اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ترکیب مجلس آینده از نگاه دو فعال اصولگرا و اصلاح‌طلب سیاسی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرارو / در شرایطی که ردصلاحیت‌های شورای نگهبان رمق اصلاح‌طلبان را گرفته و اصولگرایان نیز درگیر نزاع و اختلافات داخلی خود با جبهه پایداری هستند ترکیب مجلس آینده و پیامدهای آن را موضوع گفتگو با دو تن از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا قرار دادیم. پیش بینی‌ هر دو از مجلس آینده، مجلسی با اکثریت اصولگرا اما با حضور تندورها بود.
در حالی‌که اصلاح‌طلبان هنوز در انتظار نتایج نهایی نظارت شورای نگهبان و رسیدگی به شکایات داوطلبان ردصلاحیت شده هستند و فهرست‌های انتخاباتی جریان‌های سیاسی هنوز شکل نهایی خود را نیافته و اصولگرایان درگیر رقابت داخلی هستند اما اغلب، اصولگرایان را پیروز این وضعیت تلقی می‌کنند.
اغلب فعالان سیاسی تداوم وضعیت کنونی را به سود اصولگرایان تلقی می‌کنند و گمانه‌زنی‌ها در باره ترکیب مجلس آینده، مجلسی با اکثریت اصولگرایان را ترسیم می‌کنند.
در غیاب اصلاح‌طلبان، تندرو‌های جبهه پایداری بر مجلس حاکم هستند
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با فرارو در این باره گفت: «مجلسی که محصول نظارت استصوابی است بدون شک مجلس قوی نیست.»
وی افزود: «اگر ادعای سخنگوی شورای نگهبان درست باشد که بیش از یک سوم نمایندگان این دوره مجلس درگیر فساد مالی هستند، این افراد نتیجه نظارت شورای نگهبان و تأیید صلاحیت در دوره پیش هستند بنابراین نتیجه نظارت استصوابی مجلس قوی نخواهد بود.»
او اظهار کرد: «وقتی مجلس قوی خواهد بود که تمام تفکرات و چهره‌های شاخص و شایسته بتوانند خود را در معرض انتخاب مردم بگذارند. بدون شک انتخاب مردم، انتخاب قابل اتکایی است.»
تاجرنیا ادامه داد: «بدون توجه به ردصلاحیت‌های گسترده‌ای که صورت گرفته است و با توجه به خبر‌های رسیده از دو جناح اصلی کشور، اصلاح‌طلبان حداقل در 50 کرسی می‌توانند رقابت کنند و پنج ششم مجلس نیز در سیطره چهره‌های اصولگرا و برخی چهره‌های مستقل خواهد بود.»
وی افزود: «اگر تغییری در شرایط صلاحیت نامزد‌ها پیش از انتخابات داده نشود جدا از اینکه انتخاب مردم چیست، اکثریت مطلق کرسی‌های مجلس از پیش به جناح اصولگرا واگذار شده است.»
این فعال سیاسی عنوان کرد: «در این مجلس دیگر خیلی فرقی ندارد که اصولگرایان سنتی یا جبهه پایداری‌ها غلبه پیدا کنند. قطعا اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات حضور نداشته باشند در رقابت بین تندرو‌های جبهه پایداری و اصولگرایان سنتی، احتمال حضور چهره‌های تندرو در مجلس آینده بیشتر خواهد بود.»
او افزود: «پیامد چنین ترکیبی باز مجموعه‌ای از نمایندگان مجیزگو است که استقلال مجلس را هر چه بیشتر مخدوش می‌کنند و از آنجایی که پذیرفتند حرفی خارج از حرف‌های رسمی نزنند برای جبران خلأ‌های کارکردی خود در امور جزیی دخالت خواهند کرد و برخی از آن‌ها در گیر مسایل اقتصادی خواهند شد.»
وی ادامه داد: «فعالیت اقتصادی این نمایندگان باز شورای نگهبان را در دوره بعدی مجبور خواهد کرد تا یک سوم نمایندگان این مجلس را به دلیل همین دلایل اقتصادی و فساد مالی رد صلاحیت کند.»
این فعال سیاسی تصریح کرد: «این رفتار شورای نگهبان معلول عواملی خاص است که باید شناسایی شود. علت تشکیل مجلس ضعیف ومجلسی که به جای حل کردن مسایل کلان کشور در پی حل مسایل خود نمایندگان است همین رفتار شورای نگهبان است.»
وی تأکید کرد: «چرا در مجلس ششم، نمایندگان درگیر مسایل اقتصادی نشدند، چون مجلس قوی بود و درباره مسایل کلان کشور دخالت می‌کرد و تأثیرگذار بود.»
او افزود: «متأسفانه پارلمان در کشور ما از اوایل انقلاب تاکنون به جای عمل کردن به وظایف خودش یعنی قانونگذاری و نظارت بر عملکرد نهاد‌های دولتی تبدیل به مجموعی از کارچاق‌کن‌های اقتصادی شده است.»
تاجرنیا با اشاره به اینکه «بدون شک از تأثیرگذاری مجلس یازدهم کاسته می‌شود»، اذعان کرد: «به نظر می‌رسد مدل رفتاری مجلس یازدهم شبیه هیچ کدام از ادوار گذشته نباشد و بیشتر مجلسی منقاد و تابع خواهد بود. تصور نمی‌کنم از آن مجلس انتقادی یا صدایی که نمایشگر صدای قاطبه مردم باشد شنیده شود.»
این فعال سیاسی گفت: «جریاناتی در کشور به دنبال یکدست سازی تمام نهاد‌های حاکمیتی هستند تا حرفی متفاوت از حرف‌های رسمی زده نشود. به همین دلیل مجلسی تابع می‌خواهند و مجلس یازدهم، همان مجلس خواهد بود.»
وی افزود: «مجلس بعدی در مقابل چهره‌های مستقل و آزاداندیشان، صدای رسایی خواهد داشت، ولی مجلسی نیست که در مقدرات کشور و حاکمیت برخورد جدی و تأثیرگذاری داشته باشد.»
در مجلس آینده ناگزیر از حضور برخی نیرو‌های افراطی خواهیم بود
علی دورانی فعال سیاسی اصولگرا نیز در این باره در گفتگو با فرارو اظهار کرد: «مجالس ما هر دوره دچار تغییر و تحولاتی می‌شوند و دو سوم نمایندگان فعلی از حضور در مجلس بعدی باز می‌مانند. ولی متأسفانه این تغییر و تحول در دوسه مجلس قبلی مثبت نبوده و مجلس فعلی نسبت به مجالس قبلی ضعیف‌تر هم شده است.»
وی افزود: «ما امیدواریم که همراه با گام دوم انقلاب که رهبری تعیین کردند مجلس بعدی همراه با تغییر و تحول، مجلسی پیشرو و برخوردار از نشانه‌های مثبتی چون کارآمدی باشد.»
او ادامه داد: «این نیز به تصمیم‌گیری جریان‌ها و ائتلافات سیاسی و احزاب و تشکل‌ها و به نیرو‌های انقلابی برمی‌گردد که فهرست خود را چقدر عاقلانه تنظیم کنند و حتماً در پی جذب چهره‌های جوان، جدی، کارآمد و متخصص باشند.»
وی تصریح کرد: «همچنین آن‌ها باید تلاش کنند تا این فهرست رأی بیاورد. اگر فهرست اصولگرایان فهرستی با چهره‌های تکراری و فرسوده باشد نخواهد توانست آرای دایره اجتماعی مرسوم خود را جذب کند و آرای سرمایه اجتماعی را پراکنده خواهد کرد.»
دورانی گفت: «از نگاهی کلی، نمایندگانی که از سرتاسر کشور و نه تنها کلانشهر‌ها به مجلس بعدی ورود پیدا می‌کنند مثل مجلس فعلی؛ اغلب نزدیک به نیرو‌های انقلابی و اصولگرا هستند.»
وی افزود: «مجلس آینده، مجلس چند فراکسیونی خواهد بود. جدا از اصلاح‌طلبان که یک فراکسیون اقلیت خواهند داشت اصولگرایان با دو سه فراکسیون در مجلس حاضر می‌شوند.»
این فعال سیاسی عنوان کرد: «هر چند تلاش می‌شود ترکیب مجلس متشکل از نیرو‌هایی جوان و کارآمد باشد، اما برخی چهره‌های تکراری و نمایندگان ادوار مجلس نیز در این مجلس خواهند بود. همچنین ناگزیر تعدادی از نیرو‌های تند و افراطی نیز در مجلس حضور خواهند داشت.»
او ادامه داد: «تلاش‌هایی برای اجماع و حفظ وحدت با جبهه پایداری صورت می‌گیرد و رایزنی‌هایی نیز صورت گرفته که فهرست با جبهه پایداری یکی باشد.»
وی افزود: «اما مهم این است که وحدت به چه قیمتی تمام شود. اگر به قیمت یک فهرست ضعیف و حضور چهره‌های افراطی خاص باشد که به طور طبیعی مردم نسبت به آن فهرست رویگردان شوند به نظر ما این وحدت ارزشی ندارد؛ وحدت به هر قیمتی مدنظر ما نیست. وحدتی ارزشمند است که به یک فهرست کارآمد، کاری، معقول و هماهنگ با گام دوم انقلاب بینجامد.»
دورانی تأکید کرد: «تلاش می‌کنیم که در تهران یک فهرست بیرون بیاید، اما اگر فهرست خوبی نباشد نمی‌تواند منجر به ایجاد مجلسی توانمند و خوب شود.»
وی افزود:«اما بعید است که به یک فهرست واحد برسیم و پایداری‌ها اگر هم تحت فشار‌های سیاسی به یک فهرست واحد در تهران راضی شوند در سایر بخش‌های کشور فهرست خاص خود را خواهند داشت و سیاست خاص خود را در مجلس با افراد مد نظر خود دنبال خواهند کرد.»
او درباره احتمال ریاست مجلس آینده بین دو گزینه قالیباف و زاکانی نیز اظهار کرد: «این بستگی به عملکرد‌های خودشان در پیش از انتخابات دارد. اگر جهت‌گیری‌های خود را در تهران و کشور معطوف به این رقابت ببینند و مخصوصاً آقای قالیباف خیلی به طیف‌های دیگر اعتماد نکنند و برای رقابت در ریاست مجلس آماده باشند، ما بر این اساس پیش می‌رویم که آقای قالیباف، برنده رقابت ریاست مجلس آینده باشد.»
دورانی همچنین گفت: «من فکر می‌کنم مجلس آینده مجلسی شبیه مجلس هفتم باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/230043/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صادق قطب زاده، یک انقلابی که قصد کودتای نظامی داشت

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است

تولید در پتروشیمی غدیر به 120 درصد ظرفیت اسمی رسید

افزایش تولید برق کشور با یاری شرکت انتقال گاز

صدا و سیمای 24 هزار میلیاردی چقدر بیننده دارد؟

معرفی فرصت های سرمایه گذاری کیش از رسانه ملی

سرهنگی: اجرای دقیق قوانین مناطق آزاد باعث حفظ و جذب سرمایه گذاران و جلوگیری ازخروج آنان از کشور می شود

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان بوشهر

ادای احترام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام والای شهدای شهر بوشهر

3 سریال کره‌ای که طرفداران «جومونگ» نباید از دست بدهند

نخستین نشست ستاد شاهد شهرستان‌های استان تهران در سال جدید برگزار شد

افت قیمت نفت در پی نگرانی‌ها درباره عرضه جهانی

راه‌اندازی سامانه پایش درخواست‌های خرید کالا در شرکت نفت فلات قاره

تأکید شرکت نفت فلات قاره بر ارائه خدمات مناسب پروازی به کارکنان مناطق عملیاتی

از اصلاح دستمزد سلبریتی‌ها در تلویزیون تا اخبار تولید «پایتخت7» و وضعیت سریال «سلمان فارسی»

توزیع 40 میلیون لیتر سوخت در بخش کشاورزی منطقه سبزوار

انتقاد شدید رئیس دانشکده روانشناسی تهران از مدیران تلویزیون/ ویدئو

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «انصاری رامندی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «فرشیدفر»

خاتمی: در دانشگاه افراطیون چپ را کوبیدم و ناراحتشان کردم، به رهبرى گفتم، ایشان هم افراطیون راست را محکوم کنند؛ نپذیرفتند

برنامه‌ریزی نفت و گاز کارون برای تحقق شعار سال 1403

گازسوزی حداقلی در نفت و گاز مارون

تعظیم روز ارتش

جانباز گرانقدر 70 درصد «سلمان کلیوند عباسی» به خیل شهدا پیوست

اجرای 80 پروژه فنی و خدماتی در نفت و گاز آغاجاری

توزیع 1.5 میلیون لیتر سوخت میان ناوگان هوایی منطقه بوشهر در ایام نوروز

60 لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه 1403 بامداد شنبه شارژ می‌شود

60 لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه 1403 امشب شارژ می‌شود

مولدسازی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام به ارزش بیش از 28 میلیارد دلار در سال 1402

سفر به تهران قدیم؛ کشتی با خرس در خیابان‌های تهران/ تصاویر

پیگیری فشرده‌ی سازمان منطقه آزاد کیش برای تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده/ جلسه اختصاصی کمیسیون اقتصادی مجلس با سرهنگی

حرفهای جنجالی مجری سابق صداوسیما: تک تک مسئولان استعفا دهند/ ویدئو

همدلی همکاران در مسیر تحقق اهداف سازمانی ضرورت دارد

پیام تبریک بنیاد شهید وامور ایثارگران استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی

ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار و مایه سربلندی کشور

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعان رسیدگی کرد

افشاگری تلخ مجری تلویزیون از تصمیم به خودکشی/ ویدئو

سه‌شنبه‌های ایثارگری در مازندران

قدرت و اقتدار نیروهای مسلح ایران امروز در اوج است

پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام دهنوی

تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد

مسیر تولید در صنعت نفت از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می‌گذرد

بار اصلی تحقق شعار سال بر دوش صنعت نفت است

تشکیل کمیته های تخصصی شورای سلامت کیش / تشکیل اولین کمیته تخصصی دندانپزشکان در راستای اجرای طرح سلامت پایدار هم زمان با روز دندانپزشک

وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم

متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم

تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد

تمایل اوپک برای عضویت جمهوری نامیبیا

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی