت کرد.
طبق شکایت نامه اطلاعات فاش شده شامل نام افراد، تاریخ تولد، آدرس ایمیل، شهر محل اقامت، فهرست دوستان و پیام‌های افراد در فیس بوک بود.
سیاستمداران خواهان تجزیه فیس بوک
سال گذشته قدرت گرفتن بیش از حد شرکت های فناوری و شبکه های اجتماعی از یکی از حوزه های اصلی مانور سیاستمداران در آمریکا بود. با توجه به رسوایی های افشای اطلاعات کاربران و همچنین قدرت بیش از حد مارک زاکربرگ مدیر ارشد اجرایی فیس بوک، بسیاری از سیاستمداران از جمله جو بایدن از تجزیه این شرکت پشتیبانی کردند.
این در حالی است که طی جلسه سهامداران فیس بوک در سال 2019، سهامداران برای کنترل قدرت زاکربرگ پیشنهاداتی ارائه کردند. برخی از آنها خواهان کناره گیری زاکربرگ از سمت هیات مدیره این شرکت بودند.
ارز مجازی فیس بوک تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا
سال گذشته فیس بوک با وجود تمام مشکلات اعلام کرد ارز مجازی خود را روانه بازار می کند. اما این پروژه با چالش های متعددی همراه شد و جنجال های زیادی به راه انداخت.
این ارز با مخالفت های زیادی از سوی قانونگذاران آمریکایی روبرو شد. به عنوان مثال استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا لیبرا را تهدیدی برای امنیت ملی این کشور اعلام کرد و درباره سواستفاده جنایتکاران و تروریست ها از این ارز مجازی ابراز نگرانی کرد.
او خاطر نشان کرد فیس بوک و هریک از ارائه دهندگان ارزهای مجازی ملزم هستند ضمانت‌هایی را اجرا کنند که سازمان‌های مالی سنتی نیز آنها را رعایت می‌کنند. اما این یک روی ماجرا بود. از سوی دیگر اتحادیه اروپا نیز هشدار داد اجازه صدور لیبرا در این منطقه را نمی دهد. در اقدامی دیگر فرانسه نیز لیبرا را ممنوع کرد.
در پی این اقدامات پشتیبانان مالی بزرگ ارز مجازی فیس بوک از جمله مسترکارت، ویزا و پی پال یکی یکی از پروژه صرف نظر کردند. با این وجود فیس بوک همچنان تصمیم دارد ارز دیجیتال خود را به بازار عرضه کند.
اپل مکالمات کاربران را ثبت می کرد
در سالی که گذشت اپل نیز مانند بقیه شرکت ها با رسوایی هایی جدید روبرو شد. به نقل از روزنامه گاردین یک منبع آگاه فاش کرد پیمانکاران کنترل کیفیت سیری (دستیار هوشمند اپل) به طور مرتب اطلاعات حساس کاربران را می شنوند.
این در حالی بود که قبل از آن فاش شده بود پیمانکاران گوگل و آمازون نیز محاورات کاربران را ثبت می کردند.
در همین راستا اپل در بیانیه ای اعلام کرد اقدامات محافظتی چند لایه برای حفظ حریم خصوصی کاربران اجرا می کند. همچنین گوگل و آمازون اعلام کردند روند ثبت محاورات خصوصی کاربران را متوقف می کنند.
ممنوعیت فروش رمز ارز تلگرام در آمریکا
سال گذشته علاوه بر فیس بوک، اپلیکیشن پیام رسان تلگرام نیز ارز دیجیتال خود را عرضه کرد. اما بلافاصله کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا طی یک اقدامی رسمی به تلگرام دستور داد تا فروش رمز ارز خود به نام «گرم» را متوقف کند.
طبق اعلام این کمیسیون، تلگرام و زیر مجموعه آن به نام TON Issuer Inc، فروش 1.7 میلیارد دلار رمز ارز خود را قبل از راه اندازی شبکه بلاکچین تا 31 اکتبر ثبت نکرده اند. این عمل تلگرام خلاف قوانین کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا است.
به گفته مقامات این کمیسیون توکن های تلگرام به طور غیر قانونی فروخته شده بودند. همچنین این شرکت نتوانسته اطلاعات مربوط به فعالیت های تجاری تلگرام و گرم، عوامل ریسک و مدیریتی که قوانین اوراق بهادار به آنها نیاز دارد را به سرمایه گذاران ارائه کند.
افشای اسناد محرمانه برگزیت در پلتفرم اجتماعی ردیت
پلتفرم اجتماعی ردیت سال گذشته به مکانی برای افشای اسنادمحرمانه مذاکرات تجاری برگزیت تبدیل شد. طبق گزارش ها 61 حساب کاربری مشکوک این وب سایت این اسناد را فاش کردند. ردیت نیز در بیانیه ای اعلام کرده این حساب های کاربری را ممنوع کرده است. طبق بیانیه این پلتفرم اسناد به عنوان بخشی از یک برنامه از قبل طراحی شده توسط روسیه فاش شده اند.
ردیت یک وب سایت جمع آوری اخبار، رده بندی محتوای وب و گفتگو است. اعضایی که در این وب سایت ثبت نام می کنند می توانند در این وب سایت متن و تصویر منتشر کنند.
لغو مجوز فعالیت «اوبر» در لندن
سازمان«حمل ونقل برای لندن» به دلیل وجود خطرات ایمنی و امنیتی برای مسافران، اجازه فعالیت تاکسی اینترنتی اوبر در این شهر را تمدید نکرد. البته اوبر خواهان تجدید نظر در این تصمیم شد.
به گفته مقامات سازمان«حمل و نقل برای لندن» به دلیل چند حادثه که طی آن مسافران و امنیت آنها به خطر افتاده اجازه فعالیت اوبر در این شهر تمدید نکرد. علاوه بر آن یکی دیگر از دلایل لغو اجازه فعالیت اوبر آن است که رانندگان احراز هویت نشده در این شرکت اجازه حمل و نقل مسافران را دارند.
اطلاعات شخصی 49 میلیون اینفلوئنسر اینستاگرامی فاش شد
یکی از رسوایی های بزرگ سال گذشته افشای اطلاعات 49 میلیون اینفلوئنسر اینستاگرام و برندهای مختلف بود. پژوهش های یک محقق امنیتی نشان داد مخزنی حاوی اطلاعات شخصی این افراد بدون هیچ اقدامات امنیتی در فضای آنلاین رها شده بود.
به گفته این محقق امنیتی در مخزن اطلاعاتی مذکور اطلاعات تماس شخصی بلاگرهای مشهور غذا، افراد مشهور و اینفلوئنسرهای دیگر در اینستاگرام بود.
این اطلاعات شامل بیو، عکس پروفایل، تعداد فالوئرها و در برخی موارد شهر و کشور محل زندگی بود. اما علاوه بر آن اطلاعات شخصی کاربر مانند آدرس ایمیل و شماره تماس او نیز فاش شده بود. البته مدت کوتاهی پس از این امر این مخزن اطلاعاتی آفلاین شد.
نفوذ بدافزار جاسوسی رژیم صهیونیستی در واتس اپ
یکی از بدشانس های سال گذشته پیام رسان واتس اپ بود. محققان متوجه شدند هکرها با بهره بردن از یک حفره بزرگ امنیتی در پیام رسان واتس‌اپ موفق شده‌اند یک بدافزار جاسوسی را روی موبایل های برخی از کاربران نصب کنند. این جاسوس افزار توسط شرکت رژیم صهیونیستی NSO ساخته شده است. هکرها برای فعال کردن جاسوس افزار از طریق واتس اپ با فرد مورد نظر تماس صوتی برقرار می کردند.
پس از تماس بدون در نظر گرفتن پاسخ دادن یا ندادن به آن، جاسوس افزار فعال می شد. این درحالی است که تعداد کاربرانی که با این روش هک شده اند، مشخص نشد. البته چند ماه بعد پیام رسان واتس اپ علیه شرکت سازنده این جاسوس افزار شکایت کرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/269837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

چهره ها/ پست عاشقانه نوید محمدزاده برای تولد همسرش

فیلم سینمایی "شیفت شب"؛ فردا شب از آی‌فیلم

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیل

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

عصبانیت "نقی" از تیپ پایتختی‌ها در سفر خارج

یه زخم گردن باعث سوءتفاهم شد!

روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی به نقل از وکیلش

با «مثبت آموزش» به روز باشید

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

چیزی که تورو نکشه قوی‌ترت میکنه!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی

مار نیشش زد به جای اینکه خودش بمیره مار مرد!

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

اعتصاب غذا به روش "مهران غفوریان"

رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند

5 سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

اقدام دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا در اعتراض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد

سانسور ابراز عشق شوهر به همسرش در تلویزیون!

دوست داری فنی باشی اما هیچی سردرنمیاری

چهره ها/ عکس متفاوت بهنوش طباطبایی در حرم رضوی

نشان عالی «سربداران» به سپاه اهدا شد

مراحل فر کردن موهای ظریف در خانه مانند یک حرفه ای

"حمید لولایی" به دنبال گنج

واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش

سفر مخفیانه روسای ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک به قاهره

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی