اخبار محرمانه

آخرين مطالب

فقط ما حق اظهارنظر داریم تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فقط ما حق اظهارنظر داریم
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6069065
٣٠
٠
شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دستورالعمل شرایط احراز پست‌های مدیریتی مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت و افرادی که به نمایندگی سهام دولت در شرکت‌ها به عنوان عضو هیئت‌مدیره معرفی می‌شوند، هفتم بهمن‌ماه امسال از سوی سازمان امور اداری و استخدامی کشور صادر شد. تأخیر یک‌ساله برای صدور این دستورالعمل که در قانون بودجه سال 1398 در نظر گرفته شده بود، یکی از محورهایی است که به گفته جمشید انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور به دلیل یک آیین‌نامه دیگر، در تراکم کار دولت، معوق مانده بود و در نهایت نیز با تلاش برخی نمایندگان مجلس، صادر شد. اما نکته قابل تأمل در گفت‌وگوی معاون رئیس‌جمهور با «شرق»، اختلاف‌نظر در برخی دیدگاه‌هایی است که درباره انتصاب بازنشسته‌ها در شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت مطرح است. پیش‌تر عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور گفته بود: «ما به احکام مشخص برای جلوگیری از فرار مالیاتی، احکام مشخص برای جلوگیری در فساد در واگذاری‌ها و همچنین ممانعت از بازگشت به کار بازنشسته‌ها، نیاز داریم. توجه داشته باشید که در‌حال‌حاضر برخی شرکت‌های دولتی و شرکت‌های تابعه بانک‌ها به حیاط‌خلوت برخی بازنشسته‌ها که قرار بود به کار بازنگردند، تبدیل شده است». این گفته این مقام مسئول در کنار گفت‌وگوی فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات با «شرق» که تأکید داشت دیوان محاسبات نظارتی بر شرکت‌های نسل دوم و سوم که دولت در آنها زیر 50درصد سهام دارد، سبب شد تا این موضوع را با رئیس سازمان امور استخدامی کشور در میان بگذاریم. او اما درباره استخدام بازنشسته‌ها در شرکت‌های دولتی به مورد اختلاف‌نظر انگشت می‌گذارد و می‌گوید: «آنها مرجع اظهارنظر در این موارد نیستند. تنها جایی‌که در این زمینه می‌تواند اظهارنظر کند سازمان امور اداری و استخدامی کشور است» و در توضیح این سخن خود می‌گوید: «در جایی‌که دولت سهام دارد و عضو هیئت‌مدیره معرفی می‌کند، فقط نماینده دولت نمی‌تواند بازنشسته باشد، وگرنه سهامدار بخش خصوصی می‌تواند به‌عنوان نماینده خود هر کسی را به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره معرفی کند، زیرا مشمول این قانون نیستند و این حکم کلی برای همه برقرار نیست».
چرا شرایط احراز مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت یک سال طول کشید؟ چه موانعی پیش‌رو داشت؟
این بخش‌نامه برای تعیین شرایط احراز پست‌های مدیریتی اعم از مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره که در شرکت‌های دولتی منصوب می‌شوند یا کسانی‌که به‌عنوان نماینده سهام دولت در شرکت‌هایی که دولت در آنها کمتر از 50درصد سهم دارد، به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره تعیین می‌شوند، صادر شده است. شرایط احراز این مدیران در نظام اداری کشور وجود داشت که در بخش‌نامه‌های مختلف سازمان امور اداری و استخدامی احراز شده‌ بود، اما دو اشکال داشت که منجر به صدور حکم جزء 2 بند «ط» تبصره 2 قانون بودجه 1398 شد. یکی آنکه ما فقط اعضای هیئت‌مدیره و مدیران عامل شرکت‌های دولتی را تعیین کرده بودیم، اما قانون‌گذار تأکید کرده بود برای شرکت‌هایی که دولت سهام کمتر از 50درصد دارد و نماینده دولت به‌عنوان هیئت‌مدیره در آن حضور می‌یابد و همین‌طور شرکت‌هایی که مشمول مقررات خاص هستند، مانند شرکت‌های تابعه شرکت نفت، ایدرو، ایمیدرو و‌... که به بیان قانونی، مشمول ذکر نام و مشمول تصریح نام هستند، هم باید شرایط احراز آنها مشخص شود. با حکم مجلس در جزء 2 بند «ط» تبصره 2 قانون بودجه، دامنه این دستورالعمل باید گسترش می‌یافت. نکته دوم هم آن بود که در طبقه‌بندی شرکت‌ها، شرکت‌ها را متناسب با گردش مالی آنها در هفت گروه (الف 1 و 2، ب 1 و 2، ج 1 و 2 و د) طبقه‌بندی کرده‌ بودیم، اما قانون‌گذار تأکید کرد که باید شرکت‌ها را در سه گروه طبقه‌بندی کنید که آن هم زمان می‌برد. بنابراین تنها تفاوت دستورالعمل جدید ما در این دو نکته بود.
چرا تأکید بردسته‌بندی سه گروه بود؟
اطلاع ندارم؛ این پیشنهاد مجلس بود و در لایحه پیشنهادی بودجه دولت وجود نداشت. دلیل آنکه این دستورالعمل با تأخیر اعلام شد، آن بود که در جزء 6 بند «ط» تبصره 2، وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف شده بود با همکاری سازمان برنامه و بودجه، ابتدا این درجه‌بندی سه گروهی را انجام دهند و بعد حقوق و مزایای اعضای هیئت‌مدیره و مدیران عامل براساس آن درجه‌بندی، تعیین شود. یعنی وزارت امور اقتصادی و دارایی باید یک آیین‌نامه‌ای را تهیه کرده و به تصویب دولت می‌رساند که منتظر بود در ابتدا آن به تصویب برسد و در این دستورالعمل جدید به آن استناد کنیم، اما در تراکم کار دولت، با وجود انتظار تا پایان پاییز، آن مصوبه همچنان در دستور کار دولت قرار نگرفت و ناچار شدیم خودمان این گروه‌بندی را انجام دهیم و اگر در آینده، دولت گروه‌بندی دیگری را تعیین کرد، پیرو زده و اعلام کنیم که گروه‌بندی مصوب دولت جایگزین می‌شود. البته به دولت پیشنهاد کردیم همین گروه‌بندی را تصویب کند. در واقع، علت تأخیر صدور این دستورالعمل، موکول‌شدن آن به آیین‌نامه اجرائی یک بند دیگر قانونی بود که خارج از اختیارات سازمان امور اداری و استخدامی بود.
این دستورالعمل معطوف به شرکت‌های نسل اول است یا شرکت‌های نسل دوم و سوم؟
ما چیزی به‌عنوان شرکت‌های نسل اول و دوم و سوم نداریم. این دستورالعمل شامل حال هر شرکتی که سهام دولت در آن بالای 50 درصد بوده و دولتی است، می‌شود. شرکتی هم که زیر 50 درصد سهم دولتی داشته باشد (مثلا دولت 40 درصد سهام داشته باشد و برای آن 40 درصد، دو عضو هیئت‌مدیره تعیین ‌کند) شرایط احراز پست‌های مدیریتی هم در مورد آنها صدق می‌کند.
این پرسش را به این علت پرسیدم که استثنائات در شرکت‌های دولتی همواره محل بحث بوده است. براساس قانون، در شرکت‌های دولتی نباید شاهد استخدام بازنشسته‌ها باشیم، اما استثنائاتی برای آن اعلام شده که ابهام دارد (استخدام ایثارگران، جانبازان، نمایندگان مجلس و وزرا و ...). در این زمینه حکم قانونی چیست؟
در این زمینه قبلا هم اظهارنظر کرده‌ایم. گفته‌ایم در جایی‌که دولت سهام دارد و عضو هیئت‌مدیره معرفی می‌کند، نمی‌تواند بازنشسته منصوب کند.
اما شاهد این اتفاق در برخی شرکت‌های دولتی هستیم!
فقط نماینده دولت نمی‌تواند بازنشسته باشد، وگرنه سهامدار بخش خصوصی می‌تواند به‌عنوان نماینده خود هرکسی را به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره معرفی کند، زیرا مشمول این قانون نیستند و این حکم کلی برای همه برقرار نیست.
در این زمینه اختلاف‌نظر وجود دارد. عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور و همچنین دادستان این دیوان تأکید دارند که تعداد این بازنشسته‌ها سبب شده تا این شرکت‌های دولتی به حیاط‌خلوت تبدیل شود. چه پاسخی به این انتقادات دارید؟ آیا دیوان محاسبات اجازه ورود به بررسی این شرکت‌ها را دارد؟
صحبت‌های آنها را نشنیده‌ام اما آنها مرجع اظهارنظر در این موارد نیستند. تنها جایی‌که در این زمینه می‌تواند اظهارنظر کند، سازمان امور اداری و استخدامی کشور است.
درباره آزمون‌های استخدامی که به‌صورت سراسری انجام می‌شود هم توضیح دهید که تا چه مرحله‌ای برعهده سازمان است؟ زیرا در مراحل بعدی و گزینش، پای پارتی و... به میان می‌آید و بسیاری از این روند گله‌مند هستند.
این حرف‌ها مستند نیست. کسانی که اعتراض دارند، باید به ما مراجعه کنند. ما برگزارکننده آزمون هستیم و کسی که نقد دارد، می‌تواند مراجعه کرده و اعلام کند که در حق او عدالت رعایت نشده است. میزان شکایات در آزمون‌های استخدامی بسیار محدود است. برای مثال، برای 500 هزار شرکت‌کننده و 30 هزار پذیرفته‌شده، شاید فقط 100 شکایت وجود داشته باشد. طبیعی است وقتی 30 درصد آزمون را به نمره مصاحبه اختصاص می‌دهیم، ممکن است در نمره مصاحبه جای نفر اول و دوم، جابه‌جا شود. معمولا در این موارد، کسی که نفر اول در آزمون کتبی بود، شاکی می‌شود که با توضیحات همه‌چیز روشن می‌شود. به‌هر‌حال، در شغل، مهارت افراد هم مهم است و نمی‌توانیم صرفا به آزمون کتبی اکتفا کنیم. علاوه بر آن، اغلب مردم نمی‌دانند که همه شرکت‌های زیرمجموعه وزارتخانه‌ها، دولتی محسوب نمی‌شوند. برای نمونه، وزارت نیرو دو نوع آزمون استخدامی دارد. وزارت نیرو در شرکت‌های توزیع برق و شرکت‌های آب‌وفاضلاب که هیچ‌یک دولتی نیستند، آزمون استخدامی دولتی برگزار نمی‌کند و شرایط استخدام را هیئت‌مدیره آنها تعیین می‌کند. اگر شرکت‌های برق منطقه‌ای و آب ‌منطقه‌ای باشند، آزمون استخدام دولتی بر آنها حاکم است و کسانی که نقد دارند، می‌توانند به سازمان امور اداری و استخدامی مراجعه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/246531/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهاجرت با ویزای جعلی

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین از آمریکا به فرانسه رسید

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

زادگاه مسعود ده نمکی کجاست؟

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

آرایش سحر دولت‌شاهی در «افعی تهران» دردسرساز شد!

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

نامه وزیر دفاع به قالیباف

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی