اخبار محرمانه

آخرين مطالب

رقابت زودهنگام بر سر کرسی ریاست مجلس سیاسی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین / با هر سختی و بالا و پایینی که بود اصولگرایان به توافقی لحظه آخری رسیدند. وحدتی که بامداد چهارشنبه و 48 ساعت قبل از انتخابات با سهم دهی به پایداری ها به دست آمد و معادلات را در جناح راست تغییر داد. اما به وحدت رسیدن در بستنِ لیست قطعا به معنای حل اختلافات و پایان درگیری های اصولگرایان است؟
مرجان احمدی: حضور کم فروغ اصلاح طلبان برای ثبت نام در انتخابات مجلس و ردصلاحیت چهره های شاخص این جریان از یک سو و حضور پرشمارِ گروه ها و چهره های اصولگرا در انتخابات و عملکرد ضعیف نمایندگان فراکسیون امید در مجلس دهم و نارضایتی عمومی از آنها از سوی دیگر باعث شده بود اصولگرایان از مدت ها قبل پیش بینی قریب به یقینی درخصوص پیروزی در ماراتن انتخابات مجلس داشته باشند. به خصوص اینکه موتور حرکت به سمت مجلس یازدهم و رسیدن به وحدت حداکثری را از دو سال پیش روشن کرده بودند.
در این میان اختلافات میان شورای ائتلاف و جبهه پایداری بر سر حضور محمدباقر قالیباف و نزدیکانش در لیست نهایی گرچه کار را به نامه نگاری ها و پاسخ های تند حدادعادل و آقاتهرانی به یکدیگر رساند، اما با هر سختی که بود، آنها در نهایت به «لیست وحدت» رسیدند.
اما آیا انتشار لیست مشترک، مُهر پایانی بر اختلافات این طیف از اصولگرایان خواهد بود؟ شواهد حکایت گر این موضوع نیست، وحدت مصلحتی که در گام قبل از انتخابات برداشته شده بعید به نظر نمی رسد در خوانِ بعدی یعنی تصاحبِ کرسیِ ریاست مجلس بار دیگر بهم زده شود. به خصوص حالا که رقیبِ قدری همچون علی لاریجانی در میدان نیست و مدعیان هم از هر گوشه و کنار سر می رسند و عرض اندام می کنند. اما آیا اصولگرایان از پشتِ صندلی های سبز بهارستان هم می توانند همچون حالا از منافع خود بگذرند یا سهم خواهی ها بیشتر می‌شود؟
ریاستِ مجلس و دو قطبیِ قالیباف-آقاتهرانی
هرچند حالا نام قالیباف و آقاتهرانی در یک لیست و کنار هم قرار گرفته اما این همراهی قطعا چیزی از اختلافات آنها کم نمی کند. اختلاف جبهه پایداری و مرتضی آقاتهرانی با شورای ائتلاف بر سر حضور و سرلیستی محمدباقر قالیباف بود و نهایتا آنها مجبور شدند عقب بنشینند و با سهم دهی بیشتر به آقاتهرانی و شاگردان آیت الله مصباح، پایداری ها را با خود همراه کنند. در حالی که طی هفته اخیر لیست های جداگانه ای از هر دو طیف منتشر شده بود.حالا که قالیباف عطای رسیدن به پاستور و تکیه بر صندلی ریاست جمهوری را بعد از چندین شکست پیاپی به لقایش بخشیده، بعید به نظر می رسد به چیزی غیر از حضور در کرسی ریاست مجلس بیندیشد.
طرف دیگر اما مرتضی آقاتهرانی نشسته است، چهره مورد اعتماد جبهه پایداری که از مخالفان قدیمی و سرسخت قالیباف است و سابقه حضور در مجلس را هم دارد بنابراین بعید به نظر می رسد بر سر کسب کرسی ریاست کوتاه بیاید. همانطور که برای حضور در لیست وحدت هم کوتاه نیامد و سهمش را گرفت.
فکرِ تکیه بر صندلی ریاست مجلس پیش از این هم به ذهن او خطور کرده بود و در مجلس نهم هم تن به رقابت با علی لاریجانی داده بود هرچند شکست خورد اما حالا با نبودِ لاریجانی می تواند خود را یک گزینه بالقوه برای کرسی ریاست ببیند.
میرسلیم به دنبال صندلی لاریجانی
اما قالیباف و آقاتهرانی تنها مدعیان کرسی ریاست مجلس بعدی نیستند، یک موتلفه ای قدیمی را هم باید در لیست مدعیان قرار داد،کسی که از میدان رقابت های ریاست جمهوری به میدان رقابت های نمایندگی مجلس تغییر مسیر داده است و این یعنی نگاهی خیره به کرسی ریاست بهارستان دارد.
نامِ مصطفی میرسلیم، رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گرچه به عنوان سهمیه طیف سنتی اصولگرا در لیست وحدت وجود دارد اما او و هم حزبی هایش نارضایتی و دلخوری خود را از سازوکار موجود در شورای ائتلاف، سرلیستی قالیباف و سهم خواهی پایداری ها انکار و مخفی نکردند. آنچنان که چند روز پیش میرسلیم در گفتگویی تاکید کرده: «در فهرست ما شخصیت‌هایی وجود دارد مثل آقای تقوی که به اعتبار آنها ممکن است مردم به لیست رای بدهند یا خیلی‌ها آقای قالیباف را می‌شناسند و به اعتبار ایشان بخواهند رای بدهند، اما کسی به عنوان سر فهرست مشخص نشده است که معرفی شود. کسانی که علاقه‌مند به آقای قالیباف بوده‌اند لیست را به این شکل منتشر کرده‌اند، اما شورای ائتلاف سر لیست ندارد.»
میرسلیم که حتی در انتخابات ریاست جمهوری هم حاضر نشده بود به نفع رییسی از صحنه کنار برود و با وجود بیاینه طیفی از هم حزبی هایش مبنی بر حمایت از رئیسی بازهم در صحنه باقی مانده بود نشان داده که در رسیدن به هدفی که برای خودش تعریف می کند حاضر به عقب نشینی نیست، هدفی که اینبار بدون شک در کرسی ریاست مجلس هم تعریف شده است.
زاکانی و سودای کسبِ کرسی ریاست
علیرضا زاکانی که نامش در مجالس پیشین همواره به عنوان یک نماینده تندرو و نزدیک به جبهه پایداری مطرح بوده اینبار مسیری دیگر را برای رسیدن به بهارستان در پیش گرفته است. او گرچه از ابتدا در جلسات شورای ائتلاف حضور داشت و نامش در«هیئت انتخاب لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» مطرح بود اما ترجیح داد اینبار به جای تهران راهی قم شود تا به عنوان کاندیدای شورای هماهنگی اصولگرایان قم خود را در معرض رای مردم این شهر قرار دهد تصمیمی که بسیار پرحاشیه و جنجال ساز بود اما زاکانی اینبار قرارش را بر نمایندگی تهران قرار نداده بود و شاید شانس رأی آوری خود را در شهری به جز تهران دیده بود. او نه تنها خود را در قامت یک کاندیدای بالقوه ریاست مجلس در غیاب لاریجانی می بیند که حتی برخی رفقای سیاسی اش نیز این هدف را دنبال می کنند آنچنان که تشکل اصولگرای جهادگران که اتفاقا لیست مستقل داده، اعلام کرده زاکانی یکی از گزینه های ریاست مجلس از سوی آنها است.
گزینه های متعدد ریاست از درون اردوگاه راست
باوجود گمانه زنی ها و تلاش هایی که چهره های مذکور برای کسب کرسی ریاست دارند، می توان به چهره هایی همچون حمیدرضا حاجی بابایی و غلامرضا مصباحی مقدم هم نیم نگاهی انداخت. هرچند جامعه روحانیت مبارز در جریان رسیدن به وحدت توسط نیروهای تندرو عقب رانده شد، اما تجربه ثابت کرده قاطبه نمایندگان مجلس در دوره های مختلف ترجیح می دهند چهره ای معتدل به کرسی ریاست قوه مقننه تکیه بزند و مصباحی مقدم که شانس راهیابی به لیست شورای ائتلاف را نداشته اما در صورت ورود به مجلس به عنوان سرلیست جبهه پیشرفت و عدالت یکی از گزینه های محتمل برای کرسی ریاست است. با این حساب هرچند اصولگرایان توانستند از خوانِ رسیدن به لیست واحد تا حدی به سلامت عبور کنند اما به نظر می رسد اختلافات آنها در زمان حضور در مجلس نمایان تر خواهد شد.
اجماع زودهنگام اصلاح طلبان بر ریاستِ مجید انصاری
اصلاح طلبان هم گرچه از همین حالا دست خود را به نشانه شکست در انتخابات بالا برده اند اما اینبار هم با چند لیست وارد صحنه رقابت شده اند نکته اما آن است که در همه لیست های منتشر شده یک چهره واحد سرلیست است؛«مجید انصاری»
روحانی عضو مجمع روحانیون مبارز که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز است، جایگاه مقبولی هم در مجموعه حاکمیت دارد و حالا به گفته سید حسین مرعشی گزینه اصلاح طلبان برای ریاست مجلس یازدهم است. با این تفاسیر مجید انصاری از آن جهت می تواند یکی از گزینه های قابل توجه برای ریاست مجلس باشد که احتمال دارد ترکیب مجلس یازدهم همچون پیش بینی برخی چهره های سیاسی با اکثریت مستقلین تشکیل شود که با این حساب، اصلاح طلبان و انصاری شانسی برای تکیه به صندلی هییت رییسه مجلس خواهند داشت.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/251041/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

تظاهرات میلیونی مردم یمن در حمایت از غزه

دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضد اسرائیلی پیوستند

صحبت‌هایی رحیم پور ازغدی خطاب به آنهایی که می‌گویند «مقصر کشتار در غزه، حماس است»

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

حماس: هیچ پیشنهادی جز آتش‌بس در غزه را نمی پذیریم

آلزایمر ارزی دولتمردان

روند بازیابی پیکر شهدا از گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر همچنان ادامه دارد

چهره ها/ تصویر نچرال آزاده صمدی در کنار ناخدا علی

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه دانشجویان

نکات مهم برای خرید لوازم آرایشی

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

حمله به 102 کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در 202 روز

«اشکان خطیبی» پس از مهاجرت: در ایران همه چیز داشتم و مدیر بودم!

مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

اینا داماد نیستن بلا هستن!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

حمله روزنامه زاکانی به آرایش سحر دولت‌شاهی

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

وقتی عمو کاووس خوش سفر کلافه میشه!

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

این رنگ هارو باهم بپوش

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

مار در آستین بود این دختر!

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بابا بهت گفتم طلاقمو از شوهرم بگیر

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

تو که عاشق نیستی آویزونی

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

تفسیر عجیب امیرعلی نبویان از والیبال و بدنسازی

من چیم از اون دختر خل‌وچل کمتره؟!

سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی