اخبار محرمانه

آخرين مطالب

جنایات بشری در میانمار؛ بحران جدید فیسبوک سیاسی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - به گزارش گرداب ، گزارش جدید سازمان‌ملل اعلام می‌کند که ژنرال‌های ارشد میانماری باید برای نسل‌کشی و جرایم جنگی در برابر اقلیت مسلمانان روهینگیایی تحت تعقیب و بازجویی قرار بگیرند. این امر فشار روی جامعه بین‌المللی برای واکنش و اقدام در برابر نیروی نظامی و مقامات دولتی این کشور را افزایش می‌دهد.
گزارش کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان‌ملل که دوشنبه منتشر شد، گواه این است که نیروهای امنیتی و نظامی میانماری، شهروندان این کشور را به صورت سازمان‌یافته‌ای به قتل رسانده یا شکنجه می‌کنند. همچنین در برخی از موارد افراد را به بردگی می‌گیرند. همچنین برخلاف قوانین بین‌المللی ارتش میانمار مردم کشور خود را به رگبار می‌بندد.
روزی که این گزارش منتشر شد، فیسبوک حساب‌های کاربری و صفحات مرتبط به افسران ارشد نظامی میانماری را مسدود کرد. از مهم‌ترین صفحات بسته شده می‌توان به صفحه شخصی و پست‌های فرمانده کل ارتش میانمار، ژنرال «مین آونگ لینگ» (Min Aung Hlaing) اشاره کرد. پست‌های فیسبوکی این نظامی رده بالای میانماری توسط گزارشگران حقوق بشر سازمان‌ملل به عنوان مدرکی برای حملات از پیش برنامه‌ریزی مورد استناد قرار گرفته بود. در بخشی از این گزارش آمده است که:
گزارش‌ها می‌گویند که الزامات انجام علمیات نظامی نباید کشتار مردم، تجاوز به زنان، حمله به کودکان و سوزاندن روستاها را توجیه کند.
گزارشگران سازمان ملل در این گزارش به صراحت گفته‌اند که «نقض چندباره حقوق بشر» توسط نظامیان میانماری صورت گرفته است و بی‌تفاوتی دولت میانمار به این حجم انبوه از جنایات بشری، واقعیت ماجرا را بسیار هولناک‌تر می‌کند. این گزارش‌ به شورای امنیت سازمان‌ملل توصیه کرده‌ است که محدودیت سفر و مسدود کردن دارایی مقامات میانماری که قوانین بین‌الملل را نقض کرده‌اند هرچه زودتر اجرایی شود. این گزارش در ادامه تاکید دارد که سازمان‌ملل باید این موضوع را به دادگاه جرایم بین‌المللی بکشاند، حتی یک دادگاه ویژه رسیدگی به ارتکاب جرایم جنگی علیه بشریت تشکیل دهند.
گزارش شورای حقوق بشر سازمان‌ملل می‌گوید که جرایم ارتش در برابر مسلمانان روهینگیایی، تقریبا یک میلیون انسان را مجبور به مهاجرت اجباری به سمت کشور همسایه یعنی بنگلادش کرده است. در این گزارش، این اقدام نظامی‌های میانماری اقدام اولیه برای نسل‌کشی به حساب آمده است.
واکنش فیسبوک
فیسبوک درباره سواستفاده از خدمات و مجموعه‌های خود در میانمار به شدت واکنش نشان داده است. این شرکت بزرگ اینترنتی در واکنش خود به گزارش سازمان‌ملل اقدام به بستن 18 حساب کاربری در فیسبوک و یک حساب کاربری در اینستاگرام کرده است. همچنین در حدود 52 صفحه فیسبوکی که تقریبا توسط 12 میلیون نفر دنبال می‌شد هم توسط این شرکت بسته شدند. در ادامه واکنش‌های حدود 20 شخصیت حقیقی و حقوقی از جمله فرمانده کل ارتش میانمار و حساب رسمی شبکه تلویزیونی ارتش این کشور به نام «میآ وادی» (Myawaddy) هم توسط فیسبوک تحریم شده‌اند. سخنگوی فیسبوک درباره این موضوع گفته است:
ما خواهان جلوگیری از استفاده این افراد و تشکل‌ها از خدمات خود هستیم. دلیل آن هم به خاطر ایجاد مشکلات قومیتی و فشارهای مذهبی تحمیل شده توسط آن‌ها است.
سخنگوی دولت میانمار تماس‌ رسانه‌ها در خصوص اظهار درباره گزارش شورای حقوق بشر سازمان‌ملل را بدون پاسخ گذاشته است. در گذشته، مقامات رسمی دولت میانمار،‌ مقامات محلی روهینگیایی را به خاطر حمله به شهروندان، آتش گشودن به سمت آن‌ها و اجبار به ترک منزل‌هایشان، مورد سرزنش قرار داده بود.
فیسبوک در برخی از کشورهای آسیایی به دلیل سواستفاده از خدمات اصلی و جانبی مثل اینستاگرام و پیام‌رسان واتساپ مورد انتقاد قرار گرفته است. به باور منتقدین، برخی از سواستفاده‌گران به صورت گسترده از این خدمات برای گسترش نفرت، خشونت، اطلاعات غلط، اخبار جعلی و شایعاتی که می‌تواند به خشونت فیزیکی منجر شود، استفاده می‌کنند. در خصوص این انتقادها فیسبوک گفته است:
درست است که ما در واکنش نشان دادن کند عمل کرده‌ایم، اما الان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌تر اقدام به شناسایی سخنرانی‌های تنفرآمیز آن هم به صورت خیلی سریع‌تر می‌کنیم. ما به کاربران خود ابزارهای گزارش‌دهی بهبودیافته‌ای را داده‌ایم تا بررسی محتواهای منفی خیلی سریع‌تر انجام شود. این ابزار با هدف خاص پیگیری و رصد محتواهای مرتبط با میانمار و اتفاقات این کشور ساخته شده‌اند.
در کشور هند، گسترش شایعات جعلی از طریق پیام‌رسان واتساپ منجر به حملات فیزیکی گسترده و حتی قتل شده است. در همین حین «رودریگو دوترته» رییس جمهور فیلیپین به استفاده از فیسبوک برای هدف‌گیری و تحقیر منتقدان خود متهم شده است.
فیسبوک ابزار جدید و سریعی را برای مقابله با اخبار جعلی و شایعه طراحی کرده است
از مهم‌ترین تغییرات صورت گرفته برای کنترل محتوای منفی، جعلی یا شایعه می‌توان به پیام‌رسان واتس‌اپ و قابلیت برچسب‌زنی (labeling) برای پیام‌های فوروارد شده اشاره کرد.
فیسبوک در پست‌های رسمی خود گفته است:
پیدایش بی‌شمار رسانه‌های مجازی خبری و گستردگی استفاده از موبایل‌های هوشمند موجب شده است که شرایط کشور میانمار به خاطر نشر اخبار جعلی به شدت آسیب‌پذیر شود.
«سار سو» مدیر محصولات فیسبوک در پست این ماه خود نوشته است:
ما مسئول مبارزه با سواستفاده از فیسبوک هستیم. این موضوع مخصوصا در کشورهایی مثل میانمار که در آن بسیاری از مردم از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی برای اولین بار برای گسترش تنفر و تنش در خیابان‌ها استفاده می‌کنند، با اهمیت‌تر است.
منبع: زومیت

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/22173/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

زاخارووا: پلوسی به آمریکایی‌ها توهین می‌کند

شکستن خط قرمزها به سبک سحردولتشاهی

رقص محسن کیایی و محمد بحرانی با آهنگ خواننده لُس‌آنجلسی مقابل چشم مردم

حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه در میان اعتراضات حمایت از غزه

چهره ها/ عکسی از تغییر چهره باورنکردنی مجری «کلید اسرار»

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

دیپلمات سابق آمریکایی: کابینه اسرائیل روانی است

آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!

سعید آقاخانی از «ساعت خوش» تا «تمساح خونی»

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌ خواستم هاشمی را ترور کنم

تاریخ‌سازی دختر دوومیدانی‌کار ایران با کسب طلای جوانان قهرمانی آسیا

تصاویری از اعتراضات دانشجویی برای حمایت از غزه در معروف‌ترین دانشگاه‌های آمریکا

قصه انتقام هدیه تهرانی از پرویز پرستویی

وزیر دفاع روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید

روایت شهین تسلیمی از ورودش به بازیگری با سریال مهران مدیری

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

وقتی امیرحسین قیاسی ادای بهمن هاشمی رو درمیاره

دیدار وزرای دفاع ایران و چین؛ محکومیت جنایات اسرائیل در غزه

کنایه سنگین همتی به رئیسی درباره منحل شدن بانک‌های متخلف

یک کاردستی جالب و آموزنده برای بچه ها

خاطره بامزه بهرام افشاری از قد بلندش!

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

تظاهرات میلیونی مردم یمن در حمایت از غزه

دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضد اسرائیلی پیوستند

صحبت‌هایی رحیم پور ازغدی خطاب به آنهایی که می‌گویند «مقصر کشتار در غزه، حماس است»

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

حماس: هیچ پیشنهادی جز آتش‌بس در غزه را نمی پذیریم

آلزایمر ارزی دولتمردان

روند بازیابی پیکر شهدا از گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر همچنان ادامه دارد

چهره ها/ تصویر نچرال آزاده صمدی در کنار ناخدا علی

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه دانشجویان

نکات مهم برای خرید لوازم آرایشی

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

حمله به 102 کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در 202 روز

«اشکان خطیبی» پس از مهاجرت: در ایران همه چیز داشتم و مدیر بودم!

مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

اینا داماد نیستن بلا هستن!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

حمله روزنامه زاکانی به آرایش سحر دولت‌شاهی

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی