اخبار محرمانه

آخرين مطالب

پاسخ شرکت نفت و گاز پارس به ابهام‌های قرارداد توسعه میدان گازی بلال وزارت نفت

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرکت نفت و گاز پارس در پی انتشار یادداشتی در روزنامه جهان صنعت با تیتر «ابهامات یک قرارداد» توضیحاتی برای تنویر افکار عمومی ارائه داد.

به گزارش شانا، متن توضیحات شرکت نفت و گاز پارس به شرح زیر است:
«بر اساس چشم‌انداز توسعه‌ای صنعت نفت، قرار است حداقل 75 درصد گاز مصرفی کشور در مدت 25 سال آینده از میدان مشترک پارس‌جنوبی و میدان‌های اطراف آن تأمین شود؛ برای تحقق این چشم‌انداز هم‌اکنون تمرکز اصلی تولید بر اطراف میدان مشترک پارس‌جنوبی قرار گرفته است.
در عین‌ حال از آنجا که پیش‌بینی می‌شود گاز تولیدی از پارس‌جنوبی در سال‌های آینده با افت فشار روبه‌رو شود، راهکارهای مختلفی برای جبران افت فشار و سرانجام افت تولید در نظر گرفته‌شده است که شامل طرح‌های کوتاه ‌مدت «نگهداشت تولید» و طرح‌های بلندمدت توسعه‌ای می‌شود.
از میان طرح‌های بلندمدت، توسعه مخازن یا بلوک‌های گازی مجاور یا متصل نظیر بلال و در نهایت نصب سکوهای تقویت فشار در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته که نخستین بلوک مدنظر در این حوزه میدان گازی بلال است که در شرقی‌ترین نقطه میدان مشترک پارس‌جنوبی قرار دارد. در عین‌ حال از آنجا که سیاست اصلی وزارت نفت در توسعه بلوک‌های مرزی است، توسعه این میدان در اولویت قرار گرفته است.
ظرفیت میدان گازی بلال 500 میلیون فوت مکعب در روز است که حدود نیمی از تولید یک ‌فاز متعارف پارس‌جنوبی را شامل می‌شود و می‌تواند بخشی از افت تولید را جبران کند.
بر این اساس مقرر شده است تا در گام نخست با انتقال گاز میدان بلال به سکوی سوم فاز12 پارس‌جنوبی، کمبود تولید در این سکو جبران و گاز ارسالی برای فرآورش به پالایشگاه خشکی فاز12 ارسال شود.
یادآوری می‌شود که قرارداد توسعه‌ای میدان گازی بلال 23 شهریورماه بین شرکت نفت و گاز پارس به‌عنوان کارفرما و شرکت پتروپارس به‌عنوان پیمانکار عمومی طرح (GC) و به‌صورت الحاقی به قرارداد بیع‌متقابل طرح توسعه جامع و یکپارچه فازهای 11 تا 24 پارس‌جنوبی امضا شد.
مزید اطلاع افت فشار در پارس‌جنوبی به معنای کاهش تولید (در واقع کمبود تولید) خواهد بود که راهکار آن می‌تواند استفاده از ظرفیت بلوک‌های مخزنی مجاور نظیر بلال و نیز احداث تأسیسات فشارافزایی و یا ترکیبی از هر دو این موارد به‌عنوان راهکار بلندمدت باشد. علاوه بر راهکارهای بلندمدت یادشده، راهکارهای کوتاه‌مدت دیگری نیز در نظر گرفته‌شده است که شامل اسیدکاری، مشبک‌کاری، تعمیر چاه‌ها، حفر چاه‌های جدید و لوله‌کشی بین سکوها و نیز بین سکو و خشکی است.
بنابراین می‌توان گفت گاز بلال جبران کمبود تولید (در واقع به‌نوعی جبران افت فشار) را خواهد کرد، از این رو تعبیر صورت گرفته مبنی بر جبران افت فشار پارس‌جنوبی از این منظر صحیح است.
از طرف دیگر آنچه به‌عنوان ضعف در حفاری یا تکمیل و تمیزکاری چاه‌های سکوی سوم فاز 12 یاد شده صحت نداشته و کمبود تولید سکوی سوم فاز 12 که در منتهی‌الیه شرقی میدان گازی پارس‌جنوبی و در حاشیه آن واقع‌ شده است، تنها همسو با نظر شرکت ملی نفت ایران در مقطع سال‌های 88-1386 برای توسعه نواحی مرزی میدان مشترک (ولو حاشیه میدان و با خواص مخزنی ضعیف‌تر) بوده که البته به دلیل خواص و شناخت کامل‌تر مخزن در سال‌های بعد، توسعه سکوی چهارم فاز 12 که به‌عنوان سکوی اقماری و کمکی سکوی سوم پیش‌بینی‌شده بود منتفی شده و مقرر شد موقعیت دیگری به‌عنوان سکوی اقماری سوم در نظر گرفته و لحاظ شود. براین اساس پس از انجام مطالعات لازم، موقعیت کنونی میدان گازی بلال به‌عنوان جایگزین 12D مناسب تشخیص داده شد.
درباره حساب‌وکتاب با شرکت پتروپارس در فاز 12 یادآور می‌شود قرارداد طرح یادشده در قالب بیع‌متقابل بوده که در اصل پس از منتفی شدن احداث سکوی چهارم، سرمایه‌گذاری خاصی از جانب پتروپارس در موقعیت مربوطه انجام نشده و به‌تبع آن هیچ‌گونه پرداخت یا بازپرداختی به شرکت پتروپارس در این باره متصور نبوده و نیست و تنها بر اساس همان بخش‌های انجام و تکمیل‌شده کار در سه سکوی نخست، قرارداد فاز 12 جمع‌بندی و خاتمه یافته است؛ بنابراین تعبیر گاف فنی و ...به‌هیچ‌وجه صحیح نبوده و با توجه به شرایط بعدی که از سوی مخزن پارس‌جنوبی و افت و کاهش طبیعی تولید آن در نواحی مرزی و حاشیه‌ای دیکته شده است تصمیم صحیح مدیریتی مبنی بر عدم توجیه‌پذیری هزینه کرد در موقعیت 12D و جابجایی موقعیت سکوی آن به بلوک بلال در قالب امضای قرارداد جدید صورت گرفته است.
از طرف دیگر شرکت نفت و گاز پارس برای استفاده بهینه از ظرفیت پالایشی فاز12، گاز سکوهای یکم و سوم فاز 14 را به پالایشگاه فاز 12 منتقل کرده و به این ترتیب نه‌ تنها هیچ‌گونه ظرفیت بلااستفاده در فاز 12 باقی نمانده، بلکه در بیشتر اوقات، پالایشگاه فاز 12 در ظرفیتی فراتر از حد طراحی عملیاتی، در سال‌های گذشته نسبت به فرآورش و تزریق گاز شیرین به شبکه اقدام کرده است».

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/182157/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

نجات روسیه با اقتصاد موازی

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی