اخبار محرمانه

آخرين مطالب

می‌ترسم روزی کلمه «جمهوریت» هم جرم باشد تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - می‌ترسم روزی کلمه «جمهوریت» هم جرم باشد
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6017897
k ٤.٨
١١
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
«بزرگ‌ترین خطر برای دموکراسی و حاکمیت ملی روزی است که انتخابات تبدیل به تشریفات شود و جای دیگری انتصاب کنند و مردم پای صندوق بروند و تشریفات انتخابات را انجام دهند؛ خدا نکند چنین روزی برای کشور ما پیش بیاید.» این شاید مهم‌ترین بخش از سخنرانی روز گذشته رییس‌جمهوری بود تا در احتمالا آخرین نشست با استانداران و فرمانداران دولت دوازدهم پیش از انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی نسبت به تشریفاتی شدن انتخابات هشدار دهد. از همین روی شاید همین بخش حسن روحانی همین بخش از اظهاراتش را با هشتک «انتخابات تشریفاتی» در صفحه توییترش منتشر کرد.
تمام حرف رییس‌جمهوری اما نگرانی بابت از بین رفتن بخش مهمی از نظام سیاسی یعنی «جمهوریت» بود؛ نیمی از «جمهوری اسلامی» که در انتخابات به عنوان مهم‌ترین کنشگری سیاسی بروز و ظهور پیدا می‌کند. با این حال سخنرانی حسن روحانی در وزارت کشور اگرچه مهم بود اما از صداوسیما پخش زنده نشد تا آنجا که علیرضا معزی، معاون اطلاع‌رسانی دفتر رییس‌جمهوری حین برگزاری مراسم خبر داد که تماس‌ها با مدیران برای پخش زنده صداوسیما بی‌نتیجه ماند.
روحانی سخنرانی دیروز را با «رفراندوم» آغاز کرد؛ موضوعی که 22 بهمن‌ ماه 96 برای نخستین ‌بار از سوی رییس‌جمهوری مطرح شد. این‌ بار اما او پیشنهادی نداشت و تنها یادآور شد که نخستین انتخابات، فروردین‌ ماه 58 برگزار و نظام جمهوری اسلامی با همین انتخابات و مبتنی بر یک رفراندوم آغاز شد. روحانی که پس از طرح پیشنهاد برگزاری رفراندوم برای موضوعات مهم و اساسی کشور بارها مورد حمله و هجمه قرار گرفت این‌ بار نیز با کنایه گفت که برخی حساسیت‌ها از ویروس کرونا هم خطرناک‌ترند و برخی از کلمه رفراندوم خوششان نمی‌آید و نسبت به آن حساسیت دارند، آن هم در حالی که پایه انتخابات ما از رفراندوم شروع و نظام ما روی رفراندوم بنا شده و آن همه‌پرسی اول بود که تعیین کرد، نظام ما جمهوری اسلامی است. روحانی همچنین هشدار داد که باید «پاسدار اسلامیت و جمهوریت نظام باشیم» و توضیح داد که پاسداری از جمهوریت به ‌معنای پاسداری از ولایت عامه، نظر و خواست مردم است. رییس‌جمهوری قانون اساسی را پایه و اساس خواند و تاکید کرد که «مشروعیت همه ما بدون استثنا از قانون اساسی است.»
یکی از دلایل انقلاب مردم، عدم حاکمیت بر سرنوشت‌شان بود
حسن روحانی پس از تاکید بر پاسداری از قانون اساسی و جمهوریت نظام از انتخابات گفت؛ انتخاباتی که شاید بتوان آن را به کمترین رقابت انتخاباتی در 4 دهه گذشته متصف کرد؛ تا آنجا که رییس‌جمهوری یادآور شد‌: «در زمان رژیم گذشته در حوزه‌های انتخابیه عده‌ای کاندیدا می‌شدند اما همه می‌دانستند که وکیل چه کسی است و در شهرستان‌ها می‌گفتند، فلانی از تهران تعیین شده است؛ مردم هم می‌دانستند به هر کسی که رای بدهند و هر کاری که می‌خواهند انجام دهند همان آقایی که به قول آن زمان از تهران تعیین شده، نامش از صندوق‌ها خارج می‌شد و این خطر بزرگی بود که ملت ما را تهدید کرد.» او یکی از دلایل انقلاب مردم را همین حاکم نبودن مردم بر سرنوشت‌شان خواند و گفت که در انقلاب اسلامی مشخص شد دیگر کسی از تهران برای مردم تصمیم‌ نمی‌گیرد و همه‌چیز پای صندوق رای رقم خواهد خورد.
رییس‌جمهوری در ادامه مشخصا به رد صلاحیت اصلاح‌طلبان اشاره کرد و گفت:«بسیار مهم است که مردم احساس کنند باید میان چند نمونه یکی را برگزینند؛ در این صورت است که انتخابات معنا پیدا می‌کند. ... اگر بنا بر این شد که به فرض در کشور ما 3 سلیقه حضور داشته باشند و مثلا این سلیقه شامل اصولگرا، اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا باشد اگر روی این فرض جامعه ما 3 قسمت شد و 3 نوع سلیقه در آن ایجاد شد و در انتخابات یک سلیقه فراوان، سلیقه دیگر را با یک ذره‌بین و تلسکوپ بتوان پیدا کرد و سلیقه سوم نیز اصلا وجود نداشته باشد در این شرایط انتخابات معنا پیدا نمی‌کند. ان‌شاءالله که در کشور ما اینگونه نیست اما اگر چنین شرایطی به وجود آمد آن وقت انتخابات، کلمه و اجرای انتخابات معنای دیگری پیدا می‌کنند.»
22 بهمن هم از یک جناح دعوت می‌کنیم به خیابان بیایند؟
روحانی در ادامه به حوادث دی ‌ماه 96 اشاره و بار دیگر تاکید کرد که دی‌ ماه آن سال جزو تلخ‌ترین روزهای تاریخ است که هیچگاه فراموش نمی‌کند؛ چراکه «عده‌ای که با هدفی دیگر به خیابان‌ها آمدند» باعث شدند، امریکا قدرت ایستادن مقابل ایران را پیدا کند. او البته از یادآوری دی‌ ماه 96 این هدف را دنبال می‌کرد که این پرسش‌ها را مطرح کند:«روزی که در سال 96 و 98 از مردم دعوت کردیم تا به خیابان‌ها بیایند و جواب دشمنان را بدهند، آیا گفتیم که فقط فلان حزب بیاید و فلان حزب نیاید یا اینکه گفتیم همه بیایند و امروز روز ملی است و همه باید از کشور دفاع کنیم؟! آیا در آن زمان تقسیم می‌کردیم و می‌گفتیم که در این روز ملی فقط یک جناح به خیابان‌ها بیاید؟ آیا در 22 بهمن همه مردم را به خیابان‌ها دعوت می‌کنیم یا فقط از یک جناح دعوت می‌کنیم؟ ... روزی که حمله دشمن باشد، آیا جناح خاصی را دعوت می‌کنیم یا از همه مردم دعوت می‌کنیم که به مقابله با دشمن بروند؟ در دوران دفاع مقدس آیا یک جناح خاص در میدان جنگ بود یا همه مردم در میدان جنگ بودند؟ یادمان نرود که در روز مشکل همه باید با همه باشیم و باید بگذاریم روز انتخابات نیز همه با هم باشیم.»
مجری انتخابات تبدیل به لجستیک نشود
رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه «نظارت بر انتخابات» احتیاط قانون اساسی است، گفت: «یادمان نرود یک دستگاه در کشور مجری انتخابات است و بار انتخابات بر دوش اوست و اعتماد مردم باید بر این گروه باشد و گروهی هم در آن بالا نظارت می‌کنند که خلافی واقع نشود و اگر در جایی خلافی مشاهده کردند، بگویند که حواست باشد فلان‌ جا تخلفی در حال رخ دادن است. اما حال برعکس شده؛ ناظر تبدیل به مجری و مجری تبدیل به لجستیک انتخابات شده است.»
به مردم اطمینان بدهیم نظام ما پادشاهی و کمونیستی نیست
رییس‌جمهوری با بیان اینکه انتخابات به ‌ویژه انتخابات مجلس بسیار مهم است اما اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی مهم‌تر از انتخابات است، اظهار کرد:«زمانی که فردی می‌خواهد در انتخابات بنا به دلایلی شرکت نکند؛ موضوع متفاوتی است اما وقتی فردی می‌گوید به انتخابات اعتمادی ندارد، حرف خطرناکی است. باید به مردم اعتماد بدهیم و به آنها بگویم که نظام ما نظامی تک‌حزبی و کمونیستی نیست. باید به مردم بگوییم که ما نظام شاه نیستیم و فقط حزب رستاخیر و کمونیست نداریم بلکه ما نظامی چند حزبی هستیم و احزاب آزاد هستند.»
روحانی با تاکید بر اینکه ما تک‌حزبی نیستیم، خاطرنشان کرد:«باید حواس‌مان به آنهایی که می‌خواهند اعتماد مردم را ترور کنند، جمع باشد.»
با صندوق رای قهر نکنیم
او در ادامه از مردم خواست ولو اینکه ناراحت هستند یا گله دارند یا در زندگی با مشکلاتی مواجه‌اند، پای صندوق‌های رای بیایند و با صندوق رای قهر نکنند، حتی اگر در تهران 30 کاندیدایی، کاندیدای کمتری داشته باشند یا در جایی که 6 کاندیدا دارند 4 کاندیدا داشته ‌باشند و ایرادی در انتخابات می‌بینند، روز دوم اسفند ماه پای صندوق‌های رای بروند و نگذارند صندوق‌ها خلوت باشند.
روحانی در ادامه از استانداران، فرمانداران و عوامل برگزارکننده خواست تا با استفاده از روابطی که با هیات نظارت دارند، گفت‌وگوهایی داشته و مشارکت در انتخابات را افزایش دهند. او همچنین خبر داد که «من نیز اقداماتی در این زمینه انجام داده‌ام و نامه‌هایی را که لازم بوده، نوشته و مصلحت ندیدم که این نامه‌ها را منتشر کنم. همه باید تلاش کنیم، رقابتی بودن را در انتخابات ایجاد کنیم؛ چراکه نقص الان ما روی رقابت است. امیدواریم این رقابت‌ها را اصلاح کنیم.»
رییس‌جمهوری همچنین با تاکید بر اینکه «باید بگذاریم همه گروه‌ها بیایند» گفت:«نمی‌شود که نهادهای اصلی و قانونی یعنی 4 رکنی که باید بگویند فردی صالح است یا نیست، گزارش‌های درست بدهند اما یکی را بفرستند سر کوچه‌ای و مشخص نباشد که او با چه کسی صحبت کرده و چه گفته و بر اساس گزارش او صلاحیت فردی را بررسی کرد؛ مگر می‌شود با چنین روشی کشور را اداره کرد؟ اگر می‌خواهیم با درِ خانه‌ها، کار را درست کنیم پس باید این دستگاه‌ها (4 مرجع استعلام صلاحیت افراد) را تعطیل کنیم؛ ما برای چه وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و وزارت دادگستری را داریم؟ به‌ جای آنها می‌توانیم به درِ خانه افراد برویم و از همسایه‌های او سوال بپرسیم.» روحانی از وزارت کشور، شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های مختلف خواست که ملاک‌شان قانون باشد چراکه هیچ کدام بالاتر از قانون نیستند.
مجلس هم برای شما، نوش جان‌تان
رییس‌جمهوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود خطاب به بعضی جریانات حاکم بر برخی دستگاه‌ها گفت:«شماها که در جلسات خصوصی و اتاق‌های فکر خود می‌گویید، مجلس بعدی صددرصد برای ماست؛ خوب الحمدالله؛ اگر مجلس بعدی برای شماست دیگر چرا اینقدر غصه می‌خورید؟ بگذارید لااقل مشارکت شکل بگیرد و رقابت بالا برود و مجلس هم برای شما باشد، نوش جان‌تان. ما مشکلی با این داستان نداریم. بگذاریم امنیت حاصل و رقابت‌ها شکل بگیرد و انتخابات سالم باشد و همه تلاش کنیم تا مشارکت را بالا ببریم. همیشه مشارکت در انتخاب‌های مجلس معمولا میان 50 تا 70 درصد بوده است، نگذاریم این مشارکت حداقل شود بلکه باید بگذاریم این مشارکت در حداکثر آرا باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/234742/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

دارندگان کارت سوخت بخوانند

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی