اخبار محرمانه

آخرين مطالب

انتخابات 2020، تمرکز بر حوزه سیاست خارجی تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - انتخابات 2020، تمرکز بر حوزه سیاست خارجی
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6013208
٢٦٩
٠
شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
آرون میلر/ استیضاح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تفاوت عمده‌ای با استیضاح اندرو جانسون و بیل کلینتون، رؤسای پیشین آمریکا دارد. حتی ماجرای «واترگیت» که به کناره‌گیری ریچارد نیکسون انجامید نیز شباهتی به پرونده استیضاح ترامپ ندارد. ترامپ اولین رئیس‌جمهوری است که به اتهام «سوءاستفاده از قدرت در حوزه سیاست خارجی» استیضاح و محاکمه می‌شود. ‌در انتخابات‌هایی که در ایالات متحده برگزار می‌شود، به‌ندرت موضوعاتی فراتر از سواحل آمریکا برای رأی‌دهندگان اهمیت پیدا می‌کند. همچنین سابقه نداشته که اتفاقی در حوزه سیاست خارجی به محاکمه رئیس‌جمهور بینجامد؛ اما انتخابات 2020 می‌تواند تفاوت‌هایی را رقم بزند و برای نخستین‌بار حوزه سیاست خارجی به نگرانی عمده رأی‌دهندگان آمریکایی تبدیل شود.
ارتباط میان سیاست خارجی و بحران داخلی
افتضاحی که لیندون جانسون در جریان جنگ ویتنام به بار آورد و پس از آن نیز ارتباط رونالد ریگان با ماجرای ایران‌کنترا، عمده‌ترین مواردی بود که یک رئیس‌جمهور در آمریکا به دلیل عملکردش در حوزه سیاست خارجی، با بحران در داخل ایالات متحده روبه‌رو می‌شد. با گذشت نزدیک به سه دهه، بحران «اوکراین‌گیت» به اندازه‌ای بالا گرفت که به استیضاح و محاکمه ترامپ منجر شد.
جورج بوش پسر زمانی که در سال 2004 برای انتخاب مجدد رقابت می‌کرد، به‌شدت به دلیل حمله ایالات متحده به عراق در سال 2003 مرکز انتقاد قرار گرفت؛ اما توانست در انتخابات به پیروزی برسد. اتهاماتی که علیه ترامپ مطرح شده است، تفاوتی اساسی با انتقادها به بوش یا دیگر رؤسای جمهور ایالات متحده دارد. قبل از آنکه موضوع «اوکراین‌گیت» مطرح شود، ترامپ متهم شده بود در تبانی با روسیه، مقدمات پیروزی خود در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 را فراهم کرده است. مهم‌ترین اتهام علیه ترامپ این بود که شرایط نفوذ و خرابکاری یک رقیب خارجی را در سیاست داخلی ایالات متحده فراهم کرده است. در نهایت نیز رابرت مولر، بازرس ویژه این پرونده، به این نتیجه رسید که شواهد کافی برای متهم‌کردن ترامپ در اختیار ندارد. هنوز ماجرای ارتباط روسیه و کمپین انتخاباتی ترامپ به‌طور کامل بسته نشده، اما رئیس‌جمهور ایالات متحده بحرانی جدید در حوزه سیاست خارجی آفرید و با سوءاستفاده از قدرت خود، کمک‌های نظامی تصویب‌شده از سوی کنگره به اوکراین را به حالت تعلیق در‌آورد تا این کشور را مجبور به تحقیق و افشاگری درباره جو بایدن، رقیب انتخاباتی خود کند. حدود 10 ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 باقی مانده و روسیه و اوکراین مهم‌ترین تحولات دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ را رقم زده‌اند. او نیز چاره‌ای نداشته جز اینکه در برابر حملات دموکرات‌ها از خود دفاع کند؛ پس تردیدی نیست که با جدی‌ترشدن رقابت‌های انتخاباتی، موضوع سیاست خارجی به کلیدی‌ترین مبحث رقبای ترامپ تبدیل خواهد شد.
موضوع ایران
چرخه پرتنشی که ترامپ با ترور فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی در عراق ایجاد کرد، به‌طور قطع مشکلات سیاسی متعددی در داخل ایالات متحده برای او ایجاد می‌کند. دونالد ترامپ کمپین انتخاباتی سال 2016 خود را بر پایان‌دادن به جنگ‌های بی‌پایان متمرکز کرده بود و وعده داده بود آمریکا را وارد جنگی دیگر نمی‌کند. ترامپ همچنین شعار انتخاباتی خود را «نخست آمریکا» قرار داده بود، اما در عمل نشان داده بیش از توجه به داخل، به چالش‌ها و تنش‌های خارجی مشغول است. دلسردی از رویکرد ترامپ حتی در سنتی‌ترین مناطق حامی جمهوری‌خواهان نیز نمایان است. شهر دوبوک در ایالت آیووا که از سال 1956 همواره در انتخابات‌های ریاست‌جمهوری یا کنگره به نامزدهای جمهوری‌خواه رأی داده یا در ایالت‌های کلیدی مثل میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا، نظر اکثریت افکار عمومی این است که ترامپ به مهم‌ترین شعار انتخاباتی خود یعنی «اولویت با آمریکا» عمل نکرده است. نظرسنجی اخیر مؤسسه Pew نشان می‌دهد اکثریت آمریکایی‌ها اعتقاد دارند که اقدامات اخیر ترامپ درباره ایران، احتمال جنگی دیگر در منطقه را افزایش داده است. در این میان، جمهوری‌خواهان بیش از دموکرات‌ها نگران وقوع تقابلی دیگر در خاورمیانه هستند. بنابراین تردیدی نیست که ایران یکی دیگر از موضوعات مهم در رقابت‌های انتخاباتی پیش‌رو خواهد بود.
تفاوت‌های عمده دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان
یکی از دلایلی که باعث شده آمریکایی‌ها کمترین تأثیرگذاری را از تحولات سیاست خارجی در انتخابات بپذیرند، تفاوت‌های آشکار دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در این حوزه است. برای مثال می‌توان به جنگ ویتنام اشاره کرد که چالش‌هایی اساسی در سیاست داخلی آمریکا ایجاد کرد. در انتخابات سال 1968، جنگ ویتنام تأثیر درخور ملاحظه‌ای بر نظر رأی‌دهندگان نداشت؛ چرا‌که از نظر افکار عمومی آمریکا، ریچارد نیکسون و هوبرت همفری، معاون انتخاباتی او، دیدگاهی مشابه درباره ویتنام داشتند؛ هر دو خواستار کاهش تعداد نظامیان آمریکایی در ویتنام و مخالف خروج یک‌جانبه بودند. همچنین نیکسون و همفری مخالفت خود را با افزایش درگیری‌ها و حمله ایالت متحده به شمال ویتنام اعلام کردند.‌امروز اما شاهد چنین اجماع و توافقی نیستیم. در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، دو‌قطبی‌شدن فضای سیاسی آمریکا به اندازه‌ای بود که دموکرات‌ها تقریبا با هر اقدام ترامپ، چه در حوزه سیاست خارجی و داخلی، مخالفت کرده‌اند و در آن سو نیز جمهوری‌خواهان تقریبا از هر تصمیم ترامپ در هر حوزه‌ای حمایت کرده‌اند. با‌این‌حال تفاوت اساسی حوزه سیاست خارجی با دیگر حوزه‌ها این است که با وجود تمام اختلاف‌نظر‌ها در این حوزه، می‌توان سیاست خارجی و اقدامات برون‌مرزی هر دولتی در واشنگتن را به موضوعی ملی برای اتحاد و همبستگی در برابر کشورهای دیگر تبدیل کرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/233628/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

المسیره: عربستان مناطق مرزی یمن را هدف حمله موشکی و توپخانه‌ای قرار داد

چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

امیر آشتیانی در دیدار با وزیر دفاع قزاقستان: ایران آماده گسترش همکاری‌های دو جانبه دفاعی است

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

برخورد خشونت‌آمیز پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

واکنش جمیله علم‌الهدی درباره اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران

وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است

اینجوری چتری مدل کره ای ها بزن

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای وزیر تندروی رژیم صهیونیستی؛ «بن گویر» راهی بیمارستان شد

حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه عراق

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس

لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد آمریکایی MQ-9

هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

ریمارامین فر در بیست و شش سالگی

آقای مجری من کی ازدواج میکنم؟

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی: کسی اعتراضی ندارد

شهادت 2 تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان

پشت صحنه سریال گناه فرشته

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی قالیباف

هدیه نفیس آمریکا به اوکراین

وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن

چهره ها/ مجیدواشقانی و امیرعلی نبویان در یک قاب

پیروزی پرگل دختران ایران برابر تاجیکستان

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

زاخارووا: پلوسی به آمریکایی‌ها توهین می‌کند

شکستن خط قرمزها به سبک سحردولتشاهی

رقص محسن کیایی و محمد بحرانی با آهنگ خواننده لُس‌آنجلسی مقابل چشم مردم

حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه در میان اعتراضات حمایت از غزه

چهره ها/ عکسی از تغییر چهره باورنکردنی مجری «کلید اسرار»

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

دیپلمات سابق آمریکایی: کابینه اسرائیل روانی است

آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!

سعید آقاخانی از «ساعت خوش» تا «تمساح خونی»

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌ خواستم هاشمی را ترور کنم

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی