اخبار محرمانه

آخرين مطالب

در انتخابات شرکت کنیم؟ تحلیل ویژه

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
رضا امیدوار تجریشی/ کتاب «چرا کشورها شکست می‌خورند»، در برابر این پرسش که چرا فقر در بسیاری از کشورها وجود دارد و ملت‌سازی دچار شکست شده، به نهاد اقتصاد و سیاست اشاره می‌کند و نقش این دو را در توسعه یک ملت/ کشور تعیین‌کننده می‌داند. به نمونه‌هایی از این دست هم اشاره می‌کند که چطور در کشورهایی که نهادهای دموکراتیک دارند، توسعه نیز وجود دارد. جامعه‌ مدنی، یکی از رکن‌های اساسی دموکراسی است همچنان که انتخابات از پایه‌های اساسی دموکراسی شمرده می‌شود. کمتر از سه ماه دیگر به یکی از سرنوشت‌‌سازترین روزها برای ایرانیان باقی مانده و کسی نیست که نداند تنها با یک حضور گسترده در انتخابات مجلس یازدهم در اسفندماه است که می‌توان برای مدیریت آینده کشور تصمیم گرفت. در طی این مدت، هر‌چند آهسته ولی پیوسته رو به بهبود بودیم و قطعا تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیاد داریم و رفتارهای تبعیض‌آمیز، توزیع نابرابر منابع، ثروت و قدرت وجود داشته و دارد. ولی مشکلات و چالش‌های موجود نباید ما را ناامید سازد. از اینکه کارخانه‌ای در جنوب یا شمال یا غرب کشور افتتاح شود، همه ما باید خوشحال شویم و از آن استقبال‌ کنیم. پیشرفت و توسعه‌ ایران منوط به پیشرفت تمام شهروندان آن است. تصور لحظه‌ای وضعیت آنارشیستی برای همه ما دشوار است چه رسد به اینکه اگر چنین تلخی برگردد و اتفاق بیفتد. تقویت نهادهای دموکراتیک و رفتن به سوی توسعه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که از طریق شرکت در انتخابات و تقویت جامعه مدنی ممکن خواهد بود. بسیاری از متفکرین علوم اجتماعی خصوصا جامعه‌شناسی بر اهمیت جامعه‌ مدنی تاکید کردند و نقش آن را در ایجاد و مهار دولت‌ها تأثیرگذار دانستند.
از بنیانگذاران و نظریه پردازان کلاسیک جامعه مدنی (ارسطو، توماس آکویناس، ماکیاولی و ژان بُدِن)، صاحب نظران قرار‌داد اجتماعی (جان لاک، روسو و هابز)، فیلسوفان سیاسی لیبرالی (بنجامین کنستان، مونتسکیو، دوتوکویل و کانت) تا اقتصاددانان سیاسی کلاسیک (آدام اسمیت، آدام فرگوسن) و فیلسوفان اجتماعی تضادی (هگل، مارکس، گرامشی) تا نظریه‌های معاصر مثل داهرندورف، جان راولز، چارلز تیلور، مایکل والزر، هانا آرنت و هابرماس به جامعه مدنی، نقش و اهمیت آن در سیاست پرداختند.
ممکن است بسیاری از مردم دید مثبت به آنچه که از جامعه مدنی در ذهن دارند نداشته باشند که آن‌هم بیشتر به «پروژه‌»ای شدن بسیاری از این فعالیت‌ها بر‌می‌گردد. ولی این را نیز نباید نادیده گرفت که کنش‌های مدنی هنوز نهادینه نشده است و ما در اول راه هستیم. باید مشق شهروند- مدنی انجام دهیم. نباید ناامید شد و کنار کشید.
در این چندسال اخیر، مطالبات به صورت مدنی و مصالحت‌آمیز مطرح شده، از طرفی نسل جوان، تحصیلکرده و دانشجو به‌شدت مأیوس و ناامید شده‌اند و عده‌ای از «رای بی‌رای، تحریم انتخابات» سخن می‌گویند. اما چطور می‌توان این وضعیت را تغییر داد؟ حاکمیت باید در قبال برخوردهای ناگهانی و آگاه نیز زمینه مسالمت‌آمیز را فراهم آورد. باور غالب این است که برای بیرون از وضعیت فعلی باید «رای بی‌رای» را بر «شرکت در انتخابات» ترجیح داد. اگر به تاریخ کشورهای موفق دموکراتیک نگاه کنیم، می‌بینیم بعد از سال‌ها تلاش و تقویت فعالیت‌های مدنی به جایگاه فعلی رسیده‌اند. به نظر می‌رسد تنها راه ممکن مشارکت‌ در تصمیم‌گیری‌های مهم ‌چون انتخابات، به تقویت جامعه مدنی مدد می‌رساند و به قولی به رای‌العین در می‌یابند که می‌توان تغییراتی محسوس را از طریق صندوق‌های رای رقم زد و محقق ساخت تا از خاموش شدن «شمع تغییرات تدریجی» جلوگیری کرد و به نهادینه شدن سازوکارهای دموکراتیک یاری رساند. صدای مردم بلندترین و رساترین صداهاست. اما اینکه به چه کسی رای بدهیم و چگونه در این پروسه شرکت کنیم یا راست آزمایی کنیم، بحث جداگانه‌ای است که با مشخص شدن کاندیداها و برنامه‌های آنها می‌توان جداگانه به آن پرداخت. بحث دیگری که بعضی‌ها بر آن تاکید می‌ورزند، شرکت نکردن در انتخابات است. استدلال آنها مختلف و متفاوت است و می‌گویند مردم به انتخابات بی‌اعتماد شده‌اند و برآورده نشدن خواست‌های مردم و وعده‌هایی که کاندیداها هنگام کارزارهای انتخاباتی به مردم می‌دهند و از آن سخن می‌گویند، پس چگونه می‌توان در برابر این وضع مبارزه کرد؟ واقعیت این است که عزلت‌نشینی و عدم شرکت در انتخابات راه‌حل نیست، بلکه برعکس، باید به این وضعیت خاتمه داد؛ آن هم با حضور در انتخابات و انتخاب افراد شایسته. بایکوت و تحریم انتخابات، بدترین کنش ممکن است و این نشان‌دهنده این است که ما به تغییر مسالمت‌آمیز و دموکراتیک باور نداریم. باید به سمت انتخابات حزبی رفت و از احزاب، طلب مطالبات کرد لذا با سلیقه افراد حقیقی نمی‌توان انتظار پاسخگویی داشت. باید مجلس و هر نهاد منتخب ملت، منافع کشور را بر منافع شخصی و انتخاباتی خود ترجیح دهد و برای مخالفت و موافقت در انتخاب خود دلیل کارشناسی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/202690/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین از آمریکا به فرانسه رسید

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

زادگاه مسعود ده نمکی کجاست؟

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

آرایش سحر دولت‌شاهی در «افعی تهران» دردسرساز شد!

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

نامه وزیر دفاع به قالیباف

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

ازدواج بدون حلقه ازدواج!

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی