اخبار محرمانه

آخرين مطالب

رشد هزینه های نظامی در سراسر جهان تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
آمارها نشان می‌دهند که هزینه‌های نظامی در سراسر جهان طی سال 2019، رشد 4 درصدی را نسبت به سال 2018 تجربه کرده است. این در حالی است که اگرچه کشورهای خاورمیانه همواره یکی از مناطق جذاب برای شرکت‌های تولید سلاح و صنایع دفاعی بوده‌اند؛ اما میزان هزینه‌های نظامی در خاورمیانه طی سال گذشته و برخلاف روند جهانی، افت 4/ 4 درصدی را نشان می‌دهد. با این حال 14 کشور خاورمیانه در سال 2019، پنج درصد از کل تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های نظامی اختصاص داده‌اند که این آمار بسیار بالاتر از دومین منطقه، یعنی آمریکای شمالی با هزینه سه درصد از تولید ناخالص داخلی برای اهداف نظامی است. در خاورمیانه‌ای که مقصد محموله‌های عظیم نظامی است، عمان سرانه نظامی بیشتری از دیگر همسایه‌های خود دارد و این سرانه برای هر فرد عمانی در یک سال حدود دو هزار و 500 دلار است. این کشور همچنین بیشترین میزان از تولید ناخالص داخلی خود یعنی حدود 12 درصد را صرف هزینه‌های نظامی می‌کند.
به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای اقتصاد»، موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در گزارش «توازن نظامی 2019» که هزینه‌ها و چالش‌های نظامی در سراسر جهان را بررسی می‌کند از تاثیر گسترده فضای ناپایدار امنیتی بر مباحثه‌های دفاعی در جهان می‌گوید. بر این اساس، اکنون برخی از انگاره‌ها پیرامون مسیر سیاست‌های دفاع ملی و اولویت‌های تصمیم‌گیری به چالش کشیده شده‌اند. این موضوع موجب پیدایش عدم اطمینان بیشتر در دولت‌ها می‌شود و امکان دارد آنها را وادار به قطع روابط دفاعی با یکدیگر سازد. در مقیاس جهانی نیز عناصر کلیدی نظم بین‌الملل که دوران پس از جنگ جهانی دوم را شکل داده بود مورد پرسش‌های جدی قرار گرفته‌اند. برای صنایع دفاعی در جهان، بهترین مشتریان همواره در خاورمیانه حضور داشته‌اند؛ اغلب آنها ثروت‌های هنگفتی دارند و آن دسته‌ای نیز که از چنین منابعی برخوردار نیستند همچنان میل به صرف هزینه‌های سنگین دفاعی دارند. برای دولت‌های این کشورها، خریداری تجهیزات نظامی علاوه‌بر اینکه راهی برای برتری یافتن نسبت به رقبا است، می‌تواند حمایت ابرقدرت‌هایی که به‌دنبال قراردادهای عظیم نظامی برای صنایع دفاعی خود هستند را نیز کسب کنند.
موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک واقع در لندن به‌تازگی گزارشی را تحت عنوان «توازن نظامی» منتشر کرده است. در بخشی از این گزارش مفصل که هزینه‌های نظامی خاورمیانه بررسی شده‌اند آمده است: اگرچه خاورمیانه همواره بهشتی برای صنایع دفاعی جهان بوده است اما هزینه‌های نظامی توسط دولت‌های خاورمیانه و شمال آفریقا طی سال گذشته کاهش یافت. در میان 14 کشور این منطقه که اطلاعات آنها از دیگران قابل اعتمادتر است، این هزینه‌ها با افت 4/ 4 درصدی در سال 2019 به 175 میلیارد دلار رسید. روند کاهش در این منطقه برخلاف روند صعودی 4 درصدی در هزینه‌های نظامی جهان است.
با این حال دولت‌های خاورمیانه همچنان در برخی از زمینه‌ها، بیشترین میزان هزینه‌های نظامی را به خود اختصاص داده‌اند. در سرتاسر منطقه خاورمیانه، کشورها بیش از پنج درصد کل تولید ناخالص داخلی خود را صرف تجهیز قوا کرده‌‌اند که این آمار بسیار بالاتر از دومین منطقه، یعنی آمریکای شمالی با هزینه سه درصد از تولید ناخالص داخلی برای اهداف نظامی است.
عمان در این منطقه پرهزینه‌ترین کشور در زمینه نظامی است. این کشور که به تازگی و پس از 50 سال شاهد انتقال قدرت بوده است، سرانه هزینه نظامی دو هزار و 500 دلاری را برای هر فرد دارد. عمان همچنین بیش از هر کشور دیگری در منطقه از تولید ناخالص داخلی خود برای هزینه‌های نظامی استفاده می‌کند و این رقم به 12 درصد هم می‌رسد. البته عمان کشوری آرام در گوشه‌ای پرتنش از جهان است. دارای مرز مشترک با کشور جنگ زده یمن است. آن سوی دریای عمان، سواحل ایران قرار دارد که با آمریکا و عربستان روابط پرتنشی دارد.
هزاران کیلومتر دورتر، نارضایتی آمریکا از متحدان خود در ناتو به دلیل مشارکت مالی پایین از سوی آنها اکنون سال‌ها است که ادامه دارد. با این حال تشویق اروپایی‌ها به هزینه نظامی بیشتر توسط واشنگتن و تحول در مفهوم تهدیدهای جهانی موجب شده است تا کشورهای واقع در قاره سبز نیز به سوی افزایش بودجه‌های نظامی گام بردارند. بودجه نظامی در اروپا طی سال 2019 به بیشترین میزان خود طی یک دهه گذشته رسید و در این سال رشد 2/ 4 درصدی را نسبت به سال 2018 به ثبت رساند.اما رشد هزینه‌های نظامی در راستای یک روند جهانی است. در مقایسه با سال 2018، هزینه‌های دفاعی جهان رشد چهار درصدی داشته است. این بیشترین میزان رشد سالانه طی یک دهه گذشته نیز محسوب می‌شود. در سال 2019، هزینه‌های نظامی در چین و ایالات متحده نسبت به 2018 با رشد 6/ 6 درصدی مواجه شد. تنها میزان افزایش بودجه نظامی ایالات متحده برابر با 4/ 53 تریلیون دلار بوده است که نزدیک به کل بودجه نظامی 54 تریلیون دلاری یک سال بریتانیا است. بررسی‌های موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در سال 2019 نشان می‌دهد که اعضای اروپایی ناتو باید سرمایه‌گذاری را در حدود 288 تا 357 میلیارد دلار انجام دهند تا بتوانند در صورت لزوم بدون حمایت ایالات متحده از مرزهای خود در برابر حملات دولت‌های دیگر دفاع کنند.
اما روسیه و چین نیز بیکار نیستند و هر دو به سختی مشغول به‌روزرسانی گسترده قوای نظامی خود هستند. مسکو هم اکنون در حال بهبود قدرت مانور و حمله نیروهای تهاجم هوایی و توان آتش توپخانه خود همراه با دیگر بخش‌های ارتش است. روسیه همچنین تلاش خود را برای بهبود عملکرد پرنده‌های بدون سرنشین در عملیات شناسایی و تهاجمی افزایش داده است. در همین حال چین هم نخستین فروند از نسل جدید هواپیماهای جنگنده «چنگدو جی-20» خود را عملیاتی کرده است و در زمینه توسعه موشک‌های هوا به هوا نیز به پیشرفت‌های چشمگیری رسیده است. چین همچنین در حال تداوم ساخت و تولید ناوهای جنگی پیشرفته است که یکی از عوامل مهم برای ترغیب دیگر کشورهای آسیایی به ساخت ناوهای بیشتر است. چین و روسیه هر دو جاه‌طلبی فراوانی را برای به‌کارگیری فناوری‌های نوظهوری نظیر هوش مصنوعی برای مصارف نظامی از خود نشان داده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/252371/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست حماس برای اعزام تیم‌های پزشکی قانونی جهت شناسایی اجساد گورهای دسته‌جمعی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

گشاده دستی دولت در تخصیص بودجه به رسانه‌های همسو

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی