اخبار محرمانه

آخرين مطالب

شهردار منطقه 22 در گفتگوی تفصیلی باپایگاه خبری تحلیلی شهر/1

بزرگ ترین رینگ دوچرخه سواری تهران به زودی افتتاح می شود شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ‍‍شهردار منطقه 22 می گوید؛ این منطقه همزاد شده است با بلند مرتبه سازی و ساخت و سازهای بی قاعده؛ و البته جدای از این شهرت، پر از زیبایی‌های شهری است که بخشی از آن به طبیعت بکر و دست نخورده‌اش است.

علی نوذرپور شهردار منطقه 22 تهران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شهرنوشت درباره ظرفیت‌های ویژه این منطقه، بارگذاری‌های نامناسب، افتتاح پروژه‌های متناسب با شعار‌های مدیریت جدید شهری و... صحبت کرده است. بخش اول این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.
• به عنوان سوال اول اجازه دهید به سراغ پروژه‌های مهم شهرداری منطقه 22 برویم؛ البته تاکید اصلی ما بر پروژه‌هایی است که با شعار مدیریت جدید شهری یعنی تهران شهری برای همه طراحی و اجرایی شده است.
ما در سال گذشته 36 پروژه در یک مرحله افتتاح کردیم؛ پروژه مهمی که ابتدای امسال افتتاح شد باغ 18 و نیم هکتاری «راز هستی» بود. این پروژه بسیار شاخص است و به عنوان یکی از مراکز جاذب گردشکری و تفریحی شناخته می‌شود. باغی که هم درخت مثمر و هم غیر مثمر دارد، اعم از درختان 50 ساله‌ای از شمال کشور و زیتون و مرکبات، همچنین درختان غیرمثمری مانند کاج و سرو و علاوه بر این فضای قابل توجهی از این باغ به کاشت دارو‌های گیاهی اختصاص داده شده است. در نظر داریم یک کافه دم نوش در کنار این باغ توسط بخش خصوصی احداث و راه اندازی شود تا از این گیاهان دارویی در این کافه استفاده شود. چنین جاذبه خاصی در هیچ جای تهران وجود ندارد، ضمن اینکه حیوانات و پرندگانی به این باغ آورده شده اند و بخشی از حیوانات چیتگر نیز به اینجا منتقل می‌شوند.
• امسال هم قرار است 55 پروژه شاخص در دهه فجر به افتتاح برسد؛ تعداد پروژه‌های شاخص شما در دو سال گذشته به چه عددی می‌رسد؟
در سال جاری 55 پروژه معرفی و برای افتتاح به تایید شهرداری رسید؛ بنابراین با احتساب 36 پروژه سال گذشته در مجموع 91 پروژه حاصل کار مدیریت شهری جدید در منطقه 22 است.
• پس منطقه 22 در دو سال گذشته شاهد افتتاح 91 پروژه شاخص بوده؛ شما به مدیریت شهری در دوره جدید اشاره کردید. پروژ‌های مطرح شده چقدر به سمت شعار‌های مخصوص این دوره مانند شهری زیست پذیر، دوست دار کودک و... رفته و چقدر این مسائل را دربرگرفته است؟
اولین پاسخی که در منطقه 22 باید به مردم می‌دادیم پاسخگویی به کمبود سرانه‌های هفت گانه شهری بود. مشکل جدی که در منطقه 22 وجود داشت این بود که ساخت و ساز انجام شده و بلندمرتبه سازی شکل گرفته بود و بارگذاری سکونتی حتی بیش از ظرفیت اکولوژیک انجام شده بود، ولی متناسب با این بارگذاری جمعیتی، سرانه‌های خدماتی شکل نگرفته بود. از رسالت‌های این دوره از مدیریت شهری پاسخگویی به این کمبود‌ها و تامین سرانه‌ها و ایجاد یک توسعه متوازن در منطقه 22 بود. در همین چارچوب 55 پروژه‌ای که تعریف شده، 2 مورد در حوزه فضای سبز، با تاکید بر فضای سبز محله‌ای است؛ چون بخش قابل توجهی از فضای سبز منطقه مانند بوستان چیتگر، لتمال کن، خرگوش دره وردآورد و کمربند سبز حریم منطقه 22، کارکرد شهری و فراشهری دارند.
• در واقع با وجود بوستان‌های فرامنطقه ای، نیاز به بوستان‌های کوچک مقیاس بود.
دقیقا؛ کمبود‌هایی که وجود داشت این بود که در محله‌های شهری پارک‌ها و بوستان‌های محله‌ای شکل نگرفته و مردمی که در منطقه مستقر شدند خواهان بوستان‌های کوچک محله‌ای در کنار و اطراف منازلشان هستند. در این بخش پارک «تندرستی» در حدود 4.5 هکتار در منطقه‌ای که در حال پذیرش جمعیت هست ایجاد شد. در سال‌های آینده اگر جمعیت بیشتری در اطراف این محل ساکن شدند فاز دوم این بوستان را اجرا و محوطه این پارک را گسترش خواهیم داد. در حوزه فضای سبز همچنین در ورودی دهکده المپیک فضای سبز گسترده‌ای شکل گرفته است.
• چندی پیش عنوان شد بزرگترین رینگ دوچرخه سواری تهران در منطقه به بهره برداری می‌رسد؛ این طرح به کجا رسیده است؟
یکی از تاکیدات ما بهسازی و احداث مسیر دوچرخه سواری بوده که یکی از بحث‌های جدی منطقه است و در آینده یک رینگ کامل دوچرخه سواری در منطقه خواهیم داشت که همه رینگ‌های محله‌ها به هم متصل خواهند شد و بزرگترین رینگ دوچرخه سواری تهران خواهد بود.
• با این اقدامات چه میزان به سرانه‌های هفت گانه در منطقه 22 که فقر آن به شدت احساس می‌شود، افزوده خواهد شد؟
مجموعه پروژه‌هایی که امسال افتتاح می‌شود منجر به این شد که حدود 13/6 متر مربع به سرانه‌های هفت گانه اضافه شود. ما 5 پروژه هم مربوط به حوزه فرهنگی و اجتماعی داریم. 3 پروژه در حوزه زیرساخت‌های مربوط به معلولین انجام شد که مربوط به تحقق شعار «تهران شهری برای همه» است. این شعار به این معنی است که همه اقشار اجتماعی فارغ از جنسیت، سن و معلولیت بتوانند بدون مانع از همه امکانات شهر استفاده کنند. در این بخش مناسب سازی سرویس‌های بهداشتی، ایستگاه‌های اتوبوس، ساختمان اداری یکی از شهرداری‌های نواحی، یکی از سرای محلات، بوستان ساحل و پیاده روی بلوار شهید اردستانی برای معلولین انجام شد. 2 پروژه در حوزه «تفریحی و گردشگری» داریم و 4 پروژه در بخش تجهیزات شهری. مجموعا حدود 1 میلیون و 103 هزار و 400 متر مربع مستحرصه ایجاد شد.
• میزان اعتبارات هزینه شده برای مجموع این اقدامات چه میزان بوده است؟
از جهت اعتباری کل اعتبار هزینه شده 613 میلیارد ریال است که 581 میلیارد ریال از اعتبارات شهرداری، 19 میلیارد ریال با مشارکت بخش خصوصی هزینه شده و 13 میلیارد ریال نیز کمک خیری بوده که به ساخت کتابخانه‌ای در ورودی چیتگر اقدام کرده است. این کتابخانه ضمن پوشش نیاز‌های مطالعاتی مردم منطقه به دلیل فضای خاص و آرامش و امکانات، در آینده به یکی از قطب‌های کتابخانه‌ای تبدیل خواهد شد.
• یکی از انتقادات به نحوه بارگذاری در منطقه 22 بحث کمبود شدید ناوگان حمل و نقل عمومی است؟ در این مسیر چه اقداماتی انجام شده است؟
توانستیم سهم ناوگان اتوبوسرانی را در بحث تردد‌های شهری یک درصد اضافه کنیم. البته دلیل پایین بودن این عدد این است که اتوبوسرانی مستقیما توسط شرکت اتوبوسرانی مرکز اداره می‌شود و مناطق در حوزه اتوبوسرانی و تاکسیرانی نقش فعالی ندارند. تعداد اتوبوس‌ها اضافه نشده و حل مسئله اتوبوس یک مسئله ملی است. دولت در سال‌های گذشته اتوبوس خریداری و توزیع می‌کرد، اما در دولت فعلی هیچ اتوبوسی خریداری نشده است. در دولت دوم آقای احمدی نژاد کمتر از سالی 600 اتوبوس خریداری شد. در دولت آقای خاتمی بود که دولت تعداد زیادی اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی کشور اضافه کرد و قرارداد 20 هزار دستگاه اتوبوس با ایران خودرو و شهاب خودرو منعقد و ظرف 6 سال ناوگان اتوبوسرانی کشور حدود 38 درصد نوسازی شد. در حال حاضر بالای 75 درصد ناوگان اتوبوسرانی تهران از سن فرسودگی که 8 سال است عبور کرده و قاعدتا با این اقدامات جسته گریخته و پراکنده اتفاقی نخواهد افتاد. باید سالی بیش از 3 هزار دستگاه اتوبوس وارد ناوگان اتوبوس رانی تهران شود تا فقط پاسخگوی نوسازی این ناوگان باشد و برای توسعه این ناوگان نیاز به اتوبوس‌های بیشتری داریم. ما در این حوزه کاری که توانستیم انجام دهیم این بود که با انجام مطالعات خطوط برخی از خطوط زائد را حذف و برخی خطوط لازم را ایجاد کردیم و همین تغییر در خطوط منجر به رشد یک درصدی ناوگان اتوبوس رانی در حمل و نقل عمومی شده است.
• در حوزه مترو چه ظرفیت‌هایی به حمل و نقل عمومی منطقه اضافه شد؟
در بحث مترو اقدامات ویژه‌ای انجام شده است. ما در مترو خط 5 را داریم که از حاشیه مرزی منطقه عبور می‌کند، ولی با توجه به نیاز جدی که ما در حوزه حمل و نقل عمومی داریم خوشبختانه مشاور تهیه کننده طرح تفصیلی این موضوع را در طرح تفصیلی دیده و مطالعاتی که تحت عنوان طرح جامع حمل و نقل ریلی در کل تهران انجام شده خطوط و ایستگاه‌هایی را در منطقه پیش بینی کرده و از 4 خطی که قرار است به خطوط متروی تهران اضافه شود 3 خط در این منطقه قرار دارد. یک خط شرقی- غربی و یک خط شمالی – جنوبی و خط دیگری که یک ایستگاه آن در این منطقه واقع می‌شود. با هماهنگی‌های انجام شده قرار شد خط 10 شروعش از منطقه 22 باشد. برای اینکه مسئولان حوزه مترو را متقاعد کنیم که شروع این خط از منطقه 22 باشد کلیه ذینفعان منطقه را دعوت و مدل مالی تعریف کردیم که در آن ذینفعان در احداث ایستگاه‌ها با شهرداری مشارکت کنند تا شهرداری و دولت بخشی از منابع خطوط و بخش مربوط به ایستگاه‌ها را ذینفعان پرداخت کنند و جلسات به صورت تک به تک با ذینفعان ادامه دارد. صورتجلسه‌هایی با مدیریت مترو و منطقه و ذینفع تنظیم خواهیم کرد تا بتوانیم با مشارکت ذینفعان و همکاری شهرداری با آن‌ها سال آینده خط 10 مترو تهران کلنگ زنی شود.
• خط 9 چطور؟
با توجه به کمبود منابع و اعتبارات مالی به نظر نمی‌رسد که خط 9 به این زودی آغاز شود.
• گمانه زنی‌ها و صحبت‌هایی در مورد امتداد خط 6 به منطقه 22 نیز وجو داشت؟
در مورد این خط مسئله‌ای که وجود داشت این بود که ما از خط 6 منشعب شویم برای یک خط شرقی و غربی و یا اینکه از خط 10 منشعب شویم. خط 10 شرقی- غربی از بالا مورد تایید حمل و نقل است و خط شرقی- غربی منشعب از خط 6 مورد تایید معاونت شهرسازی، ولی به هرحال جمع بندی شد که شرقی غربی خط 10 انجام شود و به جای خط 6 ال آر تی احداث شود، یعنی ما دو خط مترو خواهیم داشت و یک خط ال آر تی که از خط 6 وصل می‌شود و به صورت نعلی شکل شمال منطقه را به جنوب آن وصل و اکثر کاربری‌های مهم را درگیر می‌کند.
• با توجه به اینکه در طرح تفصیلی منطقه، حمل و نقل عمومی مورد بحث قرار گرفته و علاوه بر این منطقه 22 به عنوان قطب گردشگری و علمی- تحقیقاتی در تهران نیاز به توجه بیشتری در توسعه حمل و نقل عمومی دارد، در طرح تفصیلی چه میزان به آن پرداخته شده است؟
اساس حمل و نقل عمومی در منطقه 22 در وهله اول مترو و سپس ال آر تی است که هردو مورد در طرح تفصیلی تصویب شده و هم در مطالعات جامع حمل و نقل ریلی دیده شده است که به تایید شهرداری تهران و شورای حمل و نقل و ترافیک استان تهران رسیده و الان در مرحله بررسی وزارت کشور قرار دارد و باید به تایید شورای هماهنگی امور حمل و نقل شهر‌های کشور در وزارت کشور برسد تا بعد بتوان بر اساس آن وارد فاز اجرا شد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/237085/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

دارندگان کارت سوخت بخوانند

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی