اخبار محرمانه

آخرين مطالب

واشنگتن پست: ترامپ همواره از «تحقیر» شدن توسط ایران زجر کشیده است تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - واشنگتن پست: ترامپ همواره از «تحقیر» شدن توسط ایران زجر کشیده است
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6013752
k ٣.٦
٠
دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در فارس منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
آماندا رایپلی (Amanda Ripley)- واشنگتن پست/ با توجه به این که هم جنگ کلامی و هم جنگ مسلحانه بین واشنگتن و تهران ادامه دارد، زمان مناسبی است تا به نقش تحقیر در پیشینه این منازعه پرداخته شود؛ احساسی که بیش از هر عامل دیگری، ستیز بین آمریکا و ایران را به پیش می‌راند. این پیش‌ران از برنامه‌های جنگی یا راهبردهای ژئوپولیتیکی مهم‌تر است. این عامل، شکل‌دهنده‌ واژه‌ها و کنش های دونالد ترامپ و نیز همتایان ایرانی‌اش است. ما در اوایل این ماه کاملا تحت اراده و کنترل این احساس بودیم و به زودی بار دیگر خواهیم بود.
عجیب است که این چنین اندک درباره نقش "تحقیر" می‌‌شنویم، چون افرادی که درباره منازعه ها پژوهش می‌کنند، همیشه از آن سخن می‌گویند. به گفته‌ ایولین لیندنر (Evelin Lindner)، روانشناس، آنها این احساس را به "بمب هسته‌ای احساسات" تعبیر می‌کنند. تقریبا هر جا که خشونت باشد، احساس حقارت را می‌توان در آنجا یافت.
بیائید از رئیس جمهور آمریکا شروع کنیم. ترامپ سال‌هاست که به گفته خودش از سوی ایران تحقیر می‌شود. سه روز پس از ترور ژنرال قاسم سلیمانی در حمله پهپادی، ترامپ در شوی تلویزیونی راش لیمبو گفت: "آنها (ایرانی‌ها) کشور ما را تحقیر کردند." ترامپ در این برنامه چهار بار واژه "حقارت" را به کار برد.
ترامپ در این برنامه به توقیف 2 شناور رزمی نیروی دریایی آمریکا توسط ایران در چهار سال قبل اشاره کرد. پس از انحراف مسیر شناورهای آمریکایی و وورد به آبهای ایران، 10 سرباز آمریکایی به مدت 15 ساعت بازداشت و سپس بدون هیچ آسیبی آزاد شدند. اما ارتش ایران تصویری از زمان دستگیری سربازان را هم منتشر کرد که در برابر نشانه‌روی تفنگ‌های نیروهای ایرانی زانو زده بودند. این مقهور‌شدگی با واکنش شدید ترامپ همراه شد. همان زمان، او فورا در توئیتی نوشت: "ایران با دستگیری 10 ملوان ما، ایالات متحده را تحقیر کرد. تصاویر و عکس‌ها وحشتناک بودند. ما ضعیف هستیم. من این را فراموش نخواهم کرد"!
و او فراموش نکرده است. این تصویر برای ترامپ بسیار دردناک بود. توجه کنید، او نگفت "ما ضعیف به نظر می‌رسیم"، بلکه گفت: "ما ضعیف هستیم"، که بسیار تحریک‌کننده‌تر است. سه ماه بعد او گفت: "من آن روز را به روشنی به ‌یاد دارم."
من این حرف ترامپ را باور دارم. ما باید به این مساله اهمیت بدهیم. این یک الزام حیاتی برای زندگی است. وقتی که به اعضای گروه ما توهین می‌شود، وقتی آنها تحقیر یا کشته می‌شوند، چنین احساس می‌شود که ما اهمیتی نداریم. تحقیر کردن، چرخ های جنگ را به حرکت می اندازد.
جیمز گیلیگان (James Gilligan)، روانشناس زندان‌ها، در اواخر دهه 1960 میلادی پژوهش چندین دهه‌ای خود درباره مردانی که قربانی جنایت‌های جدی شده بودند را با گفت ئ=وگوی با آنها شروع کرد. او بارها و بارها عاملی احساس حقارتی را یافت که جایی در سرگذشت آنها پنهان شده بود. "من هنوز خشونتی جدی را نیافته‌ام که محرک آن، یکی از تجربه‌های احساس شرمندگی و حقارت، اهانت و تمسخر نباشد و آن جنایت به منظور پیشگیری یا خنثی کردن "بی‌آبرویی" مورد نظر انجام نشده باشد."
اما تمام افرادی که هدف اهانت قرار می‌گیرند تفسیر و تعبیری مشابه از آن ندارند. احساس حقارت، یک رخداد درونی و ذهنی است. چرا ترامپ از دیدن تصویر ملوانان بازداشت ‌شده چنین احساس حقارت شدیدی را تجربه کرد؟ چرا احساس مثلا بی‌عدالتی یا بی‌اخلاقی نکرد؟ چرا احساس حقارت برای ترامپ داستانی است که تا این حد تکرار می‌شود؟ (در پژوهش غیررسمی نکسیس (Nexis) درباره متون خبری مربوط به ترامپ در چهار سال گذشته، واژه حقارت شش برابر بیشتر از متون خبری مربوط به اوباما در زمان مشابه ریاست‌جمهوری‌اش تکرار شده است.)
دلیلش هرچه باشد، به نظر می‌رسد رهبران ایران نیز دریافته اند که ترامپ چقدر آسان از کوره در می‌رود. احمد خاتمی، روحانی تندرو، در ماه ژوئن در خطبه‌های نماز جمعه که به صورت زنده از رادیو تهران پخش می‌شد، گفت: "سزای ترامپ این است که تحقیر بشود." شش ماه پیش از آن، احمد خاتمی گفته بود تصمیم ترامپ برای سفر اعلام نشده به عراق به دلیل ملاحظات امنیتی، "اعتراف به ضعف و حقارت" بود. خاتمی، آگاهانه یا ناآگاهانه، بارها و بارها دکمه تحقیر ترامپ را فشار می‌دهد. در 2016 میلادی، ارتش ایران، تصاویر دستگیری ملوانان آمریکایی را در رزمایشی در جشن سالگرد انقلاب اسلامی بازآوری کرد.
ترامپ پس از چراغ سبزی که برای ترور ژنرال سلیمانی داده بود، حقارت‌های گذشته را زنده کرد تا پشتیبانی افکار عمومی را جلب کند (همان کاری که رهبران ایران اغلب انجام می‌دهند). ترامپ در پیام توئیتری هشدار دارد که در صورت انتقام جویی ایران، ارتش آمریکا 52 هدف را در ایران برای حمله شناسایی کرده است. چرا 52 هدف؟ این رقم بیانگر تعداد گروگان‌های آمریکایی است که ایران 40 سال قبل گرفته بود: حقارتی دیگر. این روند تحقیر متقابل همیشه ادامه دارد. آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران، هفته پیش در نخستین نماز جمعه در 8 سال گذشته، ترامپ را یک "دلقک" نامید.
افرادی در دنیا هستند که آگاهانه به دنبال ستیزه‌جویی هستند. آنها پیشگامان ستیز و منازعه هستند و مانند ترامپ خیلی زود رویدادها را در قاب "حقارت و تحقیرشدگی" قرار می‌دهند. آنها بمب هسته‌ای احساسات را گاهی برای اثربخشی، گاهی برای هدفی مشخص و گاهی برای هر دو منظور منفجر می‌کنند.
پس از سقوط کمونیسم و سرکوب خونین اعتراضات در میدان تیان‌آنمن پکن، دولت چین به بازیابی حمایت عمومی نیاز داشت. بنابراین یک کارزار آموزشی کلان را کلید زد که با هدف بزرگنمایی تحقیر جمعی چین توسط ژاپن و امپریالیست‌های غربی در دهه 1800 میلادی، طراحی شده بود. دولت دستور تولید و انتشار فیلم‌، کتاب و سرودهای میهن‌پرستانه، از جمله کتابی را تحت عنوان "هرگز حقارت ملی‌مان را فراموش نمی‌کنیم" صادر کرد.
زمانی که فراموش نکردن حقارت‌هایمان به وظیفه‌ میهن‌دوستانه‌ ما تبدیل می‌شود در چرخه‌ای بد گرفتار می‌شویم. مهم است از خودمان بپرسیم: آیا منافع ما واقعا در خطر است؟ آیا آنچه تجربه می‌کنیم واقعا حقارت است یا فقط ناراحت‌کننده و ناعادلانه است؟ ارابه جنگ و ستیز، به اندازه کافی قدرتمند هست چه رسد به اینکه احساساتمان، ماشه نابودی حتمی دوجانبه را هم بکشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/233727/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

تکذیب افزایش مجدد دستمزد کارگران

اکران آنلاین «آخرین تولد» با بازی الناز شاکردوست

رونمایی از پوستر رسمی جشنواره فیلم «کن»

دستورکار هفته جاری مجلس

افزایش سودآوری صنایع با اجرای واحد بازیافت گاز دی‌اکسید کربن ایرانی

7 متهم طلاق بعد از 20سال زندگی

سرمقاله سیاست روز/ ناگزیرهای غرب

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت

اشک‌های نماینده مالت از سخنان نماینده فلسطین درباره رنج‌ها و سربلندی غزه

ده بلایی که نتانیاهو بر سر اسرائیل آورد!

متلک بانمک سریال «نون خ» به قیمت طلا

ریچارد‌ هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد

طلای جهانی از رکورد فاصله می‌گیرد؟

کارواش خانگی مدل Gunjet

اعتراض دانشجویان دانشگاه آمریکایی کلمبیا به اخراج حامیان فلسطین

دستگیری چند کارمند شرکت گوگل پس از اعتراض به همکاری این شرکت با اسرائیل

«مارال»؛ روایت دختری 15 ساله که مجبور به ازدواج است

ناوگروه‌های ایران در کدام دریاها هستند؟

چهره بازیگر سریال «پایتخت» در 50 سالگی

نورنیوز: خبرسازی رسانه‌های غربی درمورد آسیب دیدن سامانه‌های پدافندی ایران تکذیب شد

«هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!

آمریکا اولین اورانیوم غنی شده 90 کیلویی را تولید کرد

فروش بالای فیلم‌ها دستاورد سینماگران است نه دولتمردان

معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

متن و حواشی سفر رئیس‌جمهور به سمنان

سهم 41 درصدی ابرپروژه‌های نفتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی دولت سیزدهم

هنیه برای دیدار با اردوغان وارد ترکیه شد

آمریکا بدلیل حمایت از جنایات رژیم پهلوی به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار محکوم شد

عضو گروه بیتلز و همسرش چرا به ایران آمدند؟/ از بازارگردی و خوردن کباب تا دیدار با ویگن/ تصاویر

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

راه‌اندازی قطار سریع‌السیر در کره برای ترغیب جوانان به ازدواج

تصاویری از خودسوزی یک نفر مقابل دادگاه ترامپ

شولتس: جنگ اوکراین احتمالا چندین سال طول می‌کشد

کروز کنترلی که فقط ماشین ارسطو عامل داره!

کنایه همراه وزیر خارجه در نیویورک به یک خبرنگار

جزئیاتی از دور دوم انتخابات مجلس؛ زمان آغاز تبلیغات مشخص شد

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

استایل بن سلمان در محل کار؛ رونمایی ولیعهد عربستان از دفتر کارش!

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

بنسو سورال: بعد از «مست عشق» هر نقشی را قبول نمی‌کنم

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

خانواده های اسرای صهیونیست بزرگراه اصلی تل آویو را بستند

تصاویر لحظات اولیه حمله هوایی به آشیانه زرهی پایگاه نیرو های مسلح عراق

سئول: وضعیت خاورمیانه را از نزدیک رصد می‌کنیم

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی